Single Reis Oud & Nieuw in Rome

Vier de jaarwisseling tijdens deze 5-daagse singlereis naar de 'Eeuwige Stad'

v
Italie Rome Colosseum kerst 500x375
8,4
G
  • 1-persoonskamer inclusief
  • De stad waar het heden en verleden elkaar ontmoeten
  • Met oudejaarsdiner en feestavond op 31/12
  • Volop tijd om Rome te ontdekken
  • Uitgebreide stadsbezoeken met echte Rome-kenner
8.41031
"Mooie dagen in het prachtige Rome"
A VAN OPPEN - december 2018
8,4
Beoordeeld door 31 reizigers van Kras
Single Reis Oud & Nieuw in Rome
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen

Uw voorkeuren

x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

Retourvlucht Amsterdam-Rome met KLM
Handbagage
• Luchthavenbelastingen en brandstofheffingen
• Transfer luchthaven-hotel v.v.
• 4 nachten verblijf in Hotel Appia Park in een 1-persoonskamer zoals beschreven
• Hotelverzoring op basis van logies en ontijt
• Nederlandssprekende reisleiding
• Inbegrepen extra's:
- feestavond met diner, muziek en gratis drankjes op 31/12
• Het beschreven excursieprogramma

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 10 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Optioneel (direct bij te boeken)
Ruimbagage
• Reis- en annuleringsverzekering

Bijkomende kosten ter plaatse
• Entreegelden tenzij anders vermeld
• Eventuele optionele excursies
• Eventuele verplichte stadsgidsen
• Kosten openbaar vervoer
• Fooien
• Toeristenbelasting
Klik hier voor de details van alle bijkomende kosten ter plaatse (onder voorbehoud van prijswijzigingen).

Extra informatie

• Voor deze reis dient u goed ter been te zijn. Voor meer informatie zie Praktische info.
• Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen
• Let op: vliegreizen zijn vaak beschikbaar tot slechts 4 weken voor vertrek, daarna niet meer. Wacht daarom niet te lang met boeken!

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 15
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 8 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

Accommodatie

Hotel Appia Park

Het hotel ligt aan een van de belangrijkste wegen van het oude Rome; de Via Appia. De weg verbond de hoofdstad Rome tot aan Brindisi in Zuid-Italië. Het hotel ligt op ca. 10 km van het stadshart van Rome. Verder ligt vlakbij het archeologische park Appia Antica en het acquaduct Acqua Felice.

Faciliteiten

Hotel Appia Park beschikt over twee restaurants en een bar.

Kamer

Uw kamer is voorzien van telefoon, televisie, minibar, kluisje, gratis wifi en badkamer met bad of douche en toilet.

Dagprogramma

Single reis Oud & Nieuw in Rome

v

Alle wegen leiden naar Rome. Wij nemen u graag mee naar deze Eeuwige Stad, waar het heden en de vele monumenten en gebouwen uit het verleden elkaar ontmoeten. Van het strak geordende patroon van de Romeinen, via de uitbundige pracht en praal uit de middeleeuwen en de renaissance naar de heerlijke Italiaanse mentaliteit van nu: Rome heeft het allemaal! Om optimaal van de tijd in Rome te kunnen genieten, zullen we grotendeels met het openbaar vervoer reizen. Deze stedenreis met álle hoogtepunten, wordt begeleid door onze meest ervaren Kras-reisleiders, Rome-kenners bij uitstek.

Open alle items

Dag 1 - Amsterdam - Rome

Vlucht van Amsterdam naar Rome. Na aankomst volgt de transfer naar ons hotel. Vanmiddag gaan we met het openbaar vevoer naar het centrum van Rome voor een eerste kennismaking en zoeken we een gezellig restaurant uit om samen te dineren (niet inbegrepen).

Dag 2 - Rome

Vandaag beginnen we met een bezoek aan de Engelenburcht. Deze burcht heeft zijn naam te danken aan de legende rondom de aartsengel Michaël en zijn smeekbende om de pestplaag in Rome te stoppen. Hierna gaan we richting de Rooms-Katholieke Friezenkerk. Verder bezoeken we de Piazza Navona met haar prachtige fonteinen en vele terrassen en het Pantheon. Deze goed bewaarde tempel uit de oudheid geeft een goed beeld van hoe Rome er vroeger uitgezien moet hebben.

