Fietsvakantie Door de Veneto - middenklasse hotels

8/9/10 dgn incl. verblijf in hotels, ontbijt, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Padua en Venetië

Italie.Trevisos
374577343_Venetie_Italie
v
Italie.Trevisos
374577343_Venetie_Italie
Vanaf495per persoon
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum19-10-2019
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
8,0
K
 • Lekker fietsen en genieten van La Dolce Vita
 • Lichte, vlakke routes naar o.a. Padua en Venetië
 • Verblijf in goede middenklasse hotels inclusief ontbijt
 • Bagagetransport tussen de hotels
 • 8, 9 of 10 dagen
  K
 • Bewaren
8.0101
8,0
Beoordeeld door 1 reiziger van Kras
Fietsvakantie Door de Veneto - middenklasse hotels
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenExtra informatie

Deze reis is ook te boeken met verblijf in 3-/4-sterren hotels

Boekt u deze reis met aankomst op dinsdag of woensdag dan start en eindigt uw reis in Mestre i.p.v. Vicenza. Het rondje blijft dus hetzelfde, maar in een andere volgorde.

Inbegrepen

• 7, 8 of 9 nachten verblijf in middenklasse hotels in een kamer zoals beschreven
• Hotelverzorging op basis van 7, 8 of 9 x ontbijt
• Engelstalige routebeschrijving en kaart
• Bagagetransport tussen de hotels
• Entree Villa Valmarana Ai Nani
• IJsco in de beste ijssalon van Vicenza
• GPS-tracks (op aanvraag)

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse
• Toeristenbelasting (kosten afhankelijk per hotel, totaal ca. € 10 à 15 p.p.)
• Ferryovertocht op dag 5 ca. € 25 p.p. inclusief fiets
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld

Optioneel (direct bij te boeken)
• Huur toerfiets € 80 p.p.
• Huur E-bike € 190 p.p.
• Huur fietshelm € 15 p.p.

Extra informatie

• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Girolibero
• Het routeboek dat van toepassing is op deze reis ontvangt u bij aankomst in uw eerste hotel. Kras stelt voor u een digitale versie van het routeboek beschikbaar voorafgaand aan uw reis. Het is niet mogelijk om een geprinte versie van het routeboek voorafgaand aan uw reis te ontvangen.

Kaart
Dagprogramma

v
+1

Deze populaire fietsvakantie voert u door het veelzijdige Venetiaanse achterland, ingesloten door het Alpengebergte aan de ene kant en de Adriatische kust aan de andere zijde. Gezien het vlakke karakter van de routes is dit prachtige gebied ideaal geschikt voor wie op een sportieve manier wil genieten van enkele Italiaanse pareltjes. Dwars door de Prosecco-wijngaarden en typisch mediterrane stadjes, fietst u naar de romantische waterstad Venetië, Padua met zijn prachtige historische binnenstad en het kleurrijke vissersplaatsje Chioggia.

