Rondreis Sumatra, Java en Bali (Mercure Nusa Dua)

Een 24-daagse duik in de historie, cultuur en natuur van drie prachtige Indonesische eilanden

Java.Prambanan.Yogyakartas
Indonesie.Borobudurs
Indonesie.Java.Borobudurtems
Java.Bromo.jpg_S
Java.Bromos
v
Jakarta
Java.Prambanan.Yogyakartas
Indonesie.Borobudurs
Indonesie.Java.Borobudurtems
Java.Bromo.jpg_S
Java.Bromos
Vanaf1779per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum03-02-2020
Reisduur24 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
7,3
IGY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 2

Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 35

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

 • Kennismaking met drie mooie Indonesische eilanden
 • Sta oog in oog met de Orang-oetans op Sumatra
 • Inclusief een aantal must-do excursies!
 • Bewonder de Borobudur en Prambanan op Java
 • Nagenieten op Bali in 4-sterrenhotel Mercure Nusa Dua
 • 24 dagen
  IGY
  Deelnemers per groep:

  Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 2

  Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 35

  Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

 • Bewaren
7,3
Beoordeeld door 136 reizigers van Kras
Rondreis Sumatra, Java en Bali (Mercure Nusa Dua)
Klik op een prijs voor de totaalprijs
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenAan u de keuze!

We bieden u de keuze om de laatste 5 nachten op Bali in een 4-sterrenhotel te verblijven. Met deze reis verblijft u de laatste 5 nachten op Bali in het 4-sterrenhotel Mercure Nusa Dua. Verblijft u liever in het 4-sterrenhotel Prama Sanur Beach in Sanur? Klik dan hier voor meer informatie.

Inbegrepen

Vlucht Amsterdam-Medan en Denpasar-Amsterdam met Garuda Indonesia
• Binnenlandse vlucht Padang-Jakarta met Garuda Indonesia (incl. max. 30 kg ruimbagage, evenals de intercontinentale vlucht)
Handbagage en ruimbagage
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
• Rondreis met touringcar, trein en boot
• 21 nachten verblijf in genoemde hotels (of gelijkwaardig)
- met de laatste 5 nachten op Bali in het 4-sterrenhotel Mercure Nusa Dua
• 21 x ontbijt
• 7 x lunch op dag 4, 6, 7, 8, 11 -in de trein-, 12 en 13
• Lokale Nederlandssprekende reisleiding op Sumatra en op Java (vanaf 10 personen)
• Nederlandsprekende host(ess) op Bali
• Jungletrekking door Bukit Lawang National Park
• Bezoek Bogor Botanische tuinen, stadswandeling Bandung en bezoek Wayang Golek fabriek
• Bezoek Sipiso Piso Watervallen, Sulphur hotsprings, mini-botanische tuin, Maninijau kratermeer, Borobudur, Prambanan én stadsbezoek Yogyakarta, álle entreegelden en verplichte lokale gidsen op Java en Sumatra.

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten (ter plaatse)• Optionele excursies
• Fooienpot, ca. € 3,50 p.p.p.d.
• Fooien reisleider en chauffeur
Klik hier voor de details van alle bijkomende kosten ter plaatse (onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen)

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
Excursiepakket op Bali voor de vrije dagen inclusief entreegelden en 2 excursies
- € 59/€ 65/€ 69/ € 79 per persoon (afhankelijk van de vertrekperiode)
• Vip-lounge Schiphol

Extra informatie

• Het Sumatra gedeelte van deze reis zal al uitgevoerd worden bij ten minste 2 personen. Vanaf dag 9, na aankomst op Java, wordt de reis samengevoegd met de Kras rondreis Java & Bali. Dit betekent dat vanaf dat moment de reis met méér reizigers vervolgd wordt.

Belangrijk• Voor deze reis dient u goed ter been te zijn. Voor meer informatie zie Praktische info.
• Deze rondreis wordt door Kras en TUI gezamenlijk uitgevoerd.
• Houdt u er rekening mee dat op West-Java (voornamelijk in en rondom Jakarta, Bandung en Yogyakarta) het verkeer druk en chaotisch is. Het kan voorkomen dat u langer onderweg bent dan vooraf gepland. Daarnaast willen we u erop wijzen dat de mooiste hoogtepunten van Sumatra en Java op een grote afstand van elkaar liggen en de wegen niet altijd even goed begaanbaar zijn. Houdt daarom rekening met lange reisafstanden.
• De minimum leeftijd voor deze rondreis is 8 jaar.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 2
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 35
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart
Dagprogramma

Rondreis Indonesië - Sumatra, Java & Bali

v
+1

Een mooie kennismaking met drie Indonesische eilanden, elk met hun eigen cultuur, historie en natuur. We beginnen op het ongerepte Sumatra. Hier staan we misschien wel oog in oog met de orang-oetans in het Gunung Leuser National Park, bewonderen we de vulkaantoppen in de omgeving van Bukittinggi en varen we over het Tobameer. Vervolgens ontdekken we de vele hoogtepunten van Java, waaronder de beroemde Borobudur en de heilige Bromo vulkaan. Wat een ervaring om hier de zon op te zien komen! Nagenieten van al dit moois doet u heerlijk relaxed op de stranden van godeneiland Bali.

