Rondreis Grandioos Griekenland

Verken in 12 dagen de ongerepte natuur van de Meteora kloosters en de historische Akropolis

3646846_Kust_MtPelion_S
40509073_Meteora_S
2AlexanderDeGroteStandbeeeld_Pella_S
1635_InHetSpoorVanDeOttomanen_BUZ_2019
10461862_Canyon_Zagoria_S
2Tempeloverblijfselen_Pella_S
v
de kust bij het Peliongebergte
3646846_Kust_MtPelion_S
40509073_Meteora_S
2AlexanderDeGroteStandbeeeld_Pella_S
1635_InHetSpoorVanDeOttomanen_BUZ_2019
10461862_Canyon_Zagoria_S
2Tempeloverblijfselen_Pella_S
Vanaf999per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum25-09-2019
Reisduur12 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
8,3
IG
 • Proef historie en cultuur bij de Akropolis
 • De hooggelegen spectaculaire Meteorakloosters
 • Onontdekte pareltjes en ongerepte natuur
 • Inclusief 11 x ontbijt en 8 x diner
 • Verleng met heerlijke stranddagen!
 • 12 dagen
  IG
 • Bewaren
8.310111
"Zonder meer Grandioos"
P VAN GEEL - augustus 2018
8,3
Beoordeeld door 111 reizigers van Kras
Rondreis Grandioos Griekenland
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

Retourvlucht Eindhoven-Athene met Transavia
Handbagage
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
• Transfers en rondreis met comfortabele touringcar
• Toeristenbelasting, van ca. totaal € 15 per persoon
• 11 nachten verblijf in genoemde hotels (of gelijkwaardig)
• 11 x ontbijt en 8 x diner (dag 2 t/m 6 & 8 t/m 10)
• Lokale Nederlandssprekende reisleiding van dag 2 t/m 11
• Lokale Nederlandssprekende hostess tijdens de transfers op dag 1 en 12
• Stadsbezoek Athene met Akropolis* en Thessaloniki
• Bezoek aan de Meteorakloosters* en het theater van Dodoni*
• Tocht door natuurgebied Zagoria en over schiereiland Pilion
• Bezoek aan Vergina*, Marathon en Pella*

* Let op: Exclusief entreegelden. Kijk bij Niet inbegrepen voor de bijkomende kosten ter plaatse.

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse• Entreegelden, boottochten en treinrit, totaal ca. € 95 p.p.
• Verplichte lokale gidsen, totaal ca. € 12 - € 17 p.p.
Klik hier voor de details van alle bijkomende kosten ter plaatse

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
Ruimbagage

Belangrijk

• Deze rondreis wordt door Kras en TUI gezamenlijk uitgevoerd.
• Voor deze reis dient u goed ter been te zijn. Voor meer informatie zie Praktische info.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 20
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 40
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

Dagprogramma

Rondreis Grandioos Griekenland

v
+1

Een onderdompeling in de Griekse geschiedenis, cultuur én natuur, dat staat u te wachten als u kiest voor deze veelzijdige rondreis Grandioos Griekenland. Van de Akropolis, de absolute trots van Athene, tot de hooggelegen Meteora kloosters in Kalambaka. Van de ongerepte natuur en karakteristieke bergdorpjes in Zagoria tot de erfenissen van Alexander de Grote in Pella. Van de prachtige stad Thessaloniki tot het idyllische schiereiland Pilion. U gaat het allemaal zien en beleven tijdens deze rondreis boordevol Griekse hoogtepunten, met absolute trekpleisters en onontdekte pareltjes.

Open alle items

Dag 1 • Eindhoven-Athene

Vlucht van Eindhoven naar Athene. Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht voor de overnachting in Athene. Reisafstand ca. 40 km.

Dag 2 • Athene

v
+4
+3
In de ochtend maken we een oriënterende stadsrondrit en brengen we een bezoek aan de Akropolis, het symbool van het antieke Athene. Het meest in het oog springende gebouw is wel het Parthenon, zichtbaar vanuit elk plekje in de stad. Deze tempel, beschouwd als het hoogtepunt van de klassieke bouwkunst, was gewijd aan Athena Polias, de stadsgodin. Verder bezienswaardig op deze ‘Heilige Rots’ zijn het Erechtheion met de bekende Kariatiden, de Propyleeën en het Athena Niketempeltje. Aan de voet ligt het theater van Dionysos en het Odeon van Herodes Atticus. Het laatste wordt in de zomer nog gebruikt voor voorstellingen. In de middag en avond heeft u vrije tijd in deze prachtige stad. We overnachten in Athene.

