Zin in een vakantie vol culturele bezienswaardigheden? Kies dan voor Agrigento. Deze stad in het zuiden van Sicilië heeft een middeleeuws centrum waar u uw ogen uitkijkt. Bewonder tijdens een vakantie Agrigento de reliëfs van Monastero di Santo Spirito en bezoek de Basilica di Santa Maria dei Greci. Een bezoek aan dé hoofdattractie van Agrigento mag natuurlijk niet aan een rondreis ontbreken: de wereldberoemde Valle dei Templi.

Culturele vakantie naar Agrigento

In het zuiden van het Italiaanse Sicilië ligt de fascinerende stad Agrigento. Bij menig vakantieganger zal deze stad bekend staan vanwege de wereldberoemde Valle dei Templi. Maar Agrigento heeft zelf ook genoeg te bieden! Maak tijdens een fly drive Agrigento optimaal gebruik van de All-in autohuur en parkeer de auto nabij het middeleeuwse centrum Girgenti. De smalle straatjes zijn bezaaid met culturele bezienswaardigheden. In het hart van dit centrum ligt de Piazzale Aldo Moro waar de Via Atenea begint. Deze hoofdstraat leidt u samen met een trappenpad naar de Monastero di Santo Spirito. Dit klooster is van binnen rijkelijk versierd met prachtige reliëfs uit gips en marmer. Een ander pareltje tijdens een vakantie Agrigento is de Basilica di Santa Maria dei Greci. Deze basiliek is gebouwd op de fundamenten van een 12e eeuwse Dorische tempel die u door de glazen vloer van het gebouw kan zien.

De wereldberoemde Valle dei Templi

De hoofdattractie van Agrigento is de wereldberoemde Valle dei Templi. Tijdens een rondreis Sicilië neemt de Nederlandssprekende reisleiding u mee naar deze imponerende vallei. De heuvelrug net buiten Agrigento is bezaaid met restanten van zeven Griekse tempels die teruggaan tot aan de 5e eeuw voor Christus. Bijzonder is de op een na grootste tempel van de vallei: Tempio di Ercole. Dit is de oudste tempel en moet in zijn tijd net zo groot geweest zijn als het Parthenon in Athene. De Tempio di Era neemt u tijdens een vakantie Agrigento waarschijnlijk terug naar de klassieke oudheid. Deze tempel is namelijk het best bewaard gebleven en gedeeltelijk gerestaureerd. Een bezoek aan La Casa del Viaggiatore mag ook niet ontbreken aan een vakantie Agrigento. Hierin is het Museo Antiquario gevestigd met talloze archeologische vondsten.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Agrigento
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,2
264 beoordelingen Vakantie Italië Agrigento door reizigers van Kras