Fly-drive Grand Tour Griekenland

Verken in 15 dagen de metropool Athene en ontdek de geboorteplaats van de Olympische Spelen

37379971_Klooster_Meteora_S
Pag 008 009 - Athene_Graf onbeken Soldaat_S
Athene - Pantheon
Griekenland.Athenes
Pag 008 009 - oudjes_S
Panayia
griekenland-mystras1_s
griekenland-delphi3_s
Griekenland.Meteoras
Griekenland.Meteoras
Griekenland-meteoras
120614758_Meteora_S
40509073_Meteora_S
v
de kloosters van Meteora
37379971_Klooster_Meteora_S
Pag 008 009 - Athene_Graf onbeken Soldaat_S
Athene - Pantheon
Griekenland.Athenes
Pag 008 009 - oudjes_S
Panayia
griekenland-mystras1_s
griekenland-delphi3_s
Griekenland.Meteoras
Griekenland.Meteoras
Griekenland-meteoras
120614758_Meteora_S
40509073_Meteora_S
8,1
GK
  • All-in autohuur (€0 eigen risico)
  • Bewonder de beroemde Akropolis in Athene
  • Ontdek de tempels van Zeus en Hera
  • Geniet na aan de kust in Nea Makri
8.11042
8,1
Beoordeeld door 42 reizigers van Kras
Fly-drive Grand Tour Griekenland
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

Retourvlucht naar Athene met Transavia vanaf Eindhoven
Handbagage
• Luchthavenbelastingen en brandstofheffing
• 14 nachten verblijf in genoemde hotels (of gelijkwaardig)
• 14 x ontbijt
• All Inclusive autohuur tijdens hele verblijf (€ 0 eigen risico)
• Toeristenbelasting, totaal ca. € 23

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse• Excursies en entreegelden
• Fooien
• Parkeerkosten (ook bij hotels indien van toepassing)

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
Ruimbagage
• Upgrade autohuur (voor prijzen zie boekingsproces)
• Vip-lounge Schiphol

Extra informatie

Let op: bij het huren van een auto is een geldige creditcard (géén prepaid) op naam van de hoofdbestuurder én voorzien van pincode verplicht. Voor alle vereisten met betrekking tot uw creditcard en alle overige autohuurinformatie klik hier

Kaart
Dagprogramma

Fly-drive Grand Tour Griekenland

v
+2
+1

Ontdek met eigen ogen het eeuwenoude Athene met de beroemde Akropolis. Neem een heerlijke duik in de verfrissende zee bij het strand van Varzika of Mavro Lithari. Het gigantische en antieke theater in Epidaurus levert een unieke akoestiek, wellicht is er een leuke voorstelling als u er bent. U kunt de spanning en opvoeding van de oude Spartanen bijna voelen. U stapt in de geboorteplaats van de Olympische Spelen waar onder meer de tempels van Zeus en Hera te vinden zijn. U maakt het allemaal mee tijdens een reis langs boordevol Griekse hoogtepunten, Goden. De absolute trekpleisters van het land laat u zeker niet aan u voorbij gaan. Geniet lekker na op het strand met een lekker Grieks hapje en een drankje.

