Rondreis Verrassend Griekenland

Ontdek in 16 dagen indrukwekkende archeologische opgravingen en Griekse Mythologieën

Athene.Acropoliss
Dodoni
Ioannina
Ioannina
98382977_Loannina_S
120614758_Meteora_S
40509073_Meteora_S
37379971_Klooster_Meteora_S
Kastoria
Kastoria
v
Thessaloniki
Athene.Acropoliss
Dodoni
Ioannina
Ioannina
98382977_Loannina_S
120614758_Meteora_S
40509073_Meteora_S
37379971_Klooster_Meteora_S
Kastoria
Kastoria
Kortingsdagen
Vanaf1179per persoon
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum01-10-2019
Reisduur16 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
8,4
IG
 • Prachtige natuur van het vasteland en de Peloponnesos
 • De spectaculaire Meteora Kloosters en Dodoni
 • Inclusief 15 x ontbijt en 9 x diner
 • Nederlandssprekende reisleiding
 • Met o.a. Athene, de Mani-streek en Delphi
 • 16 dagen
  IG
 • Bewaren
8.41061
"opgravingen in griekenland met prachtige natuur"
J VAN DIJK - april 2019
8,4
Beoordeeld door 61 reizigers van Kras
Rondreis Verrassend Griekenland
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

Vlucht Amsterdam-Athene en Thessaloniki-Amsterdam met Transavia
Handbagage
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
• Transfers en rondreis met comfortabele touringcar
• 15 nachten verblijf in genoemde middenklasse hotels (of gelijkwaardig)
• 15 x ontbijt (dag 2 t/m 15) en 9 x diner (dag 2, 5, 6, 7, 10 t/m 14)
• Lokale Nederlandssprekende reisleiding van dag 2 t/m dag 14
• Lokale Nederlandssprekende hostess tijdens de transfer op dag 1
• Lokale Engelssprekende hostess tijdens de transfer op dag 16
• Toeristenbelasting ca. € 18,50 per kamer in totaal voor de gehele reisduur
• Stadsbezoeken Athene met Akropolis*, Nafplion, Ioannina, Kastoria en Thessaloniki
• Bezoek aan de opgravingen van Nemea*, Oud Messini, Olympia* en Delphi*
• Dagtocht Manistreek
• Bezoek aan Dodoni*
• Bezoek aan de Meteorakloosters*
• Bezoek aan de Prespesmeren


* Let op: Exclusief entreegelden. Kijk bij Niet inbegrepen voor de bijkomende kosten ter plaatse.

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse• Entreegelden, totaal ca. € 155 per persoon
• Verplichte lokale gidsen ca. € 50 per persoon bij een groep van 20 personen
Klik hier voor de details van alle bijkomende kosten ter plaatse

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
Ruimbagage
• Vip-lounge Schiphol

Belangrijk

Voor deze reis dient u goed ter been te zijn. Voor meer informatie zie Praktische info.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 20
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 40
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

Dagprogramma

Rondreis Verrassend Griekenland

v
+3
+2

Een prachtige rondreis met vele verrassende hoogtepunten van Griekenland. Athene met de imposante Akropolis, symbool van de antieke stad. Een prachtige rit door de ruige Mani-streek en bezoeken aan vele indrukwekkende archeologische opgravingen op het grootste schiereiland van Griekenland, de Peloponnesos. Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen en natuurlijk Delphi. De hooggelegen Meteora Kloosters die zorgen voor een magisch uitzicht. Een boottocht op de Acheron om kennis te maken met de in Griekse mythologie beschreven rivier van de onderwereld.

Open alle items

Dag 1 • Amsterdam - Athene

v
Vlucht van Amsterdam naar Athene. Na aankomst wordt er een korte stadsrondrit gemaakt door Athene waarna u naar het overnachtingshotel gebracht wordt voor de eerste twee overnachtingen in Athene. Reisafstand ca. 40 km.

