Single Reis Wandelen Kefalonia & Ithaka

Laat u in 8 dagen overweldigen door hoge bergen, wouden van cipressen en kleurige vissershaventjes in eenzame baaien

kefalonia14_s
nl_00011716_s
kefalonia-lassi2_s
Kefalonia Griekenland voordeelweek specialpagina
nl_00208737_s
Taverna,-Kreta.jpg_s
kefalonia-fanari1_s
v
Kefalonia Griekenland voordeelweek specialpagina
kefalonia14_s
nl_00011716_s
kefalonia-lassi2_s
Kefalonia Griekenland voordeelweek specialpagina
nl_00208737_s
Taverna,-Kreta.jpg_s
kefalonia-fanari1_s
8,7
GY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 10

Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 20

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

 • Nu met verbeterde accommodaties!
 • Ontdek het best bewaarde geheim van Griekenland
 • Een combinatie van wandelen, avontuur, zon & zee
 • Met ervaren lokale reisleiding
 • Wandelingen over eeuwenoude ezelspaden
8.71024
8,7
Beoordeeld door 24 reizigers van Kras
Single Reis Wandelen Kefalonia & Ithaka
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

Retourvlucht Amsterdam - Kefalonia met TUI fly
• Luchthavenbelasting en brandstofheffing
Handbagage
• 7 x ontbijt
• Alle transfers
• 7 nachten verblijf in eenvoudige appartementen/hotels in een 2-persoonskamer op indeling.
• Lokale Nederlands- of Engelssprekende reisleiding
• Bagagevervoer

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 10 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Optioneel (direct bij te boeken)
Ruimbagage
• Reis- en annuleringsverzekering
• Vip-lounge Schiphol
• Tegen een meerprijs kunt u een 1-persoonskamer boeken

Bijkomende kosten ter plaatse
• Entreegelden tenzij anders vermeld
• Eventuele optionele excursies
• Tijdens onze reizen wordt er steeds vaker door lokale gidsen en/of onze reisleiding gebruik gemaakt van een audio-systeem, bestaande uit oordopjes die zijn verbonden met een kleine ontvanger die om uw nek hangt. De gids en/of reisleider is dan duidelijk verstaanbaar voor iedereen, ook als u wat verder weg staat. De kosten bedragen ca. 1 tot 3 euro per dagdeel. De kosten zullen ter plaatse met u worden verrekend.
Klik hier voor de details van alle bijkomende kosten ter plaatse (onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen)

Extra informatie

• Deelnemers moeten in goede fysieke gezondheid verkeren en een basis wandelconditie hebben. Voor meer informatie zie Praktische info.
• Bovengenoemde prijzen zijn gebaseerd op kamers op indeling. Dit houdt in dat de deelnemers een kamer delen met een andere deelnemer van hetzelfde geslacht. De indeling van de kamers zal ter plaatse door de reisleiding worden verzorgd. Tegen een meerprijs kunt u (vooraf bij boeking op te geven) een 1-persoonskamer boeken.
• Omdat er gebruik wordt gemaakt van kleinschalige (familie)hotels kan het voorkomen dat er per locatie gebruik wordt gemaakt van meerdere accommodaties welke allemaal vlakbij elkaar liggen. Per locatie is er dan een centrale ontmoetingsplek.
• Let op: vliegreizen zijn vaak beschikbaar tot slechts 4 weken voor vertrek, daarna niet meer. Wacht daarom niet te lang met boeken!
• Wandelniveau 2. Klik hier voor meer informatie over deze indicatie.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 10
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 20
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 14 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

Dagprogramma

Het best bewaarde geheim van Griekenland!

v
+1

Kefalonia is één van de grootste eilanden van Griekenland, maar relatief onbekend bij bezoekers. De eilandbewoners houden graag hun stek geheim. Geen massa toerisme in grote hotels; het authentieke Griekenland bestaat nog hier. Het eiland is overweldigend; hoge bergen, eenzame baaien, wouden van cipressen, groene zeeën van druivenvelden en kleurige vissershaventjes. Het buureiland Ithaka is met recht een onbedorven wandelparadijs met een ruige vegetatie. Onderweg komen we alleen stilte (of mekkerende berggeiten) tegen.