Open alle items
Dag 1 • Eindhoven-Athene
Vanaf Eindhoven vliegt u vandaag naar Athene, waar u direct uw huurauto kunt ophalen. U verblijft de komende twee nachten in Athene. Reisafstand vanaf de luchthaven van Athene ca. 40 km.
Dag 2 • Athene
v
Griekenland.Athenes
Pag 008 009 - oudjes_S
Griekenland.Athenes
+1
Pag 008 009 - oudjes_S
Mogelijkheden te over om deze dag door te brengen. Naast Athene met de bekende Acropolis en Plaka-wijk is het ook erg leuk om Piraeus, de havenstad van Athene, eens te bekijken. De metro brengt u er makkelijk heen. U kunt ook met de auto langs de Apollo-kust rijden naar het zuiden. Neem onderweg vooral een duik in zee bij het strand van Varkiza of Mavro Lithari en ga dan door naar het uiterste puntje van Attika, Kaap Sounion. Geniet met een drankje van de prachtige zonsondergang bij de Tempel van Poseidon. Zie het tabblad 'Plaatsinfo' voor meer informatie over Athene.
Dag 3 • Athene-Peloponnesos-Isthmia-Epidaurus-Tolo
v
+1
Vandaag vertrekt u richting Peloponnesos. Langs de Saronische Golf rijdt u naar het Kanaal van Korinthe. Tip: rijd naar Isthmia, waar u het bekende kanaal eens op een andere manier (van beneden af) kunt bekijken.Vervolgens rijdt u langs de prachtige kustweg naar Epidaurus, het heiligdom van esculaap met het bekende antieke theater met haar unieke akoestiek . Elke zomer komt het tot leven met voorstellingen van antieke tragedies en komedies (kijk op www.greekfestival.gr/en). De komende 2 nachten verblijft u in Tolo. Reisafstand Athene-Tolo ca. 170 km.
Dag 4 • Tolo
v
+4
+3
Vanuit Tolo kunt u goed de vruchtbare Argolis streek verkennen. Denk hierbij zeker aan Mycene, het centrum van de welvarende Helladische cultuur. Hier ziet u de Cyclopenmuren en de bekende Leeuwenpoort naar de Koningsgraven (ontdekt door Heinrich Schliemann). Ook het gezellige plaatsje Nafplion, de eerste hoofdstad van het van de Turken bevrijde Griekenland in de 19e eeuw, is echt een aanrader. Kenmerkend zijn het dominerende Palamidi kasteel met de bekende trap van 999 treden en het kleine ‘Bourtzi’ kasteeltje, gelegen in de baai voor het stadje. De vele kleine straatjes met de talloze winkeltjes en restaurantjes en de prachtige boulevard maken het ook tot een geliefde weekendbestemming voor de Atheners. En wat dacht u van een bezoek aan het antieke Nemea, bekend vanwege de mythe van Herakles die hier de leeuw van Nemea gedood zou hebben. Ook werden hier om de twee jaar de Nemeïsche Spelen gehouden . Tevens is Nemea erg bekend als wijnstreek. Vele soorten kwaliteitswijn ("Bloed van Herakles" genoemd) worden hier geproduceerd. Mocht u iets heel anders willen doen, dan kunt u een heerlijke cruise langs twee typisch Griekse eilandjes maken: Spetses en Hydra, ieder met zijn eigen stijl en charme. En uiteraard kunt u zich ook uitstekend vermaken in Tolo zelf. Tolo is een klein dorpje gesticht in het begin van de 20ste eeuw door vissers die oorspronkelijk uit Kreta gevlucht waren. Het is de meest populaire bestemming op het oostelijk deel van de Peleponnesos aan de Argolische golf met fantastisch uitzicht over de omliggende eilanden. In Tolo bevinden zich winkeltjes, bars en vele eetgelegenheden.
Dag 5 • Tolo-Sparta-Mystras-Gythio
v
Panayia
Panayia
griekenland-mystras1_s
Panayia
Panayia
griekenland-mystras1_s
+1
Vertrek richting Sparta, bekend van de Koning Leonidas en de Spartaanse opvoeding die de mannen hier kregen. Niet ver hier vandaan ligt Mystras, de Byzantijnse ruïnestad aan de voet van het ruige Taygetos-gebergte. In de bloeitijd was deze stad het culturele centrum van de streek. Overblijfselen van prachtige kloosters, kerkjes en paleizen duiden daar nog op. U rijdt hierna verder in zuidelijke richting naar het kleine vissersdorpje Gythio voor de overnachting. Reisafstand Tolo-Gythio ca. 190 km.
Dag 6 • Gythio-Areopolis-Limeni-Mani-Pylos
v
Pylos
Pylos
+2
+1
Vertrek naar de de ruige Mani-streek. Als u begint met een boottochtje door de prachtige grotten bij Diros, stopt u dan zeker in het historische stadje Areopolis. Geniet in de middag van een heerlijke lunch in Limeni en ga dan genieten van zon en strand in een van de vele kleine dorpjes aan de westkust van de Mani: zoals bijvoorbeeld Agios Nikolaos, Stoupa en Kardamili. U eindigt deze dag in het pittoreske dorpje Pylos voor 1 overnachting. Reisafstand Gythio-Pylos ca. 210 km.
Dag 7 • Pylos-Olympia
v
+2
+1
Vanuit Pylos rijdt u richting Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen. Bezoekt u daar het prachtige museum en de ‘Altis’. U ziet o.a. de tempels, het stadion en natuurlijk de plaats waar het Olympisch vuur wordt ontstoken elke 4 jaar. U verblijft vannacht in Olympia. Reisafstand Pylos-Olympia ca. 150 km.
Dag 8 • Olympia-Klitoria
v
+1
