Helaas hebben we geen beschikbare data voor deze reis.

v

Rondreis Jordanië & Jeruzalem

Jerash
Jordanie_MountNebo_66792862s
Wadi Rum: tocht in de woestijn
Jordanie_RodeZee_Aqaba_12791638s
Jordanie_DodeZee_14131975s
v
Jerash
Jerash
Jordanie_MountNebo_66792862s
Wadi Rum: tocht in de woestijn
Jordanie_RodeZee_Aqaba_12791638s
Jordanie_DodeZee_14131975s
IG
Rondreis Jordanië & Jeruzalem
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
  • Prijzen
  • Inbegrepen
  • Dagprogramma
  • Facebook
  • Plaatsinfo
  • Praktische info

Prijzen

x
  • -
  • +
n
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
n
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Pinksteren - 20 mei: gesloten
Pinksteren - 21 mei: 09.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• Vliegreis Amsterdam-Amman v.v. met Royal Jordanian (voor meer informatie over de vlucht zie het tabblad Vluchtinfo)
• Luchthavenbelastingen en brandstofheffing
• Rondreis per comfortabele (mini)bus
• Lokale Nederlandssprekende gids in Jordanië
• Lokale Nederlands- of Engelssprekende gids in Jeruzalem
• 8 overnachtingen in een kamer met bad of douche en toilet in toeristenklasse hotels in of nabij de genoemde plaatsen en 1 overnachting in een bedoeïenencamp in de Wadi Rum woestijn
• Ontbijt en 1 x diner (Wadi Rum woestijn)
• Beschreven excursieprogramma

Niet inbegrepen

• Niet genoemde maaltijden
• Entreegelden (ca. € 105 per persoon, ter plaatse te betalen)
• Facultatieve excursies
• Eventuele verplichte stadsgidsen
• Koffergelden
• Fooien
• Vertrekbelasting Jordanië en Israël (ca. € 50 p.p., ter plaatse te betalen en onder voorbehoud van wijzigingen)
• Vertrekbelasting bij de grensovergang van Jordanië circa 10 JOD
• Visum (ca. € 10 p.p., ter plaatse te betalen)
• Reis- en annuleringsverzekering

Toeslagen

reserveringskosten € 19,50 per boeking (verplicht)

bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

NS-Combikaart Amsterdam Schiphol € 28 p.p. (optioneel, meer info)

Korting

Kinderkorting: uitsluitend indien 1 kind bij 2 volbetalenden op de kamer verblijft:
• 0 t/m 1 jaar (geen eigen stoel in het vliegtuig) betalen € 29, ongeacht verblijfsduur en vertrekdatum.

Extra informatie

reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 15
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Dagprogramma

1e dag - Amsterdam - Amman

Vliegreis naar Amman, de hoofdstad van Jordanië. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel in Amman voor de komende 4 overnachtingen *.

* bij drukte kan het voorkomen dat men overnacht in Madaba ipv Amman

2e dag - Amman, Jerash en Um Qais

v
Jerash
Jerash
Jerash

De dag begint met een stadstour door het eeuwenoude Amman. De stad herbergt tal van historische bezienswaardigheden. Vervolgens rijden we naar Jerash, één van de best bewaard gebleven antieke steden van Azië. Deze stad werd volgens de verhalen door Alexander de Grote zelf in de 4e eeuw voor Christus gesticht, maar de eerste sporen van bewoning gaan zo’n 6500 jaar terug. Tot echte bloei kwam de stad tijdens de Griekse en Romeinse hoogtijdagen en buiten Italië is het één van de best bewaarde klassieke steden ter wereld. Rond het begin van onze jaartelling telde de stad onder meer talloze theaters, tempels en een forum. Na aardbevingen en de verovering door de Perzen raakte de stad in vergetelheid, totdat deze bij toeval in de vroege 19e eeuw herontdekt werd en de opgravingen konden beginnen. Nu, na vele restauraties, kan men weer genieten van het prachtige forum, de Zeustempel, het theater en van de grote centrale hoofdstraat met colonnades en het Nympheum. na dit bezoek rijden we naar Um Qais. Hier zien we de overblijfselen van de diverse kerken en tempels en begrijpt u de eens kosmopolitische sfeer van de stad, die allerlei schrijvers, filosofen en dichters aantrok. Niet verwonderlijk, want dankzij de ligging aan een belangrijke karavaanroute was het een stad met een internationaal sfeertje. Vergeet u vooral niet te genieten van de ligging van de stad, want u heeft een prachtig uitzicht over de Golan hoogvlakte, het legendarische meer van Galilea en de uitgestrekte Jordaanvallei. We keren terug naar Amman voor de overnachting.

