Fly-drive Klassiek Griekenland

Ontdek in 8 dagen klassieke hoogtepunten met de Akropolis in Athene, Olympia en Delphi

Hydra
griekenland-mystras1_s
Panayia
v
Hydra
Hydra
griekenland-mystras1_s
Panayia
Vanaf609per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum27-10-2019
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
8,1
GK
 • All-in autohuur (€0 eigen risico)
 • Mooie route door het oude Griekenland
 • Ontdek de eeuwenoude metropool Athene
 • Verken ruïnestad Mystras en orakelheiligdom Delphi
 • Inclusief ontbijt
 • 8 dagen
  GK
 • Bewaren
8.11063
8,1
Beoordeeld door 63 reizigers van Kras
Fly-drive Klassiek Griekenland
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

Retourvlucht Amsterdam-Athene of Eindhoven-Athene met Transavia
Handbagage
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
• 7 nachten verblijf in genoemde hotels (of gelijkwaardig)
• 7 x ontbijt
• All Inclusive autohuur tijdens hele verblijf (€ 0 eigen risico)
• Toeristenbelasting, totaal ca. € 6 - €10 per kamer

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
Ruimbagage
• Upgrade autohuur (voor prijzen zie boekingsproces)
• Vip-lounge Schiphol

Bijkomende kosten ter plaatse

• Excursies en entreegelden
• Fooien
• Parkeerkosten (ook bij hotels indien van toepassing)

BelangrijkLet op: bij het huren van een auto is een geldige creditcard (géén prepaid) op naam van de hoofdbestuurder én voorzien van pincode verplicht. Voor alle vereisten met betrekking tot uw creditcard en alle overige autohuurinformatie klik hier

Kaart
Dagprogramma

Fly-drive Klassiek Griekenland

v
+1

Op uw route door het oude Griekenland maakt u kennis met de hoogtepunten en de diversiteit aan culturen van het Griekse vasteland en het ongerepte Peloponnesos. Besteed ook aandacht aan de eeuwenoude metropool van het land, Athene! Laat het gigantische, oude theater en het heiligdom van de God der Geneeskunde, Epidaurus niet ongezien aan u voorbij gaan. En ontdek de indrukwekkende ruïnestad Mystras en het orakelheiligdom van Delphi. U wordt onderweg steeds weer getrakteerd op de uitbundige Griekse natuur . En natuurlijk is er ook volop tijd om gewoon lekker te genieten van de heerlijke Griekse keuken en het aangename klimaat. Vakantievieren op z'n best!

Open alle items
Dag 1 • Amsterdam/Eindhoven-Athene
v
+1
Vanaf Amsterdam/Eindhoven vliegt u naar Athene, waar op de luchthaven uw huurauto voor u klaar staat. Op naar de Peloponnesos! Onderweg raden we u aan te pauzeren bij het bekende Kanaal van Korinthe. Een kanaal met een lang verhaal! Al vroeg maakte men plannen voor de aanleg van een kanaal om de stormen bij Kaap Malea (de zuidpunt van de Peloponnesos) te kunnen omzeilen. Periander, een Korinthische tiran, zou de eerste zijn met een idee, maar hij kreeg van het orakel van Delphi een negatief advies, dus stopte hij direct. Geloof in de goden bepaalde in die tijd alles! Anderen die al gauw het bijltje erbij neer gooiden waren Demetrius Poliorcetes en later de ingenieurs van Julius Caesar en Caligula. Zij stopten allemaal vanwege een vermeend gemeten hoogteverschil tussen de Golf van Korinthe en de Golf van Egina . En toen was daar in 66 na Christus Keizer Nero met zijn gouden spade! Onder zijn bewind werd er hard gewerkt door duizenden dwangarbeiders, maar op een gegeven moment… staakte men het graven. Ook Herodes Atticus, de Byzantijnen, de Venetianen… dit kanaal moest en zou er komen, maar door wie en hoe en wanneer? Uiteindelijk was het pas in 1882 dat men, dankzij een financiële injectie van Frankrijk, de werkzaamheden hervatte. Het kanaal ging in 1893 open. Enkele cijfers: het kanaal is lijnrecht en 6,3 km lang, 23 meter breed en heeft loodrechte wanden van ca. 8 meter diep. Er zijn, op zo’n 70 meter boven de waterspiegel, zes bruggen en schepen worden er in ongeveer een half uur doorheen geloodst. Interessant: de grote zeeschepen varen nu overigens gewoon om de eens zo gevreesde Kaap Malea heen! Alle moeite door de eeuwen heen voor niets? Uw eindbestemming is het kustplaatsje Tolo. Hier verblijft u drie nachten. Reisafstand Athene-Korinthe-Tolo ca. 150 km.