Dag 2 • Athene

v
Athene.Acropoliss
Athene.Acropoliss
+2
+1
In de ochtend brengen we een bezoek aan de Akropolis, het symbool van het antieke Athene. Het meest in het oog springende gebouw is wel het Parthenon, zichtbaar vanuit elk plekje in de stad. Deze tempel, beschouwd als het hoogtepunt van de klassieke bouwkunst, was gewijd aan Athena Polias, de stadsgodin. Verder bezienswaardig op deze ‘Heilige Rots’ zijn het Erechtheion met de bekende Kariatiden, de Propyleeën en het Athena Niketempeltje. Aan de voet liggen het theater van Dionysos en het odeon van Herodes Atticus. Het laatste wordt in de zomer nog gebruikt voor voorstellingen. Vervolgens gaan we naar het imposante Nationaal Archeologsch Museum van Athene, met vondsten uit alle perioden van de Griekse Oudheid. In de middag heeft u vrije tijd.

Dag 3 • Korinthe

v
+1
We laten Athene achter ons en rijden naar het grootste schiereiland van Griekenland, de Peloponnesos. Onderweg stoppen we bij het smalle Kanaal van Korinthe, dat de Saronische Golf verbindt met de Golf van Korinthe. Vervolgens gaan we naar Akrokorinthos , de Akropolis van de stad Korinthe. Hierna bezoeken we Oud Korinthe en wandelen door de overblijfselen van de antieke stad met ondermeer de Apollo-tempel. De komende twee nachten verblijven we in Nafplion. Reisafstand ca. 145 km.

Dag 4 • Nemea - Stymfalia

v
+1
Na het ontbijt gaan we op weg naar Nemea, één van de bekendste wijngebieden van Griekenland. Het antieke Nemea is al vanouds bekend uit de heldenverhalen van Herakles (hier moest hij de leeuw van Nemea doden) en door de Nemeïsch Spelen die hier om de twee jaar gehouden werden. Wij bezoeken de archeologische opgraving van Nemea met onder andere de tempel van Zeus, gebouwd in de vierde eeuw voor Christus, en het stadion waar de spelen gehouden werden. Enkele kilometers ten oosten van Nemea ligt het Stymfaliameer waar Herakles de Stymfalische volgels moest verjagen. Het is nu een beschermd Natura 2000 gebied. Naast een aantal ruïnes van de oude stad zoals een aquaduct, antieke muren en de resten van de tempel van Artemis bezoeken we hier ook het natuurmuseum. Optioneel kunt u vandaag deelnemen aan een wijnproeverij. Reisafstand ca. 160 km.

Dag 5 • Nafplion

v
+1
De ochtend brengen we door in Nafplion - de eerste hoofdstad van het van de Turken bevrijde Griekenland in de 19e eeuw met het kenmerkende ‘Bourtzi’ kasteeltje, gelegen in de baai voor de stad. Een bezoek zal gebracht worden aan de dominerende Palamidi burcht met de bekende trap van 999 treden. Ook zal een ouzo-destilleerderij-annex-museum worden bezocht. Na wat vrije tijd in het gezellige oude centrum beginnen we aan een prachtige rit via de bergachtige weg ‘kolosoertis’ richting Tripoli. Hierna vervolgen we de weg naar het zuiden richting de Mani om aan het eind van de dag aan te komen in Areopolis (Stad van de Oorlogsgod Ares) waar we twee nachten zullen verblijven. Reisafstand ca. 200 km.

Dag 6 • Mani-streek

v
+1
Vandaag maken we een dagexcursie door de ruige en heel speciale Mani streek. Mani is de zuidelijkste uitloper van de Peloponnesos met de karakteristieke Torenburcht woningen. De Maniaten stonden bekend als vechtlustige mensen, die gedurende de Turkse overheersing altijd hun onafhankelijkheid hebben weten te bewaren. De inwoners zien zichzelf als de nazaten van de stoere Spartanen! De rit gaat tot het meest bekende torendorp Vathia. Via het karakteristieke vissersdoprje Gerolimenas rijden we terug richting Areopolis en stoppen onderweg voor een bezoek aan de unieke grotten van Diros waar u met een bootje doorheen vaart. In de late namiddag maken we nog een korte wandeling door het historische centrum van Areopolis. Reisafstand ca. 90 km.

