Individuele rondreis Tropisch Zuid-India

In 18 dagen van de bedrijvigheid in miljoenenstad Madurai tot ongerepte mangroves

Chidambaram
kleurrijke kolam-'tekeningen'
Darasuram
Darasuram
kleurrijke kolam-'tekeningen'
Darasuram
India.Madurai.SriMeenakshis
India.Madurai.Meenakshis
2ey-houseboat-Venetie-van-het-Oosten_S
v
Chidambaram
Chidambaram
kleurrijke kolam-'tekeningen'
Darasuram
Darasuram
kleurrijke kolam-'tekeningen'
Darasuram
India.Madurai.SriMeenakshis
India.Madurai.Meenakshis
2ey-houseboat-Venetie-van-het-Oosten_S
Vanaf2085per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum24-09-2019
Reisduur18 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
8,0
GKY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 2

 • Met een privéchauffeur op ontdekking, hoe fijn is dat!
 • Bijzondere tochten door 'backwaters' en mangroves
 • Koloniale steden én het regenwoud... fraaie contrasten
 • Een riksjatocht, een boottocht & culturele shows
 • Genieten van kleurrijke tempels en gastvrijheid
 • 18 dagen
  GKY
  Deelnemers per groep:

  Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 2

 • Bewaren
8.0101
8,0
Beoordeeld door 1 reiziger van Kras
Individuele rondreis Tropisch Zuid-India
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

Vlucht Amsterdam-Chennai en Trivandrum-Amsterdam met Emirates (zowel heen - als terugvlucht met overstap in Dubai)
Handbagage en ruimbagage
Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
• 16 nachten verblijf in genoemde hotels (of gelijkwaardig)
• 16 x ontbijt (dag 3 t/m 18) en 1 x lunch (dag 3)
• Engelssprekende Indiase chauffeur en lokale Engelssprekende gidsen
• Bezoek aan de tempels van Mahabalipuram*
• Bezoek aan Auroville, Puducherry en Kumbakonam
• Bezoek aan de Cholatempel van Tanjore*
• Per riksja door Madurai en bezoek aan tempel* en paleis*
• Bezoeken aan zijdeweverij, specerijentuin, theeplantage* en lokale markten
• Wandeling in Periyar National Park*
• Stadsbezoek Kochi*
• Traditionele shows: Kalaripayattu (gevechtskunst) en Kathakali (dans)
• Stranddagen in Kovalam

* Let op: Exclusief entreegelden. Kijk bij Niet inbegrepen voor de bijkomende kosten ter plaatse.

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen
Visum India (verplicht, zelf te regelen)

Bijkomende kosten ter plaatse• Entreegelden, totaal ca. € 17 per persoon
Klik hier voor de details van alle bijkomende kosten ter plaatse (onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen)

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
• Vip-lounge Schiphol

Belangrijk

• Voor deze reis dient u goed ter been te zijn. Voor meer informatie zie Praktische info.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 2

Kaart

Dagprogramma

Individuele rondreis Tropisch Zuid-India

v

Laat u rondrijden door het verrassende tropische zuiden van India. Tussen de groene regenwouden vindt u talloze kleurrijke tempels, overdadig versierd met beelden van goden, godinnen en mythische dieren. U gaat per riksja door de hectische miljoenenstad Madurai, ervaart de ongerepte natuur van het Periyar National Park, hebt een ontspannen tijd temidden van de ‘Backwaters’ van Kumarakom en ontdekt er traditionele kunstvormen als de Kathakali dans en de Kalaripayattu vechtsport, typisch voor dit deel van het land. Tot slot is het heerlijk ontspannen en nagenieten aan de tropische stranden van Kovalam. Prachtige reiservaringen gegarandeerd!

Open alle items

Dag 1 • Amsterdam-Chennai

Per nachtvlucht reist u van Amsterdam naar Chennai (Madras).

Dag 2 • Mahabalipuram

v
Na aankomst volgt de transfer naar het eerste hotel voor twee nachten in Mahabalipuram, een prachtig gelegen plaatsje aan de kust van Coromandel, waar u in de middag aankomt. De rest van de dag is vrij. Wat dacht u van relaxen op het strand of een Ayurvedische massage? Een ontspannen begin van de reis! Reisafstand ca. 60 km.

