Wandelen Kent Low Weald & River Medway

6-daagse wandelvakantie Engeland met wandelroutes door de 'Tuin van Engeland'

v
Vanaf670per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum01-10-2019
Reisduur6 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
9,0
I
 • Verblijf op een middeleeuws kloostercomplex
 • Wandelen door de 'Tuin van Engeland'
 • Géén 1-persoonskamertoeslag
 • Inclusief Nederlandse reisleiding
 • Overtocht Calais-Dover inbegrepen
 • 6 dagen
  I
 • Bewaren
9.0101
9,0
Beoordeeld door 1 reiziger van Kras
Wandelen Kent Low Weald & River Medway
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• Vervoer Breda Centraal Station NS-Aylesford v.v. per minibus incl. veerboot Calais-Dover per P&O Ferries
• 5 nachten verblijf in het gastenverblijf van Aylesford Priory
• 5 x ontbijt en diner
• Transfers per minibus
• Reisleider (let op: geen begeleide wandelingen)
• Nederlandse routebeschrijving
• Het beschreven wandelprogramma

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Optioneel (direct bij te boeken)
• Reis- en annuleringsverzekering

Bijkomende kosten ter plaatse
• Entreegelden tenzij anders vermeld
• Eventuele verplichte gidsen en optionele excursies
• Overige maaltijden

Extra informatie

• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Aktiva Tours
• Er zijn van deze routes geen GPS-tracks aanwezig

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 6
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 8
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 14 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Dagprogramma

Wandelen Kent

v

Kent staat vooral bekend om de vredige dorpen, lommerrijke laantjes en stille stukken bos. Her en der liggen verscholen landhuizen , omgeven door fraaie tuinen en boomgaarden. Dit gebied wordt ook wel de ‘Tuin van Engeland ’ genoemd. Ideaal om te wandelen en ook om tot rust te komen. Bovendien is Kent het eerste graafschap van Engeland dat u binnenrijdt bij Dover, dus de reistijd vanuit Nederland is slechts een halve dag!

Engeland kent slechts vrij weinig bosrijke streken. Eén ervan ligt in de grensstreek van Kent en East-Sussex; ‘The Weald’ wordt dit gebied genoemd. In het hogere deel ontspringen stroompjes zoals de Medway. Ze stromen in noordelijke richting naar de Low Weald. De Medway is een eenvoudig, maar romantisch riviertje. Onschuldig kronkelt het lange tijd rustig door het zacht glooiende landschap van Kent. Bij Rochester verwijdt het rivierdal en wordt het zó breed dat daar Chatham zich al 5 eeuwen geleden kon ontwikkelen tot grootste Engelse marinehaven. De trechtermonding naar de Theems en Noordzee is nóg breder en was 350 jaar geleden het toneel van “The Battle of Medway”, de door Admiraal Michiel de Ruyter gewonnen zeeslag op de Engelsen.
Tijdens deze reis wandelen we over de Medway Valley naar Charles Dickens' Rochester. De Medway Valley Walk is een 48 kilometer lange wandelroute, meestal dichtbij en soms wat verder van de oever van de rivier. Dat past, zonder te haasten, perfect in drie wandeldagen. De vierde wandeldag wordt ingevuld met een bosrijke route over de Greensand Way. Met een gematigd klimaat, een rijke historie en adembenemende vergezichten biedt deze bestemming u een wandelavontuur dat u niet snel vergeet. Kent wacht op u!

Open alle items

Dag 1 - heenreis

Op naar Engeland! Rond ca. 10.00 uur vertrekken we per minibus vanuit Breda naar Calais voor de overtocht naar Dover. Na aankomst in Dover rijden we verder naar Aylesford, waar we rond 17.00 uur arriveren. Na het inchecken ontvangt u informatie over de reis en de routes van de reisleider.

Dag 2 - Tonbridge - Nettlestead/Wateringbury Station (ca. 15 km/5 uur)

v
+1
Het startpunt van de Medway Valley Walk is Tonbridge, een middeleeuwse marktplaats die nog altijd bruist. Het plaatselijke kasteel, gebouwd in de 11 e eeuw als bescherming tegen de Noormannen, is meteen een hoogtepunt. We wandelen langs de rivier de Medway. Onderweg zien we vele kleine , handbediende sluisjes, ‘Sluices of locks’ genoemd. Enkele voorbeelden zijn de East Lock, Oak Weir Lock en Hampstead Lock. D eze worden gebruikt voor de doorgang van kleine bootjes. Even verderop komen we langs de eeuwenoude Bridge of Twyford met de typische Engelse pub Anchor Inn.