*Noot: bij vertrek op 23/4 verblijft u vannacht in Kalamata. Reisafstand ca. 180 km.

Dag 7 • Kalamata-Oud Messini

v
+2
+1
We rijden deze ochtend via Kalamata naar Oud-Messini. Hier vinden we één van de belangrijkste archeologische opgravingen uit de Griekse geschiedenis. We zien onder andere een stadion, theater, verschillende tempels en schatkamers. Rondom deze opgravingen zijn nog delen van de oude stadsmuur te zien. Erg indrukwekkend. We eindigen deze dag in Kaiafas waar we zullen overnachten. Reisafstand ca. 195 km.

*Noot: bij vertrek op 23/4 rijdt u vandaag van uw hotel in Kalamata naar Oud-Messini. De reisafstand vandaag is ca. 20 km.

Dag 8 • Olympia

v
+1
We rijden verder naar Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen. U ziet hier onder meer de tempels van Zeus en Hera, het stadion en natuurlijk de plaats waar het Olympisch vuur wordt ontstoken elke 4 jaar. Ook het prachtige museum zal worden bezocht. Via de Rion-Andirion brug steken we over naar het vasteland van Griekenland. Hier zullen we de komende twee nachten overnachten in het gezellige plaatsje Nafpaktos. Reisafstand ca. 270 km.

Dag 9 • Delphi

v
+3
+2
We bezoeken vandaag het museum en de opgravingen van Delphi. Volgens de Griekse mythologie, was Delphi de ontmoetingsplaats van twee adelaren, losgelaten door Zeus en gestuurd in verschillende richtingen. De plek waar de twee elkaar ontmoetten - Delphi - werd als het centrum van de wereld weergegeven, ook ‘omphalos’ genoemd. Reisafstand ca. 200 km.

Dag 10 • Nikopolis-Nekromanteion

v
+1
Een prachtige dag voor de boeg! We rijden langs Mesolongi en Preveza naar Nikopolis– bekend van de zeeslag tussen Marcus Antonius en Cleopatra tegen Octavianus waarna het Romeinse Rijk een keizerrijk werd. Bezoek aan de overblijfselen van wat ooit één van de belangrijkste handelscentra van het Romeinse Rijk was. Ook het museum zal hier bezocht worden. Vervolgens gaan we naar de Acheron rivier die de grens vormde van de onderwereld zoals de oude Grieken die zich voorstelden. De veerman Charon bracht de schimmen van de doden over deze rivier naar de onderwereld. We maken een boottocht over deze historische rivier waarna we een bezoek brengen aan het nabij gelegen Nekromanteion ofwel het dodenorakel. Een labyrint leidde naar de ‘onderwereld’ waar de priesters zorgden voor contact met de zielen van de overledenen. We eindigen deze indrukwekkende dag in Ioannina. We zijn hier de komende twee nachten. Reisafstand ca. 310km.


Dag 11 • Dodoni-Ioannina

v
Dodoni
Dodoni
Ioannina
Ioannina
98382977_Loannina_S
Dodoni
Dodoni
Ioannina
+3
Ioannina
+2
We rijden naar Dodoni, naast Delphi een van de oudste orakelplaatsen van Griekenland, met het grootste antieke theater van Griekenland (18.000 zitplaatsen). Dan terug naar Ioannina, hoofdstad van de provincie Epirus, prachtig gelegen aan het Pamvotis meer. We wandelen door de historische binnenstad waar de Turkse invloed nog goed zichtbaar is met de minaretten naast de kerktorens. Ook steken we over naar het eilandje ‘Nisi’ – hier bevinden zich het museum van Ali Pasha en een aantal mooie kerkjes. Reisafstand ca. 90 km.