Dag 3 • Marathon

v
+1
We rijden verder naar het historische plaatsje Marathon. We maken een stop bij de herdenkings-grafheuvel en bezoeken het Marathon-Run Museum. Vervolgens laten we Marathon achter ons en rijden via Lamia en Thermopyles, met het standbeeld van de Spartaanse held Leonidas, richting Kalambaka voor de overnachting. Reisafstand ca. 390 km.

Dag 4 • Meteora-Metsovo

v
+1
In de ochtend bezoeken we de unieke Meteora kloosters (het Griekse 'meteora' betekent 'zwevend tussen hemel en aarde'), gelegen op immens hoge steile rotsen. In de Byzantijnse periode hadden de eerste monniken hun kluizenaarswoningen in de holten van deze rotsen. Zo vormde zich een gemeenschap van 24 kloosters. Door hun ligging waren ze vroeger alleen met een net-met-katrol te bereiken. Nu zijn er wegen en trappen naartoe. Wij bezichtigen twee van de zes nog bewoonde kloosters. Na dit indrukwekkende bezoek gaat de rit verder naar het dorpje Metsovo, waar nog klederdracht wordt gedragen. Hier bezoeken we in een interessant volkskunstmuseum. De nacht brengen we door in Metsovo. Reisafstand ca. 105 km.

Dag 5 • Dodoni-Ioannina

v
+1
We rijden naar Dodoni, naast Delphi een van de oudste orakelplaatsen van Griekenland, met een uniek antiek theater. Vervolgens gaan we naar Ioannina, hoofdstad van de provincie Epirus, prachtig gelegen aan het Pamvotis meer. In deze stad is de Turkse invloed nog duidelijk zichtbaar en voelbaar. Met de boot gaan we naar het eilandje in het Pamvotis meer, waar we het museum van de Turkse heerser Ali Pasha bezoeken. De komende twee nachten verblijven we in Ioannina. Reisafstand ca. 110 km.

Dag 6 • Zagoria

v
Zagoria
10461862_Canyon_Zagoria_S
Zagoria
10461862_Canyon_Zagoria_S
+2
+1
Een heerlijke dag in de natuur. Vanuit Ioannina rijden we naar het beschermde natuurgebied Zagoria, met een vijftigtal karakteristieke bergdorpjes. Typisch zijn de huizen met de leistenen daken en de prachtige stenen boogbruggen. We bezoeken hier Monodendri met het bekende klooster van Agia Paraskevi en het imposante uitkijkpunt Oxia. Het uitzicht op de Vikos kloof, in het Guinness Book of Records geregistreerd als ‘diepste kloof’, is indrukwekkend. We keren terug naar ons hotel in Ioannina. Reisafstand ca. 50 km.

Dag 7 • Vergina

v
+2
+1
Na het ontbijt rijden we naar Vergina, de eerste hoofdstad van het antieke Macedonië. Na de moord op Philippus II in het theater van de stad, werd Alexander de Grote hier in 336 voor Christus tot koning uitgeroepen. Op deze archeologisch zeer belangrijke plaats zijn de graven van de Macedonische Koningen gevonden. Uiteraard staan we stil bij het geheel ongeschonden graf van koning Philippus II, vader van Alexander de Grote. Daarnaast zien we in het museum ook de gouden graf-giften die bekendheid genieten over de hele wereld. Nadien rijden we verder naar Thessaloniki, vernoemd naar de halfzuster van Alexander de Grote. In de namiddag heeft u tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. De komende twee nachten zijn we te gast in Thessaloniki. Reisafstand ca. 410 km.

Dag 8 • Agion Oros

v
+4
+3
We rijden naar Ouranoupolis op het schiereiland Chalkidiki, vanwaar we een boottocht (optioneel) maken langs de prachtige kloosters van de Agion Oros (‘Heilige Berg’ in het Grieks) (afhankelijk van de weersomstandigheden). Deze autonome monnikenstaat bestaat uit 20 kloosters en is alleen toegankelijk voor mannen. U komt vandaag meer te weten over deze unieke gemeenschap en de vele prachtige kloosters. Na deze mooie tocht keren we terug naar ons hotel in Thessaloniki. Reisafstand ca. 300 km.

