De nog grotendeels onontdekte Zuid-Italiaanse regio Calabrië kunt u in alle rust verkennen. Olijfboomgaarden, beboste heuvelen, hoge bergen en culturele bezienswaardigheden vindt u tijdens een vakantie Calabrië in overvloed! Bewonder de in een rots gelegen kerk in Pizzo, voordat u de lokale specialiteit 'Tartufo' bestelt. Of geniet in Tropea vanaf het zandstrand onder de hoge kliffen van het uitzicht over de Tyrreense Zee.

De bezienswaardigheden van onontdekt Italië


In het verre zuiden van de 'Italiaanse laars' bevindt zich een reisbestemming die vooral bij de Italianen zelf erg populair is. Olijf- en citrusboomgaarden, uitgestrekte bossen, hoge bergen en groene heuvels: u komt het allemaal tegen tijdens een vakantie Calabrië. Om natuurlijk ook de culturele bezienswaardigheden niet te vergeten, want met de vele kerken en kastelen beschikt Calabrië over een rijk historisch erfgoed. Wie bij Kras een rondreis door Zuid-Italië boekt overnacht in een hotel op een heuvel in Vibo Valentia, met uitzicht over de Tyrreense Zee. Vanaf hier kunt u een bezoek brengen aan het westelijke vissersdorpje Pizzo. Hier ligt de uit een rots gehouwen Kerk van Piedigrotta, waar prachtige beelden van tufsteen te bewonderen zijn. In de directe omgeving schitteren ook de overblijfselen van het 15e-eeuwse 'Aragonese Castello Murat' kasteel, met een collectie bijzondere munten uit de Byzantijnse periode. Daarna kunt u op een terrasje aan het gezellige Piazza della Repubblica de lokale ijs-specialiteit 'Tartufo di Pizzo' proeven. Buon appetito!

Rondreis door de 'parel' van Calabrië


Een ander hoogtepunt tijdens een vakantie in Calabrië is Tropea: ook wel de 'parel van Italië' genoemd. Dit komt onder andere door ligging op de imposante kliffen aan de Tyrreense Zee. Via een trappetje bereikt u het gouden zand van het Spiagga della Rotonda strand. hier is het uitzicht op de helderblauwe golven, pastelkleurige huizen en de 'Santuario di Santa Maria dell'Isola' fenomenaal. U kunt een wandelpad naar boven volgen om een kijkje te nemen bij deze feeërieke kerk die boven op een kalkstenen klif is gebouwd. Dankzij de ranke torentjes en sierlijke arcades lijkt het bouwwerk bijna op een sprookjeskasteel.  Bij helder weer ziet u vanaf dit complex zelfs het vulkaaneiland Strómboli liggen tijdens een rondreis Calabrië!

Verfijn uw keuze
1 vakantie Calabrië
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,0
116 beoordelingen Vakantie Italië Calabrië door reizigers van Kras