Single Reis Wandelen Essex Way

8-daagse wandelvakantie Engeland voor singles met wandelroutes o.a. Colchester en Great Horkesley

v
Ring of Kerry
7,4
I
  • 1-persoonskamer inclusief!
  • Nederlandse reisbegeleider
  • Afwisselende wandelingen
  • Nederlandse routebeschrijving
7.4105
7,4
Beoordeeld door 5 reizigers van Kras
Single Reis Wandelen Essex Way
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• Vervoer Hoek van Holland - Colchester v.v. per minibus incl. veerboot Hoek van Holland - Harwich per Stena Line
• 7 nachten verblijf in University of Essex in een 1-persoonskamer met eigen douche en toilet
• 7 x ontbijt en diner
• Transfers per minibus
• Reisleider
• Nederlandse routebeschrijving
• Het beschreven wandelprogramma

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 10 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen
• Vervoer naar Hoek van Holland

Optioneel (direct bij te boeken)
• Reis- en annuleringsverzekering

Bijkomende kosten ter plaatse
• Entreegelden tenzij anders vermeld
• Eventuele verplichte gidsen en optionele excursies

Extra informatie

• De reistechnische uitvoering is in handen van Aktiva Tours
• Wandelniveau 1,5. Klik hier voor meer informatie over deze indicatie.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 6
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 8
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Accommodatie

University of Essex

De campus van het universiteitscomplex ligt aan de zuidoostzijde van de stad Colchester op ca. 3 km afstand van het centrum, in een groene omgeving met o.a. bos en meertjes. Er is een snelle en frequente busverbinding met de stad.

Faciliteiten

Er zijn diverse horecazaken en winkels op de campus.

Kamertypes

Hieronder vindt u de verschillende kamertypes van University of Essex.

1-persoonskamer zonder douche en toilet

Uw eenvoudige studentenkamer is voorzien van een 1-persoonsbed, bureau, kast en wifi. Sanitaire voorzieningen zoals douche en toilet zijn voor algemeen gebruik.

1-persoonskamer met douche en toilet

Uw kamer is voorzien van eigen douche en toilet. Verder is deze kamer qua facilteiten gelijk aan de 1-persoonskamer zonder douche en toilet.

Dagprogramma

Wandelen over het lange-afstandswandelpad de Essex Way!

v
+1

Essex is het graafschap - dus de provincie - dat ligt tussen de havenplaats Harwich en Londen. Hier vinden we een typisch Engels boerenlandschap, met afwisselend vlak tot glooiend terrein. Een lappendeken van stukjes bos, water, wei- en akkerland, constant repeterend maar zonder eentonig te zijn. Door de laagste delen van de streek stromen riviertjes als de Stour, de Brett en de Colne die flink stromen na regenval maar bijna droogvallen bij droogte. Her en der verspreid liggen schilderachtige dorpjes met oude huisjes gegroepeerd bij elkaar, meestal rondom een eeuwenoude plaatselijke kerk. Dwars door Essex loopt van west naar oost het bekende langeafstandswandelpad de Essex Way. Tijdens deze reis bewandelen we 6 officiële secties van White Notley naar Harwich over een afstand van 76 kilometer. En onze verblijfsplaats Colchester ligt precies in het midden!

Open alle items

Dag 1 - heenreis naar Colchester

v
U reis op eigen gelegenheid af naar Hoek van Holland. Vanuit hier gaan we met de boot van Stena Line naar Harwich (vertrek 13.45 uur, vaartijd 6 uur 30 min.). Daar staat onze minibus al klaar voor de transfer naar onze verblijfsplaats Colchester. Deze typisch Engelse provinciestad is al aan het begin van onze jaartelling ontstaan en was zelfs een tijdje de hoofdstad van het Britse deel van het Romeinse Rijk (Brittannia Londinium). Hier en daar herinneren stadswallen nog aan de Romeinen. Op de plek waar eens een Romeinse tempel stond, staat nu Colchester Castle. Wij verblijven op zo'n 3 kilometer van het centrum. Daar, in een parkachtige setting ligt het uitgebreide complex van de University of Essex, waar we tijdens deze reis overnachten (zie het tabblad 'accommodatie' voor meer informatie over deze unieke verblijfsaccommodatie!). Na aankomst gaan we direct aan tafel voor het diner. Alle tijd om op een gezellige en ontspannende manier met elkaar kennis te maken.