Dag 12 • Meteora

v
de kloosters van Meteora
120614758_Meteora_S
40509073_Meteora_S
37379971_Klooster_Meteora_S
de kloosters van Meteora
120614758_Meteora_S
40509073_Meteora_S
+3
37379971_Klooster_Meteora_S
+2
In de ochtend bezoeken we de unieke Meteora kloosters (het Griekse 'meteora' betekent 'zwevend tussen hemel en aarde'), gelegen op immens hoge steile rotsen. In de Byzantijnse periode hadden de eerste monniken hun kluizenaarswoningen in de holten van deze rotsen. Zo vormde zich een gemeenschap van 24 kloosters. Door hun ligging waren ze vroeger alleen met een net met katrol te bereiken. Nu zijn er wegen en trappen naartoe. Wij bezichtigen twee van de zes nog bewoonde kloosters. Na dit indrukwekkende bezoek gaat de rit verder naar Kastoria voor twee overnachtingen in het dorpje Sidiorchori. Reisafstand ca. 250 km.

Dag 13 • Prespesmeren-Kastoria

v
Kastoria
Kastoria
Kastoria
Kastoria
Kastoria
Kastoria
+1
Vanochtend gaan we naar de Prespesmeren, de hoogst gelegen meren van de balkan (850 meter) op de grens van Griekenland, Albanië en Macedonië. Het is een zeer bijzonder natuurgebied, met veel zeldzame vogels waaronder een aantal soorten pelikanen, de dwergaalscholver en de steenarend. Over een loopbrug in het kleine Prespameer komen we op het eilandje Agios Achileios met Byzantijnse en Post-Byzantijnse monumenten. Dan verder naar het grote Prespameer waarin het drielandenpunt Griekenland-Albanië-Macedonië ligt. We maken een boottocht over dit meer met aan de oevers rotsen en grotten met imposante fresco’s geschilderd door de asceten die hierheen kwamen in de laat Byzantijnse periode, veilig ver verwijderd van de Turkse overheersers. Vervolgens terug naar het plaatsje Kastoria, mooi gelegen op een landtong in het Orestiada meer. Kastoria heeft een lange geschiedenis wat de bontindustrie betreft. Statige herenhuizen uit de 17e en 18e eeuw getuigen nog van de toenmalige rijkdom van deze stad. Reisafstand ca. 130 km.

Dag 14 • Thessaloniki

v
In de ochtend rijden we naar Thessaloniki, vernoemd naar de halfzuster van Alexander de Grote. Daar maken we een stadstour met bezoek aan de kerk van de Heilige Demetrius, beschermheilige van de stad. Ook maken we een stop bij de oude bovenstad en de stadsmuren waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over de stad. 's Middags heeft u vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. We verblijven 2 nachten in Thessaloniki. Reisafstand ca. 210 km.

Dag 15 • Thessaloniki

v
Thessaloniki
Thessaloniki
+1
Vandaag heeft u talloze mogelijkheden om uw vrije dag door te brengen. Bezoek bijvoorbeeld het Archeologisch museum of het Byzantijns museum, beide met prachtige tentoonstellingen. Gaat u hierna heerlijk even ontspannen op een van de vele terrasjes aan de gezellige boulevard met de kenmerkende Witte Toren. Vroeger was dit een gevangenis, nu is het een museum. Of ga heerlijk winkelen in de bekende Tsimiski-straat. Al wandelend door de stad zult u nog veel meer historische gebouwen zien, zoals de Rotonda, de Galeriusboog en de Romeinse Agora.

Dag 16 • Thessaloniki-Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Thessaloniki voor de terugvlucht naar Nederland. Reisafstand ca. 15km.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht

Transavia

v
Transavia vliegtuig
Transavia vliegtuig

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over Transavia, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de site van Transavia of neem contact op met het service centre van Transavia op telefoonnummer 0900-0737 (100 cpg).