Open alle items
Dag 1 • Amsterdam-Medan (Sumatra)
We vliegen vandaag van Amsterdam met een korte tussenstop naar Medan op Sumatra, waar we de volgende dag aankomen.
Dag 2 • Medan
v
Na aankomst op Sumatra verkennen we de rubber- en tabakstad Medan, de grootste stad van Sumatra. Toeterende motoren en scooters razen ons voorbij wanneer we richting het centrum rijden, welkom in Indonesië! Afhankelijk van de aankomsttijd zien we onder meer de grote moskee, een ontwerp van een Nederlandse architect. Ook bewonderen we het Maimoonpaleis van de voormalige sultan van Deli, het paleis heeft zowel Maleisische invloeden als invloeden uit het Midden-Oosten. We vangen een glimp op van het huis van Tjong A Fie en rijden langs 'Town Square' met vele koloniale gebouwen en de grote taoïstische en boeddhistische Chinese tempel. Twee overnachtingen in Medan.
Dag 3 • Bukit Lawang National Park
v
We rijden langs palmolie- en rubberplantages naar het Bukit Lawang National Park, gelegen aan de rand van het Gunung Leuser National Park. Dit is één van de grootste nationale parken ter wereld met meer dan 800.000 hectare regenwoud. Heeft u uw wandelschoenen al aan? Over smalle, onregelmatige en heuvelachtige paden maken we een korte trekking door de jungle. De kleurrijke bloemen contrasteren prachtig tegen het groene decor van lianen, palmen en varens. Met een beetje geluk zien we vandaag de orang oetans waar het eiland zo bekend om staat. Reisafstand ca. 186 km, reisduur ca. 8 uur.
Dag 4 • Tobameer-Samosir
v
+4
+3
Tijd om afscheid te nemen van Medan. We reizen verder naar het Tobameer, één van de diepste en grootste kratermeren in de wereld. Onderweg pauzeren we bij een lokale fruitmarkt en maken we een stop in de aangename stad Berastagi, gelegen in de hooglanden. Verder op de route vinden we een klein Batak Karo dorp, met een aantal traditionele huizen, de Sipiso Piso waterval en het lange huis van koning Batak Simalungun in Pematang Purba. We arriveren in de badplaats Parapat, gelegen aan het Tobameer. Vervolgens varen we over naar Samosir eiland, waar we de komende twee nachten doorbrengen. Reisafstand ca. 248 km, reisduur ca. 9 uur.
Dag 5 • Samosir
v
+1
We hebben een mooie en veelzijdige dag voor de boeg! Lake Toba is het grootste kratermeer ter wereld. Eronder ligt een supervulkaan. De laatste uitbarsting is al 70.000 jaar geleden, en heeft volgens experts het klimaat op de wereld veranderd. Binnen het kratermeer ligt Samosir, een prachtig eiland, met leuke toeristische attracties. We bezoeken er het koningsdorp Ambarita. Dit kleine typische Batakdorp was vroeger de plek waar de Batak Toba koning woonde. Ook is het dorp bekend vanwege het kannibalisme dat hier tot ver in de 19e eeuw werd uitgevoerd. We wonen in Simanindo een traditionele Batak dans bij. Ook kunt u hier het museum Huta Bolon Simanindo (voormalige woning van de Simanindo Koning Rajah Simalungun) bezoeken. Reisafstand ca. 65 km, reisduur ca. 7 uur.
Dag 6 • Lumban Binanga-Silindung vallei
v
Langs het meer en met fraai zicht op de bergen rijden we naar Sipirok of Padang Sidempuan. We bezoeken onderweg de lokale markt in Balige, een traditionele Jangga, de zwavelbronnen in Sipoholon en bereiken uiteindelijk de Silindungvallei. We verblijven in de omgeving van Sipirok. Reisafstand ca. 215 km, reisduur ca. 7 uur.
Dag 7 • Bukittinggi
v
Een lange, maar boeiende reisdag staat ons te wachten. We maken kennis met centraal Sumatra. Het landschap van bergen, rivieren, valleien en traditionele dorpen zal u verrassen. We maken diverse stops, onder meer bij de Sijornih waterval, een kleine botanische tuin, een islamitische school en diverse dorpen, waaronder Bonjol. Hier passeren we de evenaar. We zien hier een monument ter markering hiervan. Twee overnachtingen in Bukittinggi. Reisafstand ca. 286 km, reisduur ca. 11 uur.
Dag 8 • Bukittinggi
v
+2
+1
Vandaag maken we een stadstour door Bukittinggi. We bezoeken onder meer de klokkentoren Jam Gadang, de kleurrijke markt Pasar Atas, het Nederlandse fort genaamd de Kock en de Sianok vallei. Vervolgens zien we in Koto Gadang de zilversmeden aan het werk. Hierna rijden we naar Embun Pagi, waar we het Maninjau kratermeer bewonderen, één van Sumatra’s beroemdste bezienswaardigheden. Voordat we terugrijden naar Bukittinggi, nemen we nog een kijkje in het kleine dorpje Pandai Sikat, beroemd vanwege het houtsnijwerk en het handweven.
Dag 9 • Padang-Jakarta (Java)
v
Jakarta
Jakarta
+2
+1
In de ochtend volgt de transfer naar de luchthaven van Padang, waar we het vliegtuig nemen naar Jakarta op Java.Vanaf vandaag wordt de groep samengevoegd met de 'Rondreis Java & Bali'. Overnachting in Jakarta.
Dag 10 • Bogor-Bandung
v
+1
Na een heerlijke nacht in Jakarta, gaan we nu écht beginnen met de reis door Java. We laten Jakarta achter ons en gaan op weg naar Bandung. Onderweg schenken we aandacht aan het koloniale stadje Bogor, het vroegere Buitenzorg. Hier bezoeken we de botanische tuin, of op z'n Indonesisch het 'Kebun Raya', met duizenden soorten tropische planten en bomen. Heerlijk slenteren door de prachtige natuur, wat een fijn begin van de reis. Als het even kan, rijden we via de Puncakpas naar Bandung (in de weekenden is deze gesloten, waardoor er dan een alternatieve route wordt aangeboden). Vanwege het koele klimaat zijn hier uitgestrekte theeplantages. Met een beetje geluk vangen we een glimp op van de theepluksters met hun karakteristieke hoeden die aan het werk zijn. Twee overnachtingen in Bandung, de hoofdstad van West-Java. Reisafstand ca. 190 km, reisduur ca. 8 uur.
Dag 11 • Bandung
v
+1
Deze ochtend maken we een wandeling door Bandung, één van de vele Aziatische miljoenensteden. Bandung is een stad met een Nederlandse geschiedenis, er zijn nog tal van sporen van de Nederlandse invloeden terug te vinden. Wandelend door straten met namen als 'Den Haag Klapperkoek' of 'Holland Bakery', zegt ook al genoeg. We bezoeken onder meer het de Azië-Afrika straat, Braga straat en het beroemde Gedung Sate, ontworpen door de Nederlandse architect J. Gerber. In de koloniale tijd was in dit gebouw het Department van Gouvernementsbedrijven van Nederlands-Indië gevestigd, tegenwoordig is het Gedung Sate het gouvernmentsgebouw van de provincie West-Java. In de middag bezoek je de Wayang Golek fabriek, waar de bekende Wayangpoppen worden gemaakt. Dit zijn prachtige, houten poppen die vaak rijkelijk gedecoreerd zijn.
Dag 12 • Yogyakarta
v
Java.Prambanan.Yogyakartas
+2
+1
Vroeg uit de veren. Van Bandung reizen we in de vroege ochtend per trein* naar Yogyakarta. Een schitterende tocht door de prachtige natuur. Onderweg genieten we van vergezichten met rijstvelden, vijvers en dorpjes. Na aankomst in Yogyakarta wordt u naar het hotel gebracht, waar we de komende drie nachten verblijven. De rest van de dag is ter vrije besteding. Pakt u een boek, neemt u een duik in het zwembad of verkent u vast het centrum van Yogyakarta?