Dag 9 • Thessaloniki-Pella

v
Pella
2AlexanderDeGroteStandbeeeld_Pella_S
2Tempeloverblijfselen_Pella_S
3646846_Kust_MtPelion_S
2AlexanderDeGroteStandbeeeld_Pella_S
Pella
+2
2Tempeloverblijfselen_Pella_S
+1
Vanochtend maken we een stadstour, met bezoek aan de kerk van de Heilige Dimitrios, beschermheilige van de stad. Vervolgens reizen we verder naar Pella, de geboorteplaats van Alexander de Grote. We bezoeken hier het prachtige nieuwe museum. ’s Middags gaat de rit verder naar het zuiden, naar het schiereiland Pilion, bekend om de mythen van de Centauren en van Jason en zijn Argonauten. Hierna leidt een korte rit naar het kleine dorpje Afissos aan zee, waar we de komende twee nachten zullen verblijven. Reisafstand ca. 250 km.

Dag 10 • Pilion-Volos

v
+3
+2
Vandaag maken we een rondrit door de Pilion – een prachtig bergachtig gebied met rijke begroeing maar ook met fantastische stranden. Onderweg zullen stops gemaakt worden in de pittoreske dorpjes Portaria, Makrinitsa en Tsangarada, in de winter zeer geliefd als skiresorts. Drink op het dorsplein een Griekse koffie, genietend van het prachtige vergezicht of wandel door de kleine straatjes waar in de winkeltjes talloze lokale producten liggen uitgestald. Een stop zal gemaakt worden in Volos, de hoofdstad van de regio. Hier kunt u heerlijk wandelen langs de kade en een ‘tsipouro’ drinken in een van de vele ‘tsipouradika’ waar Volos bekend om staat. Vol van unieke indrukken keren we laat op de middag weer terug naar het hotel in Afissos. Reisafstand ca. 185 km.

Dag 11 • Ano Gatzea-Milies

v
Vanochtend maken we een rit met de legendarische ‘moetzoeri’ trein van Pelion. Een leuk weetje; het spoor van deze trein is slechts 60 cm breed en daarmee één van de smalste ter wereld! Onderweg is er een korte stop in het dorpje Ano-Gatzea, waar gelegenheid is om het kleine olijfmuseum te bezoeken. De rit eindigt in het dorpje Milies. Na een wandeling door dit historische plaatsje rijden we terug naar Athene waar we overnachten. Reisafstand ca. 350 km.

Dag 12 • Athene-Eindhoven

Vertrek richting het vliegveld en terug naar Eindhoven.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht

Transavia

v
Transavia vliegtuig
Transavia vliegtuig

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over Transavia, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de site van Transavia of neem contact op met het service centre van Transavia op telefoonnummer 0900-0737 (100 cpg).

Bagage

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen. Ruimbagage kunt u voordelig en eenvoudig bij boeking reserveren óf vanaf 3 weken voor vertrek boeken op de website van Transavia via onderstaande button. Boek uw ruimbagage voordat u (online) bent ingecheckt. Na het inchecken, kunt u niets meer veranderen aan uw vlucht.

Ruimbagage bijboeken

Stoelkeuze

Via Mijn Transavia kunt u tegen betaling een stoel reserveren (aan te raden als u naast elkaar wilt zitten). Het maken van een stoelreservering is mogelijk vanaf 3 weken tot 30 uur voor vertrek van uw vlucht. U kunt via Mijn Transavia alleen een stoel reserveren als u nog niet online bent ingecheckt. Na het online inchecken, kunt u namelijk niets meer aan uw boeking toevoegen/wijzigen.

Stoelen reserveren

Inchecken

Online inchecken
Het is mogelijk om vanaf 30 uur (tot max. 4 uur) voor vertrek online in te checken via Mijn Transavia als u vliegt vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Innsbruck, Praag of Wenen.

U ontvangt van ons een e-mail (indien het online inchecken voor uw vlucht mogelijk is). Via enkele eenvoudige stappen kiest u vervolgens een stoel en print u de instapkaarten uit. Het boekingsnummer dat op de website van Transavia gevraagd wordt, is uw Kras boekingsbevestigingsnummer. De online check-in wordt door Transavia verzorgd. Kras heeft hier geen invloed op.

Let op: u moet naast uw instapkaarten ook uw e-tickets die u van ons per e-mail of post heeft ontvangen meenemen naar de luchthaven.

