In Ravenna kijkt u uw ogen uit. Deze Italiaanse stad staat bekend om de kleurrijke mozaïeken. De basilieken en kerken zijn hier dan ook rijkelijk versierd. Maar tijdens een vakantie Ravenna kunt u ook genieten van 'La Dolce Vita'. Het autovrije centrum van de stad kent geplaveide straatjes en sfeervolle terrassen. Met een glas wijn en bord vol ham is het hier goed toeven na het bewonderen van de bezienswaardigheden.

Ravenna: 'stad van de mozaïeken'

Ogen tekort komt u tijdens een vakantie Ravenna. Deze stad in het noordoosten van Italië staat bekend om de indrukwekkende mozaïeken. Maar ook de sfeervolle straatjes en pleinen vol terrassen ontbreken niet in het autovrije centrum. Na het bekijken van de bezienswaardigheden in Ravenna is het dan ook goed toeven op een van de terrasjes. Met een goed glas wijn, stukje Piada brood en een bord vol Italiaanse ham viert 'La Dolce Vita' hoog tij. Maar in Ravenna draait het vooral om de culturele schatten. De kleurrijke plafondmozaïeken en muurschilderingen in de basiliek van San Vitale en het Mausoleum van Galla Placidia zijn onvergetelijk.

De unieke bezienswaardigheden van Ravenna

Ook in de Basiliek van Sant’Apollinare en de Neonian Baptistery bepalen mozaïeken het decor. En in de Basiliek di San Francesco ziet u de mozaïeken pas als u zelf het licht aan doet. Dat doet u door een paar muntjes in het doosje te gooien die naast de donkere kelderdeur is gevestigd. De mozaïeken bevinden zich hier in de grond van een vijver waar de vissen in rond zwemmen. Een unieke plek. Cultuurliefhebbers kunnen tijdens een vakantie Ravenna ook de graftombe van de poëet Dante bezoeken. Of zet koers naar de badplaats Punta Marina waar u aan de Adriatische Zee kunt luieren op het strand.

Verfijn uw keuze
2 vakanties Ravenna
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Afstand tot strand
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,0
263 beoordelingen Vakantie Italië Ravenna door reizigers van Kras