Bagage

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen. Ruimbagage kunt u voordelig en eenvoudig bij boeking reserveren óf vanaf 3 weken voor vertrek boeken op de website van Transavia via onderstaande button. Boek uw ruimbagage voordat u (online) bent ingecheckt. Na het inchecken, kunt u niets meer veranderen aan uw vlucht.

Ruimbagage bijboeken

Stoelkeuze

Via Mijn Transavia kunt u tegen betaling een stoel reserveren (aan te raden als u naast elkaar wilt zitten). Het maken van een stoelreservering is mogelijk vanaf 3 weken tot 30 uur voor vertrek van uw vlucht. U kunt via Mijn Transavia alleen een stoel reserveren als u nog niet online bent ingecheckt. Na het online inchecken, kunt u namelijk niets meer aan uw boeking toevoegen/wijzigen.

Stoelen reserveren

Inchecken

Online inchecken
Het is mogelijk om vanaf 30 uur (tot max. 4 uur) voor vertrek online in te checken via Mijn Transavia als u vliegt vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Innsbruck, Praag of Wenen.

U ontvangt van ons een e-mail (indien het online inchecken voor uw vlucht mogelijk is). Via enkele eenvoudige stappen kiest u vervolgens een stoel en print u de instapkaarten uit. Het boekingsnummer dat op de website van Transavia gevraagd wordt, is uw Kras boekingsbevestigingsnummer. De online check-in wordt door Transavia verzorgd. Kras heeft hier geen invloed op.

Let op: u moet naast uw instapkaarten ook uw e-tickets die u van ons per e-mail of post heeft ontvangen meenemen naar de luchthaven.

Bagage drop-off
Nadat u online ingecheckt heeft, hoeft u op de luchthaven niet meer in de rij te staan voor de incheckbalie. U hoeft alleen nog maar uw bagage af te geven bij het zogenaamde 'baggage drop off'-point van Transavia.

Groepen
Internet check-in is niet mogelijk voor reisgezelschappen van meer dan 9 personen. Voor mindervaliden en gezinnen met kleine kinderen worden door Transavia vooraf stoelen gereserveerd.

Online inchecken

Inchecken op de luchthaven

Vanzelfsprekend is deze online check-in niet verplicht, u kunt ook gewoon inchecken bij de incheckbalie of selfservice check-in.

Service aan boord

Aan boord kunt u tegen betaling een keuze maken uit het veelzijdige à la carte assortiment met een assortiment koude - en/of warme snacks en (fris)dranken. U betaalt uw bestelling direct aan het cabinepersoneel. Het is toegestaan om alcoholische dranken te nuttigen, mits die aan boord gekocht zijn. Aan boord kunt u uitsluitend betalen met euro's of met creditcard.

Relaxen in de Kras vip-lounge voor vluchten vanaf Schiphol

v
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
+10
+9

Kras biedt u de mogelijkheid om voor slechts € 22 p.p. gebruik te maken van de Kras vip-lounge op Schiphol.

Voordat u het vliegtuig instapt kunt u in een prettige, rustige omgeving met luxe fauteuils en loungebanken genieten van een buffet met warme en koude hapjes en drankjes naar keuze. U kunt onbeperkt gebruik maken van gratis wifi.

U vindt de Aspire lounge 41, na de douane in terminal 2 tussen Gate E en F of volg de borden. De lounge is dagelijks geopend van 06.00-23.30 uur.

Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven

v

Gaat u binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heeft u al nagedacht over de manier waarop u naar de luchthaven gaat? Wij helpen u graag een handje.

Overnachten

Wilt u ontspannen uw vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar de luchthaven en u kunt uw auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie

Parkeren

Wij bieden u diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar u 24 uur per dag, 7 dagen per week, uw auto kunt parkeren.