* Deze treinrit duurt ca. 8 uur (vertrek 07.20 uur, aankomst 15.10 uur, tijden onder voorbehoud) en vindt plaats in Executive/Business Class compartimenten. Er wordt altijd geprobeerd om de gehele groep zoveel mogelijk bij elkaar (in dezelfde compartimenten/coupés) te laten reizen, echter dit is afhankelijk van de beschikbaarheid. Aan boord kunt u drankjes, eten en snacks kopen en er zijn toiletten aanwezig. Uw bagage wordt per bus naar Yogyakarta gebracht, dus u dient alle spullen die u tijdens de treinreis nodig mocht hebben in een aparte tas/rugzak te pakken.
Dag 13 • Yogyakarta
v
Indonesie.Borobudurs
Indonesie.Java.Borobudurtems
Indonesie.Borobudurs
Indonesie.Java.Borobudurtems
+1
In de ochtend brengen we een bezoek aan de indrukwekkende Borobudur. De Borobudur is het bekendste monument van Indonesië en stamt uit de 8e eeuw. U zult beslist onder de indruk zijn van het tegen een heuvel aangebouwde, op tien terrassen gelegen ‘bedevaartscomplex’, eens het slachtoffer van onder meer aardbevingen, zon, regen en beeldenstormen. De Borobudur is een beschermd UNESCO monument. Er staat vandaag nóg een hoogtepunt op het programma: we bewonderen Prambanan. Deze indrukwekkende hindoetempel is een gigantisch tempelcomplex waar over de ontstaansgeschiedenis verschillende verhalen de ronde gaat. Optioneel kunt u vanavond een traditionele Ramayana dansvoorstelling bijwonen. Javaanse dans, drama en muziek versmelten tot een prachtig geheel. Wát een onvergetelijke dag! Reisafstand ca. 80 km, reisduur ca. 6 uur.
Dag 14 • Yogyakarta
v
+1
Vandaag is het tijd om het centrum van Yogyakarta te bekijken. Camera paraat? Dan kunnen we gaan! We bezoeken onder andere het paleis van de Sultan, uit 1756, dat ook wel de ’Kraton’ wordt genoemd. Ook bekijken we het Water Paleis, het Koninklijke zwembad dat tussen 1758 en 1765 gebouwd is en ten oosten van het Kraton ligt. Maar daar blijft het niet bij, we brengen ook een bezoek aan een origineel Batik en poppenfabriek waarbij u uitleg krijgt over het verwerkingsproces.

