Fly-drive Siciliaanse Schatten

In 15 dagen alle hoogtepunten met cultuur, natuur & historie van sfeervol Sicilië ontdekken

Etna
Etna
Taormina
Taormina
Taormina
Taormina
Tindari
Tindari
De kust van Cefalù
Palermo
Palermo
Agrigento
Agrigento
1_kerk_Marsala_Trapini_Sicilie_Italie
Agrigento
v
Etna
Etna
Etna
Taormina
Taormina
Taormina
Taormina
Tindari
Tindari
De kust van Cefalù
Palermo
Palermo
Agrigento
Agrigento
1_kerk_Marsala_Trapini_Sicilie_Italie
Agrigento
7,5
GK
  • Gehele verblijf All-in autohuur (€ 0 eigen risico)
  • Boordevol interessante cultuur, natuur & historie
  • Ontdek alle indrukwekkende highlights van Sicilië!
  • Bewonder de imposante en mysterieuze Etna vulkaan
  • Compleet geregeld met vlucht, verblijf en huurauto
7.51024
7,5
Beoordeeld door 24 reizigers van Kras
Fly-drive Siciliaanse Schatten
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

Retourvlucht Amsterdam-Catania met EasyJet (dinsdag, donderdag of zondag) of Transavia (dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag)
• Handbagage en ruimbagage bij vlucht met EasyJet
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
• Verblijf in genoemde middenklasse hotels (of gelijkwaardig) in een standaardkamer
• Ontbijt
• All Inclusive autohuur tijdens hele verblijf (€ 0 eigen risico)

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse• Eventuele toeristenbelasting
• Excursies en entreegelden
• Parkeerkosten (ook bij hotels indien van toepassing)

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
Ruimbagage bij vlucht met Transavia
• Vip-lounge Schiphol
• Upgrade autohuur (voor prijzen zie boekingsproces)
• 14 x diner € 92 p.p.

Extra informatie

Let op: bij het huren van een auto is een geldige creditcard (géén prepaid) op naam van de hoofdbestuurder én voorzien van pincode verplicht. Voor alle vereisten met betrekking tot uw creditcard en alle overige autohuurinformatie klik hier.
• De zwembaden bij de accommodaties zijn seizoensgebonden en vaak geopend vanaf de maand juni.

Kaart
Dagprogramma

Fly-drive Siciliaanse Schatten

v
+1

Ontdek op Sicilië de verborgen schatten van dit prachtige eiland onder de laars van Italië. U vindt hier vele overblijfselen van zeer oude beschavingen, kleurrijke en unieke bloemenpracht, de Etna vulkaan en pittoreske vissersdorpjes. Pure elementen uit de barok in Catania, Romeinse en Griekse erfenissen in een ongerept landschap. Bezoek de levendige en schitterende stad Taormina, prachtig gelegen op een plateau boven een schitterende baai. Dé trekpleister van Taormina is zonder enige twijfel het imposante Grieks-Romeinse theater uit de 2e eeuw. Geniet in Celafù van de pittoreske straatjes en de vele resten van de vroegere stadsmuren en de indrukwekkende 12e-eeuwse kathedraal. Bezoek ook zeker de ‘gelukkige stad’ Palermo, met wuivende palmbomen, mooie tuinen en vele cultuurschatten. Uw aandacht gaat uit naar de Griekse tempelruïnes van Agrigento, gelegen in het ‘dal van de tempels.’ Vereer in Piazza Armerina de unieke Romeinse keizerlijke villa met een bezoek. De vloermozaïeken, met onder meer het jachttafereel en de ’meisjes in bikini’, zijn van een ontroerende schoonheid. Syracuse, eens de belangrijkste Griekse nederzetting op Sicilië en ook nog de geboorteplaats van de natuurkundige Archimedes. Lekker op uw eigen tempo Sicilië ontdekken.

