Fly-drive Het ongerepte noorden van Griekenland

8 daagse fly-drive door ruige gebergtes, over boogbruggen, kloven en rivieren

Vikoskloof
De watervallen van Edessa
De watervallen van Edessa
Monodendri
Thessaloniki
Thessaloniki
2Tempeloverblijfselen_Pella_S
2AlexanderDeGroteStandbeeeld_Pella_S
Kastoria
Ioannina
Ioannina
Ioannina
Metsovo
v
Vikoskloof
Vikoskloof
De watervallen van Edessa
De watervallen van Edessa
Monodendri
Thessaloniki
Thessaloniki
2Tempeloverblijfselen_Pella_S
2AlexanderDeGroteStandbeeeld_Pella_S
Kastoria
Ioannina
Ioannina
Ioannina
Metsovo
Aanbieding
Vanaf579per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum04-10-2019
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
8,4
GK
 • All-in autohuur (€0 eigen risico)
 • Met Kastoria, Thessaloniki en méér
 • Het ruige gebregte van de Vikoskloof
 • Ontdek het ongerepte Grieks Macedonië
 • Inclusief ontbijt
 • 8 dagen
  GK
 • Bewaren
8.41011
"Vakantie voor natuurliefhebbers"
J BOUWMAN - augustus 2018
8,4
Beoordeeld door 11 reizigers van Kras
Fly-drive Het ongerepte noorden van Griekenland
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

Retourvlucht Amsterdam-Thessaloniki met Transavia
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
Handbagage
• 7 nachten verblijf in genoemde hotels (of gelijkwaardig)
• 7 x ontbijt
• All inclusive autohuur tijdens hele verblijf (€ 0 eigen risico)
• Toeristenbelasting, totaal ca. € 12 - € 14 per kamer

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
Ruimbagage
• Upgrade autohuur (voor prijzen zie boekingsproces)
• Vip-lounge Schiphol

Bijkomende kosten ter plaatse

• Excursies en entreegelden
• Fooien
• Parkeerkosten (ook bij hotels indien van toepassing)

Extra informatie autohuur Let op: bij het huren van een auto is een geldige creditcard (géén prepaid) op naam van de hoofdbestuurder én voorzien van pincode verplicht. Voor alle vereisten met betrekking tot uw creditcard en alle overige autohuurinformatie klik hier

Kaart

Dagprogramma

Fly-drive Het ongerepte Noorden

v
De watervallen van Edessa
+3
De watervallen van Edessa
+2

Een prachtige rondreis voor iedereen die houdt van ongerepte natuur, geheimzinnige mythologie en lekker eten. Thessaloniki, een stad met veel geschiedenis en cultuur. Oude gebouwen, ongerepte natuur en een diversiteit aan culturen. Stop bij de beroemde stadsmuren van ‘Ano Poli’ en geniet van het prachtige uitzicht. Ga de verkenningstocht aan in het ruige gebergte, met als een van de hoogtepunten de Vikoskloof. 46 authentieke Zagoria-dorpen met leistenen huisjes, ontdek de merkwaardige boogbruggen over de kloven, en rivieren. Met het bootje naar een klein eilandje dobberen en daar met spanning het oude huis van de Ottomaanse heerser Ali Pasha bezoeken. Wat ligt er toch achter die deur in die met gras begroeide heuvel. Stap naar binnen en kom in een andere wereld terecht. De wereld van de Macedonische koning Philippus II. Wat een avontuur in het ongerepte Noorden van Griekenland.