Dag 2 - Wandeling Coggeshall-Great Horkesley (ca. 19 km/6,5 uur)

v
Goed ontbijten, want ook vandaag staat er weer een stevige tocht op het programma. De mini-bus brengt ons naar Coggeshall; het startpunt van vandaag. Vervolgens wandelen we via Great Tey met de imposante Saint Barnabas Church, Ford Street met een picknickplaats aan de River Colne, het aangelegde bos van de Fordham Hall Estate en het gehucht Hall met een oud alleenstaand kerkje midden tussen de akkers naar Great Horkesley. Vanuit deze plaats volgt de transfer terug naar Colchester. Even tijd om lekker op te frissen en dan gaan we weer samen aan tafel.

Dag 3 - Wandeling Great Horkesley-Dedham (ca. 15 km/5 uur)

Opnieuw trekken we de wandelschoenen aan. Het eindpunt van gisteren, is het startpunt van vandaag! We lopen vanuit Great Horkesley naar het plaatsje Debham. Dit gedeelte van de Essex Way is ronduit prachtig. Er zijn magische bossen, wijd open landschappen, een prachtig uitzicht over de heuvels rond Dedham, rustige, slaperige dorpjes, oude kerken - het is allemaal aanwezig en het ligt te wachten om ontdekt te worden. Via de vallei van de rivier de Stour lopen we over heuvels en door landbouwgrond naar Dedham. Er zijn een paar verrassingen langs de route. Zo maken een korte wandeling door een eigen tuin en bos en ook het dorpje Dedham is zelf is zeer schilderachtig. De route voert ons zelfs via een van de weinige wijndomeinen van Engeland: Carter’s Vineyard. Vergeet ook niet de prachtige kerk van St Mary te bezoeken! Eenmaal aangekomen in Dedham, volgt de transfer naar Colchester, waar ons ook vanavond weer een diner wacht.

Dag 4 - Wandeling Dedham Vale (ca. 13 km/4,5 uur)

Na het ontbijt trekken we erop uit voor weer een fraaie tocht. Per minibus reizen we naar het startpunt in Dedham. Vanuit hier wandelen we door het natuurgebied Dedham Vale. Al wandelend door groene velden hebben we mooi uitzicht over Essex. We volgen een deel van de rivier Stour en komen langs East Bergholt en Flatford. Aan het eind van de wandeling staat de minibus weer voor ons klaar om ons terug naar het hotel te brengen.

Dag 5 - Vrije dag - tip: bezoek Londen!

v
+1
Een fijne vrije dag. Alle tijd om de benen even te laten rusten. Wie er liever op uittrekt: De provinciestad Colchester is interessant om te bezoeken. Neem het lokale Castle met het Castle Museum en het Castle Park, het Natural History Museum, of neem op uw gemak een kijkje bij de overgebleven delen van de Romeinse stadsmuur. Ook leuk is een bezoekje aan Londen. Neem een dagretour en bezoek de hoofdstad per trein. Dat is weer eens wat anders dan de uitgestrekte landschappen en lieflijke dorpjes waar we ons de afgelopen dagen over hebben kunnen verbazen.

Dag 6 - Wandeling Dedham-Wrabness (ca. 14 km/5 uur)

v
+1
Wandelschoenen aan, want vandaag maken we wederom een fraaie wandeling over een deel van de Essex Way. De minibus brengt ons naar Dedham en vandaar lopen we via Lawford Church over het platteland naar levendiger rivierengebied van Mistley. Zwanen, Manningtree zelf, kleine bootjes die dobberen op het water en pubs aan de rivier... Er is genoeg te zien! Ook wandelen we langs de Maltings fabriek in Mistley - de geur van Ovaltine is alom aanwezig! Vervolgens loopt u langs rustige groene lanen en door het prachtige en rustige bossen van Furze Hill, de binnenlanden van Bradfield en het Wrabness natuurgebied. Al met al een afwisselende dag!