Dag 3 - Nettlestead/Wateringbury Station - Aylesford (ca. 15 km/5 uur)

Vandaag wandelen we via de oeroude Testin Bridge en de provinciehoofdstad Maidstone. Pal langs de route zien we o.a. de imposante All Saint Church, met zijn mooie gebrandschilderde ramen. Voordat we het laatste stuk van de route richting Aylesford lopen, komen we langs het Whatman Park. Een gezellig park met recreatiebootjes aangemeerd aan de oevers.

Dag 4 - Aylesford - Rochester (ca. 16 km/5 uur)

v
+1
De aftrap ligt vandaag in onze vakantieplaats Aylesford, een plaats met een lange historie. Maar dat heeft u vast al wel gemerkt tijdens ons verblijf in het kloostercomplex Aylesford Priory. Even verderop zien we in een open veld nog zo’n prachtig bouwwerk: de Saint Mary’s Church. We wandelen langs de Medway en komen aan in Burham. Tijd voor een lunch in een pub (niet inbegrepen). Door uiterwaarden en hier en daar gebruikmakend van de paden behorend tot de North Downs Way, wandelen we uiteindelijk Rochester binnen. Het is een vriendelijk en historsch havenstadje, dat al door Charles Dickens beschreven is in zijn ‘Seven Poor Travellers’. Bezienswaardig zijn o.a. het Rochester Castle en de plaatselijke kathedraal.

Dag 5 - Sevenoaks - West Peckham (ca.16 km/6 uur)

v
+1
Onze laatste wandelroute voert ons over de bosrijke Greensand Way. Op deze route zien we enkele interessante historische objecten. Als eerste passeren we de in oude Tudor-stijl gebouwde Knole House , met een groot omliggend hertenpark. Daarna vervolgen we de route en komen we langs het uitzichtpunt One Tree Hill, het historische landhuis Ightham Mote en de 18e -eeuwse typisch Engelse kerk Saint Giles Church van Shipbourne. Last but not least, het monumentale landhuis Hamptons, ontworpen door de beroemde 19e -eeuwse Engelse architect Robert Jearrad. Hoe u het ook wendt of keert: Engeland blijft doorspekt met geschiedenis!

Dag 6 - terugreis

Helaas is het alweer tijd om Kent achter ons te laten. Om ca. 9.00 uur gaan we per minibus en veerboot naar ons eindpunt Breda Station NS, waar we rond 17.30 uur arriveren.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Accommodatie

The Friars Aylesford

v

Het kloostercomplex Aylesford Priory ligt even buiten Aylesford, aan de rivier de Medway. Het gebouw wordt omgeven door een parkachtige tuin van vele hectaren.

Faciliteiten

Ons verblijfsadres tijdens deze wandelreis is eenvoudig en uniek tegelijk: het gastenverblijf van een gemoderniseerd middeleeuws klooster! De uitstraling van het kloostercomplex is een combinatie van rust, sfeer en devotie. Het ontbijt en diner nuttigen we in het zogenoemde restaurant Pilgrims Hall. Verder beschikt de accommodatie over een tearoom, pottery en rosarium. Leuk om te weten: u bent van harte welkom om een van de dagelijkse diensten van de paters-karmelieten mee te maken.

Kamer

De kamers zijn gelegen in het gastenverblijf, The Friars geheten. Sanitair is voor algemeen gebruik, maar is ruimschoots aanwezig.

Wandelen

Algemene informatie wandelreizen

v

Tijdens een wandelvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items

Groepswandelreizen

Bij onze groeps-/wandelreizen verblijft u in één of meerdere accommodaties, vanwaar dagelijks mooie wandeltochten in de omgeving worden georganiseerd. Het busvervoer* naar het beginpunt van de wandeling en vanaf het eindpunt naar de accommodatie is inbegrepen. Bovendien wandelt u in een groep onder leiding van ervaren wandel-/reisleiding, soms aangevuld met lokale gidsen (m.u.v. de reizen die we uitvoeren i.s.m. andere aanbieders, zoals Aktiva-tours. In deze gevallen geldt hetgeen dat op het tabblad 'Inbegrepen' wordt vermeld).
* indien busvervoer niet mogelijk is wordt er gebruik gemaakt van openbaar vervoer.