Open alle items

Dag 1 • Amsterdam-Thessaloniki

v
Thessaloniki
Thessaloniki
+1
Aankomst op het vliegveld van Thessaloniki. Na het in ontvangst nemen van de auto rijdt u naar Thessaloniki, een stad vol leven, vol geschiedenis en vol cultuur. Bezoekt u het Byzantijns museum en loop binnen in de kerk van de Heilige Dimitrios, beschermheilige van de stad. Gaat u hierna heerlijk even bijkomen op een van de vele terrasjes aan de bekende boulevard met de kenmerkende Witte Toren (vroeger een gevangenis, nu museum). Al lopende zult u nog veel meer historische gebouwen zien zoals de Rotonda, de Galerius-boog en de Romeinse Agora. Op de avond is het gezellig vertoeven in de oude Turkse wijk ‘ladadika’, gelegen naast de haven en hét uitgaans-centrum van modern Thessaloniki. Vele eet-cafeetjes en restaurants serveren typisch Griekse gerechtjes vergezeld van ouzo en vaak ook life muziek. U verblijft deze nacht in Hotel El Greco. Reisafstand ca. 17 km.

Dag 2 • Thessaloniki-Edessa

v
Thessaloniki
Thessaloniki
2Tempeloverblijfselen_Pella_S
2AlexanderDeGroteStandbeeeld_Pella_S
De watervallen van Edessa
Thessaloniki
Thessaloniki
2Tempeloverblijfselen_Pella_S
+2
2AlexanderDeGroteStandbeeeld_Pella_S
+1
Maak voordat u Thessaloniki verlaat een stop bij de beroemde stadsmuren en ‘Ano Poli’ (=bovenstad, ook wel ‘Kastra’=kasteel genoemd) met prachtig uitzicht over de hele stad. Dit is de enige oude Turkse wijk die gespaard bleef van de grote brand in 1917. Daarna rijdt u naar Pella de geboorteplaats van Alexander de Grote. Bezoekt u hier het prachtige nieuwe museum en de opgravingen die ernaast liggen. Dan door naar het plaatsje Edessa voor de overnachting in Hotel Alfa. Loopt u op de avond vooral even naar de watervallen waar Edessa om bekend staat. Reisafstand ca. 88 km.

Dag 3 • Florina - Nymfaio

v
+1
Vandaag staat de dag in het teken van de natuur. U rijdt richting Florina, dicht bij de grens met FYROM. De naam van deze stad is bij de doorsnee Griek direct verbonden met de ingemaakte rode zoete paprikas met deze naam (‘piperia Florinis’). Attracties in dit gebied zijn het ‘Mikres Prespes’ meer met unieke fauna en flora. Daarnaast is erg bekend het prachtige traditionele dorpje Nymfaio, gelegen op 1350m hoogte op de berg Vitsi in het Vernon gebergte. Niet ver hiervandaan vindt u het wild–reservaat van Arcturos met internationale bekendheid vanwege het redden en beschermen van vele beren en wolven. Uw dag eindigt in het kleine dorpje Sidirochori in Hotel Loggas, gelegen iets buiten Kastoria. Reisafstand ca. 152 km.

Dag 4 • Kasoria - Dispilió - Kleidonia - Monodendri

v
Kastoria
Kastoria
Kastoria
Kastoria
+2
+1
Bezoekt u op de ochtend het plaatsje Kastoria, prachtig gelegen op een landtong in het Orestiada meer. Kastoria heeft een lange geschiedenis wat de bont-industrie betreft. Statige herenhuizen uit de 17 e en 18 e eeuw getuigen ook nu nog van de rijkdom die deze stad gekend heeft. Op 7 km afstand van Kastoria ligt het dorpje Dispilió, bekend vanwege een van de oudste prehistorische nederzettingen van Europa (6500 v.Chr). Aan de rand van het meer is een reconstructie gemaakt van zo’n dorp met de karakteristieke paal-huizen.
U kunt hierna de nieuwe Egnatia weg nemen om sneller bij uw eindbestemming van vandaag te komen. Mocht u echter van bergen en natuur houden, neem dan de oude weg richting Konitsa. Maak een stop bij het dorpje Kleidonia, bekend om de prachtige stenen boogbrug over de rivier Voidomati voordat u bij het plaatsje Kalpaki de Pindos inslaat om zo ook uit te komen in de Zagoria. U zult 2 nachten verblijven in het dorpje Monodendri in Hotel Monodendri . Maak op de avond nog een wandeling naar het bekende klooster van Agia Paraskevi. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over de 12km lange Vikos kloof met immense bossen, flora en unieke fauna een beschermd natuurgebied. Reisafstand ca. 159 km.