Bagage drop-off
Nadat u online ingecheckt heeft, hoeft u op de luchthaven niet meer in de rij te staan voor de incheckbalie. U hoeft alleen nog maar uw bagage af te geven bij het zogenaamde 'baggage drop off'-point van Transavia.

Groepen
Internet check-in is niet mogelijk voor reisgezelschappen van meer dan 9 personen. Voor mindervaliden en gezinnen met kleine kinderen worden door Transavia vooraf stoelen gereserveerd.

Online inchecken

Inchecken op de luchthaven

Vanzelfsprekend is deze online check-in niet verplicht, u kunt ook gewoon inchecken bij de incheckbalie of selfservice check-in.

Service aan boord

Aan boord kunt u tegen betaling een keuze maken uit het veelzijdige à la carte assortiment met een assortiment koude - en/of warme snacks en (fris)dranken. U betaalt uw bestelling direct aan het cabinepersoneel. Het is toegestaan om alcoholische dranken te nuttigen, mits die aan boord gekocht zijn. Aan boord kunt u uitsluitend betalen met euro's of met creditcard.

Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven

v

Gaat u binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heeft u al nagedacht over de manier waarop u naar de luchthaven gaat? Wij helpen u graag een handje.

Overnachten

Wilt u ontspannen uw vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar de luchthaven en u kunt uw auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie

Parkeren

Wij bieden u diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar u 24 uur per dag, 7 dagen per week, uw auto kunt parkeren.

Meer informatie

Vervoer van/naar de luchthaven

Heeft u vervoer nodig van/naar uw luchthaven? Wij bieden u diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden

• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Hotels

Tijdens deze reis verblijft u in eenvoudige middenklasse hotels. Een groot deel van de hotels worden gerund door een familie en u kunt dan ook rekenen op de Griekse gastvrijheid.
We willen u erop attenderen dat door de nasleep van de economische crisis in Griekenland niet alle familie gerunde hotels in staat zijn geweest om te renoveren in de afgelopen jaren.

Hieronder vindt u voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

Best Western Hotel Candia **** - Athene

v
+10
+9

Het hotel ligt op loopafstand van het Nationaal Archeologisch Museum, tegenover het Centraal Station van Athene en tussen de metrostations Larissis en Metaxourgeio. Het hotel biedt u een buffet restaurant, een dakterras met buitenzwembad (opening seizoensgebonden), gratis wifi en een kleine bar. Geen eigen parkeergelegenheid (parkeren in de omgeving van het hotel, tegen betaling). De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, een badkamer met bad en toilet een zithoek en een mini koelkast.

*Noot: het zwembad is voor onderhoud gesloten van 30/09/2019 t/m 28/02/2020

Dorian Inn *** - Athene

v
+3
+2

Het hotel ligt centraal in de buurt van het Omonia-plein. Vlakbij vindt u diverse winkels en restaurants. Hotel Dorian Inn ligt op loopafstand van de centrale wijk Plaka en het Nationaal Archeologisch Museum. Ook vele andere bezienswaardigheden zijn makkelijk bereikbaar met de metro die onder het Omonia-plein is. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, restaurant, bar/lounge, dakterras met zwembad (opening seizoensgebonden), lift en gratis wifi. Er is geen eigen parkeergelegenheid. parkeren is alleen mogelijk tegen betaling in de directe omgeving. De kamers zijn voorzien van een televisie, telefoon, airconditioning, gratis wifi, kluis en koelkastje. Er is een badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Kaikis *** - Kalambaka

v
+3
+2

Het hotel ligt in het centrum van het dorpje Kalambaka, aan de voet van de imposante Meteoren kloosters. Het hotel beschikt over een 24-uurs-receptie, lift, restaurant, bar, en gratis wifi. Er is gratis openbare parkeergelegenheid in de buurt van het hotel.
De kamers zijn voorzien van televisie, telefoon, airconditioning, gratis wifi, koelkast, kluisje en een badkamer met bad/douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Bitouni ** - Metsovo

v
+1

Het hotel ligt aan de hoofdstraat van Metsovo op ca. 300 meter van het centrale plein. In de omgeving vindt u diverse activiteiten en bezienswaardigheden. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, gratis wifi, gratis parkeergelegenheid en lift. De kamer is voorzien van een televisie, telefoon, gratis wifi, koelkast en kluisje. Er is een badkamer met douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Dioni ** - Ioannina