Individuele wandelreizen

Reist u liever met uw eigen gezelschap, maar wilt u toch zeker zijn van een goed hotel én de mooiste wandelroutes? Dat kan bij Kras op verschillende manieren. U verblijft in een uitstekend hotel vanwaar u elke dag een andere wandeling in de omgeving kunt maken of naar het volgende hotel wandelt. Vaak is er de keuze uit korte en langere wandelingen, en u kunt zo helemaal uw eigen tijd indelen. Fly-drives: de vliegreis, huurauto en hotels zijn geregeld. U rijdt ter plaatse een mooie route waarbij u in verschillende hotels verblijft en uiteraard elke dag een mooie wandeling maakt.
NB: het kan voorkomen dat u gebruik dient te maken van het openbaar vervoer om naar het beginpunt van de wandelroute te reizen of om van het eindpunt van de route naar het hotel te reizen.

Nordic Walking reizen

Nordic Walking is nog altijd een populaire buitensport in ons land. Veel van onze wandelreizen zijn tevens geschikt voor Nordic Walking.

Winterwandelreizen

Gedurende het winterseizoen bieden we enkele winterwandelreizen aan. Verkent u met ons de besneeuwde wereld van bijvoorbeeld Oostenrijk te voet, denkt u dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden u ook aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen 'antislipzooltjes' die van spikes zijn voorzien en u onder uw schoenen kunt aanbrengen. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze u voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan water-en winddichte kleding, een dagrugzakje met wat te eten en te drinken en Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat sneeuw in uw schoenen stuift. Kleedt u niet te warm aan, meerdere dunne lagen zijn het beste.

Wandelreizen voor elk niveau

Onze wandelreizen zijn geschikt voor recreatieve wandelaars en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gewandeld. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen , hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste wandelreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De wandelreizen vereisen een normale conditie en voldoende wandelervaring.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende wandelervaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende wandelervaring is vereist.

Wandelroutes

De wandelroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het wandelseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet.

Bij groepsreizen bepaalt de reisleid(st)er uiteindelijk het definitieve programma. Eventuele facultatieve excursies gaan alleen door bij een minimum van 20 deelnemers.

Routeboeken en kaarten

Bij al onze individuele wandelreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u ter plaatse OF voorafgaand aan uw reis (per post of digitaal). Indien u de routes vooraf digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar.

Veiligheid

Als fietser en wandelaar bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste kleding biedt u naast bescherming ook comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.

Klimaat

De beste reistijd voor Engeland

Klimaat Engeland

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C) 11° 14°18°20°23°24°18° 15° 10°
De beste reistijd is mei t/m september.

groen = de beste reistijd

Beoordelingen

Anderen bekeken ook
Busreis De Cotswolds
Busreis De Cotswolds
 • Ontdek de charme van 'Old England'
 • Area of Outstanding Natural Beauty
 • Bezoek aan Oxford en Windsor Castle
 • 8 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum05-10-2019
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf569
Single Reis Wandelen in Kent
Single Reis Wandelen in Kent
 • 1-persoonskamer inclusief!
 • Nederlandse reisbegeleider
 • Afwisselende wandeltochten
 • 5 of 7 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum07-10-2019
Reisduur5 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf480
Wandelvakantie Schitterend Schotland
Wandelvakantie Schitterend Schotland
 • Lochs, Glens en Bens
 • Typisch Schots hotel met gezellige pub
 • Inclusief overtochten en reis per Comfort Class touringcar
 • 6 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum03-10-2019
Reisduur6 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf469
Busreis Edinburgh, Glasgow & Arran
Busreis Edinburgh, Glasgow & Arran
 • Kennismaking met Schotland
 • Cultuur, pubs & natuur
 • Overtochten per cruiseferry
 • 6 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum23-09-2019
Reisduur6 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf459