Italië met een vleugje Spanje, dat is een vakantie Alghero. In het 'klein Barcelona' van Italië komen Italiaanse romantiek en Spaanse historie samen. De Spaanse invloeden zijn duidelijk merkbaar in de cultuur en architectuur van het vestingstadje, maar Alghero blijft op en top Italiaans. Ervaar het unieke samenspel van twee culturen en wordt verliefd op het prachtige Alghero tijdens uw vakantie in Sardinië!

Alghero: Italië met een vleugje Spanje

Alghero is een prachtig oud stadje dat aan de koraalkust in het noordwesten van Sardinië ligt. Omgeven door groen bedekte bergen en uitkijkend over de Middellandse Zee, ademt het stadje Italiaanse romantiek en Spaanse historie. U ervaart de Italiaanse relaxte sfeer in de geplaveide straatjes waar de was van de lokale bewoners hangt te drogen op de bebloemde balkonnetjes. Toch zult u ook duidelijk een vleugje Spanje bemerken wanneer u door Alghero loopt tijdens uw vakantie in Sardinië. De Sardijnen noemen het niet voor niets "Barceloneta"; eeuwenlang hadden de Spanjaarden Alghero in handen. Zo hebben de keienstraatjes zowel een Italiaanse als een Catalaanse naam. Ook zal het u misschien vreemd in de oren klinken wanneer een lokale bewoner u aanspreekt: in Alghero wordt namelijk Catalaans gesproken.

Catalaanse juweeltjes in Sardinië

In het sfeervolle oude centrum van Alghero, omgeven door robuuste stadswallen, kleuren de prachtige bezienswaardigheden ook een tikkeltje Spaans. Bewonder de Gotisch- Catalaanse stijl van de monumentale kerk San Francesco met zijn achthoekige toren of kom volledig tot rust te midden van de drukke stad in het aangrenzende klooster en zijn tuinen. Aan uw vakantie Alghero mag het Romaanse juweeltje van Sardinië ook zeker niet ontbreken: de Santa Trinità di Saccargia. Dit fotogenieke kerkje ligt in een prachtig groen landschap in de omgeving van Sassari. Haal uw camera maar tevoorschijn!

Verfijn uw keuze
5 vakanties Alghero
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Kortingsdagen
Rondreis Schatten van Sardinië
Rondreis Schatten van Sardinië
  • Ontdek de rijke tradities van het Italiaanse eiland
  • Authentiek binnenland & sfeervolle vissersplaatsjes
  • Genieten van een heerlijke echte herderslunch
  • 8 dagen
Kortingsdagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum02-10-2019
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf849
IG
7,9
255 beoordelingen Vakantie Italië Alghero door reizigers van Kras