Maak tijdens een vakantie Agios Nikolaos kennis met dit Griekse havenstadje op Kreta. In Agios Nikolaos kunt u shoppen bij de vele juwelierszaken. Of pak een terrasje om het Voulismeni-meer te bewonderen. 's Avonds geniet u van de Voltà, een Kretenzer ritueel waarbij de 'locals' in hun mooiste outfit door de stad wandelen. En maak tijdens de zonvakantie ook eens een stedentrip naar de eilandhoofdstad Heraklion!

De typisch, Griekse badplaats Agios Nikolaos

In het noordoosten van Kreta ligt de sfeervolle badplaats Agios Nikolaos aan de Mirabello Baai. Tijdens een vakantie Agios Nikolaos van Kras verkent u deze Griekse stad waar de witte huisjes langs de helderblauwe Middellandse Zee schitteren. In het centrum van Agios Nikolaos kunt u deze zonvakantie juist uren dwalen door de wirwar van trapstraatjes en smalle steegjes. Zo kunt u lekker rondsnuffelen bij de vele juwelierszaken of een terrasje pakken bij het binnenmeertje ‘Voulismeni’ dat verbonden is met de zeehaven. 's Avonds licht de hele stad op met fonkelende lampjes en kunt u bij een van de gezellige visrestaurants de Kretenzische gastvrijheid ervaren. En wie weet spot u wel de 'Voltà'. Regelmatig trekken de Kretenzers hun mooiste kleding aan en wandelen zij door de stad om hiermee te pronken. Laat u meevoeren door de charme van dit ritueel, waarbij het gaat om zien en gezien worden.

Stedentrip naar sfeervol Heraklion

Vanuit het schilderachtige havenstadje Agios Nikolaos reist u deze vakantie zo door naar de hoofdstad van Kreta. Na een prachtige route door het beboste landschap van Kreta komt u aan in Heraklion. Al van ver ziet u de oude Venetiaanse vestingwallen opdoemen tijdens een stedentrip. Binnen de stadsmuren vindt u modeboetieks en schoenenwinkels, maar ook traditionele winkeltjes die lokale producten verkopen. Al slenterend door de straten van Heraklion komt u tijdens de zonvakantie langs indrukwekkende kerken zoals de ‘Agios Minas’ met gebrandschilderde ramen. Of zoek verkoeling op een van de vele terrassen op het grootste plein in de binnenstad van de hoofdstad, het ‘Plateia Eleftherias’. Vanwege de talloze olijfbomen op het plein vindt u hier veel schaduwrijke plekjes om te heerlijk ontspannen tijdens deze zonvakantie op Kreta.

Verfijn uw keuze
3 vakanties Agios Nikolaos
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,2
25 beoordelingen Vakantie Griekenland Agios Nikolaos door reizigers van Kras