Rondreis Grand Tour Indonesië

Veelzijdige 24-daagse rondreis naar o.a. Sumatra, Java, Sulawesi, Bali en Lombok

2TraditioneleHuizen_Sulawesi_S
5_theater_poppen_Java_Indonesie
2_Bloemen_Wierook_Tempel_Bali_S
380558410_Pramabanan_Java_Indonesie
385175536_Borobudur_Java_Indonesie
2TraditioneelHuisje_Sulawesi_S
2TraditioneleHuisjes_Sulawesi_S(1)
2keningOpTraditioneelHuisje_Sulawesi_S
nl_00042974_s
6_Royal_Palace_Ubud_Bali_Indonesie
5_Royal_Palace_Ubud_Bali_Indonesie
5_Puri_Kantor_Ubud_Bali_Indonesie
5_rijstveld_Jatiluwih_Ubud_Indonesie
1onkey_Forest_Park_Ubud_Bali_Indonesie
Strand met bootje
v
traditionele tongkonan met zadeldak
2TraditioneleHuizen_Sulawesi_S
5_theater_poppen_Java_Indonesie
2_Bloemen_Wierook_Tempel_Bali_S
380558410_Pramabanan_Java_Indonesie
385175536_Borobudur_Java_Indonesie
2TraditioneelHuisje_Sulawesi_S
2TraditioneleHuisjes_Sulawesi_S(1)
2keningOpTraditioneelHuisje_Sulawesi_S
nl_00042974_s
6_Royal_Palace_Ubud_Bali_Indonesie
5_Royal_Palace_Ubud_Bali_Indonesie
5_Puri_Kantor_Ubud_Bali_Indonesie
5_rijstveld_Jatiluwih_Ubud_Indonesie
1onkey_Forest_Park_Ubud_Bali_Indonesie
Strand met bootje
8,0
IG
  • Kennismaking met vijf mooie Indonesische eilanden
  • Ontdek Bogor, Bandung & Yogyakarta op Java
  • Bezoek ongerept Sumatra & traditioneel Sulawesi
  • Genieten van de hagelwitte stranden op Bali & Lombok
  • Tip: boek het exursiepakket!
8.0101
8,0
Beoordeeld door 1 reiziger van Kras
Rondreis Grand Tour Indonesië
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

Vlucht Amsterdam-Medan en Lombok-Amsterdam met Garuda Indonesia (beide met overstap in Jakarta)
• Binnenlandse vluchten Medan-Jakarta, Surabaya-Makassar, Makassar-Denpasar en Denpasar-Lombok met Garuda Indonesia (incl. max. 30 kg ruimbagage, evenals de intercontinentale vlucht)
Handbagage en ruimbagage
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
• Rondreis met touringcar, trein, boot en vluchten
• 21 nachten verblijf in genoemde hotels (of gelijkwaardig)
• 21x ontbijt, 10x lunch (dag 3 t/m 7, 9, 15 t/m 18) en 3x diner (dag 15 t/m 17)
• Nederlandssprekende reisleiding (vanaf 10 personen)
• Stadstour Medan
• Boottocht Tobameer
• Bezoek Orang Oetangs bij Bukit Lawang
• Bezoek aan botanische tuinen van Bogor
• Bezoek aan Torajaanse dorpen
• Beschreven excursieprogramma indien u het excursiepakket bijboekt

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten €19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds €2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten (ter plaatse)• Excursies en entreegelden, vooraf bij te boeken
• Fooienpot, ca. €3,50 p.p.p.d.
• Fooien reisleider en chauffeur
• Lokale gidsen
Klik hier voor de details van alle bijkomende kosten ter plaatse (onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen)

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
Excursiepakket op Java, Bali en Lombok inclusief 5x lunch en verplichte lokale gidsen:
- ca. €155,- per persoon
• Vip-lounge Schiphol

Belangrijk

• Voor deze reis dient u goed ter been te zijn. Voor meer informatie zie 'Praktische info'.
• Houdt u er rekening mee dat op West-Java (voornamelijk in en rondom Jakarta, Bandung en Yogyakarta) het verkeer druk en chaotisch is. Het kan voorkomen dat u langer onderweg bent dan vooraf gepland.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 10
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 20
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

Dagprogramma

Rondreis Grand Tour Indonesië

v
traditionele tongkonan met zadeldak
2TraditioneleHuizen_Sulawesi_S
5_theater_poppen_Java_Indonesie
2_Bloemen_Wierook_Tempel_Bali_S
2TraditioneleHuizen_Sulawesi_S
traditionele tongkonan met zadeldak
5_theater_poppen_Java_Indonesie
+4
+3

Een mooie kennismaking met vijf Indonesische eilanden, elk met hun eigen cultuur, historie en natuur. We beginnen op het ongerepte Sumatra. Hier staan we misschien wel oog in oog met de orang-oetans in het Gunung Leuser National Park en varen we over het Tobameer. Vervolgens ontdekken we de vele hoogtepunten van Java, waaronder Bogor, Bandung en Yogyakarta. Er komt meer moois aan op deze reis. We vervolgen onze weg naar Sulawesi waar we ons laten onderdompelen in de Torajaanse cultuur. We pakken onze koffers weer in om naar Bali te gaan. Hier gaan we genieten van de hindoeïstische bevolking en Ubud. Altijd al naar een leefgebied willen gaan van apen? Dat kan in Monkey Forest. En als u een kunstliefhebber bent, probeer dan een batik-cursus. We naderen het eind van de reis: op naar Lombok! Geniet voor u weggaat van de witte stranden of de watervallen.

Open alle items

Dag 1• Amsterdam - Medan (Sumatra)

We vliegen vandaag met Garuda Indonesia van Amsterdam naar Medan met een korte tussenstop, de luchthaven van Sumatra, waar we de volgende dag aankomen.

Dag 2 • Samosir

v
Welkom op Sumatra! Na aankomst op de luchthaven worden we verwelkomd door de gids en maken als het even kan een stadstour door Medan, de hoofdstad van Sumatra. Het is een bruisende stad met veel bezienswaardigheden, waaronder de grootste moskee van Sumatra, een ontwerp van een Nederlandse architect. In Medan vinden we ook nog andere vele Nederlandse invloeden terug uit de koloniale tijd. Wauw, kijk dat gebouw eens! We zien hier een grote watertoren wat als symbool staat voor de stad Medan. Ook bewonderen we het Maimoonpaleis van de voormalige sultan van Deli. Tijd om te vertrekken uit Medan. We zetten onze reis voort om te stoppen bij rubber- en palmolieplantages. Ook maken we een kleine stop in Siantar en wanen we onszelf in Boeddhistische sferen, bij de tempel Vihara Avalokitesvara. Hier staat ook het 22,8 m hoge standbeeld van Kwan Im – de godin van de barmhartigheid. Het is het grootste standbeeld van Indonesië. Bij Parapat stappen we op een boot om naar Samosir Island te gaan. Hier verblijven we twee nachten. (Reisafstand ca. 237km).

Noot: indien we laat arriveren door mogelijke wegwerkzaamheden of files nemen we een privé ferry.

Dag 3 • Tobameer boottocht

v
Na het ontbijt staat een boottocht op het Tobameer op het programma. Dit meer is het grootste kratermeer ter wereld. Eronder ligt een supervulkaan. De laatste uitbarsting is al 70.000 jaar geleden en heeft volgens experts het klimaat op de wereld veranderd. Vanwege het kannibalisme tot ver in de 19e eeuw bezoeken we het koningsdorp Amarita. We wonen in Simanindo een traditionele Batak dans bij. Ook kunt u hier het museum Huta Bolon Simanindo bezoeken. Bij Tao Island maken we een stop om een verfrissende duik te nemen in het Tobameer. Onze laatste stop voordat we terug gaan naar het hotel is het dorp Tomok. Wilt u typische souvenirs kopen? Dat kan hier, een hele straat vol met winkels. Tenslotte stoppen we bij de tombe van Sacrophagus, voordat we weer teruggaan naar ons hotel. De lunch is vandaag inbegrepen.

Dag 4 • Berastagi

v
Met de ferryboot en bus rijden we terug naar Parapat. Via prachtige weggetjes arriveren wij in Berastagi. We stoppen onderweg bij een mooi uitkijkpunt over het Tabomeer en bij Pematang Purba om het houten huis ‘Ruma Bolon’ te zien. Daarnaast bezoeken we de Tongging heuvel met prachtig uitzicht op de Sipisopiso wateval. We verblijven hier één nacht. (Reisafstand ca. 115km)

Dag 5 • Bukit Lawang

v
We rijden langs de voet van de Bukit Barisan bergen naar Bukit Lawang. Bukit Lawang is een paradijselijk dorpje dat ligt in het regenwoud. Dit is het leefgebied is van de orang oetans, een bedreigde diersoort. Over smalle, onregelmatige en heuvelachtige paden maken we een korte trekking door de jungle. En met een beetje geluk zien we vandaag de orang oetans. In Bukit Lawang overnachten wij één nacht. De lunch is vandaag inbegrepen. (Reisafstand ca. 130km)

Dag 6 • Bukit Lawang - Medan - Jakarta (Java)

Na de transfer naar de luchthaven van Medan, pakken we het vliegtuig naar Jakarta op Java. De lunch is vandaag inbegrepen. Overnachting in Jakarta.

Dag 7 • Bandung

v
+2
+1
Na een heerlijke nacht in Jakarta beginnen we aan de reis door Java. We laten Jakarta achter ons en gaan op weg naar Bandung. Onderweg schenken we aandacht aan het koloniale stadje Bogor. Hier bezoeken we de botanische tuin, oftewel ‘Kebun Raya’ met duizend verschillende soorten tropische planten en bomen. We kunnen volop genieten van de prachtige natuur, wat een goed begin van de reis op Java! Als het kan, rijden we via de Puncak Pas naar Bandung (in de weekenden is deze gesloten, waardoor er een alternatieve route wordt aangeboden). Onderweg maken we een fotostop bij de uitgestrekte theeplantages. Met een beetje geluk vangen we een glimp op van de theeplukkers met hun karakteristieke hoeden. We rijden door naar het hotel in Bandung, waar we twee nachten verblijven. De lunch is vandaag inbegrepen. (Reisafstand ca. 170km)

Dag 8 • Vrije dag in Bandung - stadstour Bandung (optioneel)

v
Voor de liefhebbers is er een optionele excursie (inclusief bij het excursiepakket), namelijk een stadstour door Bandung. We maken een wandeling door de hoofdstad van West-Java, dat een Nederlandse geschiedenis kent. Hier zien we nog vele sporen van terug. Zo was de bijnaam van Bandung tijdens de VOC-tijd ‘Paris of Java’. Straatnamen als ‘Den Haag Klapperkoek’ of ‘Holland Bakery’, zeggen ook al genoeg. We bezoeken onder andere de Azië-Afrika straat, de Braga straat en het beroemde Gedung Sate, wat ontworpen is door de Nederlandse architect J. Gerber. In de koloniale tijd was in dit gebouw het ‘Department van Gouvernementsbedrijven’ van Nederlands-Indië gevestigd. Tegenwoordig is het Gedung Sate het gouvernementsgebouw van West-Java. In de middag kunt u genieten van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 9 • Yogyakarta

v
+1
Vroeg uit de veren! Vanuit Bandung reizen we per trein* naar Yogyakarta. Een schitterende reis door de verbluffende natuur. Onderweg kunnen we genieten van de bergen, dorpjes en rijstvelden. Na aankomst in Yogyakarta wordt u naar het hotel gebracht. Hier verblijven we de komende drie nachten. De rest van de dag is ter vrije besteding. Ga de stad verkennen, neem een duik of pak een boek en geniet van uw vrije dag in Yogyakarta!

* Deze treinrit duurt ca. 8 uur (vertrek 07.20 uur, aankomst 15.10 uur, tijden onder voorbehoud) en vindt plaats in Executive/Business Class compartimenten. Er wordt altijd geprobeerd om de gehele groep zoveel mogelijk bij elkaar (in dezelfde compartimenten/coupés) te laten reizen, echter dit is afhankelijk van de beschikbaarheid. Aan boord kunt u drankjes, eten en snacks kopen en er zijn toiletten aanwezig. Uw bagage wordt per bus naar Yogyakarta gebracht, dus u dient alle spullen die u tijdens de treinreis nodig heeft in een aparte tas/rugzak te pakken.

Dag 10 • Vrije dag Yogyakarta - Prambanan (optioneel)

v
380558410_Pramabanan_Java_Indonesie
+1
380558410_Pramabanan_Java_Indonesie
Heeft u het facultatieve excursiepakket geboekt? Pak uw camara en dan kunnen we gaan! We vertrekken in de ochtend naar Kraton, het paleis van de Sultan uit 1756. We gaan genieten van een heerlijke lokale lunch. Niet getreurd! Er staat vandaag nog een hoogtepunt op het programma: we gaan het Prambanan bewonderen. Deze hindoetempel is een gigantisch tempelcomplex waarvan over de ontstaansgeschiedenis veel verschillende verhalen rondgaan.

Dag 11 • Vrije dag Yogyakarta - Borobudur (optioneel)

v
385175536_Borobudur_Java_Indonesie
385175536_Borobudur_Java_Indonesie
+3
+2
Wanneer u het optionele excursiepakket heeft geboekt, vertrekken we in de morgen naar het indrukwekkende Borobudur. De Borobudur is het bekendste monument van Indonesië. U zult beslist onder de indruk zijn van het tegen een heuvel aangebouwde en op tien terrassen gelegen bedevaartcomplex. De tempel is onder meer het slachtoffer geworden van aardbevingen, zon, regen en beeldenstormen. De Borobudur is een beschermd UNESCO monument. Lunch is inbegrepen tijdens deze facultatieve excursie. In de middag kunt u heerlijk relaxen in het hotel of duikt u het stadsleven van Yogyakarta in?

Dag 12 • Malang

v
Goedemorgen, vroege vogel! We gaan per trein* naar Malang. We maken een bijzondere tocht langs plantages en rijstvelden. De komende twee nachten verblijven we in Malang.

* Deze treinrit duurt ca. 8 uur (vertrek 07.30, aankomst 15.40 uur, tijden onder voorbehoud) en vindt plaats in Executive/Business Class compartimenten. Er wordt altijd geprobeerd om de gehele groep zoveel mogelijk bij elkaar (in dezelfde compartimenten/coupés) te laten reizen, echter dit is afhankelijk van de beschikbaarheid. Aan boord kunt u drankjes, eten en snacks kopen en er zijn toiletten aanwezig. Uw bagage wordt per bus naar Malang gebracht, dus u dient alle spullen die u tijdens de treinreis nodig heeft in een aparte tas/rugzak te pakken.

Dag 13 • Vrije dag Malang - Bromo vulkaan (optioneel)

v
+1
Voor de liefhebbers van natuur is er een facultatieve excursie (ter plaatse te boeken en te betalen) naar de zonsopgang bij de Bromo Krater. Het is een excursie die begint om 01.00 uur. We vertrekken vanuit het hotel naar Tosari Village. Hier staat een jeep klaar om u naar het maanachtige landschap van de Bromo Krater te brengen. Wat een belevenis! Dit unieke uitzicht gaat u zeker nooit meer vergeten. Na deze indrukwekkende excursie wordt u teruggebracht naar het hotel, waar de rest van de dag ter vrije besteding is, zodat u kunt uitrusten van de korte nacht.

Dag 14 • Surabaya - Makassar (Sulawesi)

v
In de ochtend hebben we genoeg tijd om te ontbijten en de koffer weer in te pakken: we are going to Sulawesi. Vanaf Surabaya vliegen we naar de luchthaven van Makassar op Sulawesi. Wanneer we aankomen, worden we naar ons hotel gebracht voor de overnachting.

Dag 15 • Makassar - Toraja

v
2TraditioneelHuisje_Sulawesi_S
2TraditioneleHuisjes_Sulawesi_S(1)
2TraditioneelHuisje_Sulawesi_S
2TraditioneleHuisjes_Sulawesi_S(1)
+1
Na het ontbijt vertrekken we naar onze volgende bestemming Toraja, bekend vanwege de bijzondere dodencultuur. De naam Tanah Toraja staat voor ‘Land van de Koningen’. Tijdens onze rit rijden we langs de kust richting Pare Pare. Onderweg stoppen we voor een lunch. Vervolgens rijden we door naar het bergachtige binnenland. We houden een koffiestop bij Puncak Lakawang, waar we genieten van een spectaculair panoramisch uitzicht. Laat in de middag komen we aan in het hotel in Toraja, waar we drie nachten verblijven. Diner is vandaag inbegrepen. (Reisafstand ca. 309km)

Dag 16 • Toraja

v
2keningOpTraditioneelHuisje_Sulawesi_S
nl_00042974_s
2keningOpTraditioneelHuisje_Sulawesi_S
+1
nl_00042974_s
We beginnen de dag met een ontbijt in het hotel en vervolgen onze reis met een bezoek aan de omliggende Torajaanse dorpen. In Lemo bezichtigen we de hangende graven en de rijen met houten Tau Tau beelden. Deze beelden bewaken de graven en hebben vaak de gelaatstrekken van de overledenen. Ook Londa staat op het programma, hier bevinden zich de grafgrotten. Vervolgens vertrekken we naar het oude traditionele dorp Kete Kesu met haar Tongkonan huizen. Dit zijn traditionele huizen waarvan de daken de vormen hebben van een zadel en de gevels zijn versierd met hoorns van een buffel. In Kete Kesu vinden we rijstschuren en is er wellicht een demonstratie waarbij we zien hoe het kleurrijke houtsnijwerk tot stand komt. Tenslotte maken we een stop in de dorpen Suaya, waar we de traditie van de babybomen gaan ontdekken en Siguntu, een typische Toraja nederzetting. De lunch en diner zijn vandaag inbegrepen.

Dag 17 • Toraja

v
+1
Zijn we weer klaar voor een fantastische dag? Vergeet uw camera niet mee te nemen! We vertrekken naar Rantepao, waar we geweldige uitzichten hebben over de omliggende valleien. Een traditioneel dorp wat we vandaag gaan bezoeken is Pallawa. Dit dorp is bekend om haar oude huizen en rijstschuren die op de terrassen gebouwd zijn. Ook gaan we naar de weefstad Sa’dan, waar we zien hoe de lokale bevolking kleding maakt. Zittend in de schaduw van de huizen, zijn de vrouwen aan het werk. Op een aantal plaatsen kunt u deze stoffen kopen als een prachtig souvenir. Verder gaan we naar Bori, waar we de grootse megaliet en boomgraven kunnen bewonderen. Verder bezoeken we Marante en Naggala. Lunch en diner zijn vandaag inbegrepen.

Dag 18 • Makassar - Ubud

Op naar het volgende avontuur in Bali! We rijden terug naar de luchthaven van Makassar, vanwaar we naar Denpasar op het Indonesische ‘Godeneiland’ Bali vliegen. Na aankomst op de luchthaven, volgt de transfer naar Ubud. Hier verblijven we de komende drie nachten. Lunch is vandaag inbegrepen.

Dag 19 • Vrije dag Ubud - stadstour Ubud (optioneel)

Een vrije dag voor de boeg waarbij u op eigen gelegenheid Ubud kunt verkennen! Of heeft u het optionele excursiepakket geboekt? Dan gaat u vandaag de omgeving van Ubud ontdekken. Onder andere gaat u de hindoeïstische Gunung Kawi Tempel bewonderen. De 10 beelden uit de wand van de berg staan centraal, welke ter ere zijn van Koning Anak Wungsu en zijn vele vrouwen. Eenmaal dit complex gezien, gaan we verder naar de Tegenungan watervallen. Na een kleine wandeling komen we aan bij de waterval. Wat indrukwekkend! Vergeet uw zwemkleding niet! De lunch is inbegrepen bij deze excursie.

Dag 20 • Vrije dag Ubud

v
6_Royal_Palace_Ubud_Bali_Indonesie
5_Royal_Palace_Ubud_Bali_Indonesie
5_Puri_Kantor_Ubud_Bali_Indonesie
5_rijstveld_Jatiluwih_Ubud_Indonesie
1onkey_Forest_Park_Ubud_Bali_Indonesie
6_Royal_Palace_Ubud_Bali_Indonesie
5_Royal_Palace_Ubud_Bali_Indonesie
5_Puri_Kantor_Ubud_Bali_Indonesie
+4
5_rijstveld_Jatiluwih_Ubud_Indonesie
+3
Wat lekker, een vrije dag! Een paar suggesties van Kras: verwen uzelf met een Balinese massage of struin langs de vele galerieën en souvenirswinkeltjes. Ook leuk: huur een fiets voor een mooi tochtje door de ongerepte natuur of volg een kookworkshop waarbij u meer te weten komt over de Indonesische keuken.

Dag 21 • Ubud - Senggige (Lombok)

Heeft u Ubud goed verkend? Het laatste avontuur ligt op ons te wachten; Lombok. Vanaf Denpasar vliegen we naar Lombok. We worden opgehaald en naar het hotel in Senggigi gebracht waar we twee nachten verblijven.

Dag 22 • Vrije dag Lombok - bezoek Sasak dorp (optioneel)

v
Strand met bootje
Strand met bootje
Strand met bootje
Strand met bootje
We hebben vandaag uitgebreid de gelegenheid om de sfeer op te nemen en te genieten van de witte stranden. Heeft u het optionele excursiepakket geboekt, dan wordt er een bezoek gebracht aan een traditioneel Sasak dorp. We bezoeken als eerste het weefcentrum Sukarara. Om de cultuur en speciale manier van het traditionele weven te kunnen behouden, geven de ouders het door aan hun kinderen. In het Sasak dorp Rambitan krijgen we een goed beeld van het dagelijkse leven, de cultuur en de tradities op Lombok. De lunch is hierbij inbegrepen.

Dag 23-24 • Lombok - Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Lombok voor de terugvlucht naar Amsterdam. Aankomst in Amsterdam op dag 24. Einde van een overgetelijke rondreis.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Excursies

Excursiepakket

Wij bieden u de mogelijkheid om reeds bij boeking een prachtig excursiepakket te reserveren, waarbij u kunt proeven van de rijke cultuur en bijzondere tradities die de vijf Indonesische eilanden rijk zijn.

Excursiepakket op Java, Bali en Lombok

Maak uw reis compleet! U heeft de mogelijkheid om vooraf bij de boeking een entreegelden/lunchpakket bij te boeken voor de rondreis. Het bij te boeken excursiepakket op Java, Bali en Lombok tijdens de rondreis met entreegelden biedt u het volgende:

- Stadstour Bandung
- Bezoek aan het paleis van de sultan & Prambanan
- Bezoek aan Borobudur tempel
- Stadstour Ubud met Gunung Kawi tempel en Tegenungan waterval
- Bezoek aan Sasak dorp
- Verplichte lokale gidsen tijdens bovenstaande excursies
- Transfers
- Inclusief 5x lunch

Voor meer informatie over de excursies verwijzen wij u graag door naar het tabblad 'Dagprogramma'.

Vlucht

Garuda Indonesia

v
Garuda vliegtuig
Garuda
Garuda
Garuda
Garuda vliegtuig
Garuda
+2
Garuda
+1

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over Garuda Indonesia, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de site van Garuda Indonesia of neem contact op met het service centre van Garuda Indonesia op telefoonnummer 020-55 02 600.

Bagage

Ruimbagage
Economy Class: 30 kg ruimbagage

Handbagage
U mag 1 stuk handbagage meenemen. De maximale afmetingen zijn 56 cm x 36 cm x 23 cm en het maximale gewicht is 7 kg. U mag daarnaast een handtas of laptop meenemen.

Lees meer over de bagageregels op de website van Garuda Indonesia.

Stoelkeuze

Economy Class - beenruimte
Deze klasse biedt ruime stoelen met een unieke 3-3-3 configuratie Een comfortabele, ergonomische stoel met veel beenruimte (tot 78 cm). Alle stoelen zijn voorzien van een instelbare hoofdsteun, zodat u comfortabel zit.

Inchecken

Helaas, kunt U vooraf niet online inchecken.

Service aan boord

Eten en drinken
Naargelang de vluchtduur worden een verscheidenheid aan Indonesische, Europese en Aziatische warme maaltijden, een combinatie van snacks en dranken geserveerd.

Entertainment
Er is in de Boeing 777-300ER wifi aan boord, Personal Touch Screen Entertainment system inclusief Live TV. U kunt kiezen uit 58 films, 50 televisieprogramma’s in verschillende categorieën, zoals actie, drama en comedy, 25 muziekkanalen, 9 radiostations en 140 muziekalbums in verschillende genres van pop en jazz tot klassiek en Indonesische muziek. Daarnaast kunt u kiezen uit 25 interactieve leuke games.

U kunt aan boord uw aankopen contant of met de meest gangbare creditcards betalen.

Relaxen in de Kras vip-lounge voor vluchten vanaf Schiphol

v
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
+10
+9

Kras biedt u de mogelijkheid om voor slechts € 22 p.p. gebruik te maken van de Kras vip-lounge op Schiphol.

Voordat u het vliegtuig instapt kunt u in een prettige, rustige omgeving met luxe fauteuils en loungebanken genieten van een buffet met warme en koude hapjes en drankjes naar keuze. U kunt onbeperkt gebruik maken van gratis wifi.

U vindt de Aspire lounge 41, na de douane in terminal 2 tussen Gate E en F of volg de borden. De lounge is dagelijks geopend van 06.00-23.30 uur.

Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven

v

Gaat u binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heeft u al nagedacht over de manier waarop u naar de luchthaven gaat? Wij helpen u graag een handje.

Overnachten

Wilt u ontspannen uw vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar de luchthaven en u kunt uw auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie

Parkeren

Wij bieden u diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar u 24 uur per dag, 7 dagen per week, uw auto kunt parkeren.

Meer informatie

Vervoer van/naar de luchthaven

Heeft u vervoer nodig van/naar uw luchthaven? Wij bieden u diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden

• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Hotels

Hieronder vindt u voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

Hotel Toledo Inn ** - Samosir

v

Het hotel, met een traditionele Tomok bouwstijl, is rustig gelegen aan het Tobameer in het dorpje Tuk Tuk. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, wifi en (zonne) terras met zitjes aan het Tobameer. De kamer is voorzien van een televisie, airconditioning en terras of balkon. Er is een badkamer met douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sinabung Hotel **** - Berastagi

Het hotel ligt in de hooglanden van Brastagi Karo met twee nabij gelegen vulkanen, Sibayak en Sinabung. Het hotel ligt op de route naar Medan op ca. 90km. Het hotel beschikt over buitenzwembad, sportfaciliteiten, restaurant, souvenirwinkeltje, bar, gratis wifi in de openbare ruimtes, was- en strijkservice (tegen betaling) en 24-uursreceptie. De kamers zijn voorzien van televisie, koffie- en theefaciliteiten en badkamer met bad of douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rindu Alam * - Bukit Lawang

Het hotel is gelegen aan de oevers van de rivier Bohorok van het dorp Bukit Lawang. Op ca. 25 min wandelen van het hotel ligt het bekende orang oetan rehabilitation centrum. Het hotel beschikt over een restaurant, activiteitendesk en roomservice (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van airconditioning/plafondventilator, televisie, veranda en uitzicht op de tuin of op de rivier. Badkamer met douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alila Jakarta **** - Jakarta

v
+1

Het 4-sterren Alila Jakarta hotel ligt op slechts 10 minuten wandelen van het Merdeka paleis. In de nabije omgeving vindt u diverse restaurants, winkels en bars. Het prachtige hotel beschikt over een receptie, 2 restaurants, zwembad, excursiebali en gratis wifi. De moderne kamers beschikken allen over uitzicht over de stad, telefoon, wifi, televisie en badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ibis Braga Bandung *** Bandung

v
+8
+7

Het hotel ligt in het hart van het historische centrum, aan de beroemde straat Braga. Tegenover het hotel bevind zich het museum van de Aziatisch-Afrikaanse Conferentie. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, restaurant en gratis wifi.
De kamers zijn voorzien van airconditioning, minibar, eethoek met koelkast, een waterkoker, een een badkamer met douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Indoluxe **** - Yogyakarta

v
+6
+5

Het Indoluxe hotel ligt op slecht 50 m. van het beroemde monument Yogya Kembali. In de directe omgeving bevinden zich diverse winkels en eetgelegenheden.
Het hotel beschikt over een restaurant, een sky lounge, buitenzwembad op het dak en een spa-en wellnesscentrum. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een televisie, een kluisje, minibar en een koelkast. Uw badkamer is voorzien van een douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ibis Styles *** - Malang

v
+3
+2

Het hotel ligt op ca. 4,5 km van het centrum Malang. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, restaurant, wifi, buitenzwembad en fitnesscentrum. De kamer is voorzien van een televisie, kluis, gratis wifi, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten. Er is een aparte badkamer met douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Four Point Makassar **** - Makassar

Het comfortabele Four Points in Makassar heeft een ideale locatie. Het is gelegen in het hart van de stad, u kunt eenvoudig het 16-eeuwse Nederlandse fort Rotterdam, drijvende moskee bij Losari strand en de eerste ondergrondse shopping centrum te bereiken. Het hotel beschikt over gratis wifi, zwembad en restaurant. De kamers zijn voorzien van airconditioning, kluis, televisie, minibar en badkamer met bad en/of douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Misiliana Heritage *** - Rantepao

Het Misiliana hotel wordt gerund door een traditioneel Trojaanse familie en heeft een fijne locatie, centraal gelegen tussen de torajaanse dorpen. Het hotel beschikt over een zwembad, tennisbaan, spa en een fijne tuin. De kamers zijn voorzien van terras of balkon, televisie en gratis wifi. Badkamer met douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Santi Mandala **** - Ubud

v

Santi Mandala Villa & Spa ligt in een weelderige omgeving aan de rand van Ubud, waar vele culturele bezienswaardigheden, eetgelegenheden en de populaire markt van Ubud te vinden zijn. Het hotel beschikt over een receptie, groot zwembad met poolbar, trimbaan, wellnesscentrum, koffiebar, openluchtrestaurant en gratis wifi. De tropische ruime villa’s zijn luxe ingericht met airconditioning, balkon en satelliet-tv. De badkamer heeft een toilet, bad/douche en föhn.

Hotel Sthala ***** - Ubud

v
+43
+42

Dit moderne hotel ligt op slecht 15 minuten rijden van Ubud, waar u prachtige groene rijstvelden en magische tempels vindt. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, buitenzwembad, restaurant, bar, airconditioning, gratis wifi en gratis parkeergelegenheid. Verder kunt u heerlijk wandelen in de tropische tuin en genieten van een fascinerend uitzicht. De ruime kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie en een minibar. De badkamer beschikt over een douche/bad en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Kila Senggigi Beach **** - Senggigi

v
+1

Het hotel ligt aan het prachtige strand van Senggigi, een heerlijke plek om te ontspannen. Het hotel beschikt over een receptie, restaurants, bars, gratis wifi, een spa en een tuin met terras en buitenzwembad. De kamer is voorzien van een televisie, telefoon, airconditioning, gratis wifi, koffie- en theefaciliteiten en een minibar. Er is een badkamer met douche of bad, toilet en föhn.

Plaatsinfo

Jakarta

Jakarta is een stad die ongelooflijk veel te bieden heeft, zoals het Nationaal Museum en de prachtige houthaven, de Sunda Kelapa.