Open alle items
Fietsprogramma 2019
Open alle items
Fietsprogramma in het kort
Dag 1: op eigen gelegenheid naar Vicenza
Dag 2: Vicenza - Bassano del Grappa (ca. 40 km, ca. 100m hoogteverschil)
Dag 3: Bassano del Grappa - Treviso (ca. 60 km, ca. 260/300m hoogteverschil)
Dag 4: Treviso - Mestre (ca. 20/45 km, ca. 100m hoogteverschil)
Dag 5: Mestre - Chioggia (ca. 35 km, vlakke route)
Dag 6: Chioggia - Padua (ca. 55 km, vlakke route)
Dag 7: Padua - Vicenza (ca. 60 km, ca. 130m hoogteverschil)
Dag 8: u reist op eigen gelegenheid terug naar huis
Boekt u deze reis met aankomst op dinsdag of woensdag, dan start en eindigt uw reis in Mestre i.p.v. Vicenza. Het rondje blijft hetzelfde, echter in een andere volgorde.
Boekt u de 9-daagse reis , dan heeft u een extra overnachting in Vicenza. Op dag 9 reist u op eigen gelegenheid huiswaarts.
Boekt u de 10-daagse reis, dan heeft u zowel in Vicenza als in Mestre een extra overnachting in Mestre, waarna u op dag 10 huiswaarts keert.
Dag 1 - heenreis naar Vicenza
U reist op eigen gelegenheid naar Vicenza. Het historische centrum bezit prachtige gebouwen van de bekende architect Andrea Palladio. Maar ook de paleizen, kerken en smalle steegjes die niet door hem zijn ontworpen zijn zeer de moeite waard.
Dag 2 - Vicenza - Bassano del Grappa (ca. 40 km, ca. 100 m hoogteverschil)
v
+1
Deze eerste route doorkruist de vlakte ten noorden van Vicenza. Door het groene platteland, langs kersenbomen en door middeleeuwse dorpjes, fietst u naar Bassano del Grappa. Dit prachtige stadje ligt aan de voet van de Venetiaanse Alpen, waar de Brenta-rivier de vlakte bereikt. Eenmaal het elegante stadscentrum van Vicenza achter u gelaten, fietst u via Polegge naar Sandrigo, waarbij u onderweg de Astico-rivier oversteekt. Sandrigo staat bekend om haar overheerlijke streekgerecht "baccalá" (stokvis in gepocheerde melk). Tijd voor een lunchstop? Via Maragnole fietst u verder naar Marostica, waar de fascinerende stadsmuren direct in het oog springen. We reserveren een hotel voor u in Bassano del Grappa.
Dag 3 - Bassano del Grappa - Treviso (ca. 60 km, ca. 260/300 m hoogteverschil)
v
Italie.Trevisos
Italie.Trevisos
+1
De tocht begint met één van de weinige stijgende stukjes naar Asolo. Laat u niet ontmoedigen, wanneer u aankomt in het middeleeuwse stadje zal uw inspanning ruimschoots beloond worden! De afdaling leidt u door de wijngaarden van de Prosecco naar Maser. Neemt u hier zeker een kijkje bij één van de mooiste landhuizen van dit gebied: Villa Barbaro. De tocht eindigt in Treviso, omgeven door water. Ook Treviso bezit talrijke etablissementjes, waar u kunt genieten van een wijntje. Niet te missen is de Fontana della Tettona, die in vroeger tijden witte en rode wijn spuwde. Indien de tocht te zwaar voor u is bestaat er een mogelijkheid om de rit in te korten met 25 km, door vanaf Montebelluna naar Treviso met de trein te reizen.
Dag 4 - Treviso - Mestre (ca. 20/45 km, ca. 100m hoogteverschi)
v
374577343_Venetie_Italie
374577343_Venetie_Italie
+1
Bij het verlaten van Treviso volgt u het kalme riviertje Sile, die u tot aan Casale begeleidt. Dit is het meest indrukwekkende gedeelte van de tour, waarbij u helemaal opgaat in het landschap. Pittoreske dorpjes weerspiegelen in het water, die vroeger een belangrijke handelsroute vormde. Maak een stop bij het botenkerkhof ‘Cimitero dei Burci’. Oude schuiten liggen half verzonken en bieden nu thuis aan een enorme verscheidenheid aan vogels. Aan het einde van de route ligt het romantische Venetië op uw komst te wachten. Overnachting in Mestre.
De route is in te korten door in Quarto d'Altino de trein te nemen.
NB: wanneer u de 10-daagse reis boekt, heeft u aansluitend aan deze dag een vrije dag in Mestre.
Dag 5 - Mestre - Chioggia (ca. 35 km)
v
+1
U verlaat Mestre in de richting van de haven Tronchetto (Venetië). Vanaf hier neemt u de ferry (niet inbegrepen, ca. € 25 per persoon inclusief fiets) door het kanaal Giudecca naar Lido. Geniet onderweg zeker van een blik op het meest bekende plein van Venetië: Piazza San Marco. De fietstocht die vandaag op het programma staat is zonder twijfel één van de meest bijzondere, want u fietst over twee smalle eilanden die de scheiding vormen tussen de zee en de lagune. De etappe is niet al te lang, waardoor u onderweg de mogelijkheid heeft om in elegante badplaatsen, gezellige vissersdorpjes of op verlaten stranden van een welverdiende pauze kunt genieten.
Dag 6 - Chioggia - Padua (ca. 55 km)
v
+2
+1
Begin de dag met een wandeling over de karakteristieke en kleurrijke vismarkt van Chioggia. Een leuke gelegenheid om kennis te maken met de wereld van de visserij, al eeuwenlang de belangrijkste economische activiteit van het eiland. De fietstocht start met een stuk weg door het "waterland", waar de Bacchiglione en Brenta-rivier stromen, in de 18e eeuw door de Venetianen omgeleid om het verzanden van de lagune tegen te gaan. Als u de Riviera del Brenta bereikt, bekend om haar luxueuze Venetiaanse villa's, bent u al dicht bij het eindpunt van de etappe: een prachtig 4-sterren wellnesshotel in de omgeving van Padua.
Dag 7 - Padua - Vicenza (ca. 60 km, ca. 130m hoogteverschil)
v
+1
Op de pedalen voor een gemakkelijke, aangename tocht door de Po-vlakte, tussen de heuvels van Colli Berici en Colli Euganei. Al snel fietst u Padua binnen. Er is hier zoveel moois te ontdekken. Neem bijvoorbeeld de wirwar aan steegjes met arcades, monumentale pleinen, bescheiden huizen, historische villa's en de schitterende basiliek van Sint Antonius. Zin in een echt Italiaans kopje koffie in een bijzondere ambiance? Ga dan naar het klassieke Caffé Pedrocchi, gelegen vlakbij de basiliek; voor de lokale bevolking de ontmoetingsplek bij uitstek.
Langs kleine dorpen aan de oevers van de rivier fietst u vervolgens verder naar het magnifieke Castello di San Martino, met zijn kenmerkende gekanteelde toren. Na de Bacchiglione-rivier te zijn overgestoken, gaat de tocht verder naar het charmante oude dorpje Costozzo. Hier start een mooi fietspad naar de wonderlijke villa Rotonda, een meesterwerk van Andrea Palladio, en de nabijgelegen villa Valmarana ai Nani (entree inclusief). Nog enkele kilometers en het de fietstocht door de Veneto loopt ten einde, precies daar waar hij begon: op het elegante Piazza dei Signori in het oude stadshart van Vicenza.
Dag 8 - terugreis naar Nederland
Einde van een heerlijke fietsvakantie. Terugreis naar Nederland op eigen gelegenheid.
NB: wanneer u de 9- of 10-daagse reis heeft geboekt, blijft u nog een dag in deze stad alvorens u naar huis vertrekt.
Openbaar vervoer in Venetië
v
+1
Bij aankomst in Mestre of Venetië raden we u aan een 12- of 24-uurs ticket te kopen (bij de Veneto 3-/4- sterren hotels inclusief) . Deze heeft u nodig om de ferryboot van Venetië naar Chioggia te nemen en voor andere verplaatsingen in Venetië. Deze tickets zijn de goedkoopste oplossing voor wie met het openbaar vervoer (ACTV) wil reizen in en om Venetië. Met een ACTV-ticket kunt u onbeperkt gebruikmaken van alle vormen van transport op het water (met uitzondering van de lijnen Alilaguna, Clodia en Fusina) en te land die verantwoordelijk zijn voor de stedelijke lijnen van Venetië. U kunt tickets kopen bij de loketten van Hellovenezia en andere gewettigde verkooppunten.

De prijzen zijn als volgt (onder voorbehoud van wijzigingen):
€ 25 voor een dagticket / € 35 voor een 2-daags ticket / € 45 voor een 3-daags ticket.
De kosten voor een ticket voor 1 uur bedragen € 8. Het vervoer van een fiets is alleen mogelijk aan boord van ferryboten en niet aan boord van waterbussen. De prijs voor een fietsticket bedraagt € 4 per fiets.
Noot
Boekt u deze reis met aankomst op dinsdag of woensdag dan start uw reis in Mestre in plaats van in Vicenza. Het rondje blijft hetzelfde, maar in een andere volgorde.

Noot: het is mogelijk dat uw fietsreis start/eindigt in een andere plaats dan aangegeven (afhankelijk van de beschikbaarheid). De routes blijven gelijk, echter in een andere volgorde.
Fietsniveau
Fietsniveau 1. Zie tabblad 'Fietsinfo' voor meer informatie over deze indicatie. De routes die u volgt zijn vrijwel allemaal vlak, met uitzondering van een klim naar Asolo (ca. 1 km). U fietst over B-wegen met weinig verkeer en geasfalteerde fietspaden. Treinen met fietstransport verbinden de belangrijkste steden met elkaar. Dat betekent dat u ook per trein (exclusief) naar de volgende stad kunt reizen wanneer het slecht weer is of wanneer u toe bent aan een dagje rust.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Hotels
Hotels

Tijdens deze reis verblijft u voornamelijk in 3-sterrenhotels in of nabij de in het programma genoemde steden. Enkele hotels hebben een 2-sterren classificatie en één hotel een 4-sterren classificatie. Uw kamer is ten minste voorzien van badkamer met bad of douche en toilet. Het bagagetransport tussen de hotels wordt voor u verzorgd.

Kiest u voor wat meer luxe, bekijk dan onze fietsvakantie Veneto met verblijf in 3-/4-sterren hotels. Deze hotels liggen veelal in het centrum van de genoemde plaatsen en beschikken over kamers met airconditioning. Bij dit hoteltype is tevens een 24-uurs ticket voor het openbaar het openbaar vervoer in Venetië inbegrepen.

Fietsinfo
Algemene informatie individuele fietsvakanties
v

Tijdens een fietsvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items
Fietsroutes en/of -kaarten
Bij al onze individuele fietsreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u in de meeste gevallen voorafgaand aan uw reis, per post of digitaal (Let op: bij lastminute-boekingen/aanvragen kan het voorkomen dat u uw papieren kort voor vertrek ontvangt. Bij agenten zoals VOS Travel ontvangt u de routes dan alleen digitaal. Er ligt bij aankomst geen pakketje voor u klaar in het eerste hotel. U dient de routes zelf uit te printen en mee te nemen!). Indien u de routes digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar. Bij een aantal reizen ontvangt u de fietsroutes pas op uw vakantiebestemming.

De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure of op de website. De genoemde afstanden dienen als richtlijn.

Van een aantal fietsvakanties zijn ook GPS-tracks beschikbaar. Indien dit het geval is, staat dit op het tabblad ‘Inbegrepen’. Wenst u de GPS-tracks te ontvangen, dan kunt u hiervoor een aanvraagformulier invullen.
Fietsreizen voor elk niveau
Onze fietsreizen zijn geschikt voor recreatieve fietsers en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gefietst. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste fietsreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De fietsreizen vereisen een normale conditie en voldoende fietservaring. Bij fietsreizen met fietsniveau 2 adviseren wij het gebruik van een E-bike.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende fietservaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende fietservaring is vereist.
Huurfiets of eigen fiets

U kunt op individuele fietsreizen uw eigen fiets meenemen of een huurfiets reserveren. Voor vliegreizen geldt dat een eigen fiets meenemen niet mogelijk is; om deze reden is een huurfiets bij de reissom inbegrepen.

In de meeste gevallen heeft u de beschikking over een moderne lichtgewicht fiets met minimaal 7, maar meestal 21 of 24 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.95 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

Op diverse bestemmingen is tegen een toeslag ook een E-bike beschikbaar. Indien dit van toepassing is staat dit aangegeven bij optioneel bij te boeken.

De reistechnische uitvoering van onze fietsvakanties is in handen van agenten. Door welke agent deze reis wordt uitgevoerd vindt u onder het kopje 'inbegrepen'.

Donau Touristik
Donau Touristik

Toerfiets van het merk Schauff, Kettler, Kalkhoff of KTM:
• 7 versnellingen of op aanvraag 21/24 versnellingen mogelijk
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)
• Diverse framehoogtes beschikbaar. Indien u langer bent dan 1.90m of kleiner dan 1.60m raden wij u dit bij boeking door te geven

E-bike van het merk KTM:
• KTM e-bikes: actieradius van ca. 70km en 24 versnellingen
• Kalkhoff e-bikes: actieradius van ca. 70km en 8 versnellingen
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)

Girolibero
Girolibero
v

Toerfiets (Shimano Deore):
• 27 versnellingen
• aluminium frame
• comfortabel gelzadel
• anti-lek banden
• fietscomputer
• kaarthouder of stuurtasje
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per twee fietsen (met code)

E-bike (op aanvraag):
• met fietscomputer
• kaarthouder
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per 2 fietsen (met code)

VOS Travel
VOS Travel

Toerfietsen met 7 tot 27 versnellingen
E-bikes met 8 versnellingen
• Met fietspomp, reparatieset, fietstas en fietsslot
*Het is voor sommige bestemmingen niet mogelijk een E-bike te huren.