Het eiland is bekend van het klassieke gedicht 'de Odyssee'; iedere liefhebber hiervan moet Ithaka ooit hebben bezocht. In 8 dagen hoppen we van plek naar plek. De wandelingen zijn onder begeleiding van een gids en lopen voornamelijk over 'kalderimia', eeuwenoude ezelspaden door vergeten gebieden. We hoppen van Kefalonia naar Ithaka met de veerboot, met aan dek genoeg ruimte om languit te luieren.

Open alle items

Dag 1 - heenreis naar Griekenland

We vliegen vandaag van Amsterdam naar Kefalonia. Na aankomst volgt een transfer van een uurtje naar het havenplaatsje Agia Efimia. De rit is meteen een schitterende tocht langs de flanken van de Gerani, met weidse vergezichten over de diepblauwe Middellandse Zee beneden u. Na bijgekomen te zijn van de reis ontmoeten we elkaar in een traditionele taverna, waar een lange tafel klaar staat. Onder het genot van een glas lokale witte Robola wijn krijgt u meer te horen over de komende week en kunnen we op ontspannen wijze met elkaar kennis maken.

Dag 2 - Wandeling van Oost naar West (ca. 7 of 14 km)

v
kefalonia14_s
+3
+2
Het ontbijt wordt geserveerd in één van de taverna's aan de knusse boulevard van Agia Efimia. Hierna kunnen we onze wandelschoenen aantrekken voor een lichte wandeling naar het beroemde Mirthos-strand. We doorkruisen Kefalonia en lopen van de oostkust naar de westkust, door de weelderige vallei van Pylaros, in slechts 9 km. We wandelen over het oude geitenpad onder de schaduw van dikke olijfbomen en cipressen.

Het uitzicht over de beroemde baai van Mirthos, diep beneden, is adembenemend; een hagelwit strand dat scherp afsteekt tegen de azuurblauwe zee. Niet voor niets is dit ansichtplaatje één van de meest gefotografeerde stranden van Griekenland. Fervente wandelaars lopen terug naar het hotel, nu over een smal asfaltweggetje met uitzicht over het wandelpad, al kronkelend door de vallei. U kunt er ook voor kiezen om halverwege per taxi teruggebracht te worden.

Dag 3 - Drakopulata en kloofwandeling (ca. 14 km)

v
+2
+1
Vandaag hebben we een schitterende wandeling van circa 14 km voor de boeg. We laten het haventje van Agia Efimia achter ons en bezoeken eerst het ruïne dorp Drakopulata. Hier heeft de tijd sinds de laatste bewoning stilgestaan, met alleen de ruïnes als stille getuige. Het enige teken van leven is het geluid van geitenbellen op de bergflank. De lekkerste geitenkaas van Kefalonia komt dan ook uit dit gebied. Het pad meandert door een schaduwrijke kloof voordat deze uitkomt aan de kust. Onderweg wisselen de vergezichten elkaar af. Zo ligt aan de horizon het eiland Ithaka, en een bocht verder kijken we uit over het vruchtbare dal van Sami, gedomineerd met honderden cipressen. Eenmaal in Sami liggen de koffers klaar in het nieuwe hotel.

Dag 4 - boottocht Ithaka en wandeling Ithaka

v
+1
's Ochtend varen we naar het mythische eiland Ithaka. Eenmaal in de haven van Piso Aetos worden we met een minibus of taxi naar het hooggelegen klooster van Katheron gebracht. De enige monnik zal ons uitzwaaien en een goede reis wensen. De komende wandeling is vooral dalend gedurende 11 km. Het pad loopt over de flanken van de Neriton berg, met rondom weidse vergezichten over de Ionische Zee. Vanuit het slaperige dorpje Anogi kronkelt het oude pad richting de kust. Recreatieve wandelaars kunnen de eerste zwaardere etape overslaan door hier te beginnen. Het schilderachtige Kioni, met haar pastelkeurige huisjes, is idyllisch gelegen aan een natuurlijke haven. Na de lunch worden we opgepikt door een bootje en naar het afgelegen Gidaki strand gebracht. Na een zwempauze lopen we over een schaduwrijk pad met mastiekbomen naar Vathi, de hoofdstad van het kleine Ithaka. Bij aankomst in de appartementen zullen de koffers klaar liggen.