Dag 5 • Vrije dag in Monodendri

v
Vikoskloof
Vikoskloof
Vikoskloof
Vikoskloof
+2
+1
Ga vandaag op verkenningstocht door deze unieke ruige bergstreek. De grote trekpleister is de Vikoskloof (‘s-werelds langste en diepste kloof, als zodanig ook vermeld is in het Guinness Book of Records). De kloof is 1685 m hoog, 980 m breed en twaalf kilometer lang. Kenmerkend voor het gebied zijn ook de 46 authentieke dorpjes met leistenen huizen, geplaveide berg-paden (‘kalderimia’) en de imposante karakteristieke stenen boogbruggen. Bekijk de dorpjes Kipi, Koukouli en het Panagia Spiliotis klooster. Via de grafische Pedina Aristi weg met unieke vergezichten over het ravijn komt U bij de dorpjes Mikro(=klein) en Megalo(=groot) Papingo. In de zomer kunt U daar ook heerlijk zwemmen in de natuurlijke ‘zwembaden’, de Kolibithres.

Dag 6 • Iaonnina - Metsovo

v
Ioannina
Ioannina
Ioannina
Ioannina
Metsovo
Ioannina
Ioannina
Ioannina
Ioannina
+1
Metsovo
Maakt u nog een laatste foto-stop bij het uitkijkpunt Oxia voordat u doorrijdt naar Ioannina, de hoofdstad van de provincie Epirus, prachtig gelegen aan het Pamvotis meer, Geregeld gaan er bootjes naar het eilandje Nisi. Hier kunt u het huis van de Ottomaanse heerser Ali Pasha bezoeken. Terug in de stad kunt u door de oude Turkse bazaar en de steegjes van de Citadel wandelen en daarna genieten van een drankje op een van de terrassen langs het meer. Maakt u hierna een stop in het bergdorpje Metsovo waar nog lokale klederdracht gedragen wordt. Tevens is het erg bekend om de traditionele kaas- en pasta-produkten. Hierna rijdt u verder naar Veria voor overnachting in Hotel Aiges Melathron. Tijdens een wandeling door het plaatsje zal u ongetwijdeld het indrukwekkende herdenkings-monument zien gewijd aan de apostel Paulus die op die plaats gepreekt heeft. Reisafstand ca. 235 km.

Dag 7 • Vergina-Agias Trias

v
+1
Vanuit Veria rijdt u in korte tijd naar Vergina. Hier werd in 1976 de ongeschonden grafkelder van de Macedonische koning Philippus II, vader van Alexander de Grote, gevonden. Via een deur in een met gras begroeide heuvel gaat u een ander wereld binnen: u ziet de graven zoals ze gevonden zijn en in het museum oa. de wapen-uitrusting van Philippus II en in vitrines vele prachige vondsten zoals de gouden larnax met de ‘zon van Vergina’, symbool van het antieke Macedonie, en een unieke gouden kroon van eiken-bladeren. Hierna rijdt u door richting Thessaloniki voor overnachting in de badplaats Agias Trias. Reisafstand ca. 111 km.

Dag 8 • Thessaloniki-Amsterdam

Een korte rit brengt u naar het vliegveld Makedonia van Thessaloniki waar u de auto inlevert. Hierna volgt de terugvlucht naar Amsterdam. Reisafstand ca. 10 km

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht

Transavia

v
Transavia vliegtuig
Transavia vliegtuig

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over Transavia, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de site van Transavia of neem contact op met het service centre van Transavia op telefoonnummer 0900-0737 (100 cpg).

Bagage

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen. Ruimbagage kunt u voordelig en eenvoudig bij boeking reserveren óf vanaf 3 weken voor vertrek boeken op de website van Transavia via onderstaande button. Boek uw ruimbagage voordat u (online) bent ingecheckt. Na het inchecken, kunt u niets meer veranderen aan uw vlucht.