Vandaag zult u een andere kant van Griekenland gaan zien. U maakt een prachtige rit door het binnenland van Arkadie, een bergachtige streek met vele natuurlijke bronnen, rivieren en nog ongerepte natuur. Onderweg komt u langs kleine bergdorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. U overnacht vandaag in Klitoria. De middag heeft u vrij om te genieten van prachtige omgeving. Maak een rustige wandeling of ga zitten op het dorpspleintje tussen de Grieken. U kunt ook een kijkje nemen bij de forellenkwekerijen die er dicht in de buurt zijn (en geniet van een heerlijk visdiner) of blijf gewoon lekker relaxen bij het zwembad van het hotel. Reisafstand Olympia-Klitoria ca. 100 km.
Dag 9 • Klitoria-Kalavryta-Delphi
v
+3
+2
U rijdt naar het nabijgelegen bergdorpje Kalavryta. Nu is het een vredig bergdorpje, in de winter erg geliefd als skiresort. Daarnaast is het echter verbonden aan een vreselijke gebeurtenis tijdens de Tweede Wereldoorlog - een indrukwekkend monument aan de rand van de stad herinnert hier nog aan. Vanaf Kalavryta is er een tandradbaan die door de prachtige Vouraikos-kloof naar Diakofto gaat. Vanaf Diakofto rijdt u richting Patras om daar via de brug bij Rion-Andirion over te steken naar het vasteland van Griekenland. De rit gaat dan verder langs Nafpaktos en Itea naar Delphi voor de overnachting. Reisafstand Klitoria-Delphi ca. 220 km.
Dag 10 • Delphi-Kalambaka
v
griekenland-delphi3_s
griekenland-delphi3_s
+2
+1
In de ochtend bezoekt u de orakelplaats Delphi. Delphi was volgens de Griekse mythologie het centrum van de wereld, de navel (omphalos in het Grieks) van de aarde. U kunt de schatkamers, de imposante Apollo Tempel en natuurlijk de plaats waar de priesteres Pythia haar orakeluitspraken deed, bezoeken. Ook het museum met onder andere het bekende bronzen beeld van de Wagenmenner kan bezocht worden. 's Middags rijdt u door naar Kalambaka, waar u 2 nachten verblijft. Reisafstand Delphi-Kalambaka ca. 235 km.
Dag 11 • Kalambaka
v
de kloosters van Meteora
Griekenland.Meteoras
Griekenland.Meteoras
Griekenland-meteoras
120614758_Meteora_S
40509073_Meteora_S
de kloosters van Meteora
+5
Griekenland.Meteoras
+4
Vandaag brengt u natuurlijk een bezoek aan de unieke Meteoren kloosters, gelegen op immens hoge steile rotsen. In de laat Byzantijnse periode hadden de eerste monniken hun kluizenaarswoningen in de nissen van deze rotsen. Zo vormde zich een gemeenschap van 24 kloosters. Door hun ligging waren ze vroeger alleen met een net-met-katrol te bereiken. Nu zijn er wegen en trappen naartoe. Een andere tip voor vandaag: het dorpje Metsovo, waar nog klederdracht wordt gedragen en waar traditionele producten te verkrijgen zijn.
Dag 12 • Kalambaka-Athene
U laat het indruwekkende landschap van Kalambaka achter u en rijdt terug richting Athene. Voor onderweg raden we u aan te stoppen bij het Plastira stuwmeer, prachtig gelegen op 800 meter hoogte in het Agrafa gebergte. In de winter geliefd vanwege de skimogelijkheden, in de zomer vanwege de ongerepte natuur. De laatste drie nachten van de reis verblijft u ten oosten van Athene aan de kust in het dorpje Nea Makri. Reisafstand Kalambaka-Nea Makri ca. 350 km.
Dag 13 en 14 • Nea Makri
v
Twee dagen heerlijk ontspannen aan de Griekse kust. Nea Makri is een gezellig dorpje gelegen aan de Golf van Marathon met vele traditionele en moderne winkeltjes en een lang strand (zand en kleine kiezels). U kunt heerlijk wandelen langs de prachtige boulevard die doorloopt tot Marathon. Natuurlijk zijn er talloze terrasjes waar u kunt genieten van een hapje of drankje met uitzicht op zee. Wilt u toch nog wat ondernemen, er zijn mogelijkheden genoeg. Heeft u Athene nog niet goed genoeg gezien, geen probleem! Nea Makri ligt op slechts 35 km van Athene, dus u heeft nog de mogelijkheid om een extra bezoek te brengen aan deze prachtige stad. En wie kent de geschiedenis van Marathon niet? De plaats waar deze bekende slag gevoerd werd ligt op nog geen 3 km van het hotel. Gaat u naar het startpunt van de Marathon, bekijk de historische Tombe en bezoek het Marathon Run Museum. Tevens is Marathon nu bekend om de stuwdam. Het stuwmeer is het waterbekken dat Athene van water voorziet. Wilt u iets totaal anders gaan doen: neem dan de boot naar Nea Styra op het aan de overkant zichtbare eiland Evia. Of ga naar het nabijgelegen havenstadje Rafina, waarvandaan dagelijks boten vertrekken naar het tot de Cycladen-groep behorende, nog ongerepte eilandje Andros.
Dag 15 • Nea Makri-Athene-Eindhoven
Rit naar het vliegveld van Athene (ca. 30 km) om uw auto in te leveren en in te checken voor de vlucht naar Eindhoven.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht
Transavia
v
Transavia vliegtuig
Transavia vliegtuig