Per november 2019 is het stadsbezoek aan Yogyakarta inbegrepen in de prijs.
Dag 15 • Malang
v
+2
+1
In de vroege ochtend reizen we per trein naar Malang. Vanuit het hotel ontvangt u een ontbijtbox voor onderweg. We maken een fraaie route langs plantages en rijstvelden. De komende twee nachten verblijven we in Malang.

* Deze treinrit duurt ca. 8 uur (vertrek 07.30, aankomst 15.40 uur, tijden onder voorbehoud) en vindt plaats in Executive/Business Class compartimenten. Er wordt altijd geprobeerd om de gehele groep zoveel mogelijk bij elkaar (in dezelfde compartimenten/coupés) te laten reizen, echter dit is afhankelijk van de beschikbaarheid. Aan boord kunt u drankjes, eten en snacks kopen en er zijn toiletten aanwezig. Uw bagage wordt per bus naar Yogyakarta gebracht, dus u dient alle spullen die u tijdens de treinreis nodig mocht hebben in een aparte tas/rugzak te pakken.
Dag 16 • Vrije dag in Malang-Bromovulkaan (optioneel)
v
Java.Bromo.jpg_S
Java.Bromos
Java.Bromo.jpg_S
+1
Java.Bromos
Voor de natuurliefhebbers is de facultatieve excursie (ter plaatse te boeken en te betalen) naar de zonsopgang bij de Bromo Krater waarschijnlijk een absoluut hoogtepunt tijdens de rondreis! Om 01.00 vertrekt u vanuit het hotel naar Tosari Village. Hier staat de jeep klaar om u naar het maanachtige landschap van de Bromo Krater te brengen. Wat een belevenis! Dit fascinerende uitzicht gaat u zéker nooit meer vergeten. Na deze geweldige excursie wordt u teruggebracht naar het hotel, waar de rest van de dag ter vrije besteding is, zodat u kunt uitrusten van de korte nacht. Reisafstand ca. 134 km, reisduur ca. 7 uur.

Het is ook mogelijk te kiezen voor de dagexcursie Bromo The Sea Sand (ter plaatse te boeken en te betalen). Na het ontbijt wordt u opgehaald door een 4-WD jeep. Ontdek de schoonheid van dit nationale park waar u kunt genieten van spectaculaire uitzichten en de lokale bevolking kunt leren kennen. Na een prachtige excursie keert u terug naar het hotel, waar u de rest van de dag vrij heeft.
Dag 17 • Ketapang
Van Malang reizen we verder naar Ketapang voor de komende overnachting. Ketapang heeft een gunstige ligging om morgen op de boot te stappen naar Bali. Reisafstand ca. 270 km, reisduur ca. 7 uur.
Dag 18 • Nusa Dua/Sanur (Bali)
In Ketapang nemen we de ferryboot naar Gilimanuk op Bali, vanwaar we ons hotel afreizen. Wij bieden u de mogelijkheid om uw verblijf op Bali in een 4-sterrenhotel in Sanur of Nusa Dua te verblijven. Voor meer informatie zie tabblad inbegrepen. Reisafstand ca. 137 km, reisduur ca. 6 uur.
Dag 19 t/m 22 • vrije dagen in Nusa Dua/Sanur
v
+1
Heerlijke dagen om te genieten van het godeneiland Bali. De Balinese cultuur heeft een geheel eigen karakter dat u terugvindt in haar tempels, muurschilderingen, de expressieve traditionele dansen en de dramatische klank van de gamelan. Overdag kunt u lekker luieren op één van de stranden, een mooie excursie maken naar de bezienswaardigheden of het eiland op de fiets verkennen! Wij bieden u ook de mogelijkheid om reeds vooraf een interessant en zeer uitgebreid excursiepakket met twee excursies (zie tabblad 'Excursies') te boeken.