Meer informatie

Vervoer van/naar de luchthaven

Heeft u vervoer nodig van/naar uw luchthaven? Wij bieden u diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden

• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Hotels

Tijdens deze reis verblijft u in eenvoudige middenklasse hotels. Een groot deel van de hotels worden gerund door een familie en u kunt dan ook rekenen op de Griekse gastvrijheid.
We willen u erop attenderen dat door de nasleep van de economische crisis in Griekenland niet alle familie gerunde hotels in staat zijn geweest om te renoveren in de afgelopen jaren.

Hieronder vindt u voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

Best Western Hotel Candia **** - Athene

v
+10
+9

Het hotel ligt op loopafstand van het Nationaal Archeologisch Museum, tegenover het Centraal Station van Athene en tussen de metrostations Larissis en Metaxourgeio. Het hotel biedt u een buffet restaurant, een dakterras met buitenzwembad (opening seizoensgebonden), gratis wifi en een kleine bar. Geen eigen parkeergelegenheid (parkeren in de omgeving van het hotel, tegen betaling). De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, een badkamer met bad en toilet een zithoek en een mini koelkast.

*Noot: het zwembad is voor onderhoud gesloten van 30/09/2019 t/m 28/02/2020

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Nafplia ** - Nafplion

Het hotel ligt op loopafstand van het centrum en dicht bij de haven. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, parkeergelegenheid en wifi in openbare ruimtes en op de kamers. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie en telefoon. Er is een badkamer met bad/douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Kastro Maini ** - Areópolis

v
+3
+2

Het hotel ligt aan de rand van het historische hart van Areópolis, in de Mainistreek. Ontdek deze ruige en karakteristieke streek met de vele kasteel-torens en pittoreske dorpjes met smalle straatjes. Het hotel is gebouwd in traditionele stijl van deze streek, van natuursteen en beschikt over een receptie, restaurant, bar/lounge, buitenzwembad met poolbar (opening seizoensgebonden) en gratis wifi. Er is een gratis parkeergelegenheid. De kamers zijn voorzien van airconditioning, telefoon, televisie, koelkast, balkon en een badkamer met douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Kaiafas Lake ** - Kaiafas

v
+2
+1

Het hotel ligt op slechts 800 meter van het meer van Kaiafas en op 900 meter van de stranden van Zacharo en Kaiafa. Het hotel beschikt over een receptie, een restaurant, bar, gratis parkeergelegenheid, gratis wifi en een buitenzwembad (opening seizoensgebonden). De hotelkamers beschikken over airconditioning, televisie, koelkast, een balkon en een badkamer met douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Nafpaktos *** - Nafpaktos

v
+3
+2

Het hotel ligt aan de oostelijke oever van Nafpaktos, met uitzicht op de Rio - Antirrio brug. Het centrum is op loopafstand van 5 minuten. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, bar/lounge en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, koelkast, kluis en telefoon. Er is een badkamer met bad/douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Dioni ** - Ioannina

v
+1

Het hotel is gelegen midden in het centrum van Ioannina met alle bezienswaardigheden op loopafstand: de meest indrukwekkende culturele bezienswaardigheden van deze historische stad, het prachtige Pamvotis meer maar ook winkelcentra en vele restaurantjes. Het hotel beschikt over een receptie, lift, bar/lounge met open haard en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van televisie, telefoon, gratis wifi, airconditioning, koelkastje en kluis. Alle kamers hebben een badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Loggas hotel *** - Kastorias

v
+9
+8

Het hotel ligt op de meest idyllische locatie van Kastorias om te genieten van de stad én de natuur. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar/lounge, buitenzwembad met poolbar (opening seizoensgebonden) en gratis wifi in openbare ruimtes. Er is grtais parkeergelegenheid bij het hotel. De kamers zijn voorzien van televisie, koelkast en kluis. Er is een badkamer met bad/douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel El Greco *** - Thessaloniki

v

Het hotel ligt in het hart van Thessaloniki, op slechts 5 minuten loopafstand van de haven en het centrale Aristoteles plein. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, restaurant, bar, gratis wifi en een lift. Het hotel heeft geen eigen parkeerplaats. parkeren is mogelijk tegen betaling in de directe omgeving. De kamer is voorzien van een televisie, telefoon, airconditioning, gratis wifi, een kluisje en een minibar. Er is een badkamer met bad/douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plaatsinfo

