Fietsvakantie van Reschensee naar Gardameer

10 dgn inclusief verblijf in 3-/4-sterrenhotels, ontbijt, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Verona en het Gardameer

v
8,8
K
  • Met extra dag in Nauders
  • Nederlandstalige fietsroutes
  • Uitdaging voor de actieve fietser
  • Verblijf in goede middenklasse hotels inclusief ontbijt
  • Bagagetransport en terugtransfer naar het beginpunt inbegrepen
8,8
Beoordeeld door 4 reizigers van Kras
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

• 9 nachten verblijf in 3-/4-sterrenhotels in een kamer zoals beschreven
• 9 x ontbijt
• Onbewaakte parkeerplaats bij het hotel in Nauders
• Bagagetransport tussen de hotels
• Gebruik fietstas
• Nederlandstalige routebeschrijving en kaart
• Transfer Riva-San Giovanni (inclusief fiets)
• Transfer Riva/Verona-Nauders per bus of trein (per trein tot aan Mals) (exclusief fiets)

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

Optioneel (bij boeking te reserveren)
• 7 x 3-gangen diner € 168 (geen diner op de extra dag in Nauders en in Verona)
• Huur toerfiets € 60
• Huur E-Bike € 120
• Terugtransfer eigen fiets € 35

Bijkomende kosten ter plaatse
• Toeristenbelasting (ca. € 1 à € 3 per persoon per nacht)
• Eventuele borg bij huurfiets. Voor de E-Bike geldt een borg van € 180 per fiets, contant of per creditcard.
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Optionele excursies

Extra informatie

• Er zijn van deze routes geen GPS-tracks aanwezig
• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Donau Touristik
• Het uitgebreide routeboek dat van toepassing is op deze reis ontvangt u bij aankomst in uw eerste hotel. Kras stelt voor u een beknopte digitale versie van het routeboek beschikbaar voorafgaand aan uw reis. Het is niet mogelijk om een geprinte versie van het uitgebreide routeboek voorafgaand aan uw reis te ontvangen.

Kaart
Dagprogramma

Fietsvakantie van de Reschensee naar het Gardameer

v
+1

Deze fietsvakantie van Nauders in Oostenrijk naar het Gardameer in Italië wordt ieder jaar populairder. Geen wonder, want nog niet zo heel lang geleden is er in de streken Zuid-Tirol en Trentino veel geld gestoken in uitstekende fietswegen met goede wegaanduidingen. De routes voeren door het dal van de rivier de Adige, maar ook door de fantastische bergwereld. De soms wat pittigere stukken die hier voorkomen, worden beloond met prachtige vergezichten op blauwe meren, eindeloze fruitboom- en wijngaarden en charmante stadjes.

Open alle items
Programma in het kort
Dag 1: op eigen gelegenheid naar Nauders
Dag 2: vrije dag in Nauders
Dag 3: Nauders-Schlanders (ca. 50 km)
Dag 4: Schlanders-Merano (ca. 38 km)
Dag 5: Merano-Bolzano (ca. 37 km)
Dag 6: Bolzano-Trento (ca. 61 km)
Dag 7: Trento-Gardameer (ca. 55 km)
Dag 8: Gardameer-Cavaion/Affi (ca. 59 km fietsen + 10 min. per bus)
Dag 9: Cavaion/Affi -Verona (ca. 37 km)
Dag 10: transfer naar Nauders en terugreis naar Nederland

Liever een 9-daagse reis of uw reis ergens anders verlengen?
U kunt ook kiezen voor een 9-daagse reis of een 10-daagse reis met een extra nacht in Verona of Riva.
Dag 1 - naar Nauders
U reist op eigen gelegenheid naar Nauders, gelegen nabij de Reschensee en de Oostenrijkse-Italiaanse grens. Uw auto kunt u kosteloos parkeren op het parkeerterrein (onbewaakt) van het hotel.
Dag 2 - Nauders
Vandaag heeft u een extra dag in Nauders om de omgeving goed te verkennen met uw fiets of u kunt even heerlijk ontspannen in het centrum van Nauders, voordat het grote avontuur losbarst!
Dag 3 - Schlanders (ca. 50 km)
v
+1
De dag begint met een licht stijgende route vanuit het hotel langs de schilderachtige Reschensee. U passeert het klooster Marienkron en fietst vervolgens bergafwaarts via Laatsch en het dromerige Glorenza naar het mooie vakantiedorp Schlanders.
Dag 4 - Merano (ca. 38 km)
v
+1
Het dal van de Adige trakteert u vandaag op geurende fruitboomgaarden en prachtige panorama's op de gezellige vakantieplaatsjes van Zuid-Tirol. Leuk is een stop bij Schloss Dornsberg. Eindbestemming van deze etappe is het chique kuurplaatsje Merano. Een wandeling over de Kurpromenade langs de Passirio-rivier is een must! Klassieke gebouwen, winkelstraatjes, volop cafeetjes, terrassen en restaurants... bloemenstad Merano zal u verrassen.
Dag 5 - Bolzano (ca. 37 km)
v
+1
Een glooiende fietsroute via Nals en Andrian naar Bolzano. Onderweg is Schloss Sigmundskron de uitgelezen plek voor een stop. In het mooie Bolzano proeft u het rijke verleden. De stad heeft een prachtig historisch centrum, bekend om zijn vele winkelgalerijen.
Dag 6 - Trento (ca. 61 km)
v
De Adige is nog steeds uw leidraad. Via vriendelijke plaatsjes als Ora en San Michele nadert u het bijzonder plezierige Trento. Het hart van de stad vormt de Piazza Duomo met de Neptunusfontein, de oude stadstoren, het Palazzo Pretorio, de met fresco's versierde huizen en natuurlijk de Dom. Uiteraard vindt u in Trento ook genoeg eettentjes en terrassen.
Dag 7 - Gardameer (ca. 55 km)
v
+1
Over de Etsch Radweg fietst u door groene wijngaarden naar het geliefde Gardameer. Via diverse leuke plaatsjes, waaronder Torbole, komt u uiteindelijk uit in Riva del Garda, een levendig vakantieplaatsje met veel flair. De constant aflandige wind maakt Riva met name geliefd bij windsurfers. U kunt hun capriolen gadeslaan vanaf het strand. Lekker uitpuffen van de etappe doet u in een van de vele restaurants en bars. Of smul van een echt Italiaans ijsje in een ijssalon. Overnachting in Riva of Arco.
Dag 8 - Cavaion/Affi (ca. 59 km fietsen + 10 min per bus)
Allereerst een korte transfer per bus naar San Giovanni (ca. 3 km). Via een licht dalende route fietst u naar San Roco. De laatste kilometers gaan over het Adige fietspad naar Cavaion/Affi.
Dag 9 - Verona (ca. 37 km)
v
+1
Een mooie laatste fietstocht! langs het Canale Cammuzoni fietst u weg van het verkeer naar Bussolengo. De tocht biedt u fraaie uitzichten op de Adige. Uw hotel ligt centraal, maar rustig, in Verona. De stad verwelkomt al meer dan 2000 jaar vele toeristen binnen haar poorten. En niet zonder reden: naast het genieten van opera's in de Romeinse Arena, kunt u heerlijk wandelen langs de rivier en het middeleeuwse kasteel van de eens machtige heren van Verona. Of ga op de foto bij het beroemde balkonnetje van Romeo & Julia.
Dag 10 - terugreis
In de ochtend gaat u terug naar Nauders, waar uw auto staat geparkeerd. Einde van een heerlijke reis!
Transfer van Verona naar Nauders
v
Op donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag en in juli en augustus ook op maandag wordt de transfer van Verona naar Nauders uitgevoerd per bus. Voor deze transfer wordt u bij uw hotel opgehaald. Aankomst in Nauders rond 13.30 uur.

Op alle overige dagen gaat de transfer per trein. Vertrek vanuit Verona naar Mals. Vanuit Mals gaat u per taxi naar Nauders (12 km). Kosten ca. 35 euro per taxi, ter plekke betalen. U ontvangt uw inbegrepen transferticket ter plaatse. De treinreis is op basis van 2e klasse. De eventuele bus-/taxikosten vanaf uw hotel naar het station in Verona zijn voor eigen rekening.

Noot:
• terugtransfer van eigen fiets is alleen mogelijk bij reizen met vertrek op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en in juli/augustus op zaterdag. U dient dit vooraf te boeken en te betalen.
• wij wijzen u er op dat u bij een transfer per trein uw bagage mee dient te nemen. Het meenemen van een eigen fiets in de trein is niet mogelijk.
Fietsniveau
Fietsniveau 2,5. Zie tabblad 'Fietsinfo' voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Accommodatie
Hotels

Tijdens deze reis verblijft u in 3-sterrenhotels in of nabij de genoemde plaatsen. In Bolzano en Verona reserveren we een 4-sterrenhotel. De hotels zijn rustig gelegen en beschikken ten minste over een restaurant. De kamers zijn ten minste voorzien van telefoon en badkamer met douche en toilet. Het hotel in/nabij Trento beschikt ook over airconditioning. Uw verblijf is inclusief ontbijtbuffet. Tegen een toeslag kunt u 3-gangen diners bijboeken. Het bagagevervoer tussen de hotels wordt voor u geregeld.

Hieronder vindt u een selectie van de hotels die u aandoet tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Houdt er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar/geopend kunnen zijn.

Nauders
Hotel Amontanara***

Schlanders
Hotel Pension Schweitzer***
Hotel Goldener Loewe***

Merano
Hotel Aster***
Hotel Gruberhof***

Bolzano
Four Points Sheraton Bolzano****
Parkhotel Luna Monschein****

Trento
Hotel Sporting Trento***
Grand Hotel Trento****

Riva del Garda
Hotel Centrale***
Hotel Venezia***

Cavaion Veronese / Affi
Hotel Romantic***
Parkhotel***

Verona
San Marco City Resort & Spa****
Hotel Fiera****

Fietsinfo
Algemene informatie individuele fietsvakanties
v

Tijdens een fietsvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items
Fietsroutes en/of -kaarten
Bij al onze individuele fietsreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u in de meeste gevallen voorafgaand aan uw reis, per post of digitaal (Let op: bij lastminute-boekingen/aanvragen kan het voorkomen dat u uw papieren kort voor vertrek ontvangt. Bij agenten zoals VOS Travel ontvangt u de routes dan alleen digitaal. Er ligt bij aankomst geen pakketje voor u klaar in het eerste hotel. U dient de routes zelf uit te printen en mee te nemen!). Indien u de routes digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar. Bij een aantal reizen ontvangt u de fietsroutes pas op uw vakantiebestemming.

De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure of op de website. De genoemde afstanden dienen als richtlijn.

Van een aantal fietsvakanties zijn ook GPS-tracks beschikbaar. Indien dit het geval is, staat dit op het tabblad ‘Inbegrepen’. Wenst u de GPS-tracks te ontvangen, dan kunt u hiervoor een aanvraagformulier invullen.
Fietsreizen voor elk niveau
Onze fietsreizen zijn geschikt voor recreatieve fietsers en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gefietst. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste fietsreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De fietsreizen vereisen een normale conditie en voldoende fietservaring. Bij fietsreizen met fietsniveau 2 adviseren wij het gebruik van een E-bike.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende fietservaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende fietservaring is vereist.
Huurfiets of eigen fiets

U kunt op individuele fietsreizen uw eigen fiets meenemen of een huurfiets reserveren. Voor vliegreizen geldt dat een eigen fiets meenemen niet mogelijk is; om deze reden is een huurfiets bij de reissom inbegrepen.

In de meeste gevallen heeft u de beschikking over een moderne lichtgewicht fiets met minimaal 7, maar meestal 21 of 24 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.95 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

Op diverse bestemmingen is tegen een toeslag ook een E-bike beschikbaar. Indien dit van toepassing is staat dit aangegeven bij optioneel bij te boeken.

De reistechnische uitvoering van onze fietsvakanties is in handen van agenten. Door welke agent deze reis wordt uitgevoerd vindt u onder het kopje 'inbegrepen'.

Donau Touristik
Donau Touristik

Toerfiets van het merk Schauff, Kettler, Kalkhoff of KTM:
• 7 versnellingen of op aanvraag 21/24 versnellingen mogelijk
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)
• Diverse framehoogtes beschikbaar. Indien u langer bent dan 1.90m of kleiner dan 1.60m raden wij u dit bij boeking door te geven

E-bike van het merk KTM:
• KTM e-bikes: actieradius van ca. 70km en 24 versnellingen
• Kalkhoff e-bikes: actieradius van ca. 70km en 8 versnellingen
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)

Girolibero
Girolibero
v

Toerfiets (Shimano Deore):
• 27 versnellingen
• aluminium frame
• comfortabel gelzadel
• anti-lek banden
• fietscomputer
• kaarthouder of stuurtasje
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per twee fietsen (met code)

E-bike (op aanvraag):
• met fietscomputer
• kaarthouder
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per 2 fietsen (met code)

VOS Travel
VOS Travel

Toerfietsen met 7 tot 27 versnellingen
E-bikes met 8 versnellingen
• Met fietspomp, reparatieset, fietstas en fietsslot
*Het is voor sommige bestemmingen niet mogelijk een E-bike te huren.

Toerfietsen met 7 versnellingen
Fietsvakantie Rondje IJsselmeer
Fietsvakantie Nederland – Elfstedentocht Friesland
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 21 versnellingen)
Fietsvakantie België - Brugge: stad & strand
Fietsvakantie Duitsland – Niederrhein & Ruhr
Fietsvakantie Duitsland - Duitse Wijnroute
Fietsvakantie Duitsland - Berlijn & Potsdam
Fietsvakantie Thüringen (of 21 versnellingen)
Toerfietsen met 21 versnellingen
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Duitsland - Langs de Weser
Fietsvakantie Thüringen (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Sauerland
Fietsvakantie Saar, Moezel, Ober & Sauer
Fietsvakantie Bretagne & Mont St.-Michel
Fietsvakantie Portugal – Algarve
Fietsvakantie De Minho, een Portugese verrassing
Fietsvakantie van Porto naar Coimbra
Toerfietsen met 24+ versnellingen
Fietsvakantie Nederland – Het land van Maas & Waal
Fietsvakantie Hart van Nederland – Stad, stand & tulpen
Fietsvakantie Rondje Mallorca
Fietsvakantie Beleef Corfu
Fietsvakantie Zweden
Aktiva Tours
Aktiva Tours
v

