Wie tijdens een vakantie in Messina om 12 uur bij de Dom van Messina is, kan genieten van het prachtige klokkenspel van het astronomisch uurwerk. Maar er zijn nog veel meer bezienswaardigheden in de Siciliaanse kustplaats, zoals het MuMe museum met werken van onder andere Caravaggio. Of trekt u tijdens een actieve vakantie in Italië liever uw wandelschoenen aan voor een klim naar de top van de Etna?

Culturele stedentrip Messina

In het meest noordoostelijke puntje van het Zuid-Italiaanse eiland Sicilië, direct aan de nauwe Straat van Messina, ligt de Italiaanse stad Messina. Bij Kras boekt u een vakantie naar Messina als onderdeel van een Middellandse Zee Cruise. En dat is handig, want het centrum van de stad bevindt zich op loopafstand van de cruiseterminal. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de havenstad is de Dom, waar u dagelijks om 12 uur getrakteerd wordt op het klokkenspel van het astronomisch uurwerk. Kunstliefhebbers kunnen tijdens een stedentrip Messina terecht in het Museo Regionale di Messina, ook wel MuMe genoemd. Hier vindt u schilderijen van onder andere Caravaggio en Antonello da Messina.

Actieve wandelvakantie op Sicilië

Wie bij Kras een vakantie naar Messina boekt, kan behalve de bezienswaardigheden in de stad zelf ook de trekpleisters in de nabije omgeving ontdekken. De Etna bijvoorbeeld, ongetwijfeld een van de hoogtepunten tijdens een vakantie op Sicilië. Wie goede wandelschoenen heeft meegenomen, kan deze ruim 3000 meter hoge, actieve stratovulkaan onder begeleiding van een gids beklimmen. Het is een flinke tocht naar de top, maar het uitzicht over het eiland en de Middellandse Zee is, wanneer u eenmaal boven bent, dan ook adembenemend! Doet u het liever wat rustiger aan tijdens een vakantie in Italië? Dan kunt u natuurlijk ook gewoon de kabelbaan naar 2500 meter hoogte nemen om het unieke lavalandschap te bewonderen.

Verfijn uw keuze
5 vakanties Messina
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

7,0
2 beoordelingen Vakantie Italië Messina door reizigers van Kras