Open alle items
Dag 1 • Amsterdam-Catania
Vliegreis van Amsterdam naar Catania. Na aankomst haalt u de huurauto op en rijdt u naar Taormina (reisafstand luchthaven Catania - Taormina ca. 50 km). De komende twee nachten zult u in de omgeving van Taormina verblijven.
Dag 2 • Taormina en omgeving (Etna!)
v
Etna
Etna
Taormina
Taormina
Taormina
Taormina
Etna
+12
+11
Vanuit Taormina gaat u natuurlijk naar de Etna (ca. 65 km van Taormina), één van de grootste nog actieve vulkanen in Europa. Bij helder weer is deze reus tot kilometers ver in de omtrek te zien. U kunt de gedoofde kraters op zo’n 2000 m hoogte bekijken. Indrukwekkend! Noot: mogelijkheid tot bezichtiging is afhankelijk van de weersomstandigheden. U kunt natuurlijk ook genieten van Taormina, ook wel de ‘Parel van Sicilië’ genoemd. Taormina ligt werkelijk prachtig: op een plateau boven een schitterende baai. Vanaf de Piazzale San Domenico, de Via Roma, de Via Bagnoli Croci en het Griekse theater heeft u de prachtigste vergezichten over de Inoische Zee, de fraaie kustlijn en de imposante Etna; vaak met witte rookpluim. Dé trekpleister van Taormina is zonder twijfel het imposante Grieks-Romeinse theater uit de 2e eeuw, maar ook de pittoreske straatjes en de sfeervolle pleinen zorgen ervoor dat u dat heerlijke vakantiegevoel krijgt. Flaneer door de hoofdstraat, laat u verrassen door de fraaie doorkijkjes en bekijk de oude vestingpoort Porta Marina en het Palazzo Corvaia. Na al deze boeiende ontdekkingen kunt u op het Piazza Nove Aprile neerstrijken op een van de vele terrasjes en genieten van een lekkere cappuccino of een glas Siciliaanse wijn.
Dag 3 • Tindari-Cefalù-Palermo
v
Tindari
Tindari
Tindari
De kust van Cefalù
Tindari
Tindari
Tindari
+4
+3
Via het pittoreske bedevaartsplaatsje Tindari en vissersdorpje Cefalù met een bezienswaardige 12e-eeuwse kathedraal, rijdt u naar Palermo, met de prachtige bijnaam 'de gelukkige stad’. Dat belooft wat! De vele historische bezienswaardigheden voeren u mee naar lang vervlogen tijden. De monumenten, de kleine steegjes, de bontgekleurde markten… u zult Palermo ervaren als een heerlijke stad. In of nabij Palermo brengt u de komende 3 nachten door. Alle gelegenheid om deze prachtige stad en de fraaie omgeving te verkennen! Reisafstand Taormina-Tindari-Cefalù-Palermo ca. 290 km.
Dag 4 en 5 • Palermo en omgeving
v
Palermo
Palermo
Palermo
Palermo
+3
+2
We raden u aan om deze dagen zeker wat uurtjes door te brengen in Palermo. Slenter door de straatjes en geniet van de oriëntaalse, Arabische en barokke sfeer in deze aangename plaats. Interessante musea, prachtige kerken, sfeervolle pleinen met fonteinen en terrassen, fraaie paleizen, secuur aangelegde tuinen, exotische palmen en levendige markten… in Palermo valt heel veel moois te ontdekken. Wat eigenlijk niet mag ontbreken is een bezoek aan Monreale (op ca. 8 km van Palermo), met de schitterende en indrukwekkende 12e-eeuwse domkerk. Wilt u een dagje naar het strand, dan kunt u naar de badplaats Mondello. Het fijne zandstrand ligt aan een mooie baai.
Dag 6 • Segesta-Marsala
v
Agrigento
Agrigento
+3
+2
Op weg naar Marsala kunt u een stop maken bij Segesta met o.a. Dorische tempels uit de 4e eeuw v. Chr. Agrigento zelf bezit prachtige Griekse tempelruïnes, gelegen in het ‘dal van de tempels’, een van de hoogtepunten van deze reis. Omgeven door amandelbomen en olijfbomen lijken de zuilen van deze antieke gebouwen als kaneelstokken uit de grond te groeien. De kleur van het zachte tufsteen is zachtgeel tot lichtbruin, afhankelijk van de stand van de zon. Met name de tempel van Concordia is beter geconserveerd dan vele tempels in Griekenland zelf. U rijdt verder naar Marsala, gelegen op het westelijkste puntje van Sicilië, voor de komende 2 overnachtingen. Reisafstand Palermo - Segesta - Marsala ca. 126 km.
