Tussen Frankrijk en Engeland ligt het Britse Kanaaleiland Guernsey, dat dankzij het milde klimaat bijna een 'mediterraan' vakantiedecor kent. Toch staat het eiland vooral bekend om zijn rotsachtige kustlijn en pittoreske dorpjes zoals de hoofdstad St. Peter Port. Tijdens een vakantie Guernsey kunt u in St. Peter Port uitkijken over de witte huizen, zeilschepen en vissersboten in de baai. Of trek de wandelschoenen aan en verken de kliffen, baaien en scheepswrakken rondom Fort Grey.

Belastingvrij winkelen op Kanaaleiland Guernsey

Een grillige kustlijn vol baaien, kliffen, groene weilanden en pittoreske dorpjes maken van Guernsey een ideale plek voor natuurliefhebbers. Guernsey is een van de Kanaaleilanden die tussen Frankrijk en Engeland in de Baai van St. Malo liggen. U kunt bij Kras dit eiland bezoeken met een luxe cruiseschip die langs Engeland, Ierland en Schotland vaart. Het schip zal tijdens een vakantie Guernsey aanmeren in de hoofdstad St. Peter Port waar de witte huizen en stenen kerkjes tegen een heuvel zijn opgebouwd. Al slenterend door de kronkelige straten van St. Peter Port heeft u dan ook een prachtig uitzicht op de haven waar zeilschepen en vissersboten zij aan zij dobberen. Overigens staat Guernsey bekend als belastingparadijs en u kunt hier dan ook naar hartenlust winkelen.Vooral de nabijgelegen winkelstraat The Pollet staat bol van de gerenommeerde juweliers, luxe modezaken en chique boetiekjes.

Een wandeltocht langs de grillige kust van Guernsey

Schaf in dit winkelgebied ook gerust wandelschoenen aan tijdens een vakantie Guernsey,  zodat u perfect op excursie kunt naar de rotsachtige kust. In het zuidwesten van het eiland kunt u prachtige wandeltochten maken langs ongerepte, rotsachtige baaien en met gras versierde kliffen. Nabij de stad Rocquaine kunt u wandelen naar Fort Grey dat dankzij het rotsachtige eiland en de witte toren ook wel 'cup and saucer', oftewel kop en schotel wordt genoemd. Rondom het fort bevinden zich vele scheepswrakken die u met eigen ogen kunt bekijken. Maar u kunt hier ook genieten van het getijdenverval dat op Guernsey erg groot is. Voor u het weet verdwijnen de idyllische baaien en ongerepte strandjes onder het zeewater.

Kleurrijke vakantiefoto's van Little Chapel

Een van de populairste bezienswaardigheden op Guernsey is de Little Chapel. Dit kerkje ligt in het midden van het eiland bij het dorpje Les Vauxbelets. Little Chapel is niet alleen bijzonder vanwege de afmeting van circa 5 bij 3 meter, maar vooral vanwege het kleurrijke uiterlijk. De kerk is dan ook gemaakt van scherven en schelpen. Als u goed kijkt kunt u misschien borden, schotels en kopjes herkennen. De Britse porseleinfabriek Wedgwood doneerde zelfs scherven om het bouwwerk mee te decoreren. Tijdens een vakantie Guernsey kunt u fraaie kiekjes schieten van dit sprookjesachtige kerkje, dat omgeven wordt door kronkelende trappetjes en ongerepte struiken.

Verfijn uw keuze
6 vakanties Guernsey
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Cruise Groot-Brittannië en Ierland
Cruise Groot-Brittannië en Ierland
per Rotterdam
  • Cruise-only
  • Vertrek 2019: Amsterdam // Vertrek 2020: Rotterdam
  • o.a. Portland, Liverpool en Dublin
  • 15 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum05-09-2020
Reisduur15 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 25.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf2698
L
8,0erg goed1 beoordelingBekijk reis
Cruise Britse Eilanden
Cruise Britse Eilanden
per Veendam
  • Cruise-only
  • Vertrek en aankomt Amsterdam
  • Per Veendam
  • 15 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum09-05-2020
Reisduur15 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 25.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf2598
L
8,2
51 beoordelingen Vakantie Guernsey door reizigers van Kras