Dag 5 - vrije dag - optioneel Arethousa en Vathi

v
nl_00011716_s
kefalonia-lassi2_s
Kefalonia Griekenland voordeelweek specialpagina
nl_00011716_s
kefalonia-lassi2_s
+1
Kefalonia Griekenland voordeelweek specialpagina
Vandaag hebben we een vrije dag, maar vervelen hoeft allerminst. Er zijn veel mogelijkheden om individueel op pad te gaan. De allermooiste manier om van de mooie kusten te genieten is per kayak, ook voor beginners. Onder begeleiding van een ervaren instructeur kunnen we verscholen grotten in peddelen en komen we op strandjes waar niemand anders kan komen. Geen zin om te kayakken? Op slechts tien minuten met de taxi ligt het Filiatro strand, hier is genoeg schaduw van de olijfbomen, die tot aan het water reiken. Het water is glashelder en de koude frappé koffie aan de strandbar verkwikkend. 's Middags hebben we nog voldoende tijd om het intieme Vathi te ontdekken. Verdwaal in de vele smalle steegjes en geniet van het bruisende centrale pleintje, het kloppende hart van het eiland.

Dag 6 - Wandeling naar Piso Aetos (ca. 12 km) - veerboot naar Kefalonia

v
nl_00208737_s
Taverna,-Kreta.jpg_s
nl_00208737_s
Taverna,-Kreta.jpg_s
+2
+1
Voor fervente wandelaars staat een pittige wandeling van zo'n 12 km op het programma. Tot het vervallen klooster van Taxiarchon is het heuvelop, maar hierna hebben we plotseling zicht over de zee met Kefalonia in de verte. Het pad is inmiddels een spoor geworden, tussen de begroeiing door dalen we langzaam af naar zeeniveau. In Piso Aetos zal de veerboot aanmeren en ons naar de overkant varen. Voor diegene die vandaag niet wil wandelen, staan taxi's klaar om naar de haven vervoerd te worden. Na een half uur komen we aan in Sami, waar een bus ons direct naar Argostoli brengt. De rit zelf is al een belevenis en loopt over een hoge bergpas en over de hoogvlakte van Valsamata, alwaar de fameuze Robola wijn wordt gemaakt. Net voordat we de hoofdstad binnenrijden kunt u kiezen om uit te stappen en met een routebeschrijving de laatste kilometers te lopen of ontspannen te blijven zitten. De wandeling loopt langs een unieke lange grotendeels nog intacte Myceense muur, gemaakt van grote vierkante blokken steen. Argostoli is de hoofdstad van Kefalonia en een schitterende stad met statige lanen met palmbomen, smalle winkelstraatjes en levendige pleinen. De stad is eeuwenlang Venetiaans geweest en de Italiaanse invloeden zijn overal aanwezig. Op de centrale 'piazza' komt men bijeen om te flaneren, te zien en vooral gezien te worden.

Dag 7 - stadswandeling Argostoli - optioneel fietsen of kayakken

v
kefalonia-fanari1_s
+1
kefalonia-fanari1_s
Vandaag staat een korte stadswandeling op het programma, maar er valt hier nog veel meer te doen. De stad beschikt over een gezellige winkelstraat met leuke boetiekjes voor de laatste souvenirs. Op eigen gelegenheid, of met meerdere, kunnen we een fiets huren en een klein rondje Argostoli fietsen, onder de schaduw van hoge pijnbomen en langs kleine strandjes. Bezoek ook eens de groente- en vismarkt aan de boulevard, met enkele Caretta Caretta zeeschildpadden die azen om gevoerd te worden. Strandliefhebbers kunnen luieren op het strand van Lassi. Het laatste diner gebruiken we in één van de traditionele taverna's waar kantades worden opgevoerd. Dit zijn lokale liederen waar de schoonheid van de eilanden wordt bezongen.

Dag 8 - Terugreis naar Nederland

Helaas is het tijd om in te pakken. Vandaag volgt de transfer van ca. 20 minuten naar de luchthaven. Goede reis!