Dag 7 • Marsala en omgeving
v
1_kerk_Marsala_Trapini_Sicilie_Italie
1_kerk_Marsala_Trapini_Sicilie_Italie
+1
Marsala is met name bekend vanwege de Marsalawijn. Gaat u hier lekker genieten aan de witte zandstranden, bekijkt u de zoutpannen ten noorden van de stad of bezoekt u de Romeinse opgravingen Insula di Capo Boeo? Ook het Archeologisch Museum is een kijkje waard. En wat dacht u van een boottochtje naar de eilanden Favignana of Mozia?
Dag 8 • Agrigento
U rijdt naar Agrigento, waar u de komende twee nachten door brengt. Reisafstand Marsala-Agrigento ca. 138 km.
Dag 9 • Agrigento en omgeving
v
Agrigento
Agrigento
Agrigento
Agrigento
Agrigento
Agrigento
+1
Gaat u vandaag de tempelruïnes nog wat uitgebreider verkennen of benut u deze vakantiedag voor een mooie tocht met uw auto in de omgeving van Agrigento? Gaat u naar de kust voor een dagje strand of rijdt u het binnenland in om te genieten van de mooie Siciliaanse landschappen?
Dag 10 • Piazza Amerina-Syracuse
v
+1
U rijdt verder naar Syracuse, eens de belangrijkste plaats op Sicilië. We raden u een route door het binnenland aan, via Piazza Armerina, waar uw aandacht uiteraard uitgaat naar de unieke Romeinse keizerlijke villa. Deze villa beslaat meer dan 3000 m² en de mozaïeken zijn voor het grootste deel intact. Halverwege de vorige eeuw begon men met de opgravingen en toen ontdekte men bijvoorbeeld “de meisjes in bikini”. De afgelopen jaren is de villa gerestaureerd en het resultaat is schitterend. Uw dag eindigt in Syracuse, waar u de komende twee nachten doorbrengt. Reisafstand Agrigento-Piazza Armerina-Syracuse ca. 200 km.
Dag 11 • Syracuse en omgeving
v
+3
+2
Geniet van Syracuse. Het oude stadsgedeelte is vooral barok getint. De grote palazzi doen herinneren aan de vroegere rijkdom van met name de adel die het tot aan de eenwording van Italië voor het zeggen had op Sicilië. Het Domplein is beslist een van de mooiste pleinen van Italië. De vorm is een half ovaal en het doet enigszins denken aan een theater. Een paar jaar geleden werd dit plein, en alle gebouwen die er langs staan, schoongemaakt. In die periode werd ook de film Malena, met in de hoofdrol de beeldschone en verleidelijke Monica Belluci, voor een deel opgenomen in Syracuse. Bezienswaardig zijn onder andere de kathedraal van Maria del Piliero, het enorme Griekse theater en de Apollo- en Artemistempel.
Dag 12 • Taormina
Terug naar de omgeving van Taormina voor een paar heerlijke laatste dagen op Sicilië. Geniet van de aangename sfeer van Taormina en ontdek alle bezienswaardigheden van deze stad en haar omgeving. Zomaar een autotocht levert verrassende ontdekkingen op! Reisafstand Syracuse-Taormina ca. 135 km.
Dag 13 en 14 • Taormina
v
Taormina
Taormina
+6
+5
Nog twee heerlijke dagen in de omgeving van Taormina om te genieten van stad en strand. U kunt natuurlijk ook nog leuke uitstapjes maken in de omgeving met uw huurauto.
Dag 15 • Catania-Amsterdam
Nadat u uw auto weer heeft ingeleverd op de luchthaven van Catania, vliegt u weer terug naar Amsterdam. Reisafstand ca. 67 km.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Hotels