Dag 3 • Mahabalipuram

v
+8
+7
Vandaag ontdekt u de tempels van Mahabalipuram, die sinds 1984 op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Deze groep heiligdommen, die in de 7e en 8e eeuw zijn gebouwd door de Pallavakoningen, is met name bekend vanwege de vijf rathas (tempels in de vorm van strijdwagens uitgehouwen uit één rots) en het gigantische reliëf De Geboorte van de Ganges. Ook bekijken we Krishna’s Butterball, een enorm rotsblok dat al eeuwen op een kleine helling balanceert. De magnifieke kusttempel aan de Golf van Bengalen doet vooral bij zonsondergang de verbeelding ontvlammen. U geniet vandaag van een traditionele Zuid-Indiase lunch, die wordt opgediend op een bananenblad en die met de hand wordt gegeten. Deze lunch bestaat uit verschillende gerechtjes die steeds worden aangevuld.

Dag 4 • Auroville-Puducherry

v
+3
+2
Op weg naar Puducherry (Pondicherry) stopt uw chauffeur bij het utopische Auroville. Het Franse dorp werd in 1968 als internationaal experiment gesticht om tot een multiculturele, harmonieuze samenleving te komen. Het hart van Auroville is de opvallende Matrimandir, de tempel van De Moeder, met een bijzondere goudkleurige koepel. Na de lunch verder naar het koloniale Puducherry aan de Golf van Bengalen, dat tot 1954 een Franse enclave was. Hier waan je je in de ’Franse Rivièra van het Oosten’ in de avenues en straatjes met kinderkopjes. In de middag is er een bezoek aan de nog altijd actieve Shri Aurobindo ashram. De beide stichters van Auroville zijn hier begraven: Shri Aurobindo en De Moeder. In Puducherry brengt u de komende nacht door. Reisafstand ca. 110 km.

Dag 5 • Kumbakonam

v
Chidambaram
+2
+1
De volgende bestemming is Kumbakonam, een van de oudste steden van Tamil Nadu aan de Kaveririvier. Tussen de 7e en de 9e eeuw was het de hoofdstad van de Choladynastie en in de Britse tijd werd het ‘het Cambridge van India’ genoemd. Onderweg is er een pauze bij de fameuze tempel van Shiva in Chidambaram, de plaats waar het wereldberoemde beeld van Shiva Nataraja -de Heer van de Dans- wordt vereerd. Reisafstand ca. 130 km.

Dag 6 • Kumbakonam

v
kleurrijke kolam-'tekeningen'
kleurrijke kolam-'tekeningen'
Darasuram
Darasuram
kleurrijke kolam-'tekeningen'
Darasuram
kleurrijke kolam-'tekeningen'
kleurrijke kolam-'tekeningen'
Darasuram
Darasuram
+7
kleurrijke kolam-'tekeningen'
+6
Bezoek aan een familie die sari's van zijde weeft en u ziet het weefgetouw waarop bijvoorbeeld een sari van 4,5 meter met de hand wordt geweven in 10 dagen. U leert vandaag ook meer over het tekenen van de kolam, een zeer oude traditie in Zuid-India. Als eerste activiteit in de ochtend, vegen de vrouwen de toegang tot het huis schoon en tekenen uit de losse hand een geometrisch patroon met droge rijstebloem als welkom en zegen voor alle goden, mensen en dieren. U ziet de Airavatesvaratempel in Darasuram, een van de drie ‘Great Living Chola Temples’ die sinds 1987 op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. De 12e eeuwse tempel is een hoogtepunt van de Dravidische architectuur en is gewijd aan de witte olifant Airavath met de 10 slagtanden.