* Bij aankomst in Athene na 18:00 uur verblijft u de eerste nacht in hotel Myrto in Mati i.p.v. Tolo. Reisafstand-Athene-Mati ca. 20 km.
Dag 2 en 3 • Tolo
v
Hydra
+9
+8
Verken deze dagen vanuit Tolo de vruchtbare streek Argolis. Wat dacht u van een bezoek aan Mycene, het centrum van de welvarende Helladische cultuur? Hier ziet u de Cyclopenmuren en de bekende Leeuwenpoort naar de Koningsgraven, ontdekt door Heinrich Schliemann. Of rijdt u naar Epidaurus, het heiligdom van de God der Geneeskunde Asklepios? Indrukwekkend is het antieke theater met haar unieke akoestiek. Elke zomer komt het tot leven met voorstellingen van antieke Griekse tragedies en komedies (kijk op www.greekfestival.gr/en). Een andere aanrader is het gezellige Nafplion. Kenmerkend zijn hier het Palamidi kasteel met de bekende trap van 999 treden en het kleine ‘Bourtzi’ kasteeltje gelegen in de baai voor het stadje. De vele kleine straatjes met de talloze winkeltjes en restaurantjes en de prachtige boulevard... het maakt Nafplion tot een heel geliefde weekendbestemming voor de Atheners. En wat dacht u van een bezoek aan het antieke Nemea, bekend vanwege de mythe van Herakles die hier de leeuw van Nemea gedood zou hebben. Ook werden hier om de twee jaar de Nemeïsche Spelen gehouden . Tevens is Nemea erg bekend als wijnstreek. Vele soorten kwaliteitswijn ("Bloed van Herakles" genoemd) worden hier geproduceerd.

In de stad Korinthe kunt u het Historisch & Folklore Museum bezoeken, met onder meer een boeiende collectie klederdrachten uit diverse streken en eilanden van Griekenland. Ook is er een reconstructie gemaakt van een Grieks dorpshuis met o.a. de typische houten meubels en gebruiksvoorwerpen. Rondom Korinthe vindt u ook onder meer Akrokorinthe, met een prachtig panoramisch uitzicht en Oud Korinthe, bekend vanwege de Apostel Paulus die hier 2 jaar gewoond heeft.

Leuk is ook het dorpje Loutraki, van oudsher bekend vanwege de heilzame bronnen. Het is dan ook een geliefd (kuur)oord voor de Grieken. Daarnaast vindt u er ook een heerlijk strand en een mooie boulevard met vele tavernes en cafeterias. Voor de liefhebbers is er er ook het Casino, een van de grootste van Europa. In de omgeving van Loutraki kunt u ook naar het klooster van Ossios Patapios, de Hera tempel bij Perachora, het Vouliagmeni meer (ook wel 'Blue Lagoon' genoemd) en het strand van Schinos.

Kalavrita is een klein bergdorpje gelegen aan de voet van de Helmos berg. Het is in de winter een bekend ski-resort. Daarnaast is het bekend vanwege de tandradbaan die door de Vouraikos-kloof gaat met adembenemende uitzichten. U kunt ook met de auto naar boven voor een bezoek aan het klooster Agia Lavra. Hiervandaan werd de vrijheidsstrijd uitgeroepen tegen de Turken in 1821. In het dorpje zelf is er een indrukwekkend herdenkingsmonument dat herinnert aan de ‘holocaust’ die hier in 1943 heeft plaastgevonden.