Dag 3 - Rome

v
Italie Rome Colosseum kerst 500x375
Italie Rome Colosseum kerst 500x375
+1
Ook vandaag staan er weer een aantal spectaculaire bezienswaardigheden op het programma. Als eerste staat het wereldberoemde Colosseum op het programma. Vroeger bood dit enorme amfitheater plaats aan wel 55.000 enthousiaste Romeinen die een kaartje hadden weten te bemachtigen om de spelen bij te wonen. Daarnaast bezoeken we het antieke centrum en het kloppent hart van het Romeinse Rijk: Forum Romanum. Verder bezoeken we het Piazza Venezia, geografisch gezien het werkelijke centrum waar de vier belangrijkste verkeersassen bij elkaar komen. Ook het Capitool en de Keizerfora komen vandaag aan bod.

Dag 4 - Rome - Oudjaarsdag

We starten vandaag met een bezoek aan de Sint Paulusbasiliek, een van de vier pauselijke basilieken van Rome. Natuurlijk bezoeken we ook de imposante Sint Pietersbasiliek, triomf van de architectuur. De middag is ter vrije besteding. Brengt u een bezoek aan de Vaticaanse Musea, met een van de belangrijkste kunstverzamelingen ter wereld of struint u nog even door de gezellige straten van Rome? Vanavond sluiten we het jaar af met een feestavond met diner, muziek en gratis drankjes.

Dag 5 - Rome-Amsterdam

Vandaag staat de wereldberoemde Trevi-Fontein op het programma. Gooi een muntje in deze fontein en u zult naar Rome terugkeren! Een mooie gedachte. We belanden vervolgens in de mondaine buurt van de Spaanse Trappen. Vervolgens zullen we met de transfer naar de luchthaven worden gebracht voor de terugvlucht naar Nederland.

Noot

De invulling van uw dagen in Rome is afhankelijk van de openingstijden tijdens de kerstperiode. Ter plaatse kan de reisleider het programma wijzigen zodat Rome zo optimaal mogelijk beleefd kan worden.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht

KLM

v
Sideshot_vliegendb
KLM logo
Sideshot_vliegendb
KLM logo

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over KLM, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de site van KLM. Of neem contact op met het service centre van KLM op telefoonnummer 020-4747 747.

Open alle items

Bagage

Ruimbagage
Bij intercontinentale vluchten van KLM is 1 stuk ruimbagage van max. 158 cm (L+B+H) van max. 23 kg inbegrepen. Voor vluchten binnen Europa is dit tegen betaling. In uw reispapieren wordt uw KLM boekingscode vermeld, hiermee kunt u op Mijn reis van KLM het meenemen van (extra) bagage regelen. Dit kan vanaf 2 weken voor uw vlucht.

Handbagage
Bij KLM mag u gratis één stuks handbagage meenemen van max. 12 kg en max. 55 x 35 x 25 cm. Daarnaast mag u nog een accessoire meenemen, bijvoorbeeld een handtas of een laptop, max. 40 x 30 x 15 cm Zie voor meer informatie: bagage KLM.

Stoelkeuze

Bij KLM kunt u tijdens het inchecken kosteloos een stoel selecteren. Wilt u voorafgaand aan het inchecken al een bepaalde stoel reserveren kan dat tegen betaling vanaf het moment dat uw reispapieren gereed zijn (max. 2 weken voor vertrek). Het reserveren van uw stoel kan uitsluitend via de site van KLM. Zie voor meer informatie de website of bel het KLM Service Centre op 020-4747 747.

Inchecken

Online inchecken via de website van KLM is voor de meeste (individuele) vluchten mogelijk vanaf 30 uur voor vertrek (voor vluchten naar de Verenigde Staten vanaf 24 uur voor vertrek).

Service aan boord

Bij KLM zijn de maaltijd en drankjes bij de prijs inbegrepen. Welke maaltijd u krijgt, hangt af van de duur van de vlucht en de bestemming. Op bijna alle intercontinentale vluchten kunt u meer dan 1.000 uur aan interactief entertainment bekijken en/of beluisteren via een persoonlijk beeldscherm.