Ruimbagage bijboeken

Stoelkeuze

Via Mijn Transavia kunt u tegen betaling een stoel reserveren (aan te raden als u naast elkaar wilt zitten). Het maken van een stoelreservering is mogelijk vanaf 3 weken tot 30 uur voor vertrek van uw vlucht. U kunt via Mijn Transavia alleen een stoel reserveren als u nog niet online bent ingecheckt. Na het online inchecken, kunt u namelijk niets meer aan uw boeking toevoegen/wijzigen.

Stoelen reserveren

Inchecken

Online inchecken
Het is mogelijk om vanaf 30 uur (tot max. 4 uur) voor vertrek online in te checken via Mijn Transavia als u vliegt vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Innsbruck, Praag of Wenen.

U ontvangt van ons een e-mail (indien het online inchecken voor uw vlucht mogelijk is). Via enkele eenvoudige stappen kiest u vervolgens een stoel en print u de instapkaarten uit. Het boekingsnummer dat op de website van Transavia gevraagd wordt, is uw Kras boekingsbevestigingsnummer. De online check-in wordt door Transavia verzorgd. Kras heeft hier geen invloed op.

Let op: u moet naast uw instapkaarten ook uw e-tickets die u van ons per e-mail of post heeft ontvangen meenemen naar de luchthaven.

Bagage drop-off
Nadat u online ingecheckt heeft, hoeft u op de luchthaven niet meer in de rij te staan voor de incheckbalie. U hoeft alleen nog maar uw bagage af te geven bij het zogenaamde 'baggage drop off'-point van Transavia.

Groepen
Internet check-in is niet mogelijk voor reisgezelschappen van meer dan 9 personen. Voor mindervaliden en gezinnen met kleine kinderen worden door Transavia vooraf stoelen gereserveerd.

Online inchecken

Inchecken op de luchthaven

Vanzelfsprekend is deze online check-in niet verplicht, u kunt ook gewoon inchecken bij de incheckbalie of selfservice check-in.

Service aan boord

Aan boord kunt u tegen betaling een keuze maken uit het veelzijdige à la carte assortiment met een assortiment koude - en/of warme snacks en (fris)dranken. U betaalt uw bestelling direct aan het cabinepersoneel. Het is toegestaan om alcoholische dranken te nuttigen, mits die aan boord gekocht zijn. Aan boord kunt u uitsluitend betalen met euro's of met creditcard.

Relaxen in de Kras vip-lounge voor vluchten vanaf Schiphol

v
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
+10
+9

Kras biedt u de mogelijkheid om voor slechts € 22 p.p. gebruik te maken van de Kras vip-lounge op Schiphol.

Voordat u het vliegtuig instapt kunt u in een prettige, rustige omgeving met luxe fauteuils en loungebanken genieten van een buffet met warme en koude hapjes en drankjes naar keuze. U kunt onbeperkt gebruik maken van gratis wifi.

U vindt de Aspire lounge 41, na de douane in terminal 2 tussen Gate E en F of volg de borden. De lounge is dagelijks geopend van 06.00-23.30 uur.

Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven

v

Gaat u binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heeft u al nagedacht over de manier waarop u naar de luchthaven gaat? Wij helpen u graag een handje.

Overnachten

Wilt u ontspannen uw vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar de luchthaven en u kunt uw auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie

Parkeren

Wij bieden u diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar u 24 uur per dag, 7 dagen per week, uw auto kunt parkeren.

Meer informatie

Vervoer van/naar de luchthaven

Heeft u vervoer nodig van/naar uw luchthaven? Wij bieden u diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden

• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Autohuur

All Inclusive autohuur Griekenland

v
Huurauto
Huurauto

Per huurauto Griekenland ontdekken, hoe fijn is dat! Nadat u op de luchthaven de autosleutels in ontvangst hebt genomen, gaat uw ‘vrijheid blijheid’ reis direct van start. U bepaalt helemaal zélf uw dagprogramma. Parkeer uw auto bij gezellige havenplaatsjes voor een wandeling door de pittoreske straatjes. En natuurlijk strijkt u neer op een terrasje. Een Griekse salade als lunch? Dat smaakt. Of u nu naar het vasteland gaat om de historie in de antieke steden te proeven of kiest voor de Ionische Eilanden of een hotel op het bruisende Kreta, wij weten zeker dat u gaat genieten van Griekenland en tal van leuke autotochtjes. Met de laatste Griekse hits (of juist van die heerlijke typisch Griekse klassiekers) op de radio is uw vakantiebeleving helemaal compleet!