Sumatra

v

Bent u op zoek naar pure en ongerepte natuur, dan is Sumatra de ultieme reisbestemming. Uitgestrekte theeplantages waar in de groene omgeving een serene rust. Wellicht ziet u nog wel theepluksters aan het werk! De prachtige jungle waar kleurrijke bloemen prachtig contrasteren tegen het groene decor van lianen, palmen en varens. Op zoek naar orang-oetans in Bukit Lawang. Of de machtige vulkaantoppen in de bosrijke omgeving van Bukkuttingi. Ook een boottocht aan het Tobameer met bezoek aan kleine authentieke dorpjes mag op deze prachtige reis niet ontbreken. Een bestemming om nooit meer te vergeten!

Bali

v

Op het Indonesische eiland Bali vindt u echt alle ingrediënten voor een zalige vakantie: tropische oerwouden, heerlijke witte zandstranden, wuivende palmbomen, gifgroene rijstvelden en alle toeristische voorzieningen die u zich maar kunt wensen. Maar Bali is véél meer dan alleen tropische stranden, romantische zonsondergangen, een uitstekende keuken en kwalitatief zeer goede hotels! U wordt er vriendelijk en bijzonder gastvrij ontvangen en u kunt er proeven van een rijke cultuur en bijzondere tradities. Het achterland is bovendien uitermate boeiend en afwisselend.

25 maart 2020: Silence Day (Nyepi) op Bali!
Silence Day (het Balinese Nieuwjaar) is één van de belangrijkste feestdagen voor de Hindoeistische Balinezen. Die dag geloven zij dat de wereld die we kennen wordt vernietigd door Shiva om nadien weer helemaal nieuw te worden heropgebouwd. De weken ervóór zijn de Balinezen bezig met het maken van hun 'Ogoh-Ogoh', monsters van bamboe en papier-maché die de demonen ervan moeten weerhouden het godeneiland Bali aan te vallen. De avond vóór Nyepi zijn er op vele plaatsen ogoh-ogoh-optochten. Na de optocht worden de monsters op het strand verbrand, hetgeen het begin van Nyepi aanduidt. 24 uur lang mag men niet werken, koken, vuur stoken, lichten aandoen, tv kijken en spelen. Deze dag staat geheel in het teken van mediteren. Iedereen (ook toeristen!) wordt geacht binnen (toeristen binnen het hoteldomein!) te blijven. In sommige hotels, met op deze dag een minimale personeelsbezetting, mogen gasten wel gebruikmaken van het zwembad (het strand is echter verboden). Zelfs de internationale luchthaven is 24 uur gesloten!

Java

Java is gelegen in hart van Indonesië. Hier vindt u de hoofdstad van Indonesië: Jakarta. Daarnaast heeft Java een paar van de mooiste bezienswaardigheden van Indonesië. Bijvoorbeeld is het Borobudur tempelcomplex (het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld) en het Prambanan tempelcomplex (grootste hindoetempel van Indonesië).

Sulawesi

Sulawesi, vroeger bekend als Celebes, is het derde grootste eiland van de Indonesische archipel. Op het eiland vind je een afwisselende natuur met berggebieden, vulkanen, regenwouden en prachtige rijstterrassen. Voor duikliefhebbers is Sulawesi een waar paradijs, de onderwaterwereld is rijk aan koraalriffen. Redenen te over om Sulawesi als bestemming eens nader te bekijken.

Indonesië

v
Bali-193s
Bali-193s
+5
+4

Een reis naar Indonesië betekent een onderdompeling in een heel andere wereld met een vleugje Hollandse historie. Het landschap wordt getekend door een overweldigende diversiteit: ondoordringbare regenwouden, hoge bergketens, imposante vulkanen en vruchtbare valleien wisselen elkaar af. Wist u overigens dat Indonesië de grootste archipel ter wereld is? Ze omvat ruim 13.000 eilanden, waarvan er zo’n 3.000 min of meer bewoond zijn. Natuurlijk beschikken zij vrijwel allemaal over prachtige stranden, waar u zich onder de kokospalmen en de stralende zon in het paradijs waant! De gewoonten en tradities van de verschillende volkeren zijn bovendien uiterst boeiend en de Indonesische keuken voortreffelijk. Een heerlijke vakantiebestemming!

Ontmoet

Ontmoet

v
Ontmoet hiken singles
Ontmoet hiken singles

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
Ontmoet is een website waar u uw reisgenoten voorafgaand aan uw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kunt u elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

Zijn er al reacties op deze reis?
Op Ontmoet kiest u eerst bij uw reis een van de vertrekdata. U ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop u kunt reageren of dat u zelf een eerste bericht wilt plaatsen. (Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten).

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op uw vakantie!

Beoordelingen