Ervaar typisch Toscane tijdens een sfeervolle vakantie in Pienza. Dit geboortedorp van de 15e eeuwse Paus Pius II is zijn idee van een perfect renaissancedorp en staat niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. Bewonder de 'Duomo' aan het Piazza Pio II en laat u verwonderen door de grote gebrandschilderde ramen. Proef ook de bekende schapenkaas Pecorino in een delicatessenwinkeltje en geniet van het Toscaanse landschap vanaf de stadsmuur.

Pienza: de 'volmaakte stad' van Paus Pius II

In het zuiden van Toscane ligt een van de mooiste stadjes van de regio: Pienza. Dit geboortedorp van Paus Pius II is het resultaat van zijn visie van de 'volmaakte renaissancestad'. En dat resultaat mag er zeker zijn. Verken tijdens een vakantie Pienza het historische centrum met het centrale plein van het dorp, het Piazza Pio II. Hier vindt u de prachtige Il Duomo di Pienza. Deze 15e eeuwse kathedraal valt op door de drie bogen in zijn voorgevel met ieder een kleine nis. Ook baadt het sobere interieur met de altaarstukken en sculpturen in het licht door de grote gebrandschilderde ramen. Aan dit plein ligt ook het Palazzo Piccolomini dat vroeger het zomerstulpje was van de paus. Dwaal tijdens een vakantie Pienza door de verschillende vertrekken met originele inrichting. Kunt u zich voorstellen hoe de familie Piccolomini hier zijn zomers doorbracht?

Typisch Toscane in Pienza

Tijdens een vakantie in Pienza kunt u haast niet aan de Toscaanse tradities ontsnappen. Op iedere hoek is er wel een knus delicatessenwinkeltje dat Pecorino verkoopt. Ook zal deze bekende schapenkaas ongetwijfeld op het menu staan van de restaurants en lunchzaakjes in het centrum. Mocht u tijdens het eerste weekend van september in Pienza op vakantie zijn, dan bent u getuige van Cacio al fuso. Een traditie die al honderden jaren bestaat waarbij de dorpelingen een soort jeu de boules met kaas spelen. De kazen rollen letterlijk door de straten! Hebt u even genoeg van de drukte en gezelligheid in het centrum van Pienza, maak dan een wandeling over de stadsmuur. Hier hebt u een weids uitzicht over de zonnebloemvelden, cipressen en olijfgaarden. Typisch Toscane tijdens een vakantie Pienza!

Verfijn uw keuze
1 vakantie Pienza
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,2
117 beoordelingen Vakantie Italië Pienza door reizigers van Kras