Een vakantie door Emilia-Romagna is een rondreis vol strand, cultuur en Italiaanse specialiteiten. Iedereen kent natuurlijk de Parmezaanse kaas en de Tagliatella Bolognesa. Proef ook de Italiaanse cultuur tijdens een vakantie Emilia-Romagna met een bezoek aan historisch Bologna en Romeins Ravenna. In de badplaats Rimini hebben de Romeinen ook hun sporen achtergelaten en geniet u van een zonvakantie op het uitgestrekte zandstrand.

Culinaire vakantie door Emilia-Romagna

Sfeervolle stadjes, overheerlijke streekgerechten en Italiaanse flair, de Italiaanse regio Emilia-Romagna heeft het allemaal! In de 'buik van Italië' maakt u kennis met Italiaanse specialiteiten en culturele hoogtepunten. Proef tijdens een vakantie Emilia-Romagna de beroemde Parmezaans kaas uit Parma en geniet van de tagliatelle Bolognesa in Bologna. Tijdens een fly drive ervaart u dat Bologna naast overheerlijke pasta ook een rijke historie te bieden heeft. Het ommuurde historische centrum is een decor van huizen met oranje daken en prachtige pleinen. Zet tijdens een vakantie Emilia-Romagna bijvoorbeeld koers richting Piazza Maggiore waar de Sint-Petroniusbasiliek ligt. Deze gotische basiliek is dankzij zijn omvang en rode bakstenen een echte blikvanger. Ook vindt u hier het Palazzo del Podestà met de Torre dell'Arengo. Deze hoge toren herbergt de grootste klok van Bologna. Maak een klim naar boven voor een weids uitzicht over Bologna en zijn omgeving.

Smul van de cultuur in Emilia-Romagna

Zet tijdens een rondreis met Kras ook uw tanden in de cultuur van Ravenna. Deze historische stad staat bekend om zijn goedbewaarde Romeinse en Byzantijnse architectuur. Een absoluut hoogtepunt van een vakantie Emilia-Romagna is een bezoek aan de basiliek San Vitale. De mozaïeken met creaties uit het oude testament vormen hier een kleurrijk schouwspel. Tijdens een vakantie Emilia-Romagna bezoeken we ook het wereldberoemde Venetië. Een romantische boottocht in een gondel leidt u langs de talloze kerken, paleizen en statige huizen die Venetië rijk is. Even prachtig is de kunststad Florence. In deze stad aan de oevers van de Arno werkten grootse kunstenaars zoals Michelangelo. Treed in zijn voetsporen tijdens een vakantie Emilia-Romagna en wandel langs zijn meesterwerken. Een absoluut hoogtepunt is het beroemde beeld David op het Piazza della Signoria.

Verfijn uw keuze
4 vakanties Emilia-Romagna
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Afstand tot strand
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,0
295 beoordelingen Vakantie Italië Emilia-Romagna door reizigers van Kras