Al van verre ziet u de belangrijkste trekpleister van Strasbourg liggen. De gotische kathedraal  van deze Noord-Franse stad, de Notre-Dame, heeft namelijk een maar liefst 142 meter hoge kerktoren. Maar er zijn nog veel meer bezienswaardigheden te ontdekken tijdens een vakantie in Strasbourg. De werken van Botticelli in het barokke Palais Rohan bijvoorbeeld. Of woon een voorstelling bij in de statige Opéra National du Rhin.

Grootse bezienswaardigheden tijdens een vakantie Strasbourg

Midden tussen de wijngaarden en uitgestrekte bossen van de Noord-Franse Elzas, op de grens met Duitsland, ligt de bruisende metropool Strasbourg. Een van de meest imposante bezienswaardigheden van de stad kunt u tijdens een vakantie in Strasbourg nauwelijks missen. De Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg heeft met maar liefst 142 meter namelijk een van de hoogste kerktorens ter wereld en steekt dan ook hoog boven de andere bouwwerken in de omgeving uit. Deze kathedraal, gebouwd uit roze zandsteen, is een van de belangrijkste voorbeelden van de Zuid-Duitse gotiek. Vanaf de toren van de kathedraal, na het beklimmen van circa 300 treden, heeft u bovendien een adembenemend uitzicht over de stad. Ook de omringende gebouwen van de historische binnenstad, 'la pétite France' zijn tijdens een stedentrip Strasbourg het bewonderen waard. Hier vindt u veel rijkelijk versierde vakwerkhuizen, die soms wel vijf of zes verdiepingen tellen.

Kunstzinnige stedentrip Strasbourg

Kunstliefhebbers kunnen tijdens een vakantie in Strasbourg een bezoek brengen aan het Palais Rohan. In dit imposante barokke paleis zijn namelijk meerdere musea gehuisvest, waaronder het Musée des Beaux-Arts. Hier maakt u tijdens een vakantie in Frankrijk kennis met de werken van beroemde schilders als Rafaël, Botticelli en El Greco. Maar u kunt tijdens een stedentrip Strasbourg ook een voorstelling van het Orchestre Philharmonique de Strasbourg bijwonen in de Opéra national du Rhin, een statig gebouw gelegen direct aan de oever van de uitlopers van de rivier de Rijn. Vergeet ook niet gezellig een terrasje te pakken en geniet van Spätzle en Flammkuchen.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Strasbourg
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,7
18 beoordelingen Vakantie Frankrijk Strasbourg door reizigers van Kras