U verblijft standaard in het 4-sterren Mercure Nusa Dua hotel in Bali. Verblijft u liever in het 4-sterren Prama Sanur Beach hotel? Zie dan stap 3 van het boekingsproces voor de prijzen.
Dag 23 • Denpasar-Amsterdam
Transfer naar de luchthaven van Denpasar voor de terugvlucht naar Nederland. Einde van een onvergetelijke rondreis (ca. 15 km, reisduur ca. 1 uur) .
Dag 24 • Amsterdam
Aankomst in Nederland.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht
Garuda Indonesia
v
Garuda vliegtuig
Garuda
Garuda
Garuda
Garuda vliegtuig
Garuda
+2
Garuda
+1

Hieronder vind je de belangrijkste informatie over Garuda Indonesia, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vind je op de site van Garuda Indonesia of neem contact op met het service center van Garuda Indonesia op telefoonnummer 020-55 02 600.

Bagage
Ruimbagage
Economy Class: 30 kg ruimbagage

Handbagage
Je mag 1 stuk handbagage meenemen. De maximale afmetingen zijn 56 cm x 36 cm x 23 cm en het maximale gewicht is 7 kg. Je mag daarnaast een handtas of laptop meenemen.

Lees meer over de bagageregels op de website van Garuda Indonesia.
Stoelkeuze
Economy Class - beenruimte
Deze klasse biedt ruime stoelen met een unieke 3-3-3 configuratie Een comfortabele, ergonomische stoel met veel beenruimte (tot 78 cm). Alle stoelen zijn voorzien van een instelbare hoofdsteun, zodat je comfortabel zit.

Het is niet mogelijk om online een stoel te reserveren.
Inchecken
Helaas, kun je vooraf niet online inchecken.
Service aan boord
Eten en drinken
Naargelang de vluchtduur worden een verscheidenheid aan Indonesische, Europese en Aziatische warme maaltijden, een combinatie van snacks en dranken geserveerd.

Entertainment
Er is in de Boeing 777-300ER wifi aan boord, Personal Touch Screen Entertainment system inclusief Live TV. Je kunt kiezen uit 58 films, 50 televisieprogramma’s in verschillende categorieën, zoals actie, drama en comedy, 25 muziekkanalen, 9 radiostations en 140 muziekalbums in verschillende genres van pop en jazz tot klassiek en Indonesische muziek. Daarnaast kunt u kiezen uit 25 interactieve leuke games.

Je kunt aan boord je aankopen contant of met de meest gangbare creditcards betalen.
Relaxen in de vip-lounge van KRAS en TUI voor vluchten vanaf Schiphol
v
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
+10
+9

KRAS en TUI bieden je de mogelijkheid om voor slechts € 22 p.p. gebruik te maken van de vip-lounge op Schiphol.

Voordat je het vliegtuig instapt neem je plaats in de luxe fauteuils en loungebanken in de rustige omgeving van de vip-lounge. Geniet intussen van het buffet met keuze uit warme en koude hapjes en dranken naar keuze. Ook maak je onbeperkt gebruik van de gratis wifi.

Je vindt de Aspire lounge 41, na de douane in terminal 2 tussen Gate E en F of volg de borden. De lounge is dagelijks geopend van 06.00-23.30 uur.

Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven
v

Ga je binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heb je al nagedacht over de manier waarop je naar de luchthaven gaat? Wij helpen je graag een handje.

Overnachten
Wil je ontspannen je vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar de luchthaven en je kunt je auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie
Parkeren
Wij bieden je diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar je 24 uur per dag, 7 dagen per week, je auto kunt parkeren.

Meer informatie
Vervoer van/naar de luchthaven
Heb je vervoer nodig van/naar de luchthaven? Wij bieden je diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden
• Bij het boeken van jouw reis dien je de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In jouw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen je erop dat als de terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland de reis effectief één dag langer is dan de geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van een reisverzekering.
Excursies
Excursiepakket

Wij bieden u de mogelijkheid om reeds bij boeking een prachtig excursiepakket te reserveren, waarbij u kunt proeven van de rijke cultuur en bijzondere tradities die Java & Bali rijk zijn.

Excursiepakket op Bali
Wilt u tijdens de vrije dagen op Bali meer zien het van het land? Het pakket bestaat uit twee excursies en is inclusief entreegelden. Kosten excursiepakket per persoon zijn € 59,- € 65,- of € 69,- bij vertrek t/m maart 2020 en vanaf april 2020 betaalt u € 69,- of € 79,- per persoon. U ziet in het boekingsproces welke prijs voor uw boekperiode van toepassing is. De excursies zijn exclusief lunch.

