Wandelvakantie Ierland - Wicklow Way

5-/8-daagse reis voor de avontuurlijke wandelaar door de Wicklow Mountains, incl. vliegreis, verblijf, ontbijt en bagagetransport

BM20.jpg_s
v
BM20.jpg_s
8,3
G
  • Fantastische natuurbelevenis
  • Voor de avontuurlijke wandelaar
  • Ierlands populairste wandelroute
  • Vliegreis met Aer Lingus
  • Goede hotels inclusief ontbijt
8,3
Beoordeeld door 7 reizigers van Kras
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

Retourvlucht Amsterdam-Dublin v.v. met Aer Lingus
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
Handbagage en ruimbagage
• 4 of 7 nachten verblijf in middenklasse accommodaties
• 4 of 7 x ontbijt
• Privé-transfer luchthaven-accommodatie v.v.
• Bagagetransport tussen de accommodaties
• Lokale ondersteuning
• Nederlandstalige routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

Optioneel (direct bij te boeken)
• Reis- en annuleringsverzekering

Bijkomende kosten ter plaatse
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Optionele excursies

Extra informatie

• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Walking Holiday Ireland

Dagprogramma

Wandelen door Ierland over de Wicklow Way

v
+2
+1

De Wicklow Way is Ierlands populairste wandelroute. Even onder Dublin liggen de Wicklow Mountains, de naamgever en het startpunt van dit langeafstandspad. Bergen kun je ze eigenlijk niet noemen; de toppen reiken slechts tot zo’n 800 meter. Het landschap is dus heuvelachtig, met over het algemeen geleidelijke stijgingen en dalingen. Bossen, akkers en groene weiden wisselen zich in rap tempo af. Af en toe ziet u ook watervallen, die door nauwe engten uitstromen in brede ‘glens’. Geniet naast rust en ruimte ook van de Ierse gastvrijheid en tradities.

Open alle items
Dag 1 - heenreis
U vliegt met Aer Lingus van Amsterdam naar Dublin. Na aankomst transfer naar Tinahely.
Dag 2 - Iron Bridge (ca. 21 km)
Over bospaden en landweggetjes en door open heuvelgebied wandelt u van Tinahely naar Iron Bridge. Onderweg heeft u fantastische uitzichten over de countries Carlow en Wexford. Dit betekent dat er vandaag dus best wat geklommen en gedaald wordt, maar van steile stukken is geen sprake.
Dag 3 - Glenmalure (ca. 13 km)
v
BM20.jpg_s
BM20.jpg_s
Dit schitterende gedeelte van de Wicklow Way begint met klimmen. Vanuit de Ow River Valley wandelt u omhoog tot vlakbij de top van de Carrickashane Mountain. Daarna daal je af in de adembenemende Glenmalure Valley. Ow Valley ligt aan de voet van Lugnaquillia, met zijn 925 meter Wicklows hoogste berg. De Glenmalure Valley is met 16 kilometer Ierlands langste gletsjervallei.
Dag 4 - Glendalough of Laragh (ca. 16 km)
v
+1
De route van vandaag is een van de populairste trajecten van de Wicklow Way. Over bospaden wandelt u de Glenmalure Valley uit. Laat u niet ontmoedigen door de steile klim, het komende uitzicht op de Glenmalure waterval is betoverd. Eenmaal de top van de Mullacor Mountain bereikt, daalt u langzaam af naar Glendalough, letterlijk ‘vallei tussen twee meren’. Bekijk voordat u intrek neemt in uw accommodatie even de ruïnes van het kloostercomplex van St. Kevin. Meer dan vijftien eeuwen geleden trok hij zich in Glendalough terug als kluizenaar. Het klooster dat hij stichtte en dat 4 eeuwen lang een belangrijk centrum was, werd verschillende keren door Vikingen aangevallen.
Dag 5 - Roundwood (ca. 12 km)
v
Een aangename, maar kortere wandeling voert u door een schitterend landschap naar Ierlands hoogst gelegen dorp: Roundwood. Houdt u van een uitdaging, dan kunt u de 3 kilometer langere (niet gemarkeerde) varian t nemen naar de top van Scarr Mountain (700 m). Uw klimwerk wordt beloond door prachtige vergezichten. Let op: de wandeling naar de top van Scarr Mountain is alleen mogelijk bij goede weers omstandigheden.
Dag 6 - Enniskerry (ca. 17 km)
v
+2
+1
U wandelt door het ‘decor’ van films als Braveheart en King Arthur. Geen wonder dat de filmmakers deze locatie kozen, het is hier waanzinnig mooi! Op uw route passeert u het gedenkteken ter ere van de grondlegger van dit pad, J.B. Malone. Ook wandelt u langs Djouce Mountain (733m) en Powerscourt met zijn beroemde waterval.
Dag 7 - Marlay Park (ca. 20 km)
De laatste wandeldag gaat via Prince William’s Seat, met een paar fraaie vergezichten over Dublin, Dublin Bay en de Ierse Zee. Kijk nog een laatste keer over uw schouder, voordat u afdaalt naar Marlay Park.
Dag 8 - terugreis
Transfer en terugvlucht naar Nederland.
5-daagse reis
Deze reis is ook als 5-daagse te boeken. In dit geval wandelt u vanuit Glenmalure naar Enniskerry.
Wandelniveau
Wandelniveau 2. Zie tabblad 'Wandelen' voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Accommodatie
Accommodaties

Voor deze reis reserveren we voor u gastvrije, middenklasse accommodaties in of nabij
Tinahely (1 nacht), Iron Bridge (1 nacht), Glenmalure (1 nacht), Glendalough of Laragh (1 nacht), Roundwood (1 nacht), Enniskerry (1 nacht) en Marlay Park (1 nacht). Uw kamer is ten minste voorzien van badkamer met douche en toilet. Het bagagetransport tussen de hotels wordt voor u geregeld.