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over Transavia, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de site van Transavia of neem contact op met het service centre van Transavia op telefoonnummer 0900-0737 (100 cpg).

Bagage
Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen. Ruimbagage kunt u voordelig en eenvoudig bij boeking reserveren óf vanaf 3 dagen voor vertrek boeken op de website van Transavia via onderstaande button. Boek uw ruimbagage voordat u (online) bent ingecheckt. Na het inchecken, kunt u niets meer veranderen aan uw vlucht.

Ruimbagage bijboeken
Stoelkeuze
Via Mijn Transavia kunt u tegen betaling een stoel reserveren (aan te raden als u naast elkaar wilt zitten). Het maken van een stoelreservering is mogelijk vanaf 3 dagen tot 30 uur voor vertrek van uw vlucht. U kunt via Mijn Transavia alleen een stoel reserveren als u nog niet online bent ingecheckt. Na het online inchecken, kunt u namelijk niets meer aan uw boeking toevoegen/wijzigen.

Stoelen reserveren
Inchecken
Online inchecken
Het is mogelijk om vanaf 30 uur (tot max. 4 uur) voor vertrek online in te checken via Mijn Transavia als u vliegt vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Innsbruck, Praag of Wenen.

U ontvangt van ons een e-mail (indien het online inchecken voor uw vlucht mogelijk is). Via enkele eenvoudige stappen kiest u vervolgens een stoel en print u de instapkaarten uit. Het boekingsnummer dat op de website van Transavia gevraagd wordt, is uw Kras boekingsbevestigingsnummer. De online check-in wordt door Transavia verzorgd. Kras heeft hier geen invloed op.

Let op: u moet naast uw instapkaarten ook uw e-tickets die u van ons per e-mail of post heeft ontvangen meenemen naar de luchthaven.

Bagage drop-off
Nadat u online ingecheckt heeft, hoeft u op de luchthaven niet meer in de rij te staan voor de incheckbalie. U hoeft alleen nog maar uw bagage af te geven bij het zogenaamde 'baggage drop off'-point van Transavia.

Groepen
Internet check-in is niet mogelijk voor reisgezelschappen van meer dan 9 personen. Voor mindervaliden en gezinnen met kleine kinderen worden door Transavia vooraf stoelen gereserveerd.

Online inchecken

Inchecken op de luchthaven

Vanzelfsprekend is deze online check-in niet verplicht, u kunt ook gewoon inchecken bij de incheckbalie of selfservice check-in.
Service aan boord
Aan boord kunt u tegen betaling een keuze maken uit het veelzijdige à la carte assortiment met een assortiment koude - en/of warme snacks en (fris)dranken. U betaalt uw bestelling direct aan het cabinepersoneel. Het is toegestaan om alcoholische dranken te nuttigen, mits die aan boord gekocht zijn. Aan boord kunt u uitsluitend betalen met euro's of met creditcard.
Relaxen in de KRAS vip-lounge voor vluchten vanaf Schiphol
v
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
+10
+9

KRAS biedt je de mogelijkheid om voor slechts € 22 p.p. gebruik te maken van de KRAS vip-lounge op Schiphol.

Voordat je het vliegtuig instapt kun je in een prettige, rustige omgeving met luxe fauteuils en loungebanken genieten van een buffet met warme en koude hapjes en drankjes naar keuze. Je kunt onbeperkt gebruik maken van gratis wifi.