Goed om te weten

v
Deelnemers aan deze reis moeten over een goede conditie te beschikken. De wandelingen zijn niet heel lang, maar gaan wel over smalle onverharde paadjes met soms een flinke klim. Wie een dag wil uitrusten, kan altijd in het hotel of aan boord blijven. De nadruk van deze reis ligt op de eilandsfeer; rustig, ontspannen, ontdekken en vooral veel genieten. Niets hoeft en veel kan. Dat is ons idee van vakantie!

Een goede uitrusting is het halve werk! Zorg daarom altijd voor goede wandelschoenen, liefst met een stevige profielzool. Een hoed of pet is aan te raden, evenals zonnebrandcrème. Denk verder aan een trui of jack, een lange broek (of aanritspijpen) en neem altijd water en iets te eten mee.

Wilt u zich goed voorbereiden op deze wandelreis? Overweeg dan deelname aan een van onze wandelweekenden in Nederland voorafgaand aan deze reis. Klik hier voor meer informatie over deze wandelweekenden.

Wandelniveau

Wandelniveau 2. Klik hier voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Wandelen

Algemene informatie wandelreizen

v

Tijdens een wandelvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items

Groepswandelreizen

Bij onze groeps-/wandelreizen verblijft u in één of meerdere accommodaties, vanwaar dagelijks mooie wandeltochten in de omgeving worden georganiseerd. Het busvervoer* naar het beginpunt van de wandeling en vanaf het eindpunt naar de accommodatie is inbegrepen. Bovendien wandelt u in een groep onder leiding van ervaren wandel-/reisleiding, soms aangevuld met lokale gidsen (m.u.v. de reizen die we uitvoeren i.s.m. andere aanbieders, zoals Aktiva-tours. In deze gevallen geldt hetgeen dat op het tabblad 'Inbegrepen' wordt vermeld).
* indien busvervoer niet mogelijk is wordt er gebruik gemaakt van openbaar vervoer.

Individuele wandelreizen

Reist u liever met uw eigen gezelschap, maar wilt u toch zeker zijn van een goed hotel én de mooiste wandelroutes? Dat kan bij Kras op verschillende manieren. U verblijft in een uitstekend hotel vanwaar u elke dag een andere wandeling in de omgeving kunt maken of naar het volgende hotel wandelt. Vaak is er de keuze uit korte en langere wandelingen, en u kunt zo helemaal uw eigen tijd indelen. Fly-drives: de vliegreis, huurauto en hotels zijn geregeld. U rijdt ter plaatse een mooie route waarbij u in verschillende hotels verblijft en uiteraard elke dag een mooie wandeling maakt.
NB: het kan voorkomen dat u gebruik dient te maken van het openbaar vervoer om naar het beginpunt van de wandelroute te reizen of om van het eindpunt van de route naar het hotel te reizen.

Nordic Walking reizen

Nordic Walking is nog altijd een populaire buitensport in ons land. Veel van onze wandelreizen zijn tevens geschikt voor Nordic Walking.

Winterwandelreizen

Gedurende het winterseizoen bieden we enkele winterwandelreizen aan. Verkent u met ons de besneeuwde wereld van bijvoorbeeld Oostenrijk te voet, denkt u dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden u ook aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen 'antislipzooltjes' die van spikes zijn voorzien en u onder uw schoenen kunt aanbrengen. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze u voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan water-en winddichte kleding, een dagrugzakje met wat te eten en te drinken en Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat sneeuw in uw schoenen stuift. Kleedt u niet te warm aan, meerdere dunne lagen zijn het beste.

Wandelreizen voor elk niveau

Onze wandelreizen zijn geschikt voor recreatieve wandelaars en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gewandeld. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen , hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste wandelreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De wandelreizen vereisen een normale conditie en voldoende wandelervaring.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende wandelervaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende wandelervaring is vereist.

Wandelroutes

De wandelroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het wandelseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet.

Bij groepsreizen bepaalt de reisleid(st)er uiteindelijk het definitieve programma. Eventuele facultatieve excursies gaan alleen door bij een minimum van 20 deelnemers.

Routeboeken en kaarten

Bij al onze individuele wandelreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u ter plaatse OF voorafgaand aan uw reis (per post of digitaal). Indien u de routes vooraf digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar.

Veiligheid

Als fietser en wandelaar bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste kleding biedt u naast bescherming ook comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.