Vlucht
Aer Lingus
v
Aer Lingus vliegtuig
Aer Lingus logo
Aer Lingus vliegtuig
Aer Lingus logo

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over Aer Lingus, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de site van Aer Lingus of neem contact op met het service centre van Aer Lingus op telefoonnummer +31 707 006 106.

Bagage
Handbagage
Bij Aer Lingus mag men per persoon maximaal 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting die niet groter is dan 55cm x 40cm x 24 cm. Uw handbagage moet passen in de meetunits op de luchthaven en mag niet zwaarder zijn dan 10 kg.

Ruimbagage
De totale ruimbagage mag niet meer wegen dan 20 kg per persoon en bestaat uit 1 stuk.

Voor meer informatie over de bagageregels en het meenemen van speciale afwijkende bagage zoals bijv. een golftas, rolstoel of duikuitrusting kunt u kijken op de op de website van Aer Lingus.
Inchecken
Online inchecken en stoel reserveren is niet mogelijk.
Service aan boord
De maaltijden en drankjes zijn niet inbegrepen bij de prijs. Tegen betaling is er keuze uit bijvoorbeeld diverse broodjes, snacks en drankjes.

In de Economy Class is op vluchten van Aer Lingus geen vorm van entertainment aanwezig.

U kunt aan boord uw aankopen contant of met de meest gangbare creditcards betalen.
Voorwaarden
• Bij het boeken van jouw reis dien je de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In jouw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen je erop dat als de terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland de reis effectief één dag langer is dan de geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van een reisverzekering.
Wandelen
Algemene informatie wandelreizen
v

Tijdens een wandelvakantie ben je in beweging en ontdek je de meest prachtige bestemmingen. Door jezelf zo goed mogelijk te informeren zal je de vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items
Groepswandelreizen
Bij onze groeps-/wandelreizen verblijf je in één of meerdere accommodaties, vanwaar dagelijks mooie wandeltochten in de omgeving worden georganiseerd. Het busvervoer* naar het beginpunt van de wandeling en vanaf het eindpunt naar de accommodatie is inbegrepen. Bovendien wandel je in een groep onder leiding van ervaren wandel-/reisleiding, soms aangevuld met lokale gidsen (m.u.v. de reizen die we uitvoeren i.s.m. andere aanbieders, zoals Aktiva-tours. In deze gevallen geldt hetgeen dat op het tabblad 'Inbegrepen' wordt vermeld).
* indien busvervoer niet mogelijk is wordt er gebruik gemaakt van openbaar vervoer.
Individuele wandelreizen
Reis je liever met je eigen gezelschap, maar wil je toch zeker zijn van een goed hotel én de mooiste wandelroutes? Dat kan bij ons op verschillende manieren. Je verblijft in een uitstekend hotel vanwaar je elke dag een andere wandeling in de omgeving kunt maken of naar het volgende hotel wandelt. Vaak is er de keuze uit korte en langere wandelingen. Zo kan je jou eigen tijd helemaal naar wens indelen. Fly-drives: de vliegreis, huurauto en hotels zijn geregeld. Je rijdt ter plaatse een mooie route waarbij je in verschillende hotels verblijft en uiteraard elke dag een mooie wandeling maakt.
NB: het kan voorkomen dat je gebruik dient te maken van het openbaar vervoer om naar het beginpunt van de wandelroute te reizen of om van het eindpunt van de route naar het hotel te reizen.
Nordic Walking reizen
Nordic Walking is nog altijd een populaire buitensport in ons land. Veel van onze wandelreizen zijn tevens geschikt voor Nordic Walking.
Winterwandelreizen
Gedurende het winterseizoen bieden we enkele winterwandelreizen aan. Verken je met ons de besneeuwde wereld van bijvoorbeeld Oostenrijk te voet, denk dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden je ook aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen 'antislipzooltjes' die van spikes zijn voorzien en je onder je schoenen kunt aanbrengen. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze je voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan water-en winddichte kleding, een dagrugzakje met wat te eten en te drinken en Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat sneeuw in je schoenen stuift. Kleed je niet te warm aan, meerdere dunne lagen zijn het beste.
Wandelreizen voor elk niveau
Onze wandelreizen zijn geschikt voor recreatieve wandelaars en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gewandeld. Om je een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die je globaal een idee geven van het niveau van de meeste wandelreizen. Omstandigheden als het weer en jouw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die je kan gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij jou past. De wandelreizen vereisen een normale conditie en voldoende wandelervaring.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende wandelervaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende wandelervaring is vereist.
Wandelroutes
De wandelroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het wandelseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet.

Bij groepsreizen bepaalt de reisleid(st)er uiteindelijk het definitieve programma. Eventuele facultatieve excursies gaan alleen door bij een minimum van 20 deelnemers.
Routeboeken en kaarten
Bij al onze individuele wandelreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvang je ter plaatse OF voorafgaand aan jouw reis (per post of digitaal). Indien je de routes vooraf digitaal ontvangt, ligt er op de vakantiebestemming ook een papieren versie klaar.
Veiligheid
Als fietser en wandelaar ben je extra kwetsbaar. Wij bevelen dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. Je dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste kleding biedt naast bescherming ook comfort. Vergeet ook regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.
Beoordelingen