Op een vakantie Iran van Kras wordt u waarschijnlijk snel betoverd door de idyllische sfeer van dit land in het Midden-Oosten. Zo kunt u in de hoofdstad Teheran op excursie door het nationaal museum van Iran, waar eeuwenoude bezienswaardigheden uit de Perzische oudheid te bewonderen zijn. Of laat uw zintuigen prikkelen bij de marktkraampjes van de rijkelijk versierde Vakilbazaar die te bezoeken is in de zuidwestelijke stad Shiraz.

Iran: bakermat van de menselijke beschaving

Beleeft u straks tijdens een vakantie Iran een sprookjesachtige reis in het land van Duizend-en-één-nacht? Volgens velen ligt de bakermat van de huidige beschaving in ‘Perzië’, waardoor er in dit West-Aziatische land talloze cultuurrijke bezienswaardigheden te ontdekken zijn. Wie uitgebreid kennis wil maken met dit rijke verleden kan naar de noordelijke hoofdstad Teheran reizen. In deze stad schitteren diverse archeologische objecten uit de Perzische oudheid in het Nationaal Museum van Iran. Zo zijn tijdens een excursie door dit museum het bronzen standbeeld van een Parthische prins en keramisch handwerk uit de Persepolis nederzetting te bewonderen. Een van de meest opvallende en moderne bezienswaardigheden van Teheran is de 50 meter hoge Azadi Tower. Dit witte marmeren bouwwerk is namelijk gebouwd in een omgekeerde Y-vorm waarlangs sierlijke vijvertjes en fonteinen liggen te fonkelen.

De authentieke sfeer van Isfahan

Ontdek tijdens een vakantie Iran ook zeker eens de authentieke sfeer van dit land in het Midden-Oosten. De westelijke stad Isfahan staat bijvoorbeeld bol van de eeuwenoude paleizen en moskeeën, waar u zichzelf even in de Perzische oudheid waant. Een van de hoogtepunten is de 17e eeuwse Masjed-e Shah moskee die gebouwd is langs het Meidan Emam plein. Vooral het exterieur met de immense lichtblauwe koepel, de islamitische ‘muqarnas’ decoraties en het uitbundige mozaïekwerk levert prachtige kiekjes op. Het naastgelegen Ali Qapu paleis is ook zeker een excursie waard tijdens een rondreis door deze Perzische stad. Bijna elk stukje muur van dit oogverblindende paleiscomplex is gedecoreerd met fleurig pleisterwerk waar bloemen, dieren en Arabische personages op staan afgebeeld.

Het zintuigprikkelende Shiraz

Wie in dit Arabische land liever alle zintuigen wil prikkelen, kan ronddwalen over de Vakilbazaar in de zuidwestelijke stad Shiraz. Het decor van deze overdekte markt wordt gevormd door ontelbare kraampjes die gevuld zijn met zijdezachte tapijten, intens geurende kruiden en Perzische handwerken. Maar ook het complex zelf met het sierlijke koepelgewelf en het kleurrijke tegelwerk bepaalt voor een groot deel de bijzondere ambiance. Minstens net zo indrukwekkend is de Eramtuin die in het noorden van Shiraz te bezoeken is langs de oevers van de Khosk rivier. De naam ‘Eram’ is in het Arabisch afgeleid van het woord ‘hemel’, wat de schoonheid van deze tuin zou reflecteren. Met een excursie van Kras wandelt u door dit paradijselijke hof waar u wordt omringd door prachtige bloesembomen, rozengaarden en majestueuze vijvertjes.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Iran
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Rondreis Iran, De schatten van Perzië
Rondreis Iran, De schatten van Perzië
  • Uniek land vol pracht en praal
  • Talloze culturele erfenissen van het Perzische rijk
  • Steden aan de oude Zijderoute en woestijnlandschappen
  • 15 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum22-03-2020
Reisduur15 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1549
IG
8,7
geweldig51 beoordelingen
Kaart
Bekijk reis
8,7
51 beoordelingen Vakantie Iran door reizigers van Kras