Dag 7 • Tanjore

v
+2
+1
De reis gaat verder, u bereikt Tanjore (Thanjavur) aan de heilige Kaveririvier. Tanjore was van de 9e tot de 11e eeuw de hoofdstad van de Choladynastie. Uit die tijd stamt ook de Brihadishwaratempel, de tweede van de ‘Great Living Chola Temples’ op de UNESCO-lijst die u bezoekt. In deze fabuleuze Shivatempel, met de hoogste tempeltoren van India, ligt ook ’s lands grootste beeld van de stier Nandi, het vervoermiddel van Shiva. Ook bezoekt u vandaag het paleismuseum met haar indrukwekkende bibliotheek en verzameling bronzen beelden. De gestileerde bronzen beelden waar met name deze stad beroemd om is, worden vandaag de dag nog steeds met dezelfde eeuwenoude techniek vervaardigd, van vader op zoon doorgegeven. Na een demonstratie van bronsgieten rijdt uw chauffeur naar Madurai. In deze oude stad aan de rivier de Vaigai verblijft u de volgende twee nachten. Reisafstand ca. 230 km.

Dag 8 • Madurai

v
India.Madurai.SriMeenakshis
India.Madurai.Meenakshis
India.Madurai.SriMeenakshis
+5
+4
Een mooie dag in Madurai, die begint bij de beroemdste tempel in de ‘stad der tempels’: de Shri Meenakshi Mandir, hét symbool van de stad. Deze gigantische en bijzonder kleurrijke tempel is gewijd aan Shiva en Parvati. Dit zeer fotogenieke pronkstuk omvat naar schatting 33.000 beelden goden, godinnen, dieren en mythische figuren. Geniet van de vele pelgrims, de kleurrijke bazaar, de Hal-met-de-Duizend-Pilaren (in werkelijkheid zijn het er 985), de geuren, kleuren en geluiden. Per riksja verplaatst u zich deze middag door de oude stad. U gaat naar het 17e-eeuwse Thirumalai Nayak paleis en wandelt over de lokale markt, een aromatische belevenis en een feest voor uw zintuigen. De dag in deze dynamische en sfeervolle miljoenenstad is daarmee helemaal compleet.

Dag 9 • Periyar National Park-Thekkady

v
Vandaag reist u van het drukke Madurai door bossen, graslanden en plantages naar de rust van de heuvels net over de grens van de deelstaat Kerala. Het gebied van Thekkady (de naam betekent ’teak’) grenst aan het Periyar National Park. De regenwouden en savannes van dit wildpark vormen het leefgebied van onder meer olifanten, buffels, wilde zwijnen, apen en talloze vogelsoorten. De omgeving van Thekkady is met name beroemd vanwege de specerijenplantages en natuurlijk gaat u naar een specerijentuin, waar wordt uitgelegd hoe onder andere peper, kardemom, kaneel, nootmuskaat en gember groeien. Ook worden de toepassingen daarvan op culinair en medicinaal gebied toegelicht. U slaapt twee nachten in Thekaddy. Reisafstand ca. 170 km.

Dag 10 • Thekkady

v
U heeft de mogelijkheid om vandaag een wandeling van ruim 2 uur te maken door de jungle van Periyar National Park onder leiding van een ervaren ranger (onder voorbehoud van definitieve toestemming van het park). Tot aan de vroege avond is de dag ter vrije besteding. Lekker ontspannen en welllicht boekt u een Ayurvedische massage. In de vroege avond woont u een demonstratie bij van de oude gevechtskunst (martial art) van Kerala: kalaripayattu. Deze traditionele gevechtskunst wordt al zo’n 3.000 jaar lang beoefend in dit gebied en sommigen zeggen dat het de voorloper van het Chinese Wushu is.

Dag 11 • Kochi

v
Door een prachtige omgeving van heuvelrijke thee-, koffie- en specerijenplantages gaat de reis verder naar de pittoreske havenstad Kochi (Cochin), mooi gelegen op een aantal eilandjes tussen de Arabische Zee en de backwaters van Kerala. De maritieme geschiedenis weerspiegelt in de mengeling van Portugese, Nederlandse en Britse architectuur. Twee overnachtingen in Kochi. Reisafstand ca. 150 km.

Dag 12 • Kochi

v
Op ontdekking in Kochi (Cochin), waar de Europese invloeden spreken uit de handels- en pakhuizen aan de kades en de charmante nauwe straatjes van de wijken Fort Cochin en Mattancherry. U ziet hier het Dutch Palace, in 1555 gebouwd door de Portugezen en in 1663 verbouwd door de Nederlanders, loopt rond de Paradesi synagoge, bezoekt de St.-Franciscuskerk met de vele Nederlandse grafstenen en bewondert de vernuftigheid van de Chinese visnetten. In de vroege avond gaat u naar een voorstelling van Kathakali bij, een typische dans voor Kerala. Kenmerkend voor deze intrigerende dansvorm zijn de maskerachtige make-up, de kleurrijke en omvangrijke kostuums, de gestileerde houdingen en gezichtsuitdrukkingen. (Noot: het kan ook zijn dat u deze voorstelling op dag 11 bezoekt).

Dag 13 • Kumarakom

v
+2
+1
U verlaat Kochi (Cochin) en gaat op weg naar Kumarakom, een paradijselijk gebied waar mangrovebossen worden afgewisseld met palmbomen, rijstvelden en waterlelies. Het is een populair gebied voor cursussen in yoga, meditatie en Ayurvedische massage. En heel geliefd voor het maken van boottochten, vissen en vogels spotten. U brengt twee nachten door in Kumarakom. Reisafstand ca. 140 km.

Dag 14 • Kumarakom

v
2ey-houseboat-Venetie-van-het-Oosten_S
2ey-houseboat-Venetie-van-het-Oosten_S
+2
+1
Een heerlijk relaxte vrije dag. Lekker luieren aan het meer of zwembad of met een kano door de backwaters om optimaal flora, fauna en rust te ervaren. Of gaat u met een tuktuk naar het nabije vogelreservaat?

Dag 15, 16 en 17 • Kovalam

v
+1
Op naar de eindbestemming van deze reis, het geliefde kustplaatsje Kovalam, gelegen aan de Arabische Zee en rijk aan zandstranden en palmbomen. Hier brengt u de laatste drie nachten van de reis door en komen uw zintuigen tot rust na alle indrukken. Nagenieten op een zandstrand met een cocktail onder de palmbomen of diverse watersporten beoefenen. Of sluit u deze mooie reis af met een ontspannen Ayurvedische massage? Net wat u nodig heeft na deze inspannende, maar oh zo prachtige reis! Reisafstand ca. 180 km.

Dag 18 • Trivandrum-Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Trivandrum (Thiruvananthapuram) op ca. 15 km afstand voor de terugvlucht naar Amsterdam. Aankomst dezelfde dag.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht

Emirates

v

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over Emirates, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de site van Emirates.

Bagage

Ruimbagage
In de Economy class is het toegestaan om 30 kg ruimbagage mee te nemen.

Handbagage

1 stuk van maximaal 7 kg en met een maximale afmeting van 55 x 38 x 20 cm.

Voor meer informatie over het meenemen van speciale afwijkende bagage zoals bijv. een golftas, rolstoel of duikuitrusting kunt u kijken op de website van Emirates.

Inchecken

Online inchecken en stoel reserveren is niet mogelijk.

Service aan boord

Eten en drinken
Bij Emirates zijn de maaltijden van prima kwaliteit. De maaltijden en drankjes zijn bij de prijs inbegrepen. Welke maaltijd u krijgt, hangt af van de duur van de vlucht en de bestemming.

Entertainment
Aan boord is een uitgebreid entertainment aanbod. Iedere stoel beschikt over zijn eigen tv scherm, waarbij u de keus heeft uit verschillende kanalen met nieuws, muziek en entertainment. Op de internetsite van Emirates, kunt u onder het kopje inflight Entertainment per vluchtnummer nakijken wat het aanbod op uw vlucht is.

U kunt aan boord uw aankopen contant of met de meest gangbare creditcards betalen.

Businessclass

Bij business* krijgt u:
- Loungetoegang op de luchthaven
- Chauffeurservice
- 40 KG bagage

*Alleen te boeken op basis van een retourvlucht.

Relaxen in de KRAS vip-lounge voor vluchten vanaf Schiphol

v
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
+10
+9

KRAS biedt je de mogelijkheid om voor slechts € 22 p.p. gebruik te maken van de KRAS vip-lounge op Schiphol.

Voordat je het vliegtuig instapt kun je in een prettige, rustige omgeving met luxe fauteuils en loungebanken genieten van een buffet met warme en koude hapjes en drankjes naar keuze. Je kunt onbeperkt gebruik maken van gratis wifi.

Je vindt de Aspire lounge 41, na de douane in terminal 2 tussen Gate E en F of volg de borden. De lounge is dagelijks geopend van 06.00-23.30 uur.

Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven

v

Gaat u binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heeft u al nagedacht over de manier waarop u naar de luchthaven gaat? Wij helpen u graag een handje.

Overnachten

Wilt u ontspannen uw vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar de luchthaven en u kunt uw auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie

Parkeren

Wij bieden u diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar u 24 uur per dag, 7 dagen per week, uw auto kunt parkeren.

Meer informatie

Vervoer van/naar de luchthaven

Heeft u vervoer nodig van/naar uw luchthaven? Wij bieden u diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden

• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Hotels

Hieronder vind je voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor je reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvang je bij je reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

Hotel Pallava Dynasty *** - Mahabalipuram

v
+3
+2

Hotel Pallava Dynasty ligt vlakbij het strand van Mahabalipuram. Er is een receptie, een restaurant, een buitenzwembad en je kunt er fietsen huren voor een tochtje door Mahabalipuram. Eenvoudig ingerichte maar ruime kamers met airconditioning, televisie, koffie-/theefaciliteiten en badkamer met douche en toilet. Gratis wifi.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Shenbaga **** - Pondicherry

v
+6
+5

Het Shenbaga Hotel ligt in hart van het centrum , op 500 meter van het strand en de azuur blauwe zee. Het beschikt over gratis wifi, restaurants, bar, een terras en buitenzwembad op het dak. De kamers zijn voorzien van Airconditioning, LCD televisie, minibar en een badkamer met douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

INDeco hotel Swamimalai - Kumbakonam

v
+5
+4

Uniek Heritage hotel, ondergebracht in een fraai gerenoveerd gebouw. Het hotel heeft 3 restaurants, wifi in de openbare gelegenheden, een tuin en een buitenzwembad. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, minibar en een badkamer met douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poppys hotel Madurai **** - Madurai

v
+3
+2

Het hotel ligt in Madurai, op ca. 8 kilometer van de Meenakshi tempel en op ca. 4 kilometer van het Gandhi museum. Het hotel heeft een restaurant “Melting Pot”, een bar, tuin, zwembad en gratis wifi. De ruime kamers zijn voorzien van een Kingsize bed, minibar, airconditioning, zithoek met televisie en een badkamer met bad of douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

hotel Abad Green Forest **** - Thekkady

v
+3
+2

Het Abad Green Forest Resort ligt in een bosrijke omgeving , op 2 kilometer van het Periyar Wild Life. Het beschikt onder meer over buitenzwembad, mooie tuin en een spacenter. De junglekamers beschikken over douche en toilet, televisie en koffie-/theefaciliteiten.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Abad Atrium**** - Kochi

v
+2
+1

Hotel Abad Atrium in het centrum van Kochi heeft een lift, 24-uurs café en het restaurant serveert internationale gerechten. Wat dacht u van een Ayurveda massage? Of een duik in het buitenzwembad op het dak (met terras en uitzicht over de dagen van de stad)? Pure ontspanning na afloop van een dagje in de stad! De kamers hebben airconditioning, televisie, kluisje, koffie-/theefaciliteiten en een badkamer met bad en/of douche en toilet. Gratis wifi in de openbare ruimtes.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Abad Whispering Palms ***+ - Kamurakom

v
+5
+4

Dit hotel ligt te midden van de ‘Backwaters’, aan de oever van het Vembanadu meer en beschikt over onder meer zwembad, fitness- en spacenter. De kamers hebben een zithoek met televisie en een badkamer met bad of douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uday Samudra Leisure Beach Hotel **** - Kovalam

v
+15
+14

Luxe hotel aan het strand van Kovalam, met bar, restaurant, wellnesscenter (o.a. sauna, Turks bad en yoga) en een buitenzwembad met terras, ligbedden en een gezellige buitenbar. Regelmatig live entertainment. Kamers met airconditioning, televisie, kluisje, minibar, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met douche en toilet. Gratis wifi.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plaatsinfo

India

v
Delhi
Kleurrijk Varanasi
rijkversierde koopmanshuizen in Mandawa
India, land van tradities
India.Chennais
Jaipur
India.MehrangarhFort.Jodhpus
+15
+14

Een reis naar India staat garant voor een kennismaking met vele cultuurverschillen en een bijzonder rijke natuurlijke schoonheid! Hier lijkt een geheel andere wereld voor u open te gaan… rijkversierde paleizen, vrolijk in de wind wapperende gebedsvlaggetjes, heilige koeien die rustig op een kruispunt gaan zitten herkauwen, boeddhistische kloosters en indrukwekkende hindoeïstische gebedsrituelen aan de oever van de heilige Ganges... Welkom in het Azië dat zo ver van onze Westerse wereld af lijkt te staan! Droom weg bij de gracieuze Taj Mahal, snuif de rook op van geurige wierook dat ieder tempeltje lijkt te omringen of proef de bijzondere sfeer en historie in het kleur- en cultuurrijke Rajasthan. Maar ook het zuiden van India staat garant voor verrassende reisbelevenissen. Geniet van de middeleeuwse sfeer in Madras en waan u in Frankrijk tijdens een bezoek aan Pondicherry. Verwonder u over de kleurenpracht van de tempels, geniet van de landschappen en woon een vechtkunstshow en een traditionele Kerala dansvoorstelling bij. Bovendien vinden er in heel India talloze culturele, religieus getinte feesten en festivals plaats! Eén van deze feesten meebeleven staat garant voor een onvergetelijke reiservaring!

Klimaat

De beste reistijd voor India

Na een korte hevige bui, klaart het weer op

Klimaat India - Zuid

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C) 26° 27° 29° 32° 35° 34° 33° 32° 31° 30° 27° 26°

Klimaat India - Midden

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C) 29° 31° 33° 36° 38° 37° 35° 35° 34° 32° 30° 28°

Klimaat India - Noord

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C) 33° 33° 36° 36° 35° 34° 33° 33° 32° 32° 31° 31°

groen = de beste reistijd
geel= regenseizoen

Beoordelingen

Anderen bekeken ook
Rondreis Tropisch Zuid-India
Rondreis Tropisch Zuid-India
 • Genieten van kleurrijke tempels en gastvrijheid
 • Bijzondere tochten door 'backwaters' en mangroves
 • Op verkenning in koloniale steden én het regenwoud
 • 18 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum12-11-2019
Reisduur18 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1499
8,2
Bekijk reis
Individuele rondreis De kleuren van India
Individuele rondreis De kleuren van India
 • Met een privé-chauffeur op pad, hoe luxe is dat?!
 • o.a. Taj Mahal en het Ranthambore National Park
 • Fijn: comfortabele rechtstreekse vluchten
 • 14 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum30-10-2019
Reisduur14 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1530
8,1
Bekijk reis
Rondreis Rajasthan & Varanasi
Rondreis Rajasthan & Varanasi
 • Vaar over de heilige Ganges en bewonder de Taj Mahal
 • De roze stad Jaipur, Agra, Varanasi en nog veel meer
 • Vogels spotten in het Keoladeo National Park
 • 17 of 18 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum04-11-2019
Reisduur17 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1069
8,1
Bekijk reis
Rondreis De kleuren van India (t/m okt. '19)
Rondreis De kleuren van India (t/m okt. '19)
 • Fantastische mix van kleurrijke steden en fraaie natuur
 • Met natuurlijk de sierlijke Taj Mahal in Agra
 • Fijn: vertrek op 15-10 rechtstreeks met KLM
 • 14 of 15 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum29-10-2019
Reisduur15 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1179
8,2
Bekijk reis