Accommodatie

v
+1

Tijdens deze wandelvakantie verblijft u in hotels/appartementen. Uw kamer/appartement is ten minste voorzien van badkamer met bad en/of douche en toilet. Het bagagevervoer tussen de hotels/appartementen wordt voor u verzorgd.

Onder voorbehoud maken we gebruik van de volgende hotels/appartementen:
• Dag 1 en 2: Hotel Afroditi of Hotel Panorama in Agia Efimia op Kefalonia
• Dag 3: Appartementen Remezzo of Hotel Kyma in Sami op Kefalonia
• Dag 4 en 5: Hotel Mentor in Vathi op Ithaka
• Dag 6 en 7: Hotel Mirabel in Argostoli op Kefalonia

Vlucht

TUI fly

v
TUI fly dreamliner
Tui
TUI fly dreamliner
Tui

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over TUI fly, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de site van TUI, of neem contact op met ons Contact Center.

Open alle items

Bagage

Bij TUI fly is één stuk handbagage (maximaal 10 kg en met afmetingen van maximaal 55x40x20 cm) inbegrepen.
Uitzondering : voor een vlucht naar Paramaribo is t/m 31-10-2019 handbagage met afmetingen van maximaal 50x40x25 cm toegestaan. Daarna gelden de maximale afmetingen 55x40x20 cm ook voor deze vlucht.

Ruimbagage van verschillende afmetingen kunt u direct bijboeken tijdens het boekingsproces, daar ziet u ook gelijk de prijzen. Achteraf bijboeken kan tot 48 uur voor vertrek bij een van onze medewerkers.

Tip: Boek uw ruimbagage van tevoren. De tarieven die u op de luchthaven betaalt voor het meenemen van ruimbagage zijn over het algemeen hoger dan wanneer u vooraf boekt.

Stoelkeuze

Is reserveren nodig?
Wilt u bij het raam zitten of stoelen naast elkaar? Reserveer dan uw favoriete plek tegen betaling. U kunt uw stoel reserveren vanaf 30 dagen tot en met 48 uur voor vertrek. Voor de bestemmingen Cuba, Dominicaanse Republiek, Jamaica, Mexico of de Verenigde Staten kunt u tot 74 uur voor vertrek uw stoel reserveren. U kunt dan ook gelijk online inchecken.

Reserveert u geen stoel, dan krijgt u er automatisch een toegewezen bij het online inchecken of bij het inchecken op de luchthaven. U kunt dan vanaf 24 uur tot 5 uur voor vertrek online inchecken.

Welke stoelen kan ik kiezen?
Er is keuze uit verschillende stoeltypen: standaardstoel, stoel aan het raam, stoel met extra beenruimte, stoel aan de nooduitgang, stoel aan de nooduitgang zonder extra beenruimte en stoel op de eerste rij.

Daarnaast verschillen de zitcomforts in beenruimte:
Economy - minstens 74 cm
Comfort - minstens 81 cm
Deluxe - minstens 106 cm

De stoelen hebben verschillende prijzen en kunnen variëren per bestemming, zitcomfort en vluchtdatum.

Hoe reserveer ik mijn stoel?
Voor het reserveren van uw stoel gaat u naar de website van TUI fly via onderstaande button, en logt u in met uw boekingsnummer:

Nu uw stoel reserveren

Een stoel kan alleen gereserveerd worden als de boeking volledig is bevestigd. Passagiers met een extra stoel of alleenreizende kinderen (Unaccompanied Minor) kunnen niet inloggen op de website. Het is dan wel mogelijk om een stoelreservering door te geven aan een van onze medewerkers.

Zitcomfort en service

TUI fly heeft verschillende serviceconcepten. Bij Economy en Comfort is er alleen verschil in beenruimte. De klassen Premium en Star Class zijn per 1 juli 2018 vervangen door Deluxe.

Bij het boeken van uw reis kunt u uw gewenste serviceconcept selecteren en u ziet dan gelijk de bijbehorende prijzen.
Heeft u al geboekt en wilt u alsnog upgraden? Neem dan telefonisch of via e-mail contact op met ons op.

