Tijdens een vakantie in Olbia kunt u de culturele bezienswaardigheden in de Italiaanse havenstad en de nabije omgeving bewonderen. Breng tijdens een vakantie op Sardiniìë bijvoorbeeld een bezoek aan de Cabu Abbas Riu Mulinu Nuraghe. Deze toren uit de bronstijd is kenmerkend voor het eiland. Maar sla ook de trekpleisters in het centrum van Olbia niet over. De 11e eeuwse Basiliek van San Simplicio bijvoorbeeld, met mooie fresco's.

Culturele vakantie in Olbia

Aan de noordoostelijke kust van het Italiaanse eiland Sardinië, in de Middellandse Zee, ligt de kustplaats Olbia. Olbia is een van de belangrijkste havensteden van het eiland. Niet gek dus, dat een vakantie in Olbia bij Kras deel uitmaakt van een Middellandse Zee cruise. Handig: vanaf de haven is het nog geen half uur wandelen naar het hart van de stad. Waar u tijdens een vakantie op Sardinië tal van historische bezienswaardigheden kunt bewonderen. De Basiliek van San Simplicio bijvoorbeeld, in de 11e eeuw gebouwd op een heuveltje in Olbia. In het kleine kerkje kunt u onder andere de stenen bogen en fresco's bezichtigen. Om ook de overblijfselen van het Romeinse aquaduct niet te vergeten, verscholen tussen de olijfbomen.

Typisch Sardische bezienswaardigheden

Een vakantie in Olbia van Kras is ook de ideale manier om de rest van Sardinië te ontdekken. Om te beginnen met de culturele bezienswaardigheden die kenmerkend zijn voor het eiland: de nuraghe. Deze torens uit de bronstijd liggen over heel Sardinië verspreid. Ook net buiten Olbia kunt u er tijdens een vakantie op Sardinië een bezoeken. Hier vindt u namelijk de Nuraghe Cabu Abbas Riu Mulinu. Niet vergeten uw camera mee te nemen, want vanaf de nuraghe heeft u een betoverend uitzicht over de Tyrreense Zee. Bent u even toe aan heel wat anders? Of is het te warm voor culturele trekpleisters? Dan kunt u tijdens een vakantie in Olbia natuurlijk ook een bezoek brengen aan een van de vele stranden die het eiland rijk is. Het Spiaggia Pittulongu net buiten de stad bijvoorbeeld. Waar het zand parelwit en de zee helderder dan helder is.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Olbia
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,2
5 beoordelingen Vakantie Italië Olbia door reizigers van Kras