Vakantie Sumatra - Veelzijdige reis door Indonesië

Van het cultuurrijke Medan tot het exotische Bukit Lawang

Sumatra is een prachtig eiland met een pure, ongerepte natuur. Geniet tijdens een vakantie Sumatra van dit Indonesische eiland met uitgestrekte theeplantages, kleurrijke jungle en ervaar de vredige rust. Sta oog in oog met de orang-oetans tijdens een excursie door het Bukit Lawang National Park. Wandel over de lokale markten in een van de authentieke dorpjes. Of ga een middag zwemmen in het Tobameer dat wordt omringd door groene rotsformaties.

Reis naar tropisch Sumatra

Ontdek tijdens een vakantie Sumatra het een na grootste eiland van Indonesië dat bekend staat om zijn bergachtige landschap en tropische regenwouden. Na een vliegreis van ruim 12 uur bent u aangekomen op de luchthaven nabij Medan, de grootste stad van Sumatra. U voelt de tropische warmte en ziet de ongerepte bergen en uitgestrekte theeplantages. Een stadstour langs het kleurrijke Maimoon-paleis, de boeddhistische Chinese tempel en de groen-witte Grote Moskee luidt de start in van het avontuur op Sumatra. Na een paar dagen Medan wandelt u in Bukit Lawang National Park door het eindeloze regenwoud waar bonte bloemen, lianen en palmen het decor sieren. Met een beetje geluk staat u in dit natuurpark straks bijna oog in oog met luid brullende orang-oetans.

Rondreis door kleurrijk Indonesië

Van de jungle in het oosten zet de vakantie Sumatra zich voort naar het zuidelijke Tobameer. Maak de boottocht naar het midden van dit grootste kratermeer ter wereld, waar u het eiland Samosir kunt ontdekken. Kijk onderweg uw ogen uit naar de groene heuvels die het omliggende landschap vormen. Samosir is het middelpunt van de Batak-cultuur en dit maakt u van dicht bij mee in Simanindo. In dit dorpje bewondert u in het Batak Museum bronzen sculpturen, gewoven kleding en historische wapens van dit inheemse volk. Drink na een culturele dagtrip een kopje zwarte thee vers van de theeplantages en kijk uit over het prachtige Tobameer. Vervolgens kunt u gedurende een rondreis Sumatra de westelijke stad Bukittinggi verkennen. Struin in Bukittinggi over de kleurrijke markt Pasar Atas op zoek naar leuke souvenirs. Of geniet bij de vele kraampjes in de binnenstad van de nationale specialiteit ‘rendang’. Zo proeft u letterlijk de sfeer van Indonesië tijdens een vakantie Sumatra!

2 vakanties naar Sumatra gevonden
Indonesië
v
Sumatra
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Continent
Azie(2)
Land
xIndonesiëv
SAlle landen
Streek
Java(2)
Bali(2)
Plaats
xSumatrav
Soort vakantie
Vervoersoort
Bus(2)
Reisduur
23+(2)
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.
Sorteer op
n

Een moment geduld a.u.b.

7,9
Beoordeling Vakantie Indonesië Sumatra door reizigers van Kras
Gebaseerd op 174 reviews