Als er iets is waar u tijdens een vakantie in Kalambaka niet omheen kunt, zijn het wel de kloosters van Meteora. Al is het alleen maar om de spectaculaire ligging van de heiligdommen, bovenop indrukwekkende rotspilaren. Bewonder de kleurrijke iconen van het Varlaämklooster, na een klim van ruim 100 treden. Of maak tijdens een vakantie in Griekenland een wandeling door de heuvelachtige, bosrijke omgeving langs de oevers van de Pinios.

Bezienswaardigheden op grote hoogte

Centraal gelegen op het Griekse vasteland, aan de voet van de spectaculaire Meteora, ligt het kleine stadje Kalambaka. Dé hoogtepunten tijdens een vakantie in Kalambaka van Kras zijn zonder twijfel de unieke Meteorakloosters, die hoog boven de stad uitsteken. Bovenop deze imposante rotspilaren, liggen maar liefst zes kloosters waarvan sommige nog altijd door monniken worden bewoond. Bewonder tijdens een vakantie in Griekenland de kleurrijke fresco's in de kloosterkerk van Metamorphosis, gebouwd in de 14e eeuw en daarmee de oudste bewaard gebleven kerk van de Meteora. Of beklim de ruim 100 treden naar het Varlaämklooster, met prachtige stenen torentjes, vergulde versieringen en kleurrijke iconen.

Fly-drive door Griekenland

Natuurlijk kunt u niet om de bijzondere kloosters heen, maar er zijn nog veel meer trekpleisters die u tijdens een vakantie in Kalambaka kunt bezoeken. Volg bijvoorbeeld de kronkelingen van de rivier de Pinios, en kom tot rust in de heuvelachtige en bosrijke omgeving. Of struin door de sfeervolle straatjes van Kalambaka, vol restaurants, bars en terrasjes. Hier vindt u altijd wel een gezellige plek om tijdens een vakantie in Griekenland van verse moussaka te genieten. Een vakantie in Kalambaka van Kras maakt onderdeel uit van een fly-drive door Griekenland. Zo staan ook de historische bezienswaardigheden van Athene op het programma. En wat dacht u van orakelstad Delphi?

Verfijn uw keuze
3 vakanties Kalambaka
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,2
151 beoordelingen Vakantie Griekenland Kalambaka door reizigers van Kras