EconomyComfortDeluxe
Beenruimtemin. 74 cmmin. 81 cmmin. 106 cm
Bagagetegen betalingtegen betaling40 kg inbegrepen
Stoel reserveringtegen betalingtegen betalinginbegrepen
Persoonlijk Entertainment programma*inbegrepeninbegrepeninbegrepen met koptelefoon
Catering op verre vluchtenSoft drinks, één maaltijd en een snackSoft drinks, één maaltijd en een snackAlle drankjes, twee maaltijden en een snack
Verzorgingskit van RITUALS**--inbegrepen
Eigen incheckbalie op Schiphol--inbegrepen
Vip-lounge op Schipholtegen betalingtegen betalinginbegrepen

*Op verre vluchten (langer dan 6,5 uur) uitgevoerd met toesteltype 767-300ER of 787-8
**Op nachtvluchten naar verre bestemmingen

Verre bestemmingen zijn: Aruba, Bonaire, Cuba, Curaçao, Dominicaanse Republiek, Gambia, Jamaica, Kaapverdië, Mexico, Senegal, Suriname, Tanzania, Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten.

Inchecken

Hoe kan ik inchecken?
Online inchecken is een service van TUI fly en u mag zelf kiezen hoe u wilt inchecken. Uiteraard bent u op de luchthaven van harte welkom aan de incheckbalie (vanaf ongeveer 3 uur voor vertrek) of bij Selfservice Check-in. Maar u kunt ook eenvoudig online inchecken vanuit huis.

Hoe werkt online inchecken?
Online inchecken kan kosteloos vanaf 24 uur tot 5 uur voor vertrek, als u gebruik maakt van een automatische geselecteerde stoel. Mocht u eerder willen inchecken, dan kan dat vanaf 30 dagen voor vertrek wanneer u (tegen betaling) een stoel reserveert. Na het reserveren van uw stoel kunt u namelijk direct online inchecken. Zie voor meer informatie het onderdeel 'Stoelkeuze' hierboven.

Middels onderstaande button kunt u online incheken op de site van TUI (Kras heeft hier geen invloed op). U gebruikt voor het online inchecken uw 7-cijferige boekingsnummer van Kras.

Nu online inchecken

Wat moet ik nog doen op de luchthaven?
Als u online heeft ingecheckt, hoeft u op de luchthaven niet meer in de rij te staan voor de incheckbalie. U kunt uw bagage afgeven bij de zogenaamde 'Drop-off'-balie. Let op: u moet naast uw instapkaarten ook uw e-tickets, die u van ons heeft ontvangen, meenemen.

Voor een aantal bestemmingen is het vanwege regelgeving niet toegestaan om u vooraf een instapkaart te sturen. U ontvangt in dat geval een bevestiging van uw online check-in. Deze bevestiging kunt u op de luchthaven inwisselen tegen een instapkaart.

Eten en Drinken

Europese- en Middellandse Zee bestemmingen
Zin in iets lekkers? Aan boord op vluchten van en naar Europese- en Middellandse Zee bestemmingen bestelt u tegen betaling iets uit het TUI Café.

Verre bestemmingen
Op alle verre vluchten (verder dan 6,5 uur) serveert TUI fly een gratis maaltijd, een gratis snack en gratis softdrinks. Nog een extra drankje of een snack? Tegen betaling kunt u van alles bestellen uit het TUI Café. Op vluchten van/naar Paramaribo zijn maaltijden, snacks en dranken inbegrepen tijdens de vlucht.

Speciale wensen
Op vluchten naar verre bestemmingen is een maaltijd inbegrepen. Volgt u een dieet of wilt u een speciale maaltijd, bijvoorbeeld vanwege medische of religieuze redenen? Geen probleem. Geef dit kosteloos door aan TUI fly via onderstaande button, en zij zorgen voor een aangepaste maaltijd.

Speciale wensen doorgeven

Mobiliteitsbeperking

Reist u met een rolstoel of heeft u andere begeleiding nodig op het vliegveld? TUI fly helpt u verder.

Meer informatie

Vliegen met de Dreamliner

v
TUI fly dreamliner
De Dreamliner Boeing 787 is een revolutionair nieuw en ultramodern toestel dat lichter, stiller, zuiniger, sneller en comfortabeler is. Kras vliegt vijf keer per week met de Dreamliner van TUI fly. Meer informatie over de Dreamliner Boeing 787.