v
+1

Het hotel is gelegen midden in het centrum van Ioannina met alle bezienswaardigheden op loopafstand: de meest indrukwekkende culturele bezienswaardigheden van deze historische stad, het prachtige Pamvotis meer maar ook winkelcentra en vele restaurantjes. Het hotel beschikt over een receptie, lift, bar/lounge met open haard en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van televisie, telefoon, gratis wifi, airconditioning, koelkastje en kluis. Alle kamers hebben een badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel El Greco *** - Thessaloniki

v

Het hotel ligt in het hart van Thessaloniki, op slechts 5 minuten loopafstand van de haven en het centrale Aristoteles plein. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, restaurant, bar, gratis wifi en een lift. Het hotel heeft geen eigen parkeerplaats. parkeren is mogelijk tegen betaling in de directe omgeving. De kamer is voorzien van een televisie, telefoon, airconditioning, gratis wifi, een kluisje en een minibar. Er is een badkamer met bad/douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Katia Hotel ** - Afissos

v
+2
+1

Het hotel heeft een centrale ligging met uitzicht op het dorpsplein van Afissos. In de directe omgeving liggen diverse restaurants, bars en winkeltjes. Ook het strand ligt op korte afstand van het hotel. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, gratis wifi. De kamer is voorzien van een televisie, telefoon, airconditioning, gratis wifi, koelkast en kluisje. Er is een badkamer met bad/douche en toilet

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plaatsinfo

Athene

v
+15
+14

Het huidige Athene is een combinatie van een moderne bruisende stad waar het leven 24 uur van de dag doorgaat en het oude centrum waar een filosofische rust van uitgaat. Prachtige pleinen en drukke (winkel-)straten staan in groot contrast tot de zwoele atmosfeer die heerst in de wijken Plaka en Psirri met de kleine straatjes en de vele typisch Griekse tavernes.

De ware cultuurliefhebber komt in Athene natuurlijk aan zijn trekken. Één dag is eigenlijk niet voldoende om de Akropolis en het imposante nieuwe Akropolismuseum goed te bekijken. De Akropolis is het symbool van zowel het oude als het nieuwe Athene. Een complex van prachtige monumenten waarvan het Parthenon het meest bekend is. Deze tempel was gewijd aan de godin Athena Polis, de stadsgodin, en is ongetwijfeld het hoogtepunt van de klassieke Griekse bouwkunst. Het nieuwe Akropolismuseum (geopend in 2009) ligt tegenover de Akropolis. Door de specifieke architectuur van met name de bovenverdieping, heeft u de indruk dat het museum een geheel vormt met de Akropolis. Het is een unieke ervaring die u zeker niet mag missen.
Talloze bezienswaardigheden maken een bezoek aan deze historische stad meer dan de moeite waard. Er is voor ieder wat wils. Wilt u terug gaan in de tijd, loop dan over het uitgebreide opgravingsterrein van de de Agorá of ga naar de vlooienmarkt bij Monastiráki, het centrum van de vroegere Turkse bazaar.

Prachtige monumenten uit de Gouden Eeuw van Griekenland zijn overal in de stad aanwezig: de Toren der Winden in de Plaka en de Tempel van de Olympische Zeus (de grootste tempel van Griekenland) zijn slechts een paar voorbeelden. Museumliefhebbers kunnen hun hart ophalen: het archeologische museum waar prachtige vondsten uit heel Griekenland staan uitgestald, het Cycladisch museum en het Benaki museum is maar een greep uit de vele mogelijkheden die Athene rijk is.

Daarnaast heeft ook nieuw Athene veel te bieden: het Syntagmaplein met het parlementsgebouw, het vroegere paleis van de koning, en het monument van de Onbekende Soldaat, de fotogenieke Odos Athinas met de open markten en natuurlijk het prachtige marmeren Panathinaiko Stadion. In 1896 werden hier de eerste nieuwe Olympische Spelen gehouden. Nu is het elk jaar in november de finish van de Klassieke Marathonrun.

Een bezoekje aan de Pláka, de gezellig drukke, oude wijk van Athene gelegen aan de voet van de Akropolis met de talloze winkeltjes, mag uiteraard ook niet ontbreken. Bewonder Anafiotika, een schilderachtig deel van deze oude volkswijk waar het heerlijk dolen is door smalle, bochtige straatjes, over trapjes en pleinen en langs kleine huisjes en kerkjes. Hierna kunt u lekker bijkomen op een van de vele terrasjes in Psirri, de hotspot van de Atheners zelf voor een hapje of drankje. Het gaat hier door tot in de vroege uurtjes.

