Wandelvakantie Ierland - Glens Antrim & Giant Causeway

5/8 dgn incl. vliegreis met KLM. Beleef de Giant Causeway Coastal Route en het 'decor' van Game of Thrones.

7touwbrug_Carrick_a_Rede_Noord_Ierland
588941744_GiantsCauseway
6_klif_kust_landschap_Ierland
v
7touwbrug_Carrick_a_Rede_Noord_Ierland
588941744_GiantsCauseway
6_klif_kust_landschap_Ierland
8,3
G
  • Vliegreis met KLM
  • Beleef de Giant Causeway Coastal Route
  • Wandel door het 'decor' van Game of Thrones
  • Bagagetransport van hotel naar hotel
  • Uitgebreide Nederlandstalige routes
"wandelvakantie in adembenemende omgeving"
M MOLEN - april 2019
8,3
Beoordeeld door 10 reizigers van Kras
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

Retourvlucht Amsterdam-Belfast met KLM
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
Handbagage
• 4 of 7 nachten verblijf in middenklasse accommodaties
• 4 of 7 x ontbijt
• Privé-transfer luchthaven-accommodatie v.v.
• Bagagetransport tussen de accommodaties
• Lokale ondersteuning
• Nederlandstalige routebeschrijvingen en kaarten (ter plaatse)

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

Optioneel (direct bij te boeken)
Ruimbagage
• Reis- en annuleringsverzekering

Bijkomende kosten ter plaatse
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Optionele excursies

Extra informatie

• Reisprogramma en routes onder voorbehoud van wijzigingen
• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Walking Holiday Ireland

Kaart
Dagprogramma

De Glens of Antrim & Giant Causeway

v
588941744_GiantsCauseway
588941744_GiantsCauseway
+1

Deze nieuwe wandelvakantie combineert de Glens of Antrim met de geweldige Giant Causeway Coastal Route. De hoogste kliffen van Europa, legendarische kastelen, nationale parken, onontdekt UNESCO Werelderfgoed, interessante steden… Noord-Ierland heeft het allemaal. Al wandelend waant u zich in het decor van de hitserie Game of Thrones. Natuurlijk sluit u de dag af in een oergezellige Ierse pubs voor een stevige stoofpot en een ‘pint’ met pit!

Open alle items
Dag 1 - heenreis
U vliegt comfortabel met KLM van Amsterdam naar Belfast. Na aankomst volgt de privé-transfer naar uw overnachtingsadres in Cushendall.
Dag 2 - Glenariff Forest (ca. 12-16 km)
v
Na het ontbijt wordt u naar het Glenariff Forest Park gebracht. Van de negen Glens (valleien) die zich in deze streek bevinden, is dit de ‘Queen of the Glens’. De wandeltocht voert u door mysterieuze bossen, over open heidevelden en langs watervallen.
Dag 3 - Moyle Way (ca. 20 km)
U volgt vandaag een deel van de 43 km lange Moyle Way door het hart van de fantastische Glens of Antrim, een beeldschoon gebied met bossen, riviertjes en hoogveen. Aan het einde van de route wacht uw hotel in Ballycastle.
Dag 4 - Rathlin Island (ca. 8 tot 12 km)
v
+1
Na het ontbijt pakt u de ferry (ca. £ 12 p.p.) naar het eiland Rathlin, dat zo’n 6 km van de kust ligt. Het eiland is een paradijs voor vogels. Bent u hier in het voorjaar, dan kunt u hier zelfs papegaaiduikers spotten. U heeft de keuze uit diverse wandelingen, bijvoorbeeld naar een van de drie vuurtorens die het eiland rijk is. ‘s Middags per veerpont weer terug.
Dag 5 - Ballintoy (ca. 17 of 20 km)
v
6_klif_kust_landschap_Ierland
6_klif_kust_landschap_Ierland
+1
De Causeway Coast Route is uw leidraad op weg naar Ballintoy. Onze tip: kies vandaag voor de wat langere route, die langs Carrick-a-Rede voert. Deze iconische touwbrug werd zo’n 350 jaar geleden door lokale zalmvissers gebouwd en hangt tussen twee klifwanden. Uiteraard is de brug sindsdien meerdere malen herbouwd en verstevigd, maar ondanks dat is het nog steeds spannend om de brug over te steken. U overnacht in of nabij het schilderachtige dorp Ballintoy, dat in de serie Game of Thrones het decor vormde van de Iron Islands. Wandel vanuit de haven naar het strand waar Theon zijn zus Yara na lange tijd weer ziet. Deze ‘thuishaven van de Greyjoy’s’ is overigens ook een aanrader voor niet-kijkers, de natuur is hier namelijk sensationeel mooi.
Dag 6 - Giant’s Causeway (ca. 21 km)
v
588941744_GiantsCauseway
588941744_GiantsCauseway
+1
Een fantastische kustwandeling langs de stranden van White Park Bay en het klifpad rond Benbane Head. Ook maakt u kennis met de Giant’s Causeway, een van de reisachtige natuurwonderen van Ierland. Duizenden zeshoekige lavarotsblokken rijzen als pilaren uit de oceaan, niet voor niets vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Overnachting in Bushmills.
Dag 7 - Portstewart (ca. 20 km)
v
+1
Vanuit Bushmills wandelt u naar Portballintrae. Vanaf hier gaat de route langs de kust. Hierbij passeert u o.a. de op een klif gelegen ruïnes van Dunluce Castle. Ook deze bijzondere plek ziet u terug in Game of Thrones. Via Curran Strand, vanwaar u zicht heeft op de eilandjes Skerries, wandelt u naar Portstewart.
Dag 8 - terugreis
Na het ontbijt volgt de privé-transfer naar de luchthaven van Belfast en de terugvlucht naar Nederland.
5-daagse reis
Indien u kiest voor de 5-daagse reis dan vervallen de wandelingen op dag 2, 3 en 4.
Wandelniveau
Wandelniveau 1,5. Zie tabblad 'Wandelen' voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Accommodatie