Je vindt de Aspire lounge 41, na de douane in terminal 2 tussen Gate E en F of volg de borden. De lounge is dagelijks geopend van 06.00-23.30 uur.

Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven
v

Gaat u binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heeft u al nagedacht over de manier waarop u naar de luchthaven gaat? Wij helpen u graag een handje.

Overnachten
Wilt u ontspannen uw vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar de luchthaven en u kunt uw auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie
Parkeren
Wij bieden u diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar u 24 uur per dag, 7 dagen per week, uw auto kunt parkeren.

Meer informatie
Vervoer van/naar de luchthaven
Heeft u vervoer nodig van/naar uw luchthaven? Wij bieden u diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden
• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.
Autohuur
All Inclusive autohuur Griekenland
v
Huurauto
Huurauto

Per huurauto Griekenland ontdekken, hoe fijn is dat! Nadat u op de luchthaven de autosleutels in ontvangst hebt genomen, gaat uw ‘vrijheid blijheid’ reis direct van start. U bepaalt helemaal zélf uw dagprogramma. Parkeer uw auto bij gezellige havenplaatsjes voor een wandeling door de pittoreske straatjes. En natuurlijk strijkt u neer op een terrasje. Een Griekse salade als lunch? Dat smaakt. Of u nu naar het vasteland gaat om de historie in de antieke steden te proeven of kiest voor de Ionische Eilanden of een hotel op het bruisende Kreta, wij weten zeker dat u gaat genieten van Griekenland en tal van leuke autotochtjes. Met de laatste Griekse hits (of juist van die heerlijke typisch Griekse klassiekers) op de radio is uw vakantiebeleving helemaal compleet!

Natuurlijk zorgt Kras er, in samenwerking met de gerenommeerde autoverhuurder Avis, voor dat de autohuur goed geregeld is; uw huurauto is namelijk all-inclusive verzekerd, met € 0 eigen risico bij schade en/of diefstal en dus zonder onverwachte bijkomende kosten ter plaatse. U hoeft eigenlijk maar één ding te doen: zorgeloos Griekenland ontdekken!

Bij uw reis is standaard een huurauto inbegrepen. Naar wens kunt u, tegen een meerprijs, een huurauto van een hogere categorie reserveren (zie stap 3 in het boekingsproces). Hieronder vindt u de verschillende autotypes:

Inbegrepen in de huurprijs:
• Schadeverzekering (CDW), geen eigen risico
• Diefstalverzekering (TP), geen eigen risico
• Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering
• Lokale belastingen
• Luchthaven afleveringskosten
• Kentekenregistratietoeslag (VRF)
• Ongelimiteerd aantal kilometers

Let op: bij het huren van een auto is een geldige creditcard (géén prepaid) op naam van de hoofdbestuurder én voorzien van pincode verplicht.

Voor alle vereisten met betrekking tot uw creditcard, alle overige autohuurvoorwaarden én extra's ter plaatse klik hier.

Hotels

Tijdens deze reis verblijft u in eenvoudige middenklasse hotels. Een groot deel van de hotels worden gerund door een familie en u kunt dan ook rekenen op de Griekse gastvrijheid.
We willen u erop attenderen dat door de nasleep van de economische crisis in Griekenland niet alle familie gerunde hotels in staat zijn geweest om te renoveren in de afgelopen jaren.

Hieronder vindt u voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

Best Western Hotel Candia **** - Athene
v
+10
+9

Het hotel ligt op loopafstand van het Nationaal Archeologisch Museum, tegenover het Centraal Station van Athene en tussen de metrostations Larissis en Metaxourgeio. Het hotel biedt u een buffet restaurant, een dakterras met buitenzwembad (opening seizoensgebonden), gratis wifi en een kleine bar. Geen eigen parkeergelegenheid (parkeren in de omgeving van het hotel, tegen betaling). De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, een badkamer met bad en toilet een zithoek en een mini koelkast.

*Noot: het zwembad is voor onderhoud gesloten van 30/09/2019 t/m 28/02/2020

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Dolphin *** - Tolo
v
+9
+8

Het hotel ligt direct aan het strand, in het oude gedeelte van het visserdorpje Tolo. In de directe omgeving zijn vele restaurants, bars en winkeltjes. Het hotel beschikt over een receptie, lift, een restarant, bar, gratis openbare parkeergelegenheid op ca. 120 meter afstand en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van airconditioning, telefoon, televisie, koelkastje, een balkon en een badkamer met douche en toilet.