Toerfietsen met 7 versnellingen
Fietsvakantie Rondje IJsselmeer
Fietsvakantie Nederland – Elfstedentocht Friesland
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 21 versnellingen)
Fietsvakantie België - Brugge: stad & strand
Fietsvakantie Duitsland – Niederrhein & Ruhr
Fietsvakantie Duitsland - Duitse Wijnroute
Fietsvakantie Duitsland - Berlijn & Potsdam
Fietsvakantie Thüringen (of 21 versnellingen)
Toerfietsen met 21 versnellingen
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Duitsland - Langs de Weser
Fietsvakantie Thüringen (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Sauerland
Fietsvakantie Saar, Moezel, Ober & Sauer
Fietsvakantie Bretagne & Mont St.-Michel
Fietsvakantie Portugal – Algarve
Fietsvakantie De Minho, een Portugese verrassing
Fietsvakantie van Porto naar Coimbra
Toerfietsen met 24+ versnellingen
Fietsvakantie Nederland – Het land van Maas & Waal
Fietsvakantie Hart van Nederland – Stad, stand & tulpen
Fietsvakantie Rondje Mallorca
Fietsvakantie Beleef Corfu
Fietsvakantie Zweden
Aktiva Tours
Aktiva Tours
v

Toerfiets van het merk Batavus
• 24 versnellingen
• kilometerteller

E-bike van het merk Batavus
• 7 versnellingen
• met actieradius van 75km
• digitale display

Leludi ltd.
Leludi ltd.
v

Toerfiets (Scott Sub Cross of IDEAL)
• 24 versnellingen
• extra binnenband
• fietspomp
• plakset
• fietstas
• fietshelm

E-bike (Sub Cross E-ride of O2 Feel Vog D7)
• aluminium frame
• voorvering
• 26 inch wielen
• 6 versnellingen
• max snelheid 25 km/u
• actieradius batterij 50 km

Fietsvakantiewinkel
Fietsvakantiewinkel
v

Hybridefiets Giant Aero RS2/ Batavus Galibier (of gelijkwaardig)
• 24 versnellingen
• fietstas en stuurtas
• anti-lek banden
• gelzadel

E-bike Kalkhoff impulse 2.0 (of gelijkwaardig)
• met 14,5 ah accu
• fietstas
• acculader
• instructiekaart
• kettingslot
• noodkit met fietspomp

Waterman Travel & More
Waterman Travel & More

• Giant fietsen (MTB of Hybride) met alle accessoires, type ATX hardtail serie (met afsluitbare voorvering en schijfremmen)
• Expedition/Leader, bidon houder, 27 top gear systeem, professionele helm Giro en Bell

EKB Costa Blanca Cycling
EKB Costa Blanca Cycling

Toerfiets van het merk Cube, model Town
• 24 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

E-Bike
• 36 v accu
• 7 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

Mecklenburger Radtour
Mecklenburger Radtour

Toerfiets van het merk Kettler of Kalkhoff
• 8 of 24 versnellingen
• Gelzadel

E-bike van het merk
• 7 of 8 versnellingen
• met actieradius van 80km

Orfeo Office
Orfeo Office

Toerfiets of E-bike
• met 21, 24 of 27 versnellingen
• straatuitvoering
• fietstassen
• fietsservice

Noot: Kras kan niet garanderen dat er ter plaatse een fietsenmaker beschikbaar is met kennis over uw eigen fiets. Het kan dus voorkomen dat eventuele defecten aan uw eigen fiets niet gedurende de reis gerepareerd kunnen worden.

Aansprakelijkheid - verzekeringen
Het is belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. Heeft u al aan een fietsverzekering gedacht? Hieronder zetten we de verschillende verzekeringen op een rijtje:

Verzekeren van uw eigen fiets
Bij de meeste reisverzekeringen zijn schades aan uw fiets niet inbegrepen. U kunt zich via Kras verzekeren bij de Europeesche Verzekeringen. Zij bieden u als aanvulling op de standaard reisverzekering de optie 'Extra sportuitrusting' aan. In dit geval is uw fiets verzekerd tot maximaal € 2500. U kunt een reisverzekering met extra sportuitrusting afsluiten via ons Contact Center of op Kras.nl/verzekeringen.

Verzekeren van een huurfiets
Boekt u bij Kras een huurfiets, dan ontvangt u deze ter plaatse van onze agent die verantwoordelijk is voor de reistechnische uitvoering van de reis. Door welke agent uw reis wordt uitgevoerd, vindt u op het tabblad 'Inbegrepen'. Net als bij het gebruik van een huurauto, zijn er aan het gebruik van een huurfiets voorwaarden verbonden. De verhuurder kan u vragen een ontvangstbewijs te tekenen voor de fiets. Inzage in de huurvoorwaarden en het afsluiten van eventuele verzekeringen doet u ter plaatse.

Onze agenten Vos Travel en Fietsvakantiewinkel geven u de mogelijk om bij boeking een diefstalverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover vindt u in het boekingsproces.
Veiligheid
Als fietser bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste fietskleding biedt u naast bescherming comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.
Hulp bij fietspech in Nederland en België (€2,50 p.p.p.d.)
Laat uw fietsvakantie niet in het water vallen door materiaalpech. Regel nu direct pechhulp tijdens uw fietsvakantie in Nederland of België.

Voor meer informatie, zie: https://www.fietsned.nl/kras-fietsvakantie-pechhulp

Kras is bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. De dienst wordt uitgevoerd door FietsNED. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst kunt u zich wenden tot FietsNED.
Klimaat
De beste reistijd voor Italië

Klimaat Italië - Puglia

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C) 13° 14° 15°18°23°26° 29° 29°26°21° 17° 14°
Beste reistijd is april t/m juni en september, oktober.

Klimaat Italië - Milaan

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C) 13°18°22°26° 29° 28°24°18°11°
Beste reistijd is april t/m juni en september.Het regen seizoen is oktober, november.

Klimaat Italië - Rome

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C) 13° 14° 15°18°23°26° 29° 29°26°21°17°14°
Beste reistijd is april t/m juni en september, oktober. Het regen seizoen is november, december.

Klimaat Italië - Sardinië

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C) 13° 14° 15°16°21°25° 28° 28°25°21°17° 14°
Beste reistijd is april t/m juni en september t/m november.

Klimaat Italië - Sicilië

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C) 15° 15° 16°18°22°25° 28° 29°27°23°19° 16°
Beste reistijd is april t/m juni en september t/m november.

Klimaat Italië - Toscane

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C) 10° 12° 14°18°22°25° 29° 29°25°21°15° 11°
Beste reistijd is april t/m juni en september t/m november.

groen = de beste reistijd
geel= regenseizoen

Beoordelingen
Anderen bekeken ook
Fietsvakantie Door de Veneto - 3-/4-sterrenhotels
Fietsvakantie Door de Veneto - 3-/4-sterrenhotels
 • Lekker fietsen en genieten van La Dolce Vita
 • Lichte, vlakke routes naar o.a. Padua en Venetië
 • Verblijf in 3-/4-sterrenhotels inclusief ontbijt
 • 8 of 9 of 10 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum19-10-2019
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf595
8,8
Bekijk reis
E-bike arrangement Gardameer – Caravel Bike Hotel
E-bike arrangement Gardameer – Caravel Bike Hotel
 • Hotel op de hellingen van Monte Baldo
 • Verblijf in 4-sterren hotel met ontbijt en diner
 • Inclusief e-bike tijdens uw gehele verblijf
 • 5, 8 of 12 of 15 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum27-10-2019
Reisduur5 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf269
9,0
Bekijk reis
Fietsvakantie Italië - Door het hart van Piemonte
Fietsvakantie Italië - Door het hart van Piemonte
 • Individuele fietsreis
 • Actief & culinair genieten
 • Verblijf in rustig gelegen 3-sterrenhotel
 • 8 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum24-10-2019
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf599
nieuw
Bekijk reis
E-bike arrangement Bloemenrivièra - Villa Giada (hotel)
E-bike arrangement Bloemenrivièra - Villa Giada (hotel)
 • Heerlijk relaxen op het zonneterras
 • Midden tussen de olijfgaarden
 • Inclusief e-bike tijdens uw verblijf
 • 4 - 22 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum14-03-2020
Reisduur4 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf217
nieuw
Bekijk reis