Beleef Padua, de oude universiteitsstad in het noordoosten van Italië en laat u overdonderen door de charme van het verleden. Ga bijvoorbeeld naar Palazzo della Tagione, het oude gemeentehuis met prachtige muurschilderingen, of bezoek de Sint Antonius. Wandelt u liever door de grote botanische tuin, of strijkt u neer met een ‘gelato’ op Prato del Valle? Tijdens een vakantie Padua is alles mogelijk!

Padua, bruisende universiteitsstad

De compacte stad Padua heeft veel moois te bieden. Gelegen in het hart van de regio Veneto, vlakbij Venetië kunt u de stad eenvoudig verkennen! Wandel bijvoorbeeld naar Palazzo della Ragione, waar u van een afstand het gigantische dak al ziet. Betreed dit voormalige gemeentehuis en bekijk het paard van Troje, een houten paard uit 1466 dat gebruikt werd tijdens carnavalsoptochten. Vanuit de loggia heeft u een indrukwekkend uitzicht over de talloze marktkraampjes en de stad, maar ook op de astrologische fresco’s in het gebouw. Neem het uitzicht in u op en wandel tijdens een vakantie Padua ondertussen verder naar de Romaans-gotische Basilica di Sant’Antonio. Deze kerk is gewijd aan Sint Antonius en is rondom het graf van de heilige gebouwd. De basiliek bestaat uit 8 koepels, met een gouden engel in het midden. De buitenkant is al groots, maar ook de binnenkant is majestueus. Geef uw ogen de kost en bekijk het bronzen meesterwerk van Donatello.

Italiaanse sferen in Padua

In Padua beleeft u de echte Italiaanse sfeer. Struin door een wirwar van steegjes met arcades en historische villa’s naar prachtig monumentale pleinen. Wat dacht u bijvoorbeeld van het 18e eeuwse Prato del Valle, één van de grootste pleinen van Europa. Het groene park is omringd door een gracht en heeft talloze standbeelden van vooraanstaande burgers van Padua. Neem plaats aan het water met een ijsje terwijl u de vele studenten voorbij ziet wandelen. Of kom tot rust in de oudste botanische tuin van Europa, gelegen bij de universiteit. Zin in een echt Italiaans kopje koffie in een bijzondere ambiance? Ga dan naar het klassieke Caffé Pedrocchi. Het café zonder deuren lijkt op een classicistische tempel en is al een bezienswaardigheid op zich, maar de koffie en de gebakjes zijn om te smullen! Of kom tijdens een vakantie Padua tot rust in uw charmante hotel van Kras, waar u gebruik kunt maken van de vele faciliteiten.

Verfijn uw keuze
4 vakanties Padua
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,2
668 beoordelingen Vakantie Italië Padua door reizigers van Kras