John & George **** - Tolo
v
+9
+8

Hotel John & George ligt in het oude deel van het vissersdorp Tolo, nabij de schilderachtige vissershaven en heeft hierdoor een prachtig uitzicht over de baai van Argolis. Het ligt op loopafstand van het strand en de hoofdstraat waar u talloze winkeltjes, restaurantjes en cafetarias kan vinden. Het hotel beschikt over een receptie, lift, gratis wifi, bar, restaurant, gratis parkeergelegenheid, terras en een buitenzwembad (opening seizoensgebonden) met ligbedden en parasols. Regelmatig vinden er barbecue-avonden plaats. De kamers zijn voorzien van airconditioning, telefoon, televisie en koelkastje. Er is een badkamer met bad of douche, toilet en föhn en een balkon met zitje.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Pantheon City *** - Gytheion
v

Het hotel ligt centraal gelegen aan het strand en de boulevard van het stadje. In de directe omgeving zijn traditionele eetgelegenheden te vinden. Het hotel heeft een 24-uurs receptie, lift, gratis wifi en een ontbijtzaal met een prachtig uitzicht op de zee en een bar. Het hotel heeft geen eigen parkeergelegenheid. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, een koelkastje en hebben een badkamer met douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Miramare *** - Pylos

Het hotel ligt in het schilderachtige centrum van Pylos, Diverse restaurants, bars en winkels bevinden zich in de directe omgeving. Het hotel heeft gratis parkeergelegenheid, restaurant en een bar met een prachtig uitzicht over de tuin en de zee. De kamers zijn voorzien van gratis wifi, airconditioning, een televisie, een koelkast,een balkon en een badkamer met douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Neda *** - Olympia
v
+2
+1

Hotel Neda bevindt zich op slechts 350 meter van de archeologische opgravingen van Olympia. Het hotel heeft een receptie, lift, klein buitenzembad (opening seizoensgebonden) in de prachtige tuin en gratis wifi. Tevens is er een restaurant op de 4e verdieping van het hotel met een prachtig panoramisch uitzicht. Uw kamer is voorzien van een televisie, telefoon, airconditioning, koelkastje, een zithoekje, gratis wifi en een balkon. Er is een badkamer met bad of douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Mont Helmos *** Klitoria
v
+3
+2

Mont Helmos ligt in het bergdorpje Klitoria in een groene omgeving op ca. 9 km van de unieke druipsteengrotten Spilio Limnon. Het hotel beschikt over een verwarmd binnenzwembad, een buitenzwembad (opening seizoensgebonden) met ligstoelen en een jacuzzi, gratis wifi, gratis parkeergelegenheid en een bar. De kamer zijn voorzien van airconditioning, een televisie, kluisje, koelkast en een badkamer met douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Arion - Delphi
v
+8
+7

Het hotel biedt een panoramisch uitzicht op de golf van Korinthe en ligt op ca. 1 kilometer van de archeologische opgravingen. Het hotel heeft een receptie, bar, gratis wifi en lift. Nabij het hotel is er een gratis openbare parkeergelegenheid. De hotelkamers zijn voorzien van een televisie, telefoon, airconditioning, koelkastje en gratis wifi. Er is een badkamer met douche, toilet en föhn.

Hotel Castri *** - Delphi

Hotel Castri heeft een rustige ligging op loopafstand van het gezellige centrum van Delphi. Het kleinschalige hotel heeft een ontbijtruimte, zithoekje en gratis wifi. Nabij het hotel is er een gratis openbare parkeergelegenheid. De kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon, airconditioning, gratis wifi en balkon. Er is een badkamer met douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Kaikis *** - Kalambaka
v
+3
+2

Het hotel ligt in het centrum van het dorpje Kalambaka, aan de voet van de imposante Meteoren kloosters. Het hotel beschikt over een 24-uurs-receptie, lift, restaurant, bar, en gratis wifi. Er is gratis openbare parkeergelegenheid in de buurt van het hotel.
De kamers zijn voorzien van televisie, telefoon, airconditioning, gratis wifi, koelkast, kluisje en een badkamer met bad/douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Thomas Beach *** - Nea Makri
v
+6
+5

