Trek uw wandelschoenen maar aan tijdens een vakantie Mystras want deze stad smeekt om een ontdekkingstocht. De Byzantijnse ruïnestad vormt een decor van historische kerken, paleizen en kloosters. Bewonder tijdens een vakantie Mystras de fresco's in de Perívleptos kerk en de gotische ramen van het Pantanassa-klooster. Dwaal door de zalen van het Paleis van de Despoten en geniet van een weids uitzicht vanaf de Frankische burcht.

De historische ruïnestad Mystras

Op het schiereiland Peloponessos ligt een van de mooiste plaatsen van Griekenland: Mystras. Deze ruïnestad is een prachtige herinnering aan het Byzantijnse Griekenland. Zet tijdens een fly drive koers naar de voet van de steile Mezythra heuvel waarop Mystras is gelegen. Of bezoek Mystras samen met medereizigers tijdens een groepsrondreis klassiek Griekenland. Een tip van Kras: trek goed schoeisel aan, want een verkenning van Mystras is een bijzondere ervaring maar ook een stevige wandeling. In Mystras kunt u vele overblijfselen bewonderen van kerken, paleizen en kloosters. Wandel tijdens een vakantie Mystras de benedenstad in via de antieke poorten. Hier ligt de Mitrópolis, een grote kathedraal. De oranje daken van deze koepelkerk steken prachtig af tegen het bruine gesteente. De oude fontein op de ruimte binnenplaats maakt het idyllische plaatje compleet.

Byzantijns Griekenland in Mystras

Wanneer u tijdens een vakantie Mystras het pad omhoog vervolgt, komt u verschillende kerken en kloosters tegen met als absoluut hoogtepunt het Pantanassa-klooster. Gebouwd tegen een steile helling, wordt dit klooster ook wel de 'koningin van de wereld' genoemd. Het gebouw is een mix van de Frankische en Byzantijnse stijl en in de gotische ramen bespeurt u westerse invloeden. De volgende stop is het Paleis van de Despoten van Achaia met zijn grootse zalen. Vervolg uw weg richting de Perívleptos, een Frankische kerk aan de rand van Mystras. In de 3 kapelletjes van de kerk kunt u uw ogen niet afhouden van de prachtige fresco's die het interieur sieren. Tijdens een vakantie Mystras bereikt u het letterlijke hoogtepunt van de stad bij de Frankische burcht uit de 13e eeuw. Gelegen op een heuvel, hebt u hier een weids uitzicht over Mystras en zijn omgeving.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Mystras
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Kortingsdagen
Rondreis Klassiek Griekenland
Rondreis Klassiek Griekenland
  • Alle klassieke hoogtepunten zoals Olympia en Mystras
  • Perfecte combinatie van cultuur, natuur en historie
  • Met o.a. Athene, Epidaurus, Delphi en Nafplion
  • 8 dagen
Kortingsdagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum20-02-2020
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf649
IG
8,5
geweldig199 beoordelingen
Kaart
Bekijk reis
8,5
199 beoordelingen Vakantie Griekenland Mystras door reizigers van Kras