Vakantie Georgië - Vlucht + hotel + busreis!

Beleef het nog vrij onbekende Georgië tijdens een verrassende vakantie

Tijdens een vakantie Georgië reist u langs historische steden en schilderachtige landschappen. Ondertussen komen eeuwenoude legendes tot leven. Georgië ligt tussen Rusland en Turkije en wordt versierd door de besneeuwde bergen van de Kaukasus. In hoofdstad Tbilisi vormen kleurrijke huizen, synagogen en moskeeën aan de Mtkvari rivier de skyline. Glooiende wijnranken en groene valleien rondom het stadje Kasbegi maken de rondreis compleet.

De schilderachtige decors van Georgië

In Georgië komen historische legendes, onvergetelijke landschappen en schilderachtige steden tot leven. Georgië dankt zijn gezicht vooral aan de machtige bergreuzen van de Kaukasus en ligt tussen Rusland en Turkije in. Het is het land waar de Sovjetdictator Stalin is geboren. Tijdens een vakantie Georgië kunt u zijn geboortehuis en standbeeld in het dorpje Gori bezoeken. Maar de rondreis begint in de hoofdstad Tbilisi. Deze stad dankt zijn gezicht vooral aan de kleurrijke huizen aan de oever van de Mtkvari rivier. Maar ook de kerken, synagogen en moskeeën ontbreken niet in de schilderachtige skyline van Tbilisi. Breng ook eens een bezoek aan het Historisch Museum waar u aan de hand van gouden juwelen alles te weten komt over de mythe van het Gulden Vlies.

Heilige steden en verlaten rotswoningen

Een van de meest historische steden in Georgië is de verlaten rotsstad Uplistsikhe. Mongoolse legers veroverden en verwoesten deze stad in de middeleeuwen. Tegenwoordig is Uplistsikhe gerestaureerd en kunt u in de rotsen uitgehakte woningen, kerken en wijnkelders in volle glorie bewonderen. Er is zelfs een heus theater uitgehakt in de rotsen. Tijdens een vakantie Georgië zult u ook de meest heilige plaats van het land bezoeken. De oude hoofdstad Mtskheta is vooral bekend om de Svetitschoveli  kathedraal en zijn orthodoxe ceremonies. Volgens de legende ligt het kleed waarin Jezus gekruisigd werd begraven in deze kathedraal. Maar alleen al om de middeleeuwse fresco's is de  Svetitschoveli  kathedraal  een bezichtiging waard.

Met een wijntje genieten van bergpanorama's

Natuurliefhebbers kunnen tijdens een vakantie Georgië hun hart ophalen in het oosten van het land. Vooral het uitzicht vanaf het stadje Kasbegi is onvergetelijk. Groene valleien, met sneeuw bedekte bergen van de Kaukasus én de 5.045 meter hoge Kazbek gletsjer vormen het uitzicht. Iets zuidelijker ligt de vruchtbare Kakhetiregio met zijn glooiende wijnranken. Dit is de plek waar de Georgische wijn vandaan komt. Tijdens een bezoek aan een wijngaard komt u alles te weten over de traditionele methode die wordt gebruikt om de wijn te verbouwen. Het uitzicht op de hooggelegen huizen met rode daken en de groene bergen maakt het decor compleet.

2 vakanties naar Georgië gevonden
Verfijn uw keuze)
Continent
Azie(2)
Land
xGeorgiëv
SAlle landen
Plaats
Soort vakantie
Rondreis(2)
Singlereis(1)
Vervoersoort
Bus(2)
Inclusief vlucht(2)
Luchthaven
Amsterdam(2)
Vertrekperiode
Mei 2019(2)
Juni 2019(1)
Augustus 2019(1)
September 2019(2)
Oktober 2019(1)
Reisduur
10-14 dagen(2)
Klantbeoordeling
8 en hoger(1)
7 en hoger(1)
6 en hoger(1)
Geen beoordeling(1)
Doelgroep
Singles: alle leeftijden(1)
Budget p.p.
Vanaf € 1000(2)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

8,2
Beoordeling Vakantie Georgië door reizigers van Kras
Gebaseerd op 92 reviews