Wandelvakantie Ierland - Glens Antrim & Giant Causeway

5/8 dgn incl. vliegreis met KLM. Beleef de Giant Causeway Coastal Route en het 'decor' van Game of Thrones.

7touwbrug_Carrick_a_Rede_Noord_Ierland
588941744_GiantsCauseway
6_klif_kust_landschap_Ierland
v
7touwbrug_Carrick_a_Rede_Noord_Ierland
588941744_GiantsCauseway
6_klif_kust_landschap_Ierland
Extra korting
Vanaf699per persoon
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 03-04-2019
Reisduur 5 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
8,2
G
 • Vliegreis met KLM
 • Beleef de Giant Causeway Coastal Route
 • Wandel door het 'decor' van Game of Thrones
 • Bagagetransport van hotel naar hotel
 • Uitgebreide Nederlandstalige routes
 • 5 of 8 dagen
 • Bewaren
8.2105
"Schitterende wandelvakantie"
C DAHMEN - april 2018
8,2
Beoordeeld door 5 reizigers van Kras
Wandelvakantie Ierland - Glens Antrim & Giant Causeway
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
 • Prijzen
 • Inbegrepen
 • Dagprogramma
 • Accommodatie
 • Vlucht
 • Wandelen
 • Praktische info
 • Beoordelingen

Prijzen

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

Retourvlucht Amsterdam-Belfast met KLM
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
Handbagage
• 4 of 7 nachten verblijf in toeristenklasse accommodaties
• 4 of 7 x ontbijt
• Privé-transfer luchthaven-accommodatie v.v.
• Bagagetransport tussen de accommodaties
• Lokale ondersteuning
• Nederlandstalige routebeschrijvingen en kaarten (ter plaatse)

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

Optioneel (direct bij te boeken)
Ruimbagage
• Reis- en annuleringsverzekering

Bijkomende kosten ter plaatse
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Optionele excursies

Extra informatie

• Reisprogramma en routes onder voorbehoud van wijzigingen
• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Walking Holiday Ireland

Kaart

Dagprogramma

De Glens of Antrim & Giant Causeway

v
588941744_GiantsCauseway
588941744_GiantsCauseway
+1

Deze nieuwe wandelvakantie combineert de Glens of Antrim met de geweldige Giant Causeway Coastal Route. De hoogste kliffen van Europa, legendarische kastelen, nationale parken, onontdekt UNESCO Werelderfgoed, interessante steden… Noord-Ierland heeft het allemaal. Al wandelend waant u zich in het decor van de hitserie Game of Thrones. Natuurlijk sluit u de dag af in een oergezellige Ierse pubs voor een stevige stoofpot en een ‘pint’ met pit!

Open alle items

Dag 1 - heenreis

U vliegt comfortabel met KLM van Amsterdam naar Belfast. Na aankomst volgt de privé-transfer naar uw overnachtingsadres in Cushendall.

Dag 2 - Glenariff Forest (ca. 12-16 km)

v
Na het ontbijt wordt u naar het Glenariff Forest Park gebracht. Van de negen Glens (valleien) die zich in deze streek bevinden, is dit de ‘Queen of the Glens’. De wandeltocht voert u door mysterieuze bossen, over open heidevelden en langs watervallen.

Dag 3 - Moyle Way (ca. 20 km)

U volgt vandaag een deel van de 43 km lange Moyle Way door het hart van de fantastische Glens of Antrim, een beeldschoon gebied met bossen, riviertjes en hoogveen. Aan het einde van de route wacht uw hotel in Ballycastle.

Dag 4 - Rathlin Island (ca. 8 tot 12 km)

v
+1
Na het ontbijt pakt u de ferry (ca. £ 12 p.p.) naar het eiland Rathlin, dat zo’n 6 km van de kust ligt. Het eiland is een paradijs voor vogels. Bent u hier in het voorjaar, dan kunt u hier zelfs papegaaiduikers spotten. U heeft de keuze uit diverse wandelingen, bijvoorbeeld naar een van de drie vuurtorens die het eiland rijk is. ‘s Middags per veerpont weer terug.

Dag 5 - Ballintoy (ca. 17 of 20 km)

v
6_klif_kust_landschap_Ierland
6_klif_kust_landschap_Ierland
+1
De Causeway Coast Route is uw leidraad op weg naar Ballintoy. Onze tip: kies vandaag voor de wat langere route, die langs Carrick-a-Rede voert. Deze iconische touwbrug werd zo’n 350 jaar geleden door lokale zalmvissers gebouwd en hangt tussen twee klifwanden. Uiteraard is de brug sindsdien meerdere malen herbouwd en verstevigd, maar ondanks dat is het nog steeds spannend om de brug over te steken. U overnacht in of nabij het schilderachtige dorp Ballintoy, dat in de serie Game of Thrones het decor vormde van de Iron Islands. Wandel vanuit de haven naar het strand waar Theon zijn zus Yara na lange tijd weer ziet. Deze ‘thuishaven van de Greyjoy’s’ is overigens ook een aanrader voor niet-kijkers, de natuur is hier namelijk sensationeel mooi.