Tijdens deze fly-drive Sicilië verblijft u in eenvoudige middenklasse hotels. Groot deel van de hotels worden gerund door een familie en u kunt dan ook rekenen op Italiaanse gastvrijheid.

Hieronder vind je voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor je reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvang je bij je reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

Hotel Delle Palme *** - Letojanni
v
+3
+2

Het hotel is gelegen in het hart van Letojanni op ca. 82 meter van het strand. Het hotel beschikt over een receptie, gratis wifi, lounge, bar, restaurant, terras en zwembad (seizoensgebonden). De kamers beschikken over centrale airconditioning (juni t/m september), telefoon, televisie en kluisje. De badkamer is voorzien van en bad/douche, toilet en föhn.

Assinos Palace hotel**** - Giardini Naxos

Het hotel heeft een centrale ligging in Giardini Naxos, op slechts 2 km van Taormina en het strand op ca. 3 km. Het hotel beschikt over een receptie, gratis wifi, lounge, bar, restaurant, terras en 2 zwembaden. De kamers beschikken over airconditioning,telefoon, televisie en kluisje. De badkamer is voorzien van en bad/douche, toilet en föhn.

Hotel Da Peppe *** - Letojanni
v
CV3B4164-s
CV3B4157-s
CV3B4145-s
+6
CV3B4164-s
+5

Het knusse hotel is gelegen in het centrum van Letojanni op slechts ca. 30 m van het brede strand. De luchthaven van Catania vindt u op ca. 66 km afstand. Het hotel beschikt over een receptie met lobby, gratis wifi, restaurant, ontbijtruimte, patio, televisieruimte en strandpaviljoen (strandfaciliteiten zijn beschikbaar in de periode 15/6 - 30/9). De kamers beschikken over airconditioning, telefoon, televisie en kluisje (tegen betaling). De badkamer is voorzien van een bad/douche toilet en föhn.

Hotel Sylesia *** - Letojanni

Hotel Sylesia is gelegen in Letojanni op slects 80 meter van het strand. Op 5 minuten loopafstand vindt u het oude centrum van Letojanni en op ca. 2 km afstand is het centrum van het prachtige Taormina gelegen. Het hotel beschikt over een receptie met gratis wifi, dakterras, bar en ontbijtzaal. De kamers beschikken over airconditioning, televisie, kluisje, minibar en wifi (tegen betaling). De badkamer is voorzien van een douche, toilet en föhn.

Hotel San Vincenzo**** - Letojanni

Het 4-sterrenhotel San Vincenzo ligt aan de baai van Letojanni. Na het oversteken van de gezellige boulevard loopt u zo het strand op. Het hotel beschikt over een receptie, gratis wifi en een bar. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie en gratis wifi. Er is een badkamer met bad en/of douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Conchiglia d'Oro *** - Mondello

Het hotel is gelegen op ca. 600 meter afstand van het strand van Mondello en op ca. 20 minuten rijden vindt u de stad Palermo. Het hotel beschikt over een receptie, televisie ruimte, bar, restaurant en zwembad. De kamers beschikken over een bureau, televisie, telefoon en airconditioning. De badkamer is voorzien van een bad/douche, toilet en föhn.

San Paolo Palace Hotel *** - Palermo
v
+8
+7

Het hotel is net buiten het centrum van Palermo gelegen en biedt een panoramisch uitzicht over de golf van Palermo. Het hotel beschikt over een receptie, gratis wifi, 2 restaurants, 3 bars, zwembad, fitnessruimte en gratis parkeergelegenheid. De kamers beschikken over airconditioning, gratis wifi, televisie, telefoon, kluisje en minibar. De badkamer is voorzien van bad/douche, toilet en föhn.

Hotel Athenaeum *** - Palermo
v
+6
+5

Het hotel ligt op ca. 15 minuten lopen van het historische centrum van Palermo. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar/lounge en gratis parkeergelegenheid. De kamers zijn voorzien van airconditioning, telefoon, minibar, kluis en gratis wifi. Badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

Villa D'Amato *** - Palermo

Villa d’Amato is recent gerenoveerd en heeft een moderne uitstraling. In de tuin kunt u heerlijk tot rust komen, terwijl u de zee op de achtergrond hoort. De stad Palermo bevindt zich op 10 minuten afstand. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, tuin, bar, restaurant, gratis parkeergelegenheid en gratis wifi in de gemeenschappelijke ruimtes. De hotelkamers zijn voorzien van een televisie, minibar, airconditioning, kluisje, gratis wifi en een eigen badkamer met douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Baglio Basile *** - Petrosino/Marsala
v
+1

Het hotelwordt omgeven door wijngaarden en palmbomen en is gelegen tussen Marsala en Mazara del Vallo. Het hotel beschikt over een receptie, gratis wifi, bar, restaurant, fitnessruimte, zwembad (seizoensgebonden) en gratis parkeergelegenheid. De kamers beschikken over airconditioning, telefoon, televisie, kluisje en minibar. De badkamer is voorzien van een bad/douche, toilet en föhn.

