Gelegen in het Cycladisch archipel vind u het Griekse eiland Paros. Smalle straatjes met witte huisjes, de zon hoog aan de hemel en het geluid van de Egeïsche Zee op de achtergrond, maken van Paros een heerlijke vakantiebestemming. Ontdek de karakteristieke hoofdstad Parikia tijdens een rondreis met Kras waar het fijn vertoeven is in de schilderachtige haven. Of breng een bezoekje aan de marmergroeven van Marathi! Ontdek alle pareltjes tijdens een vakantie naar Paros.

De bekendste bezienswaardigheid van Paros

De Middellandse zee als achtergrond muziek en witte huisjes die de smalle straten sieren: welkom op Paros, het op twee na grootste eiland van de Cycladen. Gelegen in het noordwesten van het Griekse eiland Paros bevindt zich de hoofdstad Parikia. Een stap in dit stadje en u heeft vast het gevoel in een andere wereld te zijn belandt. De schattige witte huisjes op de heuvel en de vissersbootjes in de haven. In de haven van Parikia liggen tientallen bootjes en de bekende, witte windmolen van de foto’s. De belangrijkste bezienswaardigheid van Paros is de Panagia Ekatontapiliani kerk, beter bekend als de ‘kerk met 100 deuren.’ De kerk is een belangrijk Byzantijns monument gelegen op slechts 200 meter afstand van de haven van Parikia. Het gebouw bestaat uit een grote hoofdtempel omringd door twee kleinere tempels en is een echte must visit tijdens een vakantie naar Paros.

Het speciale Paros marmer

Blijf niet alleen in Parikia tijdens een vakantie naar Paros, er is zoveel meer te zien! Zoals de marmergroeven van Marathi. Marathi was vroeger een belangrijk dorp, hier kwam namelijk het traditionele Pariaanse witte marmer vandaan. Van dit marmer werden vele historische beelden en gebouwen gecreëerd. Denk bijvoorbeeld aan de ‘Venus van Milos.’ Doordat het marmer zo doorzichtig is, heeft het een mooiere uitstraling. U zult betoverd worden door deze lichtgevende, witte rots die zich uitstrekt in de bergen. Veel mensen bezoeken deze plek omdat de tombe van Napoleon gemaakt is van dit bijzondere marmer. Het is een behoorlijke wandeling naar de marmergroeven, maar dat is het zeker waard om deze bijzondere bezienswaardigheid te bezoeken.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Paros
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,3
21 beoordelingen Vakantie Griekenland Paros door reizigers van Kras