Dag 6 - Giant’s Causeway (ca. 21 km)

v
588941744_GiantsCauseway
588941744_GiantsCauseway
+1
Een fantastische kustwandeling langs de stranden van White Park Bay en het klifpad rond Benbane Head. Ook maakt u kennis met de Giant’s Causeway, een van de reisachtige natuurwonderen van Ierland. Duizenden zeshoekige lavarotsblokken rijzen als pilaren uit de oceaan, niet voor niets vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Overnachting in Bushmills.

Dag 7 - Portstewart (ca. 20 km)

v
+1
Vanuit Bushmills wandelt u naar Portballintrae. Vanaf hier gaat de route langs de kust. Hierbij passeert u o.a. de op een klif gelegen ruïnes van Dunluce Castle. Ook deze bijzondere plek ziet u terug in Game of Thrones. Via Curran Strand, vanwaar u zicht heeft op de eilandjes Skerries, wandelt u naar Portstewart.

Dag 8 - terugreis

Na het ontbijt volgt de privé-transfer naar de luchthaven van Belfast en de terugvlucht naar Nederland.

5-daagse reis

Indien u kiest voor de 5-daagse reis dan vervallen de wandelingen op dag 2, 3 en 4.

Wandelniveau

Wandelniveau 1,5. Zie tabblad 'Wandelen' voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Accommodatie

Tijdens deze wandelreis selecteren wij voor u gastvrije, toeristenklasse accommodaties in of nabij Cushendall (2 nachten), Ballycastle (2 nachten), Ballintoy (1 nacht), Bushmills (1 nacht) en Portsteward (1 nacht). Uw kamer is ten minste voorzien van badkamer met douche en toilet. Het bagagetransport tussen de hotels wordt voor u geregeld.

Vlucht

KLM

v
Sideshot_vliegendb
KLM logo
Sideshot_vliegendb
KLM logo

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over KLM, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de site van KLM. Of neem contact op met het service centre van KLM op telefoonnummer 020-4747 747.

Open alle items

Bagage

Ruimbagage
Bij intercontinentale vluchten van KLM is 1 stuk ruimbagage van max. 158 cm (L+B+H) van max. 23 kg inbegrepen. Voor vluchten binnen Europa is dit tegen betaling. In uw reispapieren wordt uw KLM boekingscode vermeld, hiermee kunt u op Mijn reis van KLM het meenemen van (extra) bagage regelen. Dit kan vanaf 2 weken voor uw vlucht.

Handbagage
Bij KLM mag u gratis één stuks handbagage meenemen van max. 12 kg en max. 55 x 35 x 25 cm. Daarnaast mag u nog een accessoire meenemen, bijvoorbeeld een handtas of een laptop, max. 40 x 30 x 15 cm Zie voor meer informatie: bagage KLM.

Stoelkeuze

Bij KLM kunt u tijdens het inchecken kosteloos een stoel selecteren. Wilt u voorafgaand aan het inchecken al een bepaalde stoel reserveren kan dat tegen betaling vanaf het moment dat uw reispapieren gereed zijn (max. 2 weken voor vertrek). Het reserveren van uw stoel kan uitsluitend via de site van KLM. Zie voor meer informatie: www.klm.nl of bel het KLM Service Centre op 020-4747 747.

Inchecken

Online inchecken via de website van KLM is voor de meeste (individuele) vluchten mogelijk vanaf 30 uur voor vertrek (voor vluchten naar de Verenigde Staten vanaf 24 uur voor vertrek).

Service aan boord

Bij KLM zijn de maaltijd en drankjes bij de prijs inbegrepen. Welke maaltijd u krijgt, hangt af van de duur van de vlucht en de bestemming. Op bijna alle intercontinentale vluchten kunt u meer dan 1.000 uur aan interactief entertainment bekijken en/of beluisteren via een persoonlijk beeldscherm.

Lees meer over de services van KLM.

Partners van KLM

Vakantie naar Mauritius
Gaat u op vakantie naar Mauritius? In de periode van 26 maart 2018 tot en met 26 oktober 2018 wordt uw vlucht uitgevoerd door Air Mauritius. U kunt gewoon inchecken via de KLM website.

Partners Sky Team
KLM werkt in drukke tijden samen met een aantal zorgvuldig gekozen partners die ook lid zijn van het Sky Team, zoals bijvoorbeeld Delta Airlines. Het kan dus voorkomen dat u met één van deze partners van of naar uw bestemming vliegt.

Meer informatie over de samenwerking tussen KLM en partners kunt u lezen op de website van KLM.

Werelddeal Weken

Let op: Tijdens de KLM Werelddeal Weken gelden er afwijkende voorwaarden voor reizen naar geselecteerde bestemmingen. Annuleren en wijzigen van de reis is niet toegestaan.

Voorwaarden

• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Wandelen

Algemene informatie wandelreizen

v

Tijdens een wandelvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items

Groepswandelreizen

Bij onze groeps-/wandelreizen verblijft u in één of meerdere accommodaties, vanwaar dagelijks mooie wandeltochten in de omgeving worden georganiseerd. Het busvervoer* naar het beginpunt van de wandeling en vanaf het eindpunt naar de accommodatie is inbegrepen. Bovendien wandelt u in een groep onder leiding van ervaren wandel-/reisleiding, soms aangevuld met lokale gidsen (m.u.v. de reizen die we uitvoeren i.s.m. andere aanbieders, zoals Aktiva-tours. In deze gevallen geldt hetgeen dat op het tabblad 'Inbegrepen' wordt vermeld).
* indien busvervoer niet mogelijk is wordt er gebruik gemaakt van openbaar vervoer.

Individuele wandelreizen

Reist u liever met uw eigen gezelschap, maar wilt u toch zeker zijn van een goed hotel én de mooiste wandelroutes? Dat kan bij Kras op verschillende manieren. U verblijft in een uitstekend hotel vanwaar u elke dag een andere wandeling in de omgeving kunt maken of naar het volgende hotel wandelt. Vaak is er de keuze uit korte en langere wandelingen, en u kunt zo helemaal uw eigen tijd indelen. Fly-drives: de vliegreis, huurauto en hotels zijn geregeld. U rijdt ter plaatse een mooie route waarbij u in verschillende hotels verblijft en uiteraard elke dag een mooie wandeling maakt.
NB: het kan voorkomen dat u gebruik dient te maken van het openbaar vervoer om naar het beginpunt van de wandelroute te reizen of om van het eindpunt van de route naar het hotel te reizen.

Nordic Walking reizen

Nordic Walking is nog altijd een populaire buitensport in ons land. Veel van onze wandelreizen zijn tevens geschikt voor Nordic Walking.

Winterwandelreizen

Gedurende het winterseizoen bieden we enkele winterwandelreizen aan. Verkent u met ons de besneeuwde wereld van bijvoorbeeld Oostenrijk te voet, denkt u dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden u ook aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen 'antislipzooltjes' die van spikes zijn voorzien en u onder uw schoenen kunt aanbrengen. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze u voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan water-en winddichte kleding, een dagrugzakje met wat te eten en te drinken en Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat sneeuw in uw schoenen stuift. Kleedt u niet te warm aan, meerdere dunne lagen zijn het beste.

Wandelreizen voor elk niveau

Onze wandelreizen zijn geschikt voor recreatieve wandelaars en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gewandeld. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen , hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste wandelreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De wandelreizen vereisen een normale conditie en voldoende wandelervaring.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende wandelervaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende wandelervaring is vereist.

Wandelroutes

De wandelroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het wandelseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet.

Bij groepsreizen bepaalt de reisleid(st)er uiteindelijk het definitieve programma. Eventuele facultatieve excursies gaan alleen door bij een minimum van 20 deelnemers.

Routeboeken en kaarten

Bij al onze individuele wandelreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u ter plaatse OF voorafgaand aan uw reis (per post of digitaal). Indien u de routes vooraf digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar.

Veiligheid

Als fietser en wandelaar bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste kleding biedt u naast bescherming ook comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.

Beoordelingen

Anderen bekeken ook
Rondreis Hello Ireland
Rondreis Hello Ireland
 • Volop natuurschoon, pittoreske dorpjes en ruige kusten
 • Donkerbruine Guinness drinken in verrassend Dublin
 • Zéér deskundige reisleiding, Ierland-kenners bij uitstek
 • 8 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 15-04-2019
Reisduur 8 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf739
Extra korting
Wandelvakantie Ierland - Wicklow Way
Wandelvakantie Ierland - Wicklow Way
 • Fantastische natuurbelevenis
 • Voor de avontuurlijke wandelaar
 • Ierlands populairste wandelroute
 • 5 of 8 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 01-04-2019
Reisduur 5 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf739
Rondreis Grand Tour Ierland
Rondreis Grand Tour Ierland
 • Incl. 4 x diner, met o.a. Dublin, Kerry & Belfast
 • Met ruige kliffen, rotsformaties en glooiende heuvels
 • De roerige geschiedenis van het Noord-Ierland
 • 11 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 07-10-2019
Reisduur 11 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf999
Rondreis het ritme van Ierland
Rondreis het ritme van Ierland
 • Beleef het echte Ierland
 • Met o.a. Irish National Stud en whiskey distelleerderij
 • Prachtinge natuurroutes over de Wild Atlantic Way
 • 15 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 20-09-2019
Reisduur 15 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf1349