Hotel President *** - Marsala
v
+3
+2

Het hotel is gelegen in Marsala op ca. 2 km afstand van de kust. Het hotel beschikt over een receptie, gratis wifi, restaurant, bar, buitenzwembad, zonnebank en gratis parkeergelegenheid. De kamers beschikken over gratis wifi, airconditioning, minibar, televisie en een badkamer met een douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Akrabello *** - Villaggio Mosè

Het hotel is gelegen in Villaggio Mosé, op ca. 2 km van de Vallei dei Templi en op ca. 3 km van de kust van Agrigento. Het hotel beschikt over een receptie, gratis wifi, restaurant, bar, zwembad en tuin. De kamers beschikken over airconditioning, gratis wifi, telefoon en televisie. De badkamer is voorzien van een bad/douche, toilet en föhn.

Tre Torri*** - Agrigento

Het karakteristieke hotel ligt in het dorpje Villagio Mose. Het hotel beschikt over een receptie, wifi, restaurant, bar, gratis parkeergelegenheid, binnen- en buitenzwembad en een fitnessruimte. Het restaurant serveert traditionele Siciliaanse gerechten en heerlijke wijnen. De kamers beschikken over airconditioning, telefoon, televisie, minibar en kluisje. De badkamer is voorzien van een bad/douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jolly Aretusa Palace Hotel *** - Syracuse

Het hotel is gelegen in het centrum van Syracuse, op ca. 600 meter afstand van de archeologische zone. Het hotel beschikt over een receptie, wifi, restaurant, bar en gratis parkeergelegenheid. De kamers beschikken over airconditioning, telefoon, televisie, minibar en kluisje. De badkamer is voorzien van een bad/douche, toilet en föhn.

Hotel Del Santuario *** - Syracuse
v
+1

Het hotel is gelegen in het centrum van Syracuse, waardoor de belangrijkste bezienswaardigheden vlakbij het hotel te vinden zijn. Het hotel beschikt over een receptie, gratis wifi, restaurant en gratis parkeergelegenheid. De kamers beschikken over een televisie, telefoon, airconditioning en een badkamer met bad/douche en toilet.

Hotel dei Coloniali **** - Syracuse
v
+1

Het hotel is gelegen in het hart van Syracuse vlakbij de nieuwe jachthaven. Op loopafstand vindt u de brug die verbonden is met het historische centrum van Ortigia. Het hotel beschikt over een receptie, gratis wifi, bar en ontbijtruimte. De kamers beschikken over airconditioning, televisie, telefoon, kluisje, en minibar. De badkamer is voorzien van een douche, toilet en föhn.

Hotel Park - Syracuse***

Hotel Park is een modern 3-sterren hotel net buiten het historisch centrum van Syracuse. Het hotel beschikt over een bar, restaurant, buitenzwembad, gratis wifi in de openbare ruimtes en gratis parkeergelegenheid. De hotelkamers zijn voorzien van een minibar, kluisje, televisie en een eigen badkamer met bad of douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vlucht
Transavia
v
Transavia vliegtuig
Transavia vliegtuig

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over Transavia, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de site van Transavia of neem contact op met het service centre van Transavia op telefoonnummer 0900-0737 (100 cpg).

Bagage
Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen. Ruimbagage kunt u voordelig en eenvoudig bij boeking reserveren óf vanaf 3 dagen voor vertrek boeken op de website van Transavia via onderstaande button. Boek uw ruimbagage voordat u (online) bent ingecheckt. Na het inchecken, kunt u niets meer veranderen aan uw vlucht.

Ruimbagage bijboeken
Stoelkeuze
Via Mijn Transavia kunt u tegen betaling een stoel reserveren (aan te raden als u naast elkaar wilt zitten). Het maken van een stoelreservering is mogelijk vanaf 3 dagen tot 30 uur voor vertrek van uw vlucht. U kunt via Mijn Transavia alleen een stoel reserveren als u nog niet online bent ingecheckt. Na het online inchecken, kunt u namelijk niets meer aan uw boeking toevoegen/wijzigen.

