Wandelvakantie Italië - Langs de kust van Puglia

8 dgn al wandelend genieten van natuurparken, culturele hotspots, een diepblauwe zee en monumentale steden

v
8,3
G
  • Zo mooi is de hak van de Italiaanse laars
  • Natuurparken en een diepblauwe zee
  • Culturele hotspots en monumentale steden
  • Zeer compleet wandelarrangement
  • Incl. vliegreis, transfers en verblijf
8.3103
8,3
Beoordeeld door 3 reizigers van Kras
Wandelvakantie Italië - Langs de kust van Puglia
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• Vliegreis Rotterdam-Brindisi v.v. met Transavia
• Luchthavenbelastingen
Handbagage
• Transfer luchthaven-accommodatie v.v.
• 7 nachten verblijf in 4-sterrenhotels in een kamer zoals beschreven
• 7 x ontbijt
• Bagagetransport tussen de hotels
• Privé-transfers op dag 2 en 7
• Boottocht op dag 7
• Engelstalige routebeschrijvingen en informatiemateriaal

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

Optioneel (bij boeking te reserveren)
Ruimbagage

Bijkomende kosten ter plaatse
• Toeristenbelasting (ca. € 14 p.p.)
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Eventuele optionele excursies

Extra informatie

• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Slow Active Tours

Dagprogramma

Wandelen langs de zuidoostkust van Puglia

v
+1

Dit jaar hebben wij wederom niet stilgezeten en met trots hebben wij deze prachtige wandelreis aan ons aanbod kunnen toevoegen. Een reis langs het natuurpark tussen Otranto en Leuca met als hoogtepunten Lecce, het woud van Tricase, Otranto, de vuurtoren van Punta Palascia en de ruïnes van Cippano, dat belooft wat! Op sommige delen van de routes wordt u begeleid door de heldere, blauwe zee totdat u eindigt bij het witte pracht en praal van Santa Maria di Leuca. Laat u betoveren door Bella Puglia!

Open alle items

Dag 1 - heenreis

v
+1
U vliegt van Rotterdam naar Brindisi waarna u naar Lecce wordt gebracht. Deze stad staat bekend als ‘het Florence van het Zuiden’ en is met zijn eigenaardige barokke stijl absoluut het bekijken waard.

Dag 2 - Otranto (ca. 13 km)

v
+1
Na het ontbijt wordt u afgezet bij La Cultura, een botanische tuin waar de meest opmerkelijke vetplanten uit vijf continenten bewaard worden. De wandelroute van vandaag staat in het teken van mythen en legenden met o.a. de Grote Kei van het Oude, hunebedden en de menhirs van St. Paul. De laatste kilometers voeren u langs de Adriatische zee naar de meest oostelijk gelegen stad van Italië: Otranto.

Dag 3 - Uggiano La Chiesa (ca. 14 km)

Neem vanochtend nog even de tijd om de kleine Byzantijnse basiliek van San Pietro en de majestueuze kathedraal van Santa Maria Annunziata te bezoeken. Laatstgenoemde bewaart nog steeds een van de belangrijkste mozaïeken van Italië: The Tree of Life. Heeft u Otranto eenmaal achter u gelaten dan kunt u genieten van het prachtige ongerepte landschap dat voor u ligt. Vanaf de vuurtoren van Palascia, op het meest oostelijke puntje van Italië, kunt u bij helder weer zelfs de bergen van Albanië zien liggen.

Dag 4 - Santa Cesarea Terme (ca. 12 km)

Met de Saraceense toren van St. Emiliano op de achtergrond wandelt u over onverharde paden naar Porto Badisco dat onlosmakelijk verbonden is met de Neolitische Grotta dei Cervi. Over de Via Appia Antica en verschillende zandpaden langs de kust bereikt u Santa Cesarea Terme.

Dag 5 - Castro (ca. 8 km)

v
Vervolg uw reis zuidwaarts tijdens deze korte etappe naar Castro. Het landschap in dit gebied verandert het hele jaar door constant van groen en bloeiend naar droog en heet, maar altijd met de blauwe Ionische zee op de achtergrond. Tijd over? Strijk neer op een terrasje aan de gezellige boulevard of daal af naar een van de vele baaien voor een verfrissende duik.

Dag 6 - Tricase (ca. 15 km)

v
+1
Laat u leiden door de zilte geur van wilde kruiden op weg naar de inham van Acquaviva. Aan u de keus hoe u hier komt; via een uitdagend parcours over de rotsen of een gemakkelijker pad. Verder via Andrano en door olijfgaarden waar het gebied bekend om staat. Eindpunt van vandaag is Tricase. Wederom een pareltje uit de geschiedenis van de Salento-streek.

Dag 7 - Santa Maria di Leuca (ca. 11 km)

v
+3
+2
Vanaf de jachthaven van Novaglie neemt u de Cipolliane-route met uitzicht over indrukwekkende kliffen. Eenmaal in Leuca, geniet u ‘s middags van een boottocht (inbegrepen) langs de kust en zeegrotten die deze stad rijk is.

Dag 8 - terugreis

Transfer en terugvlucht naar Nederland.