Partners van KLM

Partners Sky Team
KLM werkt in drukke tijden samen met een aantal zorgvuldig gekozen partners die ook lid zijn van het Sky Team, zoals bijvoorbeeld Delta Airlines. Het kan dus voorkomen dat u met één van deze partners van of naar uw bestemming vliegt.

Meer informatie over de samenwerking tussen KLM en partners kunt u lezen op de website van KLM.

Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven

v

Gaat u binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heeft u al nagedacht over de manier waarop u naar de luchthaven gaat? Wij helpen u graag een handje.

Overnachten

Wilt u ontspannen uw vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar de luchthaven en u kunt uw auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie

Parkeren

Wij bieden u diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar u 24 uur per dag, 7 dagen per week, uw auto kunt parkeren.

Meer informatie

Vervoer van/naar de luchthaven

Heeft u vervoer nodig van/naar uw luchthaven? Wij bieden u diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden

• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Singlereizen

Algemene informatie Single Reizen

v
+1

Voor wie zijn deze reizen bedoeld?

Kras Singlereizen zijn bedoeld voor singles, die graag op een ongedwongen en gezellige manier, maar niet alleen op vakantie willen. Of u nu 30-, 40-, 50- of 60-plusser bent, wij hebben altijd een geschikte reis voor u. Wist u trouwens dat u in de prijstabel heel gemakkelijk de groepssamenstelling van een reis kunt zien? Zo weet u voordat u boekt uit hoeveel mannen of vrouwen de groep bestaat en wat de leeftijdsverdeling is.

Uitgangspunt van onze vakanties zijn een scherpe prijs, ongedwongen sfeer en een breed aanbod excursies en mogelijkheden ter plaatse. Onze reisleiding en lokale gidsen organiseren tal van excursies en/of activiteiten waaraan u gezamenlijk deel kunt nemen. Natuurlijk staat het u ook vrij om zelf individueel of met andere deelnemers iets te ondernemen.

Wellicht overbodig, maar onze singlereizen zijn uitsluitend bedoeld voor alleengaanden. Stellen mogen dus niet samen mee op reis, maar eventueel wel een van beiden als bijvoorbeeld de een wel graag op reis gaat maar de ander niet. Ook zijn bijvoorbeeld alleenstaande vrienden of vriendinnen, die samen een reis willen maken, van harte welkom.

Een kamer voor u alleen!

Voor het overgrote deel van onze reizen geldt dat u op uw vakantiebestemming een eigen 1-persoonskamer voorzien van bad of douche en toilet tot uw beschikking heeft. Veelal zijn dit 2-persoonskamers voor alleengebruik. Op enkele van onze reizen (zie tabblad 'Prijzen', onder het kopje 'Inbegrepen') en tijdens sommige overnachtingen op de heen- en terugreis, verblijft u in een 2-persoonskamer op indeling. Dit betekent dat u samen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht op één kamer logeert. Vanzelfsprekend zorgen we wel voor aparte bedden. Verblijft u liever in een 1-persoonskamer, dan is deze altijd tegen een meerprijs te boeken. De keuze is geheel aan u.

Klimaat

Klimaat

Max. temp.  (° C) Min. temp.  (° C) Neerslagdagen  (per maand) Neerslag  (mm) Vochtigheid 
Jan 12° 8 75 76
Feb 14° 8 74 73
Mrt 16° 8 61 71
Apr 19° 8 67 72
Mei 24° 10° 7 57 71
Jun 28° 14° 5 44 68
Jul 32° 16° 3 28 65
Aug 31° 17° 4 45 66
Sep 28° 14° 6 71 69
Okt 23° 10° 8 89 74
Nov 17° 9 103 78
Dec 13° 9 87 77
Bron: Weeronline

Ontmoet

Ontmoet

v
Ontmoet hiken singles
Ontmoet hiken singles

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
Ontmoet is een website waar u uw reisgenoten voorafgaand aan uw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kunt u elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

Zijn er al reacties op deze reis?
Op Ontmoet kiest u eerst bij uw reis een van de vertrekdata. U ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop u kunt reageren of dat u zelf een eerste bericht wilt plaatsen. (Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten).

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op uw vakantie!

Beoordelingen