Mocht u iets heel anders willen doen, dan kunt u een heerlijke cruise langs twee typisch Griekse eilandjes maken: Spetses en Hydra, ieder met zijn eigen stijl en charme.

En uiteraard kunt u zich ook uitstekend vermaken in Tolo zelf. Tolo is een klein dorpje gesticht in het begin van de 20ste eeuw door vissers die oorspronkelijk uit Kreta gevlucht waren. Het is de meest populaire bestemming op het oostelijk deel van de Peleponnesos aan de Argolische golf met fantastisch uitzicht over de omliggende eilanden. In Tolo bevinden zich winkeltjes, bars en vele eetgelegenheden.
Dag 4 • Sparta-Mystras
v
griekenland-mystras1_s
Panayia
+2
griekenland-mystras1_s
+1
U verlaat Tolo en rijdt naar Olympia. We raden u aan via Sparta naar Mystras te rijden voor een bezoek aan deze boeiende Byzantijnse ruïnestad. Gelegen aan de voet van het ruige Taygetos-gebergte ligt Mystras. In de bloeitijd was deze stad het culturele centrum van de streek. Overblijfselen van paleizen, kloosters en kerken met prachtige fresco’s getuigen nog van het feit dat Mystras eens het centrum van de Byzantijnse cultuur was. U rijdt vervolgens door naar Kaiafas, waar u overnacht, Reisafstand Tolo-Sparta-Mystras-Olympia ca. 290 km.
Dag 5 • -Olympia
v
+3
+2
De dag kunt u starten met een een bezoek aan Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen. U ziet hier o.a. de tempels van Zeus en Hera, het stadion en natuurlijk de plaats waar het Olympisch vuur wordt ontstoken elke 4 jaar. Ook het prachtige museum is een bezoek waard. ’s Middags rijdt u door naar Delphi, waar u zult overnachten. Reisafstand Olympia-Delphi ca. 220 km.
Dag 6 • Delphi-Arachova
v
+4
+3
's Ochtends heeft u tijd om Delphi. Delphi, de ‘Navel der Aarde’ zoals het ook wel genoemd wordt, was van oudsher al bekend als orakel-plaats. In de Tempel gewijd aan de God Apollo gaf de priesteres Pythia haar raadgevingen door aan de mensen die daarvoor van heinde en ver kwamen. In het museum van Delphi kunt u onder meer het prachige bronzen beeld van Iniochos de wagenmenner bewonderen. ’s Middags kunt u, voordat u naar Athene, rijdt nog een stop maken in het bergdorpje Arachova, een geliefd skiresort op de flanken van de Parnassus berg. Ook het bezoeken waard is het nabij gelegen Byzantijnse klooster Ossios Loucas. In de namiddag komt u aan in Athene, waar u de komende twee nachten verblijft. Reisafstand Delphi-Arachova-Athene ca. 170 km.
Dag 7 • Athene
v
+6
+5
Tijd voor Athene! Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van deze metropool zijn het prachtige marmeren Panathinaiko Stadion, het parlementsgebouw (het vroegere paleis van de koning), de universiteitsgebouwen, de tempel van Zeus en de boog van Hadrianus. Natuurlijk hoort een bezoek aan de unieke en imposante Akropolis ook bij deze dag . Deze 'heilige rots’ van Athene, heeft vele indrukwekkende gebouwen en tempels, zoals het Parthenon en het Erechtheion met de bekende Karyatiden beelden. Maak daarna echter ook tijd voor een bezoek aan het prachtige nieuwe Akropolis museum, geopend in 2009 – een uniek gebouw met hierin tentoon gesteld alle originele beelden en vondsten van de Akropolis. Meer tips voor Athene vindt u op het tabblad 'Plaatsinfo'.
Dag 8 • Athene-Amsterdam/Eindhoven
U rijdt naar de luchthaven van Athene, waar u uw huurauto weer inlevert. Vervolgens vliegt u terug naar Amsterdam/Eindhoven. Het einde van een prachtige reis door Klassiek Griekenland!