Wandelniveau

Wandelniveau 1,5. Zie tabblad 'Wandelen' voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht

Transavia

v
Transavia vliegtuig
Transavia vliegtuig

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over Transavia, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de site van Transavia of neem contact op met het service centre van Transavia op telefoonnummer 0900-0737 (100 cpg).

Open alle items

Bagage

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen. Ruimbagage kunt u voordelig en eenvoudig bij boeking reserveren óf vanaf 3 dagen voor vertrek boeken op de website van Transavia via onderstaande button. Boek uw ruimbagage voordat u (online) bent ingecheckt. Na het inchecken, kunt u niets meer veranderen aan uw vlucht.

Ruimbagage bijboeken

Stoelkeuze

Via Mijn Transavia kunt u tegen betaling een stoel reserveren (aan te raden als u naast elkaar wilt zitten). Het maken van een stoelreservering is mogelijk vanaf 3 dagen tot 30 uur voor vertrek van uw vlucht. U kunt via Mijn Transavia alleen een stoel reserveren als u nog niet online bent ingecheckt. Na het online inchecken, kunt u namelijk niets meer aan uw boeking toevoegen/wijzigen.

Stoelen reserveren

Inchecken

Online inchecken
Het is mogelijk om vanaf 30 uur (tot max. 4 uur) voor vertrek online in te checken via Mijn Transavia als u vliegt vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Innsbruck, Praag of Wenen.

U ontvangt van ons een e-mail (indien het online inchecken voor uw vlucht mogelijk is). Via enkele eenvoudige stappen kiest u vervolgens een stoel en print u de instapkaarten uit. Het boekingsnummer dat op de website van Transavia gevraagd wordt, is uw Kras boekingsbevestigingsnummer. De online check-in wordt door Transavia verzorgd. Kras heeft hier geen invloed op.

Let op: u moet naast uw instapkaarten ook uw e-tickets die u van ons per e-mail of post heeft ontvangen meenemen naar de luchthaven.

Bagage drop-off
Nadat u online ingecheckt heeft, hoeft u op de luchthaven niet meer in de rij te staan voor de incheckbalie. U hoeft alleen nog maar uw bagage af te geven bij het zogenaamde 'baggage drop off'-point van Transavia.

Groepen
Internet check-in is niet mogelijk voor reisgezelschappen van meer dan 9 personen. Voor mindervaliden en gezinnen met kleine kinderen worden door Transavia vooraf stoelen gereserveerd.

Online inchecken

Inchecken op de luchthaven

Vanzelfsprekend is deze online check-in niet verplicht, u kunt ook gewoon inchecken bij de incheckbalie of selfservice check-in.

Service aan boord

Aan boord kunt u tegen betaling een keuze maken uit het veelzijdige à la carte assortiment met een assortiment koude - en/of warme snacks en (fris)dranken. U betaalt uw bestelling direct aan het cabinepersoneel. Het is toegestaan om alcoholische dranken te nuttigen, mits die aan boord gekocht zijn. Aan boord kunt u uitsluitend betalen met euro's of met creditcard.

Voorwaarden

• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Hotels

Hotels

Voor deze reis reserveren we voor u 3- of 4-sterrenhotels in of nabij Lecce (1 nacht), Otranto (1 nacht), Uggiano (1 nacht), Santa Cesarea Terme (1 nacht), Castro (1 nacht), Tricase (1 nacht) en Leuca (1 nacht). Uw kamer is ten minste voorzien van badkamer met douche en toilet. Het bagagetransport tussen de hotels wordt voor u geregeld.

Wandelen

Algemene informatie wandelreizen

v

Tijdens een wandelvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items

Groepswandelreizen

Bij onze groeps-/wandelreizen verblijft u in één of meerdere accommodaties, vanwaar dagelijks mooie wandeltochten in de omgeving worden georganiseerd. Het busvervoer* naar het beginpunt van de wandeling en vanaf het eindpunt naar de accommodatie is inbegrepen. Bovendien wandelt u in een groep onder leiding van ervaren wandel-/reisleiding, soms aangevuld met lokale gidsen (m.u.v. de reizen die we uitvoeren i.s.m. andere aanbieders, zoals Aktiva-tours. In deze gevallen geldt hetgeen dat op het tabblad 'Inbegrepen' wordt vermeld).
* indien busvervoer niet mogelijk is wordt er gebruik gemaakt van openbaar vervoer.

Individuele wandelreizen

Reist u liever met uw eigen gezelschap, maar wilt u toch zeker zijn van een goed hotel én de mooiste wandelroutes? Dat kan bij Kras op verschillende manieren. U verblijft in een uitstekend hotel vanwaar u elke dag een andere wandeling in de omgeving kunt maken of naar het volgende hotel wandelt. Vaak is er de keuze uit korte en langere wandelingen, en u kunt zo helemaal uw eigen tijd indelen. Fly-drives: de vliegreis, huurauto en hotels zijn geregeld. U rijdt ter plaatse een mooie route waarbij u in verschillende hotels verblijft en uiteraard elke dag een mooie wandeling maakt.
NB: het kan voorkomen dat u gebruik dient te maken van het openbaar vervoer om naar het beginpunt van de wandelroute te reizen of om van het eindpunt van de route naar het hotel te reizen.

