Denkt u aan Yogyakarta, dan denkt u waarschijnlijk ook aan de beroemde tempelcomplexen Borobudur en Prambanan. Deze indrukwekkende tempels zullen u een onvergetelijke ervaring bezorgen, maar deze culturele hoofdstad op Java heeft meer te bieden. Ontdek de Indonesische cultuur in het paleis van de Sultan, bezoek het Waterpaleis met haar heilige water en laat u omringen met drama en muziek tijdens een Javaanse dansvoorstelling!

Yogyakarta: culturele Javaanse hoofdstad

De culturele hoofdstad van Java is de beste plek om bekend te raken met de Indonesische cultuur. In Yogyakarta vindt u talloze bezienswaardigheden, dus vergeet vooral uw camera niet! Breng tijdens een vakantie Yogyakarta een bezoek aan het paleis van de Sultan, dat ook als de 'Kraton' bekend staat. Dit historische paleis heeft een exotische binnenplaats waar u zomaar wat kunstenaars tegen kunt komen. Ten zuidwesten van de Kraton vindt u het 'waterpaleis' Taman Sari, dat het bad van de sultan is geweest. Met water uit de Umbul Pacetokan bron zou dit kunstmatige meer een helende werking hebben. Voor u terugkeert naar u 4 sterren hotel midden in de stad, kunt u ook een traditionele Ramayana dansvoorstelling bijwonen. Javaanse dans, drama en muziek versmelten tot een onvergetelijk en prachtig geheel!

De beroemde tempelcomplexen van Yogayakarta

De meeste mensen bezoeken Yogayakarta vanwege de tempelcomplexen in de nabije omgeving. De Borobudur is het bekendste monument van Indonesië en is gebouwd tegen een heuvel doemt op tussen rijstterrassen. U wandelt van het ene naar het andere hoogtepunt gelegen over 9 etages. Bovenop vindt u 72 stoepa's die lijken op grote klokken. Wanneer u hier met zonsopgang of -ondergang bent wordt u getrakteerd op een fenomenaal uitzicht over de bergen en bossen. Ook de hindoetempel Prambanan is een complex die u zeker wilt bezoeken. Deze naam betekent 'veel priesters' en deze ziet u dan ook terug in de reliëfs. Het meest bijzonder zijn toch wel de 3 iconische torens van de drie hoofdtempels die zijn versierd met talloze details en figuren.  Deze onvergetelijke ervaring wilt u tijdens een vakantie Yogyakarta zeker niet missen!

Verfijn uw keuze
6 vakanties Yogyakarta
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Rondreis Java & Bali Experience
Rondreis Java & Bali Experience
  • Fijn: in een rustiger reistempo door Java & Bali
  • Zonsopgang bij de Borobodur, onvergetelijke ervaring
  • Hindoetempels van Prambanan en cultureel Ubud
  • 17 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum03-10-2019
Reisduur17 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1149
IG
7,6
487 beoordelingen Vakantie Indonesië Yogyakarta door reizigers van Kras