Dag 7 - Wandeling Wrabness-Harwich (ca. 14 km/5 uur)

v
+1
Dit gedeelte van de Essex Way laat u opnieuw kennismaken met een prachtige verscheidenheid in landschap. Kwelders, bossen, rustige dorpjes en een open landerijen met als eindpunt de hoge vuurtoren die in 1818 in Harwich werd gebouwd, tegen het decor van de Noordzee. Onderweg passeren we ook een 12 hectare groot SSSI natuurgebied dat van oudsher werd gebruikt voor het verbouwen van tamme kastanje en Haagbeuk hakhout 'Copperas Wood'. Op zoek naar een leuke pleisterplaats voor onderweg? Breng dan een bezoekje aan de vriendelijke en gezellige Castle pub in Ramsey, waar wandelaars van harte welkom worden geheten. Een aanrader! Na aankomst in Harwich volgt de transfer terug naar ons verblijf in Colchester. Vanavond genieten we voor de laatste maal van een gezamenlijk diner, voor we morgen weer terugkeren naar Nederland.

Dag 8 - Terugreis naar Nederland

v
Tijd om Colchester gedag te zeggen. In verband met het vroege vertrek, krijgen we vandaag ontbijtpakketjes mee voor onderweg. De overtocht van Harwich naar Hoek van Holland staat gepland om 09.00 uur (ovbv wijzigingen, vaartijd ca. 7 uur 15 minuten). Einde van heen heerlijke wandelweek. Zien we u nog eens terug op een van onze vele andere singlereizen?

Goed om te weten

v
Een goede uitrusting is het halve werk! Zorg daarom altijd voor goede wandelschoenen, liefst met een stevige profielzool. Een hoed of pet is aan te raden, evenals zonnebrandcrème. Denk verder aan een trui of jack, eventueel regenkleding, een lange broek (of aanritspijpen) en neem altijd water en iets te eten mee.

Wilt u zich goed voorbereiden op deze wandelreis? Overweeg dan deelname aan een van onze wandelweekenden in Nederland voorafgaand aan deze reis. Klik hier voor meer informatie over deze wandelweekenden.

Wandelniveau

Wandelniveau 1,5. Klik hier voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Singlereizen

Algemene informatie Single Reizen

v
+1

Voor wie zijn deze reizen bedoeld?

Kras Singlereizen zijn bedoeld voor singles, die graag op een ongedwongen en gezellige manier, maar niet alleen op vakantie willen. Of u nu 30-, 40-, 50- of 60-plusser bent, wij hebben altijd een geschikte reis voor u. Wist u trouwens dat u in de prijstabel heel gemakkelijk de groepssamenstelling van een reis kunt zien? Zo weet u voordat u boekt uit hoeveel mannen of vrouwen de groep bestaat en wat de leeftijdsverdeling is.

Uitgangspunt van onze vakanties zijn een scherpe prijs, ongedwongen sfeer en een breed aanbod excursies en mogelijkheden ter plaatse. Onze reisleiding en lokale gidsen organiseren tal van excursies en/of activiteiten waaraan u gezamenlijk deel kunt nemen. Natuurlijk staat het u ook vrij om zelf individueel of met andere deelnemers iets te ondernemen.

Wellicht overbodig, maar onze singlereizen zijn uitsluitend bedoeld voor alleengaanden. Stellen mogen dus niet samen mee op reis, maar eventueel wel een van beiden als bijvoorbeeld de een wel graag op reis gaat maar de ander niet. Ook zijn bijvoorbeeld alleenstaande vrienden of vriendinnen, die samen een reis willen maken, van harte welkom.

Een kamer voor u alleen!

Voor het overgrote deel van onze reizen geldt dat u op uw vakantiebestemming een eigen 1-persoonskamer voorzien van bad of douche en toilet tot uw beschikking heeft. Veelal zijn dit 2-persoonskamers voor alleengebruik. Op enkele van onze reizen (zie tabblad 'Prijzen', onder het kopje 'Inbegrepen') en tijdens sommige overnachtingen op de heen- en terugreis, verblijft u in een 2-persoonskamer op indeling. Dit betekent dat u samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht op één kamer logeert. Vanzelfsprekend zorgen we wel voor aparte bedden. Verblijft u liever in een 1-persoonskamer, dan is deze altijd tegen een meerprijs te boeken. De keuze is geheel aan u.

