TUI en Kras

TUI

De reislustige en net iets jongere broer van Kras is TUI (voorheen Arke). Twaalf jaar na de oprichting van Kras, opent Frits Arke in Twente een reisbureau. Decennialang nemen het toenmalige Arke en Kras nieuwsgierige Nederlanders mee op reis. Zo verkennen ze als toerist tijdens busreizen Nederland en Europa. De wereld wordt voor beide onderneming steeds groter. Los van elkaar ontwikkelen Arke en Kras zich als volwaardig touroperator. Naast de bus komen vliegreizen ook steeds meer in trek. Reizen naar tot dan toe onaangeboorde bestemmingen zijn vanaf dat moment een feit.

Samen met Kras

In 1996 slaan de Nederlandse reisgiganten hun handen ineen. TUI neemt dan een aandeel van 40 procent in Kras: een eerste stap in de richting van TUI Nederland is gezet. Vanaf 1 november 1999 zijn Kras en Arke alle twee volledig onderdeel van TUI Nederland. Waar Kras gespecialiseerd is in rondreizen, richt TUI zich vooral op zonvakanties. In 2005 krijgt TUI haar eigen airline: TUI fly. De vliegtuigen van TUI vliegen de hele wereld overal, naar meer dan 60 bestemmingen. Vanaf 1 oktober gaat Arke verder als TUI.

TUI is het multi-channelbrand van TUI Nederland. De vakanties van TUI boek je via het internet, de TUI winkels of aan de telefoon bij het contact center.

TUI Dreamliner

In 2014 heeft TUI een primeur: als eerste Nederlandse vliegtuigmaatschappij vliegt ze met de Boeing 787 Dreamliner. Het paradepaardje van de hedendaagse vliegtuigindustrie qua design, duurzaamheid en technologische prestaties. Vakantiegangers die op weg zijn naar Aruba, Bonaire, Curaçao, Mexico en Cuba vliegen met dit revolutionaire vliegtuig.

Curaçao: top 10 bestemming voor strandvakantie

Dat Curaçao en Mexico in de top 10 van populaire bestemmingen van TUI staan, komt niet alleen omdat de Dreamliner hier naar toe vliegt. De stranden zijn witter dan wit, de zee blauwer dan blauw en de palmbomen zien er precies zo uit op een ansichtkaart. En voor Nederlandse vakantiegangers is Curaçao ver van huis, maar voelt als thuis.

All Inclusive luieren in Mexico

Wie van overzeese luxe All Inclusive houdt, kiest voor Mexico. In de All Inclusive resorts op het schiereiland Yucatán verstaan ze de kunst van mensen in de watten leggen. Daarom hoort Mexico sinds jaar en dag tot de meest favoriete huwelijksreisbestemming van TUI.

Bounty eiland Dominicaanse Republiek

In het TUI aanbod in de Cariben is de Dominicaanse Republiek ook een van de favorieten. Vooral vakantiegangers die van All Inclusive houden, zijn hier op hun plek. De beste aanprijzing voor dit eiland? De bounty reclame is hier opgenomen.

TUI All Inclusive populair

Turkije en Egypte blijven vanwege de All Inclusive onverminderd populair. Met de eigen airline vliegt TUI op Alanya, Antalya, Bodrum aan de Egeïsche zee, Dalaman als uitvalsbasis voor Marmaris en Içmeler, en Izmir in Turkije. Deze Turkse badplaatsen zijn verschillend, maar hebben een ding gemeen: overdag heerlijk ontspannen op het strand en ’s avonds eropuit op de gezellige boulevards. De bonte onderwaterwereld in plaatsen als Hurghada, Marsa Alam en Sharm el Sheikh in Egypte is de nummer 1 reden voor een bezoek.

Dichterbij huis

Spanje, Griekenland, Portugal en Italië zijn de vakantieklassiekers van TUI binnen Europa. Binnen drie uur brengt TUI fly hier vakantiegangers naar toe. Maar ook een autovakantie in Europa hoort tot het aanbod van TUI.