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht
Transavia
v
Transavia vliegtuig
Transavia vliegtuig

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over Transavia, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de site van Transavia of neem contact op met het service centre van Transavia op telefoonnummer 0900-0737 (100 cpg).

Bagage
Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen. Ruimbagage kunt u voordelig en eenvoudig bij boeking reserveren óf vanaf 3 dagen voor vertrek boeken op de website van Transavia via onderstaande button. Boek uw ruimbagage voordat u (online) bent ingecheckt. Na het inchecken, kunt u niets meer veranderen aan uw vlucht.

Ruimbagage bijboeken
Stoelkeuze
Via Mijn Transavia kunt u tegen betaling een stoel reserveren (aan te raden als u naast elkaar wilt zitten). Het maken van een stoelreservering is mogelijk vanaf 3 dagen tot 30 uur voor vertrek van uw vlucht. U kunt via Mijn Transavia alleen een stoel reserveren als u nog niet online bent ingecheckt. Na het online inchecken, kunt u namelijk niets meer aan uw boeking toevoegen/wijzigen.

Stoelen reserveren
Inchecken
Online inchecken
Het is mogelijk om vanaf 30 uur (tot max. 4 uur) voor vertrek online in te checken via Mijn Transavia als u vliegt vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Innsbruck, Praag of Wenen.

U ontvangt van ons een e-mail (indien het online inchecken voor uw vlucht mogelijk is). Via enkele eenvoudige stappen kiest u vervolgens een stoel en print u de instapkaarten uit. Het boekingsnummer dat op de website van Transavia gevraagd wordt, is uw Kras boekingsbevestigingsnummer. De online check-in wordt door Transavia verzorgd. Kras heeft hier geen invloed op.

Let op: u moet naast uw instapkaarten ook uw e-tickets die u van ons per e-mail of post heeft ontvangen meenemen naar de luchthaven.

Bagage drop-off
Nadat u online ingecheckt heeft, hoeft u op de luchthaven niet meer in de rij te staan voor de incheckbalie. U hoeft alleen nog maar uw bagage af te geven bij het zogenaamde 'baggage drop off'-point van Transavia.

Groepen
Internet check-in is niet mogelijk voor reisgezelschappen van meer dan 9 personen. Voor mindervaliden en gezinnen met kleine kinderen worden door Transavia vooraf stoelen gereserveerd.

Online inchecken

Inchecken op de luchthaven

Vanzelfsprekend is deze online check-in niet verplicht, u kunt ook gewoon inchecken bij de incheckbalie of selfservice check-in.
Service aan boord
Aan boord kunt u tegen betaling een keuze maken uit het veelzijdige à la carte assortiment met een assortiment koude - en/of warme snacks en (fris)dranken. U betaalt uw bestelling direct aan het cabinepersoneel. Het is toegestaan om alcoholische dranken te nuttigen, mits die aan boord gekocht zijn. Aan boord kunt u uitsluitend betalen met euro's of met creditcard.
Relaxen in de KRAS vip-lounge voor vluchten vanaf Schiphol
v
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
+10
+9

KRAS biedt je de mogelijkheid om voor slechts € 22 p.p. gebruik te maken van de KRAS vip-lounge op Schiphol.

Voordat je het vliegtuig instapt kun je in een prettige, rustige omgeving met luxe fauteuils en loungebanken genieten van een buffet met warme en koude hapjes en drankjes naar keuze. Je kunt onbeperkt gebruik maken van gratis wifi.

Je vindt de Aspire lounge 41, na de douane in terminal 2 tussen Gate E en F of volg de borden. De lounge is dagelijks geopend van 06.00-23.30 uur.

Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven
v

Gaat u binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heeft u al nagedacht over de manier waarop u naar de luchthaven gaat? Wij helpen u graag een handje.

Overnachten
Wilt u ontspannen uw vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar de luchthaven en u kunt uw auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie
Parkeren
Wij bieden u diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar u 24 uur per dag, 7 dagen per week, uw auto kunt parkeren.

Meer informatie
Vervoer van/naar de luchthaven
Heeft u vervoer nodig van/naar uw luchthaven? Wij bieden u diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden
• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.
Autohuur
All Inclusive autohuur Griekenland
v
Huurauto
Huurauto

Per huurauto Griekenland ontdekken, hoe fijn is dat! Nadat u op de luchthaven de autosleutels in ontvangst hebt genomen, gaat uw ‘vrijheid blijheid’ reis direct van start. U bepaalt helemaal zélf uw dagprogramma. Parkeer uw auto bij gezellige havenplaatsjes voor een wandeling door de pittoreske straatjes. En natuurlijk strijkt u neer op een terrasje. Een Griekse salade als lunch? Dat smaakt. Of u nu naar het vasteland gaat om de historie in de antieke steden te proeven of kiest voor de Ionische Eilanden of een hotel op het bruisende Kreta, wij weten zeker dat u gaat genieten van Griekenland en tal van leuke autotochtjes. Met de laatste Griekse hits (of juist van die heerlijke typisch Griekse klassiekers) op de radio is uw vakantiebeleving helemaal compleet!

Natuurlijk zorgt Kras er, in samenwerking met de gerenommeerde autoverhuurder Avis, voor dat de autohuur goed geregeld is; uw huurauto is namelijk all-inclusive verzekerd, met € 0 eigen risico bij schade en/of diefstal en dus zonder onverwachte bijkomende kosten ter plaatse. U hoeft eigenlijk maar één ding te doen: zorgeloos Griekenland ontdekken!

Bij uw reis is standaard een huurauto inbegrepen. Naar wens kunt u, tegen een meerprijs, een huurauto van een hogere categorie reserveren (zie stap 3 in het boekingsproces). Hieronder vindt u de verschillende autotypes:

Inbegrepen in de huurprijs:
• Schadeverzekering (CDW), geen eigen risico
• Diefstalverzekering (TP), geen eigen risico
• Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering
• Lokale belastingen
• Luchthaven afleveringskosten
• Kentekenregistratietoeslag (VRF)
• Ongelimiteerd aantal kilometers

Let op: bij het huren van een auto is een geldige creditcard (géén prepaid) op naam van de hoofdbestuurder én voorzien van pincode verplicht.

Voor alle vereisten met betrekking tot uw creditcard, alle overige autohuurvoorwaarden én extra's ter plaatse klik hier.

Hotels

Tijdens deze reis verblijft u in eenvoudige middenklasse hotels. Een groot deel van de hotels worden gerund door een familie en u kunt dan ook rekenen op de Griekse gastvrijheid.
We willen u erop attenderen dat door de nasleep van de economische crisis in Griekenland niet alle familie gerunde hotels in staat zijn geweest om te renoveren in de afgelopen jaren.

Hieronder vindt u voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

Hotel Tolo ** - Tolo
v
+4
+3

Het hotel Tolo bestaat uit twee gebouwen: het hoofdgebouw is gelegen direct aan de heldere blauwe zee en het gouden zandstrand van Tolo en het zuster-gebouw dat er direct tegenover ligt. Winkels met lokale producten, kleine tavernes met Griekse en internationale gerechten, restaurants, bars zijn er talloos in de omgeving te vinden. Er is een gratis openbare parkeerplaats aan de overkant van het hotel. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, lift, gratis wifi en een buffet-restaurant en bar/lobby, beiden met een prachtig uitzicht over zee. Alle kamers zijn uitgerust met televisie, telefoon, airconditioning, balkon, gratis wifi, kluis, koelkastje en een badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

Hotel Tolon Holidays *** - Tolo
v
+3
+2

Hotel Tolon Holidays is rustig gelegen op slechts 200 meter van het zandstrand met prachtig uitzicht over de baai van Tolo. In de directe omgeving zijn er vele eetgelegenheden, bars en winkeltjes. Het hotel heeft een 24-uursreceptie, buitenzwembad met poolbar (opening seizoensgebonden), een buffetrestaurant, gratis parkeergelegenheid en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een koelkast, televisie, telefoon, een badkamer met bad of douche en toilet en een balkon.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Kaiafas Lake *** - Kaiafas
v
+2
+1