Het hotel is ideaal gelegen in een rustig straatje, ca 50 m van het zandstrand ( klein gedeelte is kiezelzand) van Nea Makri. Het gezellige centrum is op slechts 200 meter en heeft vele winkeltjes en traditionele restaurants. Het hotel ligt op 37 km van Athene en slecht op een half uurtje (ca 31 km) van de luchthaven van Athene. Het hotel beschikt over een receptie, lift, restaurant, bar, lounge met televisie, gratis wifi, gratis parkeergelegenheid en een buitenzwembad met terras (opening seizoensgebonden), ligbedden en barbeque. De kamers zijn voorzien van airconditioning, LCD televisie, telefoon, een badkamer met bad of douch en toilet en een balkon.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plaatsinfo
Athene
v
+15
+14

Het huidige Athene is een combinatie van een moderne bruisende stad waar het leven 24 uur van de dag doorgaat en het oude centrum waar een filosofische rust van uitgaat. Prachtige pleinen en drukke (winkel-)straten staan in groot contrast tot de zwoele atmosfeer die heerst in de wijken Plaka en Psirri met de kleine straatjes en de vele typisch Griekse tavernes.

De ware cultuurliefhebber komt in Athene natuurlijk aan zijn trekken. Één dag is eigenlijk niet voldoende om de Akropolis en het imposante nieuwe Akropolismuseum goed te bekijken. De Akropolis is het symbool van zowel het oude als het nieuwe Athene. Een complex van prachtige monumenten waarvan het Parthenon het meest bekend is. Deze tempel was gewijd aan de godin Athena Polis, de stadsgodin, en is ongetwijfeld het hoogtepunt van de klassieke Griekse bouwkunst. Het nieuwe Akropolismuseum (geopend in 2009) ligt tegenover de Akropolis. Door de specifieke architectuur van met name de bovenverdieping, heeft u de indruk dat het museum een geheel vormt met de Akropolis. Het is een unieke ervaring die u zeker niet mag missen.
Talloze bezienswaardigheden maken een bezoek aan deze historische stad meer dan de moeite waard. Er is voor ieder wat wils. Wilt u terug gaan in de tijd, loop dan over het uitgebreide opgravingsterrein van de de Agorá of ga naar de vlooienmarkt bij Monastiráki, het centrum van de vroegere Turkse bazaar.

Prachtige monumenten uit de Gouden Eeuw van Griekenland zijn overal in de stad aanwezig: de Toren der Winden in de Plaka en de Tempel van de Olympische Zeus (de grootste tempel van Griekenland) zijn slechts een paar voorbeelden. Museumliefhebbers kunnen hun hart ophalen: het archeologische museum waar prachtige vondsten uit heel Griekenland staan uitgestald, het Cycladisch museum en het Benaki museum is maar een greep uit de vele mogelijkheden die Athene rijk is.

Daarnaast heeft ook nieuw Athene veel te bieden: het Syntagmaplein met het parlementsgebouw, het vroegere paleis van de koning, en het monument van de Onbekende Soldaat, de fotogenieke Odos Athinas met de open markten en natuurlijk het prachtige marmeren Panathinaiko Stadion. In 1896 werden hier de eerste nieuwe Olympische Spelen gehouden. Nu is het elk jaar in november de finish van de Klassieke Marathonrun.

Een bezoekje aan de Pláka, de gezellig drukke, oude wijk van Athene gelegen aan de voet van de Akropolis met de talloze winkeltjes, mag uiteraard ook niet ontbreken. Bewonder Anafiotika, een schilderachtig deel van deze oude volkswijk waar het heerlijk dolen is door smalle, bochtige straatjes, over trapjes en pleinen en langs kleine huisjes en kerkjes. Hierna kunt u lekker bijkomen op een van de vele terrasjes in Psirri, de hotspot van de Atheners zelf voor een hapje of drankje. Het gaat hier door tot in de vroege uurtjes.

Rondom het centrum is er ook genoeg te doen. Met het openbaar vervoer reist u gemakkelijk naar Piraeus, de havenstad van Athene. Hier kunt u heerlijk flaneren langs de boulevard. Geniet van een kop koffie in de jachthaven Marina Zeas (Passalimani) of neem een ouzootje aan het water bij Mikrolimano (Tourkolimano). Overdag is dit plaatsje een lieflijk vissershaventje is, 's avonds transformeert het zich tot bruisend centrum van het lokale nightlife. De tram neemt u mee langs de Apollo-kust van Athene naar Glyfada, een mondaine kustplaats met prachtige stranden. Daarnaast zijn er vele winkels, restaurants (met nationale en internationale keuken), bars aan zee met lounge-muziek en talloze Griekse nachtclubs. Verder naar het zuiden voert de weg u naar de bekende badplaatsen Vouliagmeni en Varkiza en de weg eindigt bij Kaap Sounion waar de prachtige tempel van Poseidon staat.