Tijdens deze wandelreis selecteren wij voor u gastvrije, middenklasse accommodaties in of nabij Cushendall (2 nachten), Ballycastle (2 nachten), Ballintoy (1 nacht), Bushmills (1 nacht) en Portsteward (1 nacht). Uw kamer is ten minste voorzien van badkamer met douche en toilet. Het bagagetransport tussen de hotels wordt voor u geregeld.

Vlucht
KLM
v
Sideshot_vliegendb
KLM logo
Sideshot_vliegendb
KLM logo

Hieronder vind je de belangrijkste informatie over KLM, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vind je op de site van KLM. Of neem contact op met het service centre van KLM op telefoonnummer 020-4747 747.

Open alle items
Bagage
Ruimbagage
Bij intercontinentale vluchten van KLM is 1 stuk ruimbagage van max. 158 cm (L+B+H) van max. 23 kg inbegrepen. Voor vluchten binnen Europa is dit tegen betaling. In de reispapieren wordt de KLM boekingscode vermeld, hiermee kun je op Mijn reis van KLM het meenemen van (extra) bagage regelen. Dit kan vanaf 2 weken voor vertrek.

Handbagage
Bij KLM mag je gratis één stuks handbagage meenemen van max. 12 kg en max. 55 x 35 x 25 cm. Daarnaast mag je nog een accessoire meenemen, bijvoorbeeld een handtas of een laptop, max. 40 x 30 x 15 cm Zie voor meer informatie: bagage KLM.
Stoelkeuze
Bij KLM kun je tijdens het inchecken kosteloos een stoel selecteren. Wil je voorafgaand aan het inchecken al een bepaalde stoel reserveren kan dat tegen betaling vanaf het moment dat de reispapieren gereed zijn (max. 2 weken voor vertrek). Het reserveren vanje stoel kan uitsluitend via de site van KLM. Zie voor meer informatie de website of bel het KLM Service Centre op 020-4747 747.
Inchecken
Online inchecken via de website van KLM is voor de meeste (individuele) vluchten mogelijk vanaf 30 uur voor vertrek (voor vluchten naar de Verenigde Staten vanaf 24 uur voor vertrek).
Service aan boord
Bij KLM zijn de maaltijd en drankjes bij de prijs inbegrepen. Welke maaltijd je krijgt, hangt af van de duur van de vlucht en de bestemming. Op bijna alle intercontinentale vluchten kun je meer dan 1.000 uur aan interactief entertainment bekijken en/of beluisteren via een persoonlijk beeldscherm.
Partners van KLM
Partners Sky Team
KLM werkt in drukke tijden samen met een aantal zorgvuldig gekozen partners die ook lid zijn van het Sky Team, zoals bijvoorbeeld Delta Airlines. Het kan dus voorkomen dat je met één van deze partners van of naar de bestemming vliegt.

