Het ongerepte en ruige Groenland is een paradijs voor natuurliefhebbers. Vaar tussen imposante ijsbergen en langs gletsjers. En breng ook een bezoek aan de schilderachtige Inuït-nederzettingen. In de pure natuur van Groenland zijn typische arctische fauna te spotten zoals zeehonden, walvissen en muskusossen. En wie voor zijn vakantie naar Groenland is gekomen om te onthaasten, zijn de hotsprings nabij Nanortalik the place to be.

Kleurrijke hoofdstad Nuuk

Groenland is het grootste eiland ter wereld en ligt ten oosten van de Arctische eilanden van Canada. Het eiland is voor 80% bedekt met ijs en voornamelijk aan de kuststrook in het zuiden en westen zijn steden met kleurrijke houten huisjes te vinden. Tijdens een vakantie Groenland van Kras maakt u kennis met Nuuk. Deze hoofdstad van Groenland is gelegen op een landtong in het zuidwesten aan de Labradorzee. Omdat de stad tegen de 160 kilometer lange Nuup Kangerlua fjord aanleunt, kunt u genieten van mooie uitzichtpunten. Ook op het gebied van cultuur en sport biedt Nuuk het beste van ‘both worlds’. Naast de bonte huisjes zorgt ook de street art voor een vrolijk uitziende stad. Zelfs de lucht wordt 's avonds gekleurd met de felgekleurde vlagen noorderlicht. De architectuur van het moderne cultureel centrum Katuaq is hier ook op gebaseerd. Wie een bezoek brengt aan het National Greenland Museum and Archives kan een kijkje nemen in de volkscultuur van Groenland.

Bonte fauna van Groenland

Terwijl cultuurliefhebbers in de musea de tradities en geschiedenis van het land ontdekken, zullen actieve vakantiegangers liever een kayak huren. Een peddeltocht langs de gletsjers en indrukwekkende fjorden is een van de vele onvergetelijke belevenissen tijdens een vakantie in Groenland. Onze cruise gaat verder naar het noorden, naar het iets meer landinwaarts gelegen Kangerlussuaq. Naast het vliegveld van Kangerlussuaq is een museum gevestigd in een oude Amerikaanse basis. Hier is de luchtvaart in Groenland in de tijd rondom de Tweede Wereldoorlog tentoongesteld en wordt u meegenomen naar de eerste Inuit zomerkampen.

Onthaasten in de hot springs nabij Nanortalik

Kangrelussuaq ligt aan de kop van de Søndre Strømfjord en biedt daarnaast toegang via een 25 kilometer lange onverharde zandweg tot de grote Groenlandse IJskap. Hier maakt u de mooiste ice hiking tochten door het ruwe witte ijslandschap. Het zuiden van Groenland daarentegen, doet zijn naam eer aan en is juist erg groen. Nanortalik ligt in het zuiden en is een plaats waar een van de eerste Inuit-nederzettingen waren. U kunt er een bezoek brengen aan het openluchtmuseum voor een indruk van het leven en de huizen van vroeger. Daarnaast is dit gebied gezegend met heerlijke hot springs. Op een uur varen vanaf Nanortalik ligt Uunartoq, dat heel toepasselijk 'warme plaats' betekent. Een excursie naar deze warmwaterbron is niet alleen rustgevend vanwege het warme water, ook het decor van bergen, een diepblauwe lucht en de voorbij dobberende ijsbergen zorgen voor een relaxte sfeer. Adem eens diep in en uit en voel de frisse lucht in uw longen. Een vakantie Groenland is ultiem onthaasten.


Verfijn uw keuze
1 vakantie Groenland
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,0
1 beoordelingen Vakantie Groenland door reizigers van Kras