Delphi
v
+3
+2

Eeuwen geleden verzamelden zich hier mensen om te luisteren naar de wijze spreuken van het orakel. In de huidige moderne tijd kunt u in dit plaatsje genieten van de rust en de resten van de orakelplaats bekijken. Vanuit Delphi kunt u ook mooie uitstapjes maken naar andere ruïnes en bekende plaatsen.

Peloponnesos
v
+7
+6

De Peloponnesos, ook wel Moria genoemd, is sinds 1893 het grootste eiland van Griekenland en ligt ten zuiden van het Griekse vasteland. Het is door twee bruggen met het vasteland verbonden. De nieuwste brug is de prachtige kabelbrug bij Patras, de langste brug van de wereld in zijn soort. Patras is een belangrijke havenstad in het westen van de Peloponnesus. Dagelijks vertrekken hier boten naar diverse havens in Italië en de plaats wordt ook wel aangeduid als de ‘Poort naar Europa’. De oudere brug is minder indrukwekkend maar is wel veel bekender. De reden is dat hij gebouwd is over het Kanaal van Korinthe. Dit kanaal is laat in de 19e eeuw gegraven om de scheepvaart te vergemakkelijken. Het lijnrechte kanaal is 6,3 km lang, 23 m breed en zo’n 8 m diep. De Peloponnesos heeft voor ieder wat wils: natuur, historie, cultuur, strand en zee. Ontelbare standen langs de lange en vaak grillige kustlijn wisselen elkaar af met bergachtig landschap met toppen tot meer dan 2000 meter waartussen vruchtbare akkers liggen. Veel delen hebben een zeer rijke flora waardoor zowel landbouw als veeteelt bedreven worden. De olijfboom komt men overal tegen. Met name bekend hierom zijn de Mani-streek en Kalamáta. De noord-oostelijke regio Argolis staat bekend om de vele citrusbomen en de druiventeelt. Het woord ‘krent’ is een verbastering van de naam ‘Korinthe’ en u zult dan ook geregeld de droogrekken zien staan op de akkers. Een groot deel van het schiereiland valt buiten de toeristische gebieden van Griekenland. Met name de ruige bergachtige regio van Arcadie is nog onbekend en ongerept. Hier waarde de God Pan rond in de oudheid en in de bossen zorgde hij - al fluitende op zijn Panfluit - voor veel mysterieuze geluiden die herders en hun kuddes vervulden met ‘panische’ angst. In de oudheid was de Peloponnesos onder andere van belang vanwege het feit dat de stad Sparta, lange tijd een rivaal van Athene, hier lag. De ruïnes van de oude stad liggen nu dicht bij de huidige plaats Mystras. De Trojaanse oorlog is nog duidelijk te voelen bij de plaaten Mycene en Pylos met hun Myceense vestingen. Voorbeelden van de ‘Gouden Eeuw’ van Griekenland zien we in Epidaurus met het prachtige antieke theater met zijn – in de hele wereld – unieke akoestiek maar ook in Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen. De Peloponnesos is ook direkt verbonden met de vrijheiddstrijd tegen de Turken. In 1821 is in het plaastje Areopolis in de zuidelijke regio Mani de Griekse bevrijdingsstrijd begonnen. Vervolgens werd het gecapituleerde plaatsje Nafplion (gelegen in de Argolis regio) het centrum van het Griekse verzet tegen de Turken, en werd dan ook bij de onafhankelijkheid in 1829 uitgeroepen tot de eerste hoofdstad en regeringszetel van de Griekse staat.

Griekenland
v
40509073_Meteora_S
+7
+6

Een vakantie in Griekenland... dat is een kennismaking met eeuwenoude cultuur, slaperige dorpjes, prachtige stranden, blauwe zee en een heerlijke zon! Het vasteland met de metropool Athene en de spectaculair gelegen Metéora-kloosters. Het schiereiland Peloponnesos, dat bol staat van cultuur en historie in steden als Olympia, Mystras en Mycene. En niet te vergeten de vele eilanden zoals Kreta, Rhodos en de geliefde Cycladen-eilandengroep met de typische witte kerkjes met blauwe daken. Griekenland is met al dit moois al sinds jaar en dag een zeer geliefde vakantiebestemmingen. Dus... op naar gastvrij, goddelijk Griekenland!

Beoordelingen