Toerfiets van het merk Batavus
• 24 versnellingen
• kilometerteller

E-bike van het merk Batavus
• 7 versnellingen
• met actieradius van 75km
• digitale display

Leludi ltd.
Leludi ltd.
v

Toerfiets (Scott Sub Cross of IDEAL)
• 24 versnellingen
• extra binnenband
• fietspomp
• plakset
• fietstas
• fietshelm

E-bike (Sub Cross E-ride of O2 Feel Vog D7)
• aluminium frame
• voorvering
• 26 inch wielen
• 6 versnellingen
• max snelheid 25 km/u
• actieradius batterij 50 km

Fietsvakantiewinkel
Fietsvakantiewinkel
v

Hybridefiets Giant Aero RS2/ Batavus Galibier (of gelijkwaardig)
• 24 versnellingen
• fietstas en stuurtas
• anti-lek banden
• gelzadel

E-bike Kalkhoff impulse 2.0 (of gelijkwaardig)
• met 14,5 ah accu
• fietstas
• acculader
• instructiekaart
• kettingslot
• noodkit met fietspomp

Waterman Travel & More
Waterman Travel & More

• Giant fietsen (MTB of Hybride) met alle accessoires, type ATX hardtail serie (met afsluitbare voorvering en schijfremmen)
• Expedition/Leader, bidon houder, 27 top gear systeem, professionele helm Giro en Bell

EKB Costa Blanca Cycling
EKB Costa Blanca Cycling

Toerfiets van het merk Cube, model Town
• 24 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

E-Bike
• 36 v accu
• 7 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

Mecklenburger Radtour
Mecklenburger Radtour

Toerfiets van het merk Kettler of Kalkhoff
• 8 of 24 versnellingen
• Gelzadel

E-bike van het merk
• 7 of 8 versnellingen
• met actieradius van 80km

Orfeo Office
Orfeo Office

Toerfiets of E-bike
• met 21, 24 of 27 versnellingen
• straatuitvoering
• fietstassen
• fietsservice

Noot: Kras kan niet garanderen dat er ter plaatse een fietsenmaker beschikbaar is met kennis over uw eigen fiets. Het kan dus voorkomen dat eventuele defecten aan uw eigen fiets niet gedurende de reis gerepareerd kunnen worden.

Aansprakelijkheid - verzekeringen
Het is belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. Heeft u al aan een fietsverzekering gedacht? Hieronder zetten we de verschillende verzekeringen op een rijtje:

Verzekeren van uw eigen fiets
Bij de meeste reisverzekeringen zijn schades aan uw fiets niet inbegrepen. U kunt zich via Kras verzekeren bij de Europeesche Verzekeringen. Zij bieden u als aanvulling op de standaard reisverzekering de optie 'Extra sportuitrusting' aan. In dit geval is uw fiets verzekerd tot maximaal € 2500. U kunt een reisverzekering met extra sportuitrusting afsluiten via ons Contact Center of op Kras.nl/verzekeringen.

Verzekeren van een huurfiets
Boekt u bij Kras een huurfiets, dan ontvangt u deze ter plaatse van onze agent die verantwoordelijk is voor de reistechnische uitvoering van de reis. Door welke agent uw reis wordt uitgevoerd, vindt u op het tabblad 'Inbegrepen'. Net als bij het gebruik van een huurauto, zijn er aan het gebruik van een huurfiets voorwaarden verbonden. De verhuurder kan u vragen een ontvangstbewijs te tekenen voor de fiets. Inzage in de huurvoorwaarden en het afsluiten van eventuele verzekeringen doet u ter plaatse.

Onze agenten Vos Travel en Fietsvakantiewinkel geven u de mogelijk om bij boeking een diefstalverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover vindt u in het boekingsproces.
Veiligheid
Als fietser bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste fietskleding biedt u naast bescherming comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.
Hulp bij fietspech in Nederland en België (€2,50 p.p.p.d.)
Laat uw fietsvakantie niet in het water vallen door materiaalpech. Regel nu direct pechhulp tijdens uw fietsvakantie in Nederland of België.

Voor meer informatie, zie: https://www.fietsned.nl/kras-fietsvakantie-pechhulp

Kras is bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. De dienst wordt uitgevoerd door FietsNED. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst kunt u zich wenden tot FietsNED.
Beoordelingen