De pittoreske badplaats Platanes is de perfecte bestemming voor een Griekse vakantie. Met het strand en Rethymnon op steenworp afstand, combineert u moeiteloos een zonvakantie Platanes met een cultureel uitstapje. Bezoek het fort van Rethymnon in het historische centrum of maak een boottocht naar het eiland Spinalonga. Waar u ook voor kiest, het is authentiek Grieks genieten tijdens een vakantie Platanes!

Griekse zonvakantie in Platanes

Het zonnige Platanes is een kleine badplaats aan de noordelijke kust van Kreta. Met een breed zandstrand voor de deur en Rethymnon op nog geen 5 kilometer afstand, is het de perfecte basis voor een Griekse zonvakantie. Verblijf bijvoorbeeld tijdens een vakantie Platanes in het 4 sterren hotel van Kras direct aan Pablos Beach. Het brede zandstrand is de perfecte plek om uw handdoek neer te leggen en de azuurblauwe Kretenzische Zee maakt het plaatje compleet. En wat zegt u van een excursie per boot naar Spinalonga tijdens een strandvakantie Platanes? Zodra u de kust van het eiland nadert ziet u het Venetiaanse fort uit 1538 al liggen. Voor de shopliefhebber is het levendige Aghios Nikolaos de aangewezen plek met zijn souvenir- en juwelierswinkeltjes. Na een boottocht huiswaarts sluit u een vakantiedag af met een bord traditionele 'souvlaki' in een restaurant in Platanes. Natuurlijk met het anijsdrankje 'ouzo' erbij!

Authentiek Griekenland in Rethymnon

Tijdens een zonvakantie Platanes is een culturele dagtrip naar het authentiek Griekse Rethymnon zo gemaakt. In het historische centrum hebben de Turken en Venetianen duidelijk hun sporen achtergelaten. Omringd door Korinthische pilaren laten de 3 leeuwenkoppen van de Rimondi-fontein water uit hun bekken vloeien. Wanneer u door de wirwar van straatjes dwaalt in Rethymnon, kunt u ook bijna niet om het Fortezza heen. Dit grootste Venetiaanse fort ter wereld herbergt onder andere de Sultan Ibrahim moskee en een openluchttheater. Nabij Fortezza ligt het Archeologische museum. Door middel van archeologische vondsten uit de omgeving neemt u een kijkje in de roerige geschiedenis van Rethymnon. 's Avonds kunt u met glas Kretenzische wijn de zonsondergang aanschouwen in de romantische haven. Bekijk snel de voordelige vakanties van Kras en proef de Griekse sfeer van Platanes!

Verfijn uw keuze
2 vakanties Platanes
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Afstand tot strand
Afstand tot luchthaven
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

7,7
19 beoordelingen Vakantie Griekenland Platanes door reizigers van Kras