Meer informatie over de samenwerking tussen KLM en partners kunt u lezen op de website van KLM.
Voorwaarden
• Bij het boeken van jouw reis dien je de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In jouw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen je erop dat als de terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland de reis effectief één dag langer is dan de geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van een reisverzekering.
Wandelen
Algemene informatie wandelreizen
v

Tijdens een wandelvakantie ben je in beweging en ontdek je de meest prachtige bestemmingen. Door jezelf zo goed mogelijk te informeren zal je de vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items
Groepswandelreizen
Bij onze groeps-/wandelreizen verblijf je in één of meerdere accommodaties, vanwaar dagelijks mooie wandeltochten in de omgeving worden georganiseerd. Het busvervoer* naar het beginpunt van de wandeling en vanaf het eindpunt naar de accommodatie is inbegrepen. Bovendien wandel je in een groep onder leiding van ervaren wandel-/reisleiding, soms aangevuld met lokale gidsen (m.u.v. de reizen die we uitvoeren i.s.m. andere aanbieders, zoals Aktiva-tours. In deze gevallen geldt hetgeen dat op het tabblad 'Inbegrepen' wordt vermeld).
* indien busvervoer niet mogelijk is wordt er gebruik gemaakt van openbaar vervoer.
Individuele wandelreizen
Reis je liever met je eigen gezelschap, maar wil je toch zeker zijn van een goed hotel én de mooiste wandelroutes? Dat kan bij ons op verschillende manieren. Je verblijft in een uitstekend hotel vanwaar je elke dag een andere wandeling in de omgeving kunt maken of naar het volgende hotel wandelt. Vaak is er de keuze uit korte en langere wandelingen. Zo kan je jou eigen tijd helemaal naar wens indelen. Fly-drives: de vliegreis, huurauto en hotels zijn geregeld. Je rijdt ter plaatse een mooie route waarbij je in verschillende hotels verblijft en uiteraard elke dag een mooie wandeling maakt.
NB: het kan voorkomen dat je gebruik dient te maken van het openbaar vervoer om naar het beginpunt van de wandelroute te reizen of om van het eindpunt van de route naar het hotel te reizen.
Nordic Walking reizen
Nordic Walking is nog altijd een populaire buitensport in ons land. Veel van onze wandelreizen zijn tevens geschikt voor Nordic Walking.
Winterwandelreizen
Gedurende het winterseizoen bieden we enkele winterwandelreizen aan. Verken je met ons de besneeuwde wereld van bijvoorbeeld Oostenrijk te voet, denk dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden je ook aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen 'antislipzooltjes' die van spikes zijn voorzien en je onder je schoenen kunt aanbrengen. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze je voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan water-en winddichte kleding, een dagrugzakje met wat te eten en te drinken en Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat sneeuw in je schoenen stuift. Kleed je niet te warm aan, meerdere dunne lagen zijn het beste.
Wandelreizen voor elk niveau
Onze wandelreizen zijn geschikt voor recreatieve wandelaars en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gewandeld. Om je een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die je globaal een idee geven van het niveau van de meeste wandelreizen. Omstandigheden als het weer en jouw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die je kan gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij jou past. De wandelreizen vereisen een normale conditie en voldoende wandelervaring.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende wandelervaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende wandelervaring is vereist.
Wandelroutes
De wandelroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het wandelseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet.

Bij groepsreizen bepaalt de reisleid(st)er uiteindelijk het definitieve programma. Eventuele facultatieve excursies gaan alleen door bij een minimum van 20 deelnemers.
Routeboeken en kaarten
Bij al onze individuele wandelreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvang je ter plaatse OF voorafgaand aan jouw reis (per post of digitaal). Indien je de routes vooraf digitaal ontvangt, ligt er op de vakantiebestemming ook een papieren versie klaar.
Veiligheid
Als fietser en wandelaar ben je extra kwetsbaar. Wij bevelen dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. Je dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste kleding biedt naast bescherming ook comfort. Vergeet ook regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.
Beoordelingen