3e dag - Desert Castles

v

Vandaag maken we een dagexcursie naar de Desert Castles in het oosten van Jordanië. Deze woestijnkastelen zijn gebouwd tijdens de Umayyad heerschappij in de 7e en 8e eeuw. Sommige gebouwen zijn traditioneel Romeins en anderen Nabateens. De kastelen werden onder andere gebruikt als vesting, jachtpaviljoen met badhuis of ontmoetingsplaats.

4e dag - Jeruzalem

v

Vandaag maken we een dagexcursie naar het oude en fascinerende Jeruzalem. Vanaf de Olijfberg kunnen we al een blik werpen op de Oude Stad waar we vervolgens te voet de vele hoogtepunten van het indrukwekkende Jeruzalem bezoeken. Jeruzalem, waar elke steen eeuwenoude historie ademt! Egyptenaren, Romeinen, Babyloniërs, Perzen, Joden, Grieken, Turken en Armeniërs… vele volkeren lieten hier hun sporen achter! We zien onder andere de Via Dolorosa (de Kruisweg van Christus), de Heilige Grafkerk (waar Christus werd gekruisigd, werd begraven en vervolgens herrees). In de joodse wijk zien we fraaie resten uit Bijbelse tijden en natuurlijk nemen we ruim de tijd voor de indrukwekkende Klaagmuur. Ook is er gelegenheid om in de bedrijvige Arabische soek op zoek te gaan naar bijzondere souvenirs. Aan het einde van de dag keren we terug naar Amman voor de overnachting.

5e dag - Madaba-Mount Nebo-Kerak-Petra

v
Nebo
Jordanie_MountNebo_66792862s
Nebo

We starten met een bezoek aan het stadje Madaba waar de kerk staat met het 6e-eeuwse vloermozaïek dat de landkaart van Palestina voorstelt. Vervolgens verder naar de berg Nebo vanwaar Mozes het Beloofde Land zag en over de Koningsweg naar de oude stad Kerak, reeds in de Bijbel genoemd. De komende twee nachten verblijven we in of nabij Petra. Reisafstand Amman-Madaba-Nebo-Karak-Petra ca. 360 km.

6e dag - Petra

v

De mysterieuze rotsstad Petra, opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, is eeuwenlang verborgen gebleven achter een lang en nauw ravijn. De roze-rode stad, die tot één van de zeven wereldwonderen behoort, bezit imposante façades, tombes en tempels die alle uit rotsen gehouwen zijn. Het uitgebreide bezoek aan deze stad, zal zeker een grote indruk op u achterlaten. Een absoluut hoogtepunt van deze reis!

7e dag - Petra-Wadi Rum

v
Wadi Rum: tocht in de woestijn
Wadi Rum: tocht in de woestijn
Wadi Rum: tocht in de woestijn

We gaan op weg naar de kleurrijke rotswoestijn Wadi Rum, één van de meest spectaculaire woestijnlandschappen ter wereld, en net als Petra geheel terecht opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een absolute ’must’ tijdens uw verblijf in Jordanië! U heeft hier de mogelijkheid om een ca. 2 uur durende jeeptocht te maken (ca. € 15 per persoon), waarbij u onder meer de graftombes van de Nabateeërs, wandschilderingen en de schitterende natuur kunt aanschouwen. De nacht brengen we door in een bedoeïenen tentenkamp*. Een bijzondere ervaring! Reisafstand Petra - Wadi Rum ca. 150 km.

* tenten voor 1 tot max. 3 personen, voorzien van bedden/matrassen, dekens, lakens, kussens en handdoeken. Gedeelde toilet-/douchefaciliteiten (aparte gedeelten voor dames en heren). Voor meer info: zie www.zawaidehcamp.com (noot: het kan voorkomen dat we in een andere, gelijkwaardige tentenkamp verblijven!)