Athene

v
+15
+14

Het huidige Athene is een combinatie van een moderne bruisende stad waar het leven 24 uur van de dag doorgaat en het oude centrum waar een filosofische rust van uitgaat. Prachtige pleinen en drukke (winkel-)straten staan in groot contrast tot de zwoele atmosfeer die heerst in de wijken Plaka en Psirri met de kleine straatjes en de vele typisch Griekse tavernes.

De ware cultuurliefhebber komt in Athene natuurlijk aan zijn trekken. Één dag is eigenlijk niet voldoende om de Akropolis en het imposante nieuwe Akropolismuseum goed te bekijken. De Akropolis is het symbool van zowel het oude als het nieuwe Athene. Een complex van prachtige monumenten waarvan het Parthenon het meest bekend is. Deze tempel was gewijd aan de godin Athena Polis, de stadsgodin, en is ongetwijfeld het hoogtepunt van de klassieke Griekse bouwkunst. Het nieuwe Akropolismuseum (geopend in 2009) ligt tegenover de Akropolis. Door de specifieke architectuur van met name de bovenverdieping, heeft u de indruk dat het museum een geheel vormt met de Akropolis. Het is een unieke ervaring die u zeker niet mag missen.
Talloze bezienswaardigheden maken een bezoek aan deze historische stad meer dan de moeite waard. Er is voor ieder wat wils. Wilt u terug gaan in de tijd, loop dan over het uitgebreide opgravingsterrein van de de Agorá of ga naar de vlooienmarkt bij Monastiráki, het centrum van de vroegere Turkse bazaar.

Prachtige monumenten uit de Gouden Eeuw van Griekenland zijn overal in de stad aanwezig: de Toren der Winden in de Plaka en de Tempel van de Olympische Zeus (de grootste tempel van Griekenland) zijn slechts een paar voorbeelden. Museumliefhebbers kunnen hun hart ophalen: het archeologische museum waar prachtige vondsten uit heel Griekenland staan uitgestald, het Cycladisch museum en het Benaki museum is maar een greep uit de vele mogelijkheden die Athene rijk is.

Daarnaast heeft ook nieuw Athene veel te bieden: het Syntagmaplein met het parlementsgebouw, het vroegere paleis van de koning, en het monument van de Onbekende Soldaat, de fotogenieke Odos Athinas met de open markten en natuurlijk het prachtige marmeren Panathinaiko Stadion. In 1896 werden hier de eerste nieuwe Olympische Spelen gehouden. Nu is het elk jaar in november de finish van de Klassieke Marathonrun.

Een bezoekje aan de Pláka, de gezellig drukke, oude wijk van Athene gelegen aan de voet van de Akropolis met de talloze winkeltjes, mag uiteraard ook niet ontbreken. Bewonder Anafiotika, een schilderachtig deel van deze oude volkswijk waar het heerlijk dolen is door smalle, bochtige straatjes, over trapjes en pleinen en langs kleine huisjes en kerkjes. Hierna kunt u lekker bijkomen op een van de vele terrasjes in Psirri, de hotspot van de Atheners zelf voor een hapje of drankje. Het gaat hier door tot in de vroege uurtjes.