Ook is er de mogelijkheid om het excursiepakket met privéchauffeur te boeken. Dit excursiepakket kost €109,-, € 115 of €119,- per persoon bij vertrek t/m maart 2020 en vanaf april 2020 betaalt u €119,- of €129,-. U ziet in het boekingsproces welke prijs voor uw boekperiode van toepassing is.

- Barong dans - Kintamani (hele dag, aangeboden op maandag of zaterdag)
In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel. De dag begint met een bezoek aan een traditionele Barongdorp met een dansvoorstelling. Deze dans beschrijft de strijd tussen goed en kwaad en eindigt in een scene waar de dansers proberen het kwaad te beëindigen. Ook bezoekt u het Tirta Empul, de tempel van het heilige water, omringd door het grote heiligdom aan de God Indra. In Kintamani kunt u genieten van het uitzicht op de semi-actieve vulkaan, Mount Batur, die aan de rand van het prachtige Lake Batur ligt. Hier kunt u met een adembenemend uitzicht genieten van uw lunch (niet inbegrepen).

- Ubud (halve dag)
In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel. Deze dag begint met het bezichtigen van Balinese schilderkunsten. Vervolgens bezoekt u de markt van Ubud. De tocht gaat verder naar Batubulan, waar vele steenhouwers aan het beitelen zijn. De laatste stop van vandaag is een bezoek aan een traditioneel Balinees huis.
Noot voor de excursies op Bali
• excursies en routes zijn onder voorbehoud van wijzigingen
• de excursies worden uitgevoerd onder leiding van een Engelstalige gids. Bij een minimum deelname van 10 personen zullen de excursies uitgevoerd worden door een Nederlandstalige (gecertificeerde) gids. Excursies worden uitgevoerd in groepsverband (tenzij u het excursiepakket met privéchauffeur bijboekt).
Hotels

Hieronder vind je voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor je reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvang je bij je reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

Medan's Grand Mercure Hotel ***** - Medan
v
+1

Dit hotel ligt in een bruisende omgeving, in het centrum van Medan. In de directe omgeving vindt u sfeervolle restaurants en winkeltjes. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, restaurant, bar, buitenzwembad, gratis wifi en gratis parkeergelegenheid. De charmante kamers zijn voorzien van een televisie, koffie-en theefaciliteiten en een minibar. De badkamer beschikt over een bad/douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Toledo Inn ** - Samosir
v

Het hotel, met een traditionele Tomok bouwstijl, is rustig gelegen aan het Tobameer in het dorpje Tuk Tuk. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, wifi en (zonne) terras met zitjes aan het Tobameer. De kamer is voorzien van een televisie, airconditioning en terras of balkon. Er is een badkamer met douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Torsibohi ** - Sipirok
v
+2
+1

Het hotel ligt in het midden van Sumarta op ca. 6 km van Sipirok. Het hotel ligt in een prachtige omgeving tegen een heuvel gebouwd en biedt een uitzicht over het dal. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar en zwembad. De kamer is voorzien van een telefoon en televisie. Er is een badkamer met bad/douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Grand Rocky Hotel **** - Bukittinggi
v

Dit charmante hotel ligt in de stad Bukittinggi. Deze stad wordt omringt door de indrukwekkende vulkanen Merapi en Singgalang, maar biedt ook een gezellig stadscentrum. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, bar, restaurant, buitenzwembad, airconditioning en gratis wifi. De kleurrijke kamers zijn voorzien van een televisie, een zitje en gratis wifi. De badkamer beschikt over een bad/douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alila Jakarta **** - Jakarta
v
+1

Het 4-sterren Alila Jakarta hotel ligt op slechts 10 minuten wandelen van het Merdeka paleis. In de nabije omgeving vindt u diverse restaurants, winkels en bars. Het prachtige hotel beschikt over een receptie, 2 restaurants, zwembad, excursiebali en gratis wifi. De moderne kamers beschikken allen over uitzicht over de stad, telefoon, wifi, televisie en badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ibis Braga Bandung *** Bandung
v
+8
+7

Het hotel ligt in het hart van het historische centrum, aan de beroemde straat Braga. Tegenover het hotel bevind zich het museum van de Aziatisch-Afrikaanse Conferentie. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, restaurant en gratis wifi.
De kamers zijn voorzien van airconditioning, minibar, eethoek met koelkast, een waterkoker, een een badkamer met douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Indoluxe **** - Yogyakarta
v
+6
+5

Het Indoluxe hotel ligt op slecht 50 m. van het beroemde monument Yogya Kembali. In de directe omgeving bevinden zich diverse winkels en eetgelegenheden.
Het hotel beschikt over een restaurant, een sky lounge, buitenzwembad op het dak en een spa-en wellnesscentrum. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een televisie, een kluisje, minibar en een koelkast. Uw badkamer is voorzien van een douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ibis Styles *** - Malang
v
+3
+2