Natuurlijk zorgt Kras er, in samenwerking met de gerenommeerde autoverhuurder Avis, voor dat de autohuur goed geregeld is; uw huurauto is namelijk all-inclusive verzekerd, met € 0 eigen risico bij schade en/of diefstal en dus zonder onverwachte bijkomende kosten ter plaatse. U hoeft eigenlijk maar één ding te doen: zorgeloos Griekenland ontdekken!

Bij uw reis is standaard een huurauto inbegrepen. Naar wens kunt u, tegen een meerprijs, een huurauto van een hogere categorie reserveren (zie stap 3 in het boekingsproces). Hieronder vindt u de verschillende autotypes:

Inbegrepen in de huurprijs:
• Schadeverzekering (CDW), geen eigen risico
• Diefstalverzekering (TP), geen eigen risico
• Dekking glas-banden-bodem-dakschade
• Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering
• Lokale belastingen
• Luchthaven afleveringskosten
• Kentekenregistratietoeslag (VRF)
• Ongelimiteerd aantal kilometers

Let op: bij het huren van een auto is een geldige creditcard (géén prepaid) op naam van de hoofdbestuurder én voorzien van pincode verplicht.

Voor alle vereisten met betrekking tot uw creditcard, alle overige autohuurvoorwaarden én extra's ter plaatse klik hier.

Hotels

Tijdens deze reis verblijft u in eenvoudige middenklasse hotels. Een groot deel van de hotels worden gerund door een familie en u kunt dan ook rekenen op de Griekse gastvrijheid.
We willen u erop attenderen dat door de nasleep van de economische crisis in Griekenland niet alle familie gerunde hotels in staat zijn geweest om te renoveren in de afgelopen jaren.

Hieronder vindt u voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

Hotel El Greco *** - Thessaloniki

v

Het hotel ligt in het hart van Thessaloniki, op slechts 5 minuten loopafstand van de haven en het centrale Aristoteles plein. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, restaurant, bar, gratis wifi en een lift. Het hotel heeft geen eigen parkeerplaats. parkeren is mogelijk tegen betaling in de directe omgeving. De kamer is voorzien van een televisie, telefoon, airconditioning, gratis wifi, een kluisje en een minibar. Er is een badkamer met bad/douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Alfa *** - Edessa

v

Het hotel ligt in het centrum van Edessa. Winkels en restaurants vindt u op loopafstand. Voor het hotel is er een openbare parkeergelegenheid Het hotel beschikt over een sreceptie, lift, bar/lounge en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon, airconditioning, gratis wifi, kluis en koelkastje, Er is een badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Loggas hotel *** - Kastorias

v
+9
+8

Het hotel ligt op de meest idyllische locatie van Kastorias om te genieten van de stad én de natuur. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar/lounge, buitenzwembad met poolbar (opening seizoensgebonden) en gratis wifi in openbare ruimtes. Er is grtais parkeergelegenheid bij het hotel. De kamers zijn voorzien van televisie, koelkast en kluis. Er is een badkamer met bad/douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Monodendri Hotel *** - Monodendri

v
+10
+9

Het hotel ligt in het gelijknamige dorpje Monodendri en is omgeven door de prachtig groene, rustgevende omgeving van het bergachtige gebied Zagoria. Op loopafstand is een uniek uitkijkpunt over de befaamde Vikos kloof. Het gebied leent zich uitstekend voor wandelen maar ook mountainbiken is een optie voor de liefhebbers. Buiten bij het hotel is er gratis openbare parkeergelegenheid beschikbaar. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, terras en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van televisie, telefoon, gratis wifi en koelkastje. Er is een badkamer met douche, toilet en föhn.