Rondom het centrum is er ook genoeg te doen. Met het openbaar vervoer reist u gemakkelijk naar Piraeus, de havenstad van Athene. Hier kunt u heerlijk flaneren langs de boulevard. Geniet van een kop koffie in de jachthaven Marina Zeas (Passalimani) of neem een ouzootje aan het water bij Mikrolimano (Tourkolimano). Overdag is dit plaatsje een lieflijk vissershaventje is, 's avonds transformeert het zich tot bruisend centrum van het lokale nightlife. De tram neemt u mee langs de Apollo-kust van Athene naar Glyfada, een mondaine kustplaats met prachtige stranden. Daarnaast zijn er vele winkels, restaurants (met nationale en internationale keuken), bars aan zee met lounge-muziek en talloze Griekse nachtclubs. Verder naar het zuiden voert de weg u naar de bekende badplaatsen Vouliagmeni en Varkiza en de weg eindigt bij Kaap Sounion waar de prachtige tempel van Poseidon staat.

Delphi

v
+3
+2

Eeuwen geleden verzamelden zich hier mensen om te luisteren naar de wijze spreuken van het orakel. In de huidige moderne tijd kunt u in dit plaatsje genieten van de rust en de resten van de orakelplaats bekijken. Vanuit Delphi kunt u ook mooie uitstapjes maken naar andere ruïnes en bekende plaatsen.

Griekenland

v
40509073_Meteora_S
+7
+6

Een vakantie in Griekenland... dat is een kennismaking met eeuwenoude cultuur, slaperige dorpjes, prachtige stranden, blauwe zee en een heerlijke zon! Het vasteland met de metropool Athene en de spectaculair gelegen Metéora-kloosters. Het schiereiland Peloponnesos, dat bol staat van cultuur en historie in steden als Olympia, Mystras en Mycene. En niet te vergeten de vele eilanden zoals Kreta, Rhodos en de geliefde Cycladen-eilandengroep met de typische witte kerkjes met blauwe daken. Griekenland is met al dit moois al sinds jaar en dag een zeer geliefde vakantiebestemmingen. Dus... op naar gastvrij, goddelijk Griekenland!

Klimaat

De beste reistijd voor Griekenland

Klimaat Griekenland

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C) 12° 13° 14°18°23°27° 32° 30°27°22°17° 14°
De beste reistijd is april t/m mei en september t/m november.

groen = de beste reistijd

Ontmoet

Ontmoet

v
Ontmoet hiken singles
Ontmoet hiken singles

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
Ontmoet is een website waar u uw reisgenoten voorafgaand aan uw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kunt u elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

Zijn er al reacties op deze reis?
Op Ontmoet kiest u eerst bij uw reis een van de vertrekdata. U ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop u kunt reageren of dat u zelf een eerste bericht wilt plaatsen. (Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten).

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op uw vakantie!

Beoordelingen

)Verleng deze rondreis Grandioos Griekenland met 3 nachten aan de kust.

U kunt deze reis verlengen met 3 nachten in het Thomas Beach hotel in het gezellige Nea Makri of Amarilia Hotel in Vouliagmeni gelegen aan de meest exclusieve en groene kustlijn van omgeving Athene. Heerlijk bijkomen van alle indrukken die u tijdens de reis heeft opgedaan. Natuurlijk kunt u deze extra dagen ook benutten om nog wat meer van het land te zien.

Inclusief verlenging
Grandioos Griekenland + hotel Amarilia
Grandioos Griekenland + hotel Amarilia
 • Verblijf in een schitterend 4-sterrenhotel in Vouliagmeni
 • Het hotel is gelegen op 50 meter van het strand
 • Prachtige wandelpaden langs de groene kustlijnen
 • 12 + 3 dagen verlenging
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum25-09-2019
Reisduur15 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1211
Inclusief verlenging
Grandioos Griekenland + hotel Thomas Beach
Grandioos Griekenland + hotel Thomas Beach
 • Verblijf in een kleinschalig 3-sterrenhotel
 • Het hotel is heerlijk rustig gelegen
 • Binnen 50 meter bent u op het strand van Nea Makri
 • 12 + 3 dagen verlenging
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum25-09-2019
Reisduur15 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1188