Het hotel ligt op ca. 4,5 km van het centrum Malang. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, restaurant, wifi, buitenzwembad en fitnesscentrum. De kamer is voorzien van een televisie, kluis, gratis wifi, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten. Er is een aparte badkamer met douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ketapang Indah **** - Banyuwangi
v

Dit sfeervolle hotel ligt in een rustgevende groene omgeving. In de nabije omgeving vindt u het Ketapang strand en op 8 kilometer afstand bevindt zich het centrum van Banyuwangi. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, restaurant, buitenzwembad, ruime tuin, gratis wifi en gratis parkeergelegenheid. De modern ingerichte kamers zijn voorzien van een televisie, theefaciliteiten, airconditioning en bureau met stoel. De badkamer beschikt over een douche/bad en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mercure Nusa Dua **** - Bali

Het hotel heeft een gunstige ligging in het centrum van Nusa Dua en op ca. 2 km van het winkelcentrum en het zandstrand van Nusa Dua. Ook is het hotel een perfecte uitvalbasis voor uitstapjes naar het bekende Kuta Beach en het beoefenen van verschillende watersporten. Het vliegveld ligt op ca. 14 km afstand van het hotel. Het hotel beschikt over een receptie, wifi (tegen betaling), een restaurant en een bar. Verder is er een fitnesscentrum, watersportfaciliteiten (tegen betaling) en een uniek zwembad op twee niveaus verbonden door een waterval. De kamers zijn voorzien van een 2-persoonsbed of twee 1-persoonsbedden, televisie, telefoon, wifi (tegen betaling), airconditioning, een kluisje, minibar en koffie- en theefaciliteiten. Een badkamer met douche, toilet en een föhn.

Of kiest u voor de laatste 5 nachten voor het 4-sterren Prama Sanur Beach?

We bieden u de mogelijkheid om de laatste 5 nachten van de rondreis (dag 18 t/m 22) te verblijven in het 4-sterrenhotel Prama Sanur Beach. Bent u geïnteresseerd? Dan verwijzen wij u graag door naar deze pagina voor de prijzen en meer informatie.

Plaatsinfo
Jakarta

Jakarta is een stad die ongelooflijk veel te bieden heeft, zoals het Nationaal Museum en de prachtige houthaven, de Sunda Kelapa.

Sumatra
v

Bent u op zoek naar pure en ongerepte natuur, dan is Sumatra de ultieme reisbestemming. Uitgestrekte theeplantages waar in de groene omgeving een serene rust. Wellicht ziet u nog wel theepluksters aan het werk! De prachtige jungle waar kleurrijke bloemen prachtig contrasteren tegen het groene decor van lianen, palmen en varens. Op zoek naar orang-oetans in Bukit Lawang. Of de machtige vulkaantoppen in de bosrijke omgeving van Bukkuttingi. Ook een boottocht aan het Tobameer met bezoek aan kleine authentieke dorpjes mag op deze prachtige reis niet ontbreken. Een bestemming om nooit meer te vergeten!

Bali
v

Op het Indonesische eiland Bali vindt u echt alle ingrediënten voor een zalige vakantie: tropische oerwouden, heerlijke witte zandstranden, wuivende palmbomen, gifgroene rijstvelden en alle toeristische voorzieningen die u zich maar kunt wensen. Maar Bali is véél meer dan alleen tropische stranden, romantische zonsondergangen, een uitstekende keuken en kwalitatief zeer goede hotels! U wordt er vriendelijk en bijzonder gastvrij ontvangen en u kunt er proeven van een rijke cultuur en bijzondere tradities. Het achterland is bovendien uitermate boeiend en afwisselend.

25 maart 2020: Silence Day (Nyepi) op Bali!
Silence Day (het Balinese Nieuwjaar) is één van de belangrijkste feestdagen voor de Hindoeistische Balinezen. Die dag geloven zij dat de wereld die we kennen wordt vernietigd door Shiva om nadien weer helemaal nieuw te worden heropgebouwd. De weken ervóór zijn de Balinezen bezig met het maken van hun 'Ogoh-Ogoh', monsters van bamboe en papier-maché die de demonen ervan moeten weerhouden het godeneiland Bali aan te vallen. De avond vóór Nyepi zijn er op vele plaatsen ogoh-ogoh-optochten. Na de optocht worden de monsters op het strand verbrand, hetgeen het begin van Nyepi aanduidt. 24 uur lang mag men niet werken, koken, vuur stoken, lichten aandoen, tv kijken en spelen. Deze dag staat geheel in het teken van mediteren. Iedereen (ook toeristen!) wordt geacht binnen (toeristen binnen het hoteldomein!) te blijven. In sommige hotels, met op deze dag een minimale personeelsbezetting, mogen gasten wel gebruikmaken van het zwembad (het strand is echter verboden). Zelfs de internationale luchthaven is 24 uur gesloten!