Guesthouse Matzato ** - Monodendri

Het traditionele guesthouse Matzato is gelegen in een mooie groene omgeving en biedt uitzicht op Monodendri. Op nog geen 2 km afstand vindt u de Vikoskloof. Het guesthouse beschikt over een receptie, gratis wifi, bar, restauarnt, tuin en gratis parkeergelegenheid. De kamers beschikken over gratis wifi, minibar, televisie en een badkamer met douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aiges Melathron **** - Veria

Het hotel ligt op 1 kilometer afstand van het centrum van Veria en is ook makkelijk te voet te bereiken. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, lift, restaurant, bar/lounge, buitenzwembad (opening seizoensgebonden), fitnessruimte, gratis eigen parkeergelegenheid en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van televisie, telefoon, minibar, kluisje en gratis wifi. Er is een badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Santa Beach hotel **** - Agias Trias

v
+5
+4

Het hotel ligt in de badplaats Agias Trias. Santa Beach Hotel ligt direct aan het strand dat het eco-label ‘Blue Flag’ heeft. Op ca. 20 km afstand ligt het centrum van Thessaloniki. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, lift, restaurant, bar/lounge, buitenzwembad (opening seizoensgebonden), gratis wifi en gratis parkeergelegenheid. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, telefoon, koelkastje en kluis. Er is een badkamer met bad/douche en toilet en föhn. Het vliegveld van Makedonia ligt op ca. 9 km afstand.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plaatsinfo

Griekenland

v
40509073_Meteora_S
+7
+6

Een vakantie in Griekenland... dat is een kennismaking met eeuwenoude cultuur, slaperige dorpjes, prachtige stranden, blauwe zee en een heerlijke zon! Het vasteland met de metropool Athene en de spectaculair gelegen Metéora-kloosters. Het schiereiland Peloponnesos, dat bol staat van cultuur en historie in steden als Olympia, Mystras en Mycene. En niet te vergeten de vele eilanden zoals Kreta, Rhodos en de geliefde Cycladen-eilandengroep met de typische witte kerkjes met blauwe daken. Griekenland is met al dit moois al sinds jaar en dag een zeer geliefde vakantiebestemmingen. Dus... op naar gastvrij, goddelijk Griekenland!

Klimaat

De beste reistijd voor Griekenland

Klimaat Griekenland

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C) 12° 13° 14°18°23°27° 32° 30°27°22°17° 14°
De beste reistijd is april t/m mei en september t/m november.

groen = de beste reistijd

Beoordelingen

Anderen bekeken ook
Aanbieding
Fly-drive Het andere Griekenland
Fly-drive Het andere Griekenland
 • All-in autohuur (€0 eigen risico)
 • Verrassende route met o.a. Pella en Kalambaka
 • Met 's werelds langste en diepste kloof, de Vikoskloof
 • 15 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum29-09-2019
Reisduur15 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf702
Fly-drive Eilandhoppen Ionische Eilanden
Fly-drive Eilandhoppen Ionische Eilanden
 • All-in autohuur (€0 eigen risico)
 • Met Zakynthos, Kefalonia én Ithaka
 • Berggebieden, zandstranden en leuke dorpjes
 • 8, 10 of 12 of 15 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum27-09-2019
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf714
Fly-drive Ongekend mooi Noord-Griekenland
Fly-drive Ongekend mooi Noord-Griekenland
 • Inclusief all-in autohuur ( €0 eigen risico)
 • Klassieke hoogtepunten en ongerepte streken
 • Bezoek de hoogstgelegen meren van de Balkan!
 • 11 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum01-10-2019
Reisduur11 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf863
Fly-drive Klassiek Griekenland
Fly-drive Klassiek Griekenland
 • All-in autohuur (€0 eigen risico)
 • Mooie route door het oude Griekenland
 • Ontdek de eeuwenoude metropool Athene
 • 8 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum27-10-2019
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf609