Vakantie Goa - India op zijn mooist

De tropische hippie-stranden en de devote hindoetempels

Zin in mooie warme stranden en af wisselend de exotische adembenemende cultuur? Dan is een vakantie Goa, de westelijke provincie van India dé bestemming. Goa zelf heeft mooie tropische stranden met een zweem van de sixties-cultuur. Maak kennis met de vele bezienswaardigheden uit de Portugese koloniale tijd zoals het 17e-eeuwse Aquada Fort. En laat de devotie van een hindoetempel op u inwerken als u de Shanta Durga-tempel bezoekt.

Vakantie Goa: de zonnige kant van India

Een vakantie naar Goa brengt u naar een mooi deel van het grootse India. De provincie ligt aan de westkust van het schiereiland aan de Arabische Zee. Ooit een kolonie van Portugal, nu steeds meer een bruisend oord met een kleurrijke cultuur. In de jaren '60 en '70 was Goa vooral een hippie-bestemming. Dat is nog terug te zien in plaatsjes als Calangute waar ook het 4 sterren hotel van Kras is gevestigd. Vanaf het tropische zandstrand van Calangute loopt u zo naar de restaurants en cafés van de stad. Maar misschien komt u niet zo ver want aan het strand zijn hele gezellige strandtenten, waar de lokale schotels met vis en curries u goed zullen smaken. Natuurlijk geserveerd met een fris, lokaal gebrouwen Kingfisher biertje!

Culturele hoogtepunten tijdens vakantie Goa

De restanten van de Portugese periode zijn een mooi doel voor een excursie tijdens een vakantie Goa. Op het schiereiland, een paar kilometer ten zuiden van Calangute, ligt het Aquada Fort. Dit is een 17e-eeuws bolwerk dat de Portugezen bouwden om de Hollanders buiten de deur te houden. De wandeling ernaartoe voert u door mooie natuur. Eenmaal aangekomen op het markante bouwwerk treft u een oude vuurtoren en kan genoten worden van de mooie uitzichten over de Arabische Zee. Het fort ligt aan de monding van de Mandovi-rivier waar twee kilometer verderop de Shanta Durga-tempel staat. Dit heiligdom is gewijd aan Shree Durga, de moedergod van de hindoes. Het complex bestaat onder meer uit een sereen gebedshuis en de Lampentoren; een bijzondere achthoekige witte toren met zeven verdiepingen.

Vakantie Goa: de Hippie Trail

Ook de lokale markten zijn tijdens de rondreis Goa zijn een lust voor het oog. Wie op zoek wil naar een kleurrijk gewaad of kunstige sieraden kan op de markt van de aangrenzende wijk Arpora terecht. Elke zaterdagavond is hier een gigantische markt die voornamelijk door de hippiehandel beheerst wordt. Er is altijd een bonte verzameling van straatartiesten en muzikanten met een repertoire die nog uit de hoogtijdagen van het hippiedom stamt. Aan eten en drinken is geen gebrek en er kan gedanst worden op traditionele volksmuziek! Op de woensdag is een markt vlakbij het strand van Calangute, het iets noordelijker gelegen Anjuna-strand. Op deze plek hebben de Beatles nog rondgelopen in de jaren ‘60. Een goede gelegenheid om op deze hippiemarkt met veel zelfgemaakte kunst en sieraden een mooi souvenir te scoren.

1 vakantie naar Goa gevonden
Verfijn uw keuze)
Continent
Azie(1)
Land
xIndiav
SAlle landen
Plaats
xGoav
Soort vakantie
Cruise(1)
Vervoersoort
Cruise(1)
Inclusief vlucht(1)
Luchthaven
Amsterdam(1)
Vertrekperiode
April 2019(1)
Reisduur
23+(1)
Klantbeoordeling
Geen beoordeling(1)
Accommodatie Type
Cruiseschip(1)
Rederij
Transocean(1)
Schip
MS Vasco da Gama(1)
Budget p.p.
Vanaf € 1000(1)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

Cruise van Singapore naar Amsterdam
Cruise van Singapore naar Amsterdam
per MS Vasco da Gama
  • Inclusief vliegreis & transfer
  • Cruise vanuit Singapore naar Amsterdam
  • O.a. Singapore, Phuket, Mumbai, Aqaba, Santorini en Rome
  • 48 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 22-04-2019
Reisduur 48 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 25,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf8350
LG