Java

Java is gelegen in hart van Indonesië. Hier vindt u de hoofdstad van Indonesië: Jakarta. Daarnaast heeft Java een paar van de mooiste bezienswaardigheden van Indonesië. Bijvoorbeeld is het Borobudur tempelcomplex (het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld) en het Prambanan tempelcomplex (grootste hindoetempel van Indonesië).

Indonesië
v
Bali-193s
Bali-193s
+5
+4

Een reis naar Indonesië betekent een onderdompeling in een heel andere wereld met een vleugje Hollandse historie. Het landschap wordt getekend door een overweldigende diversiteit: ondoordringbare regenwouden, hoge bergketens, imposante vulkanen en vruchtbare valleien wisselen elkaar af. Wist u overigens dat Indonesië de grootste archipel ter wereld is? Ze omvat ruim 13.000 eilanden, waarvan er zo’n 3.000 min of meer bewoond zijn. Natuurlijk beschikken zij vrijwel allemaal over prachtige stranden, waar u zich onder de kokospalmen en de stralende zon in het paradijs waant! De gewoonten en tradities van de verschillende volkeren zijn bovendien uiterst boeiend en de Indonesische keuken voortreffelijk. Een heerlijke vakantiebestemming!

Klimaat
De beste reistijd voor Indonesië

Na een korte hevige bui weer volop zon, ook in de regentijd goed te bereizen.
Er zijn dan minder toeristen, het is minder heet en er is veel groene natuur.

Klimaat Indonesië - Bali / Lombok

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C) 31° 31° 31° 32° 32° 31° 31° 32° 32° 33° 32° 31°
De beste reistijd is mei t/m oktober. Het regenseizoen is januari t/m april en november, december.

Klimaat Indonesië - Java

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C) 29° 29° 30° 31° 31° 31° 31° 31° 31° 31° 31° 30°
De beste reistijd is mei t/m oktober. Het regenseizoen is januari t/m april en december.

Klimaat Indonesië - Komodo / Flores

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C) 31° 31° 31° 31° 30° 30° 29° 29° 30° 31° 31° 31°
De beste reistijd is april t/m oktober. Het regenseizoen is januari t/m maart en november, december.

Indonesië - Sulawesi

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C) 29° 29° 30° 31° 31° 31° 31° 31° 31° 31° 31° 30°
De beste reistijd is april t/m november. Het regenseizoen is januari t/m maart en december.

Indonesië - Sumatra

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C) 30° 31°32° 32° 32° 32° 32° 31° 31° 31° 30° 30°
De beste reistijd is maart, mei t/m augustus.Het regenseizoen is januari, februari, april en september t/m december.

groen = de beste reistijd
geel= regenseizoen

Ontmoet
Ontmoet
v
Ontmoet hiken singles
Ontmoet hiken singles

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
Ontmoet is een website waar je de reisgenoten voorafgaand aan jouw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kan je elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

Zijn er al reacties op deze reis?
Op Ontmoet kies je eerst bij de reis een van de vertrekdata. Je ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop je kan reageren of dat je zelf een eerste bericht wilt plaatsen. Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten.

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op je vakantie!

Beoordelingen
Anderen bekeken ook
Rondreis Sumatra, Java en Bali (Prama Sanur Beach)
Rondreis Sumatra, Java en Bali (Prama Sanur Beach)
 • Nagenieten op Bali in 4-sterren Prama Sanur Beach
 • Sta oog in oog met de Orang-oetans op Sumatra
 • Inclusief een aantal must-do excursies!
 • 24 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum03-02-2020
Reisduur24 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1849
7,3Bekijk reis
Rondreis Java & Bali (Prama Sanur Beach)
Rondreis Java & Bali (Prama Sanur Beach)
 • Nagenieten op Bali in 4-sterren Prama Sanur Beach
 • Prambanan, Borobudur, Bandung & nog zoveel méér
 • Inclusief excursies én entreegelden!
 • 17 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum10-02-2020
Reisduur17 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1229
7,7Bekijk reis
Rondreis Java & Bali (Mercure Nusa Dua)
Rondreis Java & Bali (Mercure Nusa Dua)
 • Nagenieten op Bali in 4-sterren Mercure Nusa Dua
 • Prambanan, Borobudur, Bandung & nog zoveel méér
 • Inclusief excursies én entreegelden!
 • 17 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum10-02-2020
Reisduur17 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1099
7,7Bekijk reis
Individuele rondreis Bali cultuur & strand
Individuele rondreis Bali cultuur & strand
 • Goed geregeld: incl. vlucht, verblijf en transfers
 • Zelf op pad op het prachtige Indonesische eiland
 • Heerlijke stranddagen in het zuiden van Bali
 • 10 of 17 of 21 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum29-10-2020
Reisduur10 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf819
7,9Bekijk reis