8e dag - Wadi Rum-Aqaba

v
Aqaba
Jordanie_RodeZee_Aqaba_12791638s
Aqaba

We rijden naar de badplaats Aqaba voor een ontspannen dag ter vrije besteding aan de Rode Zeekust. We verblijven vannacht in hotel R'aed in Aqaba. Reisafstand Petra-Aqaba ca. 150 km.

9e dag - Aqaba-Dode Zee

v
Dode Zee
Jordanie_DodeZee_14131975s
Dode Zee

Ons laatste hoogtepunt op deze prachtige rondreis is de Dode Zee. Dit bekende water ligt op ongeveer 430 meter onder zeeniveau en is het laagste punt op aarde. In de zee is geen leven mogelijk door het extreem hoge zout- en mineraalgehalte, bijna 30%. Dit geeft de Dode Zee echter ook haar bekende helende krachten. Iedereen en alles blijft hier drijven door het hoge zoutgehalte. Onze laatste overnachting is hotel Dead Sea & Spa aan de Dode Zee.

10e dag - Amman-Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Amman voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Facebook

Kras op Facebook

v
FacebookSingles

Bij een vakantie hoort natuurlijk ook voorpret. Lekker een reisboek induiken, de landkaart breeduit op tafel en aftellen tot de dag van vertrek.

Om uw voorpret nog meer te vergroten kunt u terecht op de Facebook pagina van Kras. Een veelzijdig platform waar u op de hoogte blijft van de nieuwste aanbiedingen, vragen kunt stellen over onze reizen, met regelmaat leuke prijzen kunt winnen, maar bovenal reiservaringen kunt uitwisselen en medereizigers kunt ontmoeten, vóór of na uw reis.

Ga naar www.facebook.com/kras, like onze pagina en neem alvast een voorproefje op uw vakantie!

Plaatsinfo

Israël

v
Israel.Negevs
Israel.Negevs
+5
+4

Het eeuwenoude Israël, smal land ingeklemd tussen oceaan en woestijn, fascineert voornamelijk met haar lange en boeiende geschiedenis als land van de Bijbel. Bij het Meer van Tiberias en de oase van Ein Gedi, op de berg Nebo en in bekende plaatsen als Nazareth en niet te vergeten ‘stad van de vrede’ Jeruzalem komen tal van Bijbelverhalen tot leven bij de historische en religieuze monumenten. Maar ook de veelzijdigheid aan landschappen is een voorname trekpleister. Van de warme zandstranden aan de Rode Zee tot de heuvels en bergen in het centrale deel van het land. Van de Dode Zee met haar hoge zoutgehalte en heilzame modder tot de uitgestrekte droge Negev woestijn in het zuiden. Het veelzijdige Heilige Land met haar talloze boeiende facetten… zeker een ontdekking waard!

Jordanië

v
Jordanie_WadiRum_44242192s
Jordanie_RodeZee_Aqaba_12791638s
Jordanie_Petra_61424602s
Jordanie_MountNebo_66792862s
Jordanie_DodeZee_57116458s
Jordanie_WadiRum_44242192s
Jordanie_RodeZee_Aqaba_12791638s
+6
Jordanie_Petra_61424602s
+5

Jordanië, het land van Lawrence of Arabia en het hart van het Midden-Oosten, is één van de meest gastvrije landen ter wereld met een eeuwenoude beschaving. Het biedt u een bijzonder rijk erfgoed: u kunt er prachtige ruïnes (de ruïnestad Petra, opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is een absolute must!), opgravingen, burchten, moskeeën en monumenten aanschouwen. Daarnaast kunt u hier het échte Arabië proeven in de talloze soeks (de levendige kleur- en geurrijke markten) of bij de bedoeïnenfamilies. Jordanië is tevens landschappelijk zeer interessant: uitgestrekte woestijnen, vruchtbare valleien, lange stranden (schitterende koraalriffen!) en ruige gebergten wisselen elkaar af. U zult het met ons eens zijn: Jordanië is betoverend!

Midden-Oosten