Bestemmingen met de Dreamliner:
 • Antillen: Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten
 • Verenigde Staten: Miami, Orlando en Baltimore
 • Midden-Amerika: Dominicaanse Republiek, Jamaica, Mexico, Cuba
 • Japan: Tokyo

Afhankelijk van het seizoen worden er ook andere type vliegtuigen ingezet. Het is incidenteel mogelijk dat uw vlucht met een ander type toestel wordt uitgevoerd.

Partners van TUI fly

TUI fly vliegt de hele wereld over. In drukke periodes werkt TUI fly soms samen met andere luchtvaartmaatschappijen om ervoor te zorgen dat iedereen van een welverdiende vakantie kan genieten.

Bij uw vluchttijden op het tabblad Prijzen staat welke luchtvaartmaatschappij uw vlucht uitvoert. Meer informatie over de samenwerking tussen TUI fly en partners en de bijbehorende services kunt u lezen op de website van TUI.

Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven

v

Gaat u binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heeft u al nagedacht over de manier waarop u naar de luchthaven gaat? Wij helpen u graag een handje.

Overnachten

Wilt u ontspannen uw vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar de luchthaven en u kunt uw auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie

Parkeren

Wij bieden u diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar u 24 uur per dag, 7 dagen per week, uw auto kunt parkeren.

Meer informatie

Vervoer van/naar de luchthaven

Heeft u vervoer nodig van/naar uw luchthaven? Wij bieden u diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden

• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Singlereizen

Algemene informatie Single Reizen

v
+1

Voor wie zijn deze reizen bedoeld?

Kras Singlereizen zijn bedoeld voor singles, die graag op een ongedwongen en gezellige manier, maar niet alleen op vakantie willen. Of u nu 30-, 40-, 50- of 60-plusser bent, wij hebben altijd een geschikte reis voor u. Wist u trouwens dat u in de prijstabel heel gemakkelijk de groepssamenstelling van een reis kunt zien? Zo weet u voordat u boekt uit hoeveel mannen of vrouwen de groep bestaat en wat de leeftijdsverdeling is.

Uitgangspunt van onze vakanties zijn een scherpe prijs, ongedwongen sfeer en een breed aanbod excursies en mogelijkheden ter plaatse. Onze reisleiding en lokale gidsen organiseren tal van excursies en/of activiteiten waaraan u gezamenlijk deel kunt nemen. Natuurlijk staat het u ook vrij om zelf individueel of met andere deelnemers iets te ondernemen.

Wellicht overbodig, maar onze singlereizen zijn uitsluitend bedoeld voor alleengaanden. Stellen mogen dus niet samen mee op reis, maar eventueel wel een van beiden als bijvoorbeeld de een wel graag op reis gaat maar de ander niet. Ook zijn bijvoorbeeld alleenstaande vrienden of vriendinnen, die samen een reis willen maken, van harte welkom.

Een kamer voor u alleen!

Voor het overgrote deel van onze reizen geldt dat u op uw vakantiebestemming een eigen 1-persoonskamer voorzien van bad of douche en toilet tot uw beschikking heeft. Veelal zijn dit 2-persoonskamers voor alleengebruik. Op enkele van onze reizen (zie tabblad 'Prijzen', onder het kopje 'Inbegrepen') en tijdens sommige overnachtingen op de heen- en terugreis, verblijft u in een 2-persoonskamer op indeling. Dit betekent dat u samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht op één kamer logeert. Vanzelfsprekend zorgen we wel voor aparte bedden. Verblijft u liever in een 1-persoonskamer, dan is deze altijd tegen een meerprijs te boeken. De keuze is geheel aan u.

Ontmoet

Ontmoet

v
Ontmoet hiken singles
Ontmoet hiken singles

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
Ontmoet is een website waar u uw reisgenoten voorafgaand aan uw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kunt u elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

Zijn er al reacties op deze reis?
Op Ontmoet kiest u eerst bij uw reis een van de vertrekdata. U ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop u kunt reageren of dat u zelf een eerste bericht wilt plaatsen. (Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten).

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op uw vakantie!

Beoordelingen