Reis met Kras naar een van de populairste badplaatsen van Kreta: Malia. Tijdens een vakantie Malia is het strand nooit ver weg. De plaats ligt namelijk aan een van de mooiste en langste stranden van Kreta. Verken tijdens een zonvakantie Malia ook het centrum met talloze winkels en traditionele tavernes. Voor een dosis cultuur hoeft u ook niet ver te reizen; op circa 3 kilometer liggen de opgravingen van het Minoïsche paleis.

Malia: populaire zonbestemming op Kreta

In het noorden van het Griekse eiland Kreta ligt Malia. Gelegen aan een van de mooiste en langste stranden van het eiland, is deze badplaats erg in trek bij menig zonliefhebber. Verblijf tijdens een vakantie Malia in het 4 sterren hotel van Kras direct aan het zandstrand Malia Beach. Liggend op een zonnebed met een uitzicht op de azuurblauwe Egeïsche Zee, ervaart u zelf waarom Malia zo populair is. Ziet u ook het witte kerkje Afentis Christos dat op het gelijknamige eilandje voor de kust ligt? Na wat zonnige uurtjes aan de kust, kunt u het centrum van Malia verkennen. Nabij het strand ligt het nieuwe gedeelte met winkels en eethuizen, maar loop tijdens een zonvakantie op Malia ook wat verder landinwaarts. Hier ligt het oude centrum waar de plaatselijke bevolking woont en de authentieke tavernes zich bevinden. De perfecte plaats om van traditionele gerechten uit de Griekse keuken te genieten!

Het Minoïsche paleis van Malia

Een dosis cultuur toevoegen aan een Griekse zonvakantie in Malia? Op circa 3 kilometer ten oosten van de badplaats liggen de opgravingen van het Minoïsche paleis. Volgens de mythe was dit het paleis van Sarpedon, de broer van koning Minos. Treed tijdens en vakantie Malia in de voetsporen van de vroegere inwoners van het paleis en wandel over de stenen paden. Overal om u heen ziet u de enorme keramische kruiken ('pithoi') waarin graan of olijfolie werd bewaard. Bewonder ook het beroemdste monument van het paleis: de Kernos van Malia. Dit is een ronde steen met een gat in het midden die waarschijnlijk werd gebruikt bij een oogstritueel. Na een dag vol indrukken is niets fijner dan 'thuiskomen' in een hotel met een All Inclusive diner!

Verfijn uw keuze
1 vakantie Malia
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot strand
Afstand tot luchthaven
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

9,0
1 beoordelingen Vakantie Griekenland Malia door reizigers van Kras