Rondom het centrum is er ook genoeg te doen. Met het openbaar vervoer reist u gemakkelijk naar Piraeus, de havenstad van Athene. Hier kunt u heerlijk flaneren langs de boulevard. Geniet van een kop koffie in de jachthaven Marina Zeas (Passalimani) of neem een ouzootje aan het water bij Mikrolimano (Tourkolimano). Overdag is dit plaatsje een lieflijk vissershaventje is, 's avonds transformeert het zich tot bruisend centrum van het lokale nightlife. De tram neemt u mee langs de Apollo-kust van Athene naar Glyfada, een mondaine kustplaats met prachtige stranden. Daarnaast zijn er vele winkels, restaurants (met nationale en internationale keuken), bars aan zee met lounge-muziek en talloze Griekse nachtclubs. Verder naar het zuiden voert de weg u naar de bekende badplaatsen Vouliagmeni en Varkiza en de weg eindigt bij Kaap Sounion waar de prachtige tempel van Poseidon staat.

Delphi

v
+3
+2

Eeuwen geleden verzamelden zich hier mensen om te luisteren naar de wijze spreuken van het orakel. In de huidige moderne tijd kunt u in dit plaatsje genieten van de rust en de resten van de orakelplaats bekijken. Vanuit Delphi kunt u ook mooie uitstapjes maken naar andere ruïnes en bekende plaatsen.

Olympía

v

Bezoek Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen. U ziet hier o.a. de tempels van Zeus en Hera, het stadion en natuurlijk de plaats waar het Olympisch vuur wordt ontstoken elke 4 jaar. Ook het prachtige museum is een bezoekje waard.

Griekenland

v
40509073_Meteora_S
+7
+6

Een vakantie in Griekenland... dat is een kennismaking met eeuwenoude cultuur, slaperige dorpjes, prachtige stranden, blauwe zee en een heerlijke zon! Het vasteland met de metropool Athene en de spectaculair gelegen Metéora-kloosters. Het schiereiland Peloponnesos, dat bol staat van cultuur en historie in steden als Olympia, Mystras en Mycene. En niet te vergeten de vele eilanden zoals Kreta, Rhodos en de geliefde Cycladen-eilandengroep met de typische witte kerkjes met blauwe daken. Griekenland is met al dit moois al sinds jaar en dag een zeer geliefde vakantiebestemmingen. Dus... op naar gastvrij, goddelijk Griekenland!

Klimaat

De beste reistijd voor Griekenland

Klimaat Griekenland

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C) 12° 13° 14°18°23°27° 32° 30°27°22°17° 14°
De beste reistijd is april t/m mei en september t/m november.

groen = de beste reistijd

Ontmoet

Ontmoet

v
Ontmoet hiken singles
Ontmoet hiken singles

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
Ontmoet is een website waar u uw reisgenoten voorafgaand aan uw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kunt u elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

Zijn er al reacties op deze reis?
Op Ontmoet kiest u eerst bij uw reis een van de vertrekdata. U ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop u kunt reageren of dat u zelf een eerste bericht wilt plaatsen. (Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten).

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op uw vakantie!

Beoordelingen

Anderen bekeken ook
Kortingsdagen
Rondreis Grandioos Griekenland
Rondreis Grandioos Griekenland
 • Proef historie en cultuur bij de Akropolis
 • De hooggelegen spectaculaire Meteorakloosters
 • Onontdekte pareltjes en ongerepte natuur
 • 12 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum11-09-2019
Reisduur12 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1009
Kortingsdagen
Rondreis Klassiek Griekenland
Rondreis Klassiek Griekenland
 • Alle klassieke hoogtepunten zoals Olympia en Mystras
 • Perfecte combinatie van cultuur, natuur en historie
 • Met o.a. Athene, Epidaurus, Delphi en Nafplion
 • 8 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum02-09-2019
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf639
Kortingsdagen
Rondreis Kroatië Compleet
Rondreis Kroatië Compleet
 • Geniet van de mediterrane sfeer
 • Zagreb; historie versus modern
 • Watervallen en meren
 • 11 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum18-09-2019
Reisduur11 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1078
Kortingsdagen
Rondreis In de voetsporen van de oude Ottomanen
Rondreis In de voetsporen van de oude Ottomanen
 • Veelzijdige meerlandenreis
 • Vele culturele hoogtepunten
 • Met Griekenland, Albanië
 • 15 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum06-09-2019
Reisduur15 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1199