Wandelen

Algemene informatie wandelreizen

v

Tijdens een wandelvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items

Groepswandelreizen

Bij onze groeps-/wandelreizen verblijft u in één of meerdere accommodaties, vanwaar dagelijks mooie wandeltochten in de omgeving worden georganiseerd. Het busvervoer* naar het beginpunt van de wandeling en vanaf het eindpunt naar de accommodatie is inbegrepen. Bovendien wandelt u in een groep onder leiding van ervaren wandel-/reisleiding, soms aangevuld met lokale gidsen (m.u.v. de reizen die we uitvoeren i.s.m. andere aanbieders, zoals Aktiva-tours. In deze gevallen geldt hetgeen dat op het tabblad 'Inbegrepen' wordt vermeld).
* indien busvervoer niet mogelijk is wordt er gebruik gemaakt van openbaar vervoer.

Individuele wandelreizen

Reist u liever met uw eigen gezelschap, maar wilt u toch zeker zijn van een goed hotel én de mooiste wandelroutes? Dat kan bij Kras op verschillende manieren. U verblijft in een uitstekend hotel vanwaar u elke dag een andere wandeling in de omgeving kunt maken of naar het volgende hotel wandelt. Vaak is er de keuze uit korte en langere wandelingen, en u kunt zo helemaal uw eigen tijd indelen. Fly-drives: de vliegreis, huurauto en hotels zijn geregeld. U rijdt ter plaatse een mooie route waarbij u in verschillende hotels verblijft en uiteraard elke dag een mooie wandeling maakt.
NB: het kan voorkomen dat u gebruik dient te maken van het openbaar vervoer om naar het beginpunt van de wandelroute te reizen of om van het eindpunt van de route naar het hotel te reizen.

Nordic Walking reizen

Nordic Walking is nog altijd een populaire buitensport in ons land. Veel van onze wandelreizen zijn tevens geschikt voor Nordic Walking.

Winterwandelreizen

Gedurende het winterseizoen bieden we enkele winterwandelreizen aan. Verkent u met ons de besneeuwde wereld van bijvoorbeeld Oostenrijk te voet, denkt u dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden u ook aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen 'antislipzooltjes' die van spikes zijn voorzien en u onder uw schoenen kunt aanbrengen. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze u voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan water-en winddichte kleding, een dagrugzakje met wat te eten en te drinken en Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat sneeuw in uw schoenen stuift. Kleedt u niet te warm aan, meerdere dunne lagen zijn het beste.

Wandelreizen voor elk niveau

Onze wandelreizen zijn geschikt voor recreatieve wandelaars en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gewandeld. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen , hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste wandelreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De wandelreizen vereisen een normale conditie en voldoende wandelervaring.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende wandelervaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende wandelervaring is vereist.

Wandelroutes

De wandelroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het wandelseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet.

Bij groepsreizen bepaalt de reisleid(st)er uiteindelijk het definitieve programma. Eventuele facultatieve excursies gaan alleen door bij een minimum van 20 deelnemers.

Routeboeken en kaarten

Bij al onze individuele wandelreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u ter plaatse OF voorafgaand aan uw reis (per post of digitaal). Indien u de routes vooraf digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar.

Veiligheid

Als fietser en wandelaar bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste kleding biedt u naast bescherming ook comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.

Ontmoet

Ontmoet

v
Ontmoet hiken singles
Ontmoet hiken singles

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
Ontmoet is een website waar u uw reisgenoten voorafgaand aan uw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kunt u elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

Zijn er al reacties op deze reis?
Op Ontmoet kiest u eerst bij uw reis een van de vertrekdata. U ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop u kunt reageren of dat u zelf een eerste bericht wilt plaatsen. (Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten).

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op uw vakantie!

Beoordelingen