Het hotel ligt op slechts 800 meter van het meer van Kaiafas en op 900 meter van de stranden van Zacharo en Kaiafa. Het hotel beschikt over een receptie, een restaurant, bar, gratis parkeergelegenheid, gratis wifi en een buitenzwembad (opening seizoensgebonden). De hotelkamers beschikken over airconditioning, televisie, koelkast, een balkon en een badkamer met douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Arion - Delphi
v
+8
+7

Het hotel biedt een panoramisch uitzicht op de golf van Korinthe en ligt op ca. 1 kilometer van de archeologische opgravingen. Het hotel heeft een receptie, bar, gratis wifi en lift. Nabij het hotel is er een gratis openbare parkeergelegenheid. De hotelkamers zijn voorzien van een televisie, telefoon, airconditioning, koelkastje en gratis wifi. Er is een badkamer met douche, toilet en föhn.

Hotel Castri *** - Delphi

Hotel Castri heeft een rustige ligging op loopafstand van het gezellige centrum van Delphi. Het kleinschalige hotel heeft een ontbijtruimte, zithoekje en gratis wifi. Nabij het hotel is er een gratis openbare parkeergelegenheid. De kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon, airconditioning, gratis wifi en balkon. Er is een badkamer met douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dorian Inn *** - Athene
v
+3
+2

Het hotel ligt centraal in de buurt van het Omonia-plein. Vlakbij vindt u diverse winkels en restaurants. Hotel Dorian Inn ligt op loopafstand van de centrale wijk Plaka en het Nationaal Archeologisch Museum. Ook vele andere bezienswaardigheden zijn makkelijk bereikbaar met de metro die onder het Omonia-plein is. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, restaurant, bar/lounge, dakterras met zwembad (opening seizoensgebonden), lift en gratis wifi. Er is geen eigen parkeergelegenheid. parkeren is alleen mogelijk tegen betaling in de directe omgeving. De kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon, airconditioning, gratis wifi, kluis en koelkastje. Er is een badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plaatsinfo
Athene
v
+15
+14

Het huidige Athene is een combinatie van een moderne bruisende stad waar het leven 24 uur van de dag doorgaat en het oude centrum waar een filosofische rust van uitgaat. Prachtige pleinen en drukke (winkel-)straten staan in groot contrast tot de zwoele atmosfeer die heerst in de wijken Plaka en Psirri met de kleine straatjes en de vele typisch Griekse tavernes.

De ware cultuurliefhebber komt in Athene natuurlijk aan zijn trekken. Één dag is eigenlijk niet voldoende om de Akropolis en het imposante nieuwe Akropolismuseum goed te bekijken. De Akropolis is het symbool van zowel het oude als het nieuwe Athene. Een complex van prachtige monumenten waarvan het Parthenon het meest bekend is. Deze tempel was gewijd aan de godin Athena Polis, de stadsgodin, en is ongetwijfeld het hoogtepunt van de klassieke Griekse bouwkunst. Het nieuwe Akropolismuseum (geopend in 2009) ligt tegenover de Akropolis. Door de specifieke architectuur van met name de bovenverdieping, heeft u de indruk dat het museum een geheel vormt met de Akropolis. Het is een unieke ervaring die u zeker niet mag missen.
Talloze bezienswaardigheden maken een bezoek aan deze historische stad meer dan de moeite waard. Er is voor ieder wat wils. Wilt u terug gaan in de tijd, loop dan over het uitgebreide opgravingsterrein van de de Agorá of ga naar de vlooienmarkt bij Monastiráki, het centrum van de vroegere Turkse bazaar.