Nordic Walking reizen

Nordic Walking is nog altijd een populaire buitensport in ons land. Veel van onze wandelreizen zijn tevens geschikt voor Nordic Walking.

Winterwandelreizen

Gedurende het winterseizoen bieden we enkele winterwandelreizen aan. Verkent u met ons de besneeuwde wereld van bijvoorbeeld Oostenrijk te voet, denkt u dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden u ook aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen 'antislipzooltjes' die van spikes zijn voorzien en u onder uw schoenen kunt aanbrengen. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze u voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan water-en winddichte kleding, een dagrugzakje met wat te eten en te drinken en Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat sneeuw in uw schoenen stuift. Kleedt u niet te warm aan, meerdere dunne lagen zijn het beste.

Wandelreizen voor elk niveau

Onze wandelreizen zijn geschikt voor recreatieve wandelaars en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gewandeld. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen , hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste wandelreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De wandelreizen vereisen een normale conditie en voldoende wandelervaring.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende wandelervaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende wandelervaring is vereist.

Wandelroutes

De wandelroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het wandelseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet.

Bij groepsreizen bepaalt de reisleid(st)er uiteindelijk het definitieve programma. Eventuele facultatieve excursies gaan alleen door bij een minimum van 20 deelnemers.

Routeboeken en kaarten

Bij al onze individuele wandelreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u ter plaatse OF voorafgaand aan uw reis (per post of digitaal). Indien u de routes vooraf digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar.

Veiligheid

Als fietser en wandelaar bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste kleding biedt u naast bescherming ook comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.

Plaatsinfo

Puglia

In de hak van de laars van Italië ligt de prachtige streek Puglia. De streek biedt u een rijke historie met middeleeuwse kastelen en een unieke cultuur. Puglia beschikt over een 800 km lange kuststrook met woeste rotskusten met grotten, maar ook uitgestrekte stranden met zand en een azuurblauwe zee. Wandel door de schilderachtige, witte stadjes en dorpjes of geniet van een heerlijke rode of rosé wijn, de streek staat namelijk bekend om de beroemde druiven die er verbouwd worden. Puglia is een perfecte combinatie van zon, zee, cultuur, natuur en gastronomie.

Italië

v
104433221_ToscaansLandschap_S
+5
+4

Italië verovert moeiteloos de harten van haar bezoekers. Van cipressenrijen tot glooiende heuvels in Toscane. Het land met eindeloze stranden, vele meren, ruige bergen en prachtige eilanden. Italië toont vol trots haar eeuwenoude historie, terug te vinden in de overvloed aan parels van steden en streken. Denkt u aan de steden Rome, Florence, Pisa, Venetië. En vergeet vooral de bekende streken Toscane, Amalfikust en de Bloemenrivièra niet! Deze steden en streken moet u beslist ééns in uw leven gezien hebben! Italië neemt u mee naar haar talrijke schilderachtige dorpen waar het lijkt of u een flinke stap terug in de tijd zet, kuierend door smalle steegjes, uitkomend op verrassende pleintjes. En natuurlijk verleidt Italië u met haar culinaire genoegens. De beste koffie, pastagerechten waar het water u van in de mond loopt, het traditionele ijs, wijnen van topklasse… hier geniet iedereen van het leven en men laat u graag meeproeven!

Klimaat

Weersverwachting

  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
Zondag
15-09
vrij zonnig 30° 18° N3-4 0
Maandag
16-09
vrij zonnig 29° 16° N2-3 0
Dinsdag
17-09
vrij zonnig 30° 17° Z2-3 0
Woensdag
18-09
vrij zonnig 31° 19° Z2-3 5
Donderdag
19-09
vrij zonnig 28° 19° NW2-3 25
Vrijdag
20-09
vrij zonnig 27° 18° N3-4 10
Zaterdag
21-09
vrij zonnig 25° 15° N3-4 10
Bron: Weeronline
  Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Wind  (bft) Neerslagkans  (%)
Zondag
22-09
vrij zonnig 26° 14° N2-3 5
Maandag
23-09
vrij zonnig 28° 16° NW2-3 10
Dinsdag
24-09
vrij zonnig 26° 14° W2-3 10
Woensdag
25-09
vrij zonnig 27° 16° ZW2-3 15
Donderdag
26-09
vrij zonnig 28° 17° ZW2-3 5
Vrijdag
27-09
vrij zonnig 28° 17° NW2-3 15
Bron: Weeronline

Klimaat

Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Neerslagdagen  (per maand) Neerslag  (mm) Vochtigheid 
Jan 13° 8 63 82
Feb 13° 8 54 77
Mrt 16° 8 68 75
Apr 19° 6 38 74
Mei 24° 12° 4 28 70
Jun 28° 16° 3 20 66
Jul 31° 19° 2 18 63
Aug 31° 19° 3 32 67
Sep 27° 17° 5 54 71
Okt 22° 13° 7 81 77
Nov 17° 7 91 81
Dec 14° 9 81 83
Bron: Weeronline

Beoordelingen