Tijdens een vakantie in Kastoria kunt u genieten van de prachtige ligging van dit Noord-Griekse plaatsje. Strijk neer op een van de terrasjes aan de promenade, en kijk uit over het helderblauwe Meer van Kastoria. Of bewonder de historische bezienswaardigheden uit de kerken in de stad in het Byzantijns Museum. Zin in een actieve wandelvakantie in Griekenland? Vanaf de top van de bosrijke berg Vitsi is het uitzicht betoverend mooi!

Kastoria, een vakantie met meer

In het noorden van Griekenland, niet ver van de grens met Albanië, ligt het kleine stadje Kastoria. Kastoria ligt op een schiereiland in het gelijknamige meer, omringd door grillige rotsformaties, heuvels en platanen. Kijk niet raar op van rondvliegende pelikanen, want zij zijn de bewoners van dit bijzondere meer. Struin tijdens een vakantie in Kastoria van Kras door de geplaveide smalle straatjes, langs statige huizen naar het Byzantijns Museum. Hier vindt u tal van kleurrijke middeleeuwse iconen, afkomstig uit de Byzantijnse kerken uit de stad. En strijk aan het einde van de dag neer op een van de terrasjes aan de lange wandelpromenade, met uitzicht over de heldere golven van het meer.

Actieve wandelvakantie in Noord-Griekenland

Wie goede wandelschoenen heeft meegenomen op vakantie in Kastoria, kan een van de bergen in de omgeving beklimmen. De beboste berg Vitsi bijvoorbeeld, waar u vanaf de 2128 meter hoge top een adembenemend uitzicht over de bergachtige omgeving, de stad en het meer heeft. Of maak tijdens een vakantie in Griekenland een uitstapje naar de nabijgelegen Drakengrot, een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de omgeving van Kastoria. Bewonder de zeven ondergrondse meren in de 300 meter lange grot, en verbaas u over de vele stalagmieten en stalactieten.

Verfijn uw keuze
2 vakanties Kastoria
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,3
173 beoordelingen Vakantie Griekenland Kastoria door reizigers van Kras