Prachtige monumenten uit de Gouden Eeuw van Griekenland zijn overal in de stad aanwezig: de Toren der Winden in de Plaka en de Tempel van de Olympische Zeus (de grootste tempel van Griekenland) zijn slechts een paar voorbeelden. Museumliefhebbers kunnen hun hart ophalen: het archeologische museum waar prachtige vondsten uit heel Griekenland staan uitgestald, het Cycladisch museum en het Benaki museum is maar een greep uit de vele mogelijkheden die Athene rijk is.

Daarnaast heeft ook nieuw Athene veel te bieden: het Syntagmaplein met het parlementsgebouw, het vroegere paleis van de koning, en het monument van de Onbekende Soldaat, de fotogenieke Odos Athinas met de open markten en natuurlijk het prachtige marmeren Panathinaiko Stadion. In 1896 werden hier de eerste nieuwe Olympische Spelen gehouden. Nu is het elk jaar in november de finish van de Klassieke Marathonrun.

Een bezoekje aan de Pláka, de gezellig drukke, oude wijk van Athene gelegen aan de voet van de Akropolis met de talloze winkeltjes, mag uiteraard ook niet ontbreken. Bewonder Anafiotika, een schilderachtig deel van deze oude volkswijk waar het heerlijk dolen is door smalle, bochtige straatjes, over trapjes en pleinen en langs kleine huisjes en kerkjes. Hierna kunt u lekker bijkomen op een van de vele terrasjes in Psirri, de hotspot van de Atheners zelf voor een hapje of drankje. Het gaat hier door tot in de vroege uurtjes.

Rondom het centrum is er ook genoeg te doen. Met het openbaar vervoer reist u gemakkelijk naar Piraeus, de havenstad van Athene. Hier kunt u heerlijk flaneren langs de boulevard. Geniet van een kop koffie in de jachthaven Marina Zeas (Passalimani) of neem een ouzootje aan het water bij Mikrolimano (Tourkolimano). Overdag is dit plaatsje een lieflijk vissershaventje is, 's avonds transformeert het zich tot bruisend centrum van het lokale nightlife. De tram neemt u mee langs de Apollo-kust van Athene naar Glyfada, een mondaine kustplaats met prachtige stranden. Daarnaast zijn er vele winkels, restaurants (met nationale en internationale keuken), bars aan zee met lounge-muziek en talloze Griekse nachtclubs. Verder naar het zuiden voert de weg u naar de bekende badplaatsen Vouliagmeni en Varkiza en de weg eindigt bij Kaap Sounion waar de prachtige tempel van Poseidon staat.

Delphi
v
+3
+2

Eeuwen geleden verzamelden zich hier mensen om te luisteren naar de wijze spreuken van het orakel. In de huidige moderne tijd kunt u in dit plaatsje genieten van de rust en de resten van de orakelplaats bekijken. Vanuit Delphi kunt u ook mooie uitstapjes maken naar andere ruïnes en bekende plaatsen.

Olympía
v

Bezoek Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen. U ziet hier o.a. de tempels van Zeus en Hera, het stadion en natuurlijk de plaats waar het Olympisch vuur wordt ontstoken elke 4 jaar. Ook het prachtige museum is een bezoekje waard.

Peloponnesos
v
+7
+6

De Peloponnesos, ook wel Moria genoemd, is sinds 1893 het grootste eiland van Griekenland en ligt ten zuiden van het Griekse vasteland. Het is door twee bruggen met het vasteland verbonden. De nieuwste brug is de prachtige kabelbrug bij Patras, de langste brug van de wereld in zijn soort. Patras is een belangrijke havenstad in het westen van de Peloponnesus. Dagelijks vertrekken hier boten naar diverse havens in Italië en de plaats wordt ook wel aangeduid als de ‘Poort naar Europa’. De oudere brug is minder indrukwekkend maar is wel veel bekender. De reden is dat hij gebouwd is over het Kanaal van Korinthe. Dit kanaal is laat in de 19e eeuw gegraven om de scheepvaart te vergemakkelijken. Het lijnrechte kanaal is 6,3 km lang, 23 m breed en zo’n 8 m diep. De Peloponnesos heeft voor ieder wat wils: natuur, historie, cultuur, strand en zee. Ontelbare standen langs de lange en vaak grillige kustlijn wisselen elkaar af met bergachtig landschap met toppen tot meer dan 2000 meter waartussen vruchtbare akkers liggen. Veel delen hebben een zeer rijke flora waardoor zowel landbouw als veeteelt bedreven worden. De olijfboom komt men overal tegen. Met name bekend hierom zijn de Mani-streek en Kalamáta. De noord-oostelijke regio Argolis staat bekend om de vele citrusbomen en de druiventeelt. Het woord ‘krent’ is een verbastering van de naam ‘Korinthe’ en u zult dan ook geregeld de droogrekken zien staan op de akkers. Een groot deel van het schiereiland valt buiten de toeristische gebieden van Griekenland. Met name de ruige bergachtige regio van Arcadie is nog onbekend en ongerept. Hier waarde de God Pan rond in de oudheid en in de bossen zorgde hij - al fluitende op zijn Panfluit - voor veel mysterieuze geluiden die herders en hun kuddes vervulden met ‘panische’ angst. In de oudheid was de Peloponnesos onder andere van belang vanwege het feit dat de stad Sparta, lange tijd een rivaal van Athene, hier lag. De ruïnes van de oude stad liggen nu dicht bij de huidige plaats Mystras. De Trojaanse oorlog is nog duidelijk te voelen bij de plaaten Mycene en Pylos met hun Myceense vestingen. Voorbeelden van de ‘Gouden Eeuw’ van Griekenland zien we in Epidaurus met het prachtige antieke theater met zijn – in de hele wereld – unieke akoestiek maar ook in Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen. De Peloponnesos is ook direkt verbonden met de vrijheiddstrijd tegen de Turken. In 1821 is in het plaastje Areopolis in de zuidelijke regio Mani de Griekse bevrijdingsstrijd begonnen. Vervolgens werd het gecapituleerde plaatsje Nafplion (gelegen in de Argolis regio) het centrum van het Griekse verzet tegen de Turken, en werd dan ook bij de onafhankelijkheid in 1829 uitgeroepen tot de eerste hoofdstad en regeringszetel van de Griekse staat.

Griekenland
v
40509073_Meteora_S
+7
+6

Een vakantie in Griekenland... dat is een kennismaking met eeuwenoude cultuur, slaperige dorpjes, prachtige stranden, blauwe zee en een heerlijke zon! Het vasteland met de metropool Athene en de spectaculair gelegen Metéora-kloosters. Het schiereiland Peloponnesos, dat bol staat van cultuur en historie in steden als Olympia, Mystras en Mycene. En niet te vergeten de vele eilanden zoals Kreta, Rhodos en de geliefde Cycladen-eilandengroep met de typische witte kerkjes met blauwe daken. Griekenland is met al dit moois al sinds jaar en dag een zeer geliefde vakantiebestemmingen. Dus... op naar gastvrij, goddelijk Griekenland!

Klimaat
De beste reistijd voor Griekenland

Klimaat Griekenland

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C) 12° 13° 14°18°23°27° 32° 30°27°22°17° 14°
De beste reistijd is april t/m mei en september t/m november.

groen = de beste reistijd

Beoordelingen
)Verleng de fly-drive Klassiek Griekenland met 2 of 7 nachten aan de kust

U kunt deze reis verlengen met 2 nachten of 7 nachten in Vouliagmeni of op het eiland Evia. Heerlijk bijkomen van alle indrukken die u tijdens de reis heeft opgedaan. Natuurlijk kunt u deze extra dagen ook benutten om nog wat meer van het land te zien.

Inclusief verlenging
Fly Drive Klassiek Griekenland + hotel Amarilia
Fly Drive Klassiek Griekenland + hotel Amarilia
 • All-in autohuur (€0 eigen risico)
 • Verlenging in 4-sterrenhotel in Vouliagmeni
 • Nagenieten aan de Atheense Rivièra
 • 8 + 2 dagen verlenging
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum23-10-2019
Reisduur10 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2.50 per boeking
vanaf809