Stoelen reserveren
Inchecken
Online inchecken
Het is mogelijk om vanaf 30 uur (tot max. 4 uur) voor vertrek online in te checken via Mijn Transavia als u vliegt vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Innsbruck, Praag of Wenen.

U ontvangt van ons een e-mail (indien het online inchecken voor uw vlucht mogelijk is). Via enkele eenvoudige stappen kiest u vervolgens een stoel en print u de instapkaarten uit. Het boekingsnummer dat op de website van Transavia gevraagd wordt, is uw Kras boekingsbevestigingsnummer. De online check-in wordt door Transavia verzorgd. Kras heeft hier geen invloed op.

Let op: u moet naast uw instapkaarten ook uw e-tickets die u van ons per e-mail of post heeft ontvangen meenemen naar de luchthaven.

Bagage drop-off
Nadat u online ingecheckt heeft, hoeft u op de luchthaven niet meer in de rij te staan voor de incheckbalie. U hoeft alleen nog maar uw bagage af te geven bij het zogenaamde 'baggage drop off'-point van Transavia.

Groepen
Internet check-in is niet mogelijk voor reisgezelschappen van meer dan 9 personen. Voor mindervaliden en gezinnen met kleine kinderen worden door Transavia vooraf stoelen gereserveerd.

Online inchecken

Inchecken op de luchthaven

Vanzelfsprekend is deze online check-in niet verplicht, u kunt ook gewoon inchecken bij de incheckbalie of selfservice check-in.
Service aan boord
Aan boord kunt u tegen betaling een keuze maken uit het veelzijdige à la carte assortiment met een assortiment koude - en/of warme snacks en (fris)dranken. U betaalt uw bestelling direct aan het cabinepersoneel. Het is toegestaan om alcoholische dranken te nuttigen, mits die aan boord gekocht zijn. Aan boord kunt u uitsluitend betalen met euro's of met creditcard.
easyJet
v
easyJet vliegtuig
easyJet logo
easyJet vliegtuig
easyJet logo

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over easyJet, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de site van easyJet. Of neem contact op met de klantenservice van easyJet op telefoonnummer 0800 0202 754.

Bagage
Handbagage
Iedere passagier mag 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van maximaal 56 x 45 x 25 cm.

Ruimbagage
U kunt vanaf 6 dagen voor vertrek, als uw boekingsnummer bij easyJet bekend is, uw ruimbagage bijboeken via Easyjet . Hier leest u ook alle regels omtrent de bagage.

Naar CTA (Catania, Sicilië) en SPU (Split, Kroatië) is 20 kg ruimbagage inbegrepen.
Online inchecken
Het boekingsnummer van easyJet wordt vanaf 7 dagen voor vertrek bekend. Vanaf dat moment kunt u online inchecken, ruimbagage bijboeken of uw zitplaats bekijken. U kunt uw boekingsnummer opvragen bij een van onze medewerkers.

Bij easyJet is online inchecken verplicht, u kunt dus niet meer aan de balie inchecken.
Stoel reserveren
Vanaf 6 dagen tot 2 uur voorafgaand aan de geplande vertrektijd van uw vlucht kunt u online inchecken bij easyJet. Indien gewenst, kunt u vanaf dit moment tegen betaling ook online uw stoel wijzigen.
Services aan boord
Aan boord kunt u diverse broodjes, snacks en drankjes kopen.
Relaxen in de KRAS vip-lounge voor vluchten vanaf Schiphol
v
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
+10
+9

KRAS biedt je de mogelijkheid om voor slechts € 22 p.p. gebruik te maken van de KRAS vip-lounge op Schiphol.

Voordat je het vliegtuig instapt kun je in een prettige, rustige omgeving met luxe fauteuils en loungebanken genieten van een buffet met warme en koude hapjes en drankjes naar keuze. Je kunt onbeperkt gebruik maken van gratis wifi.

Je vindt de Aspire lounge 41, na de douane in terminal 2 tussen Gate E en F of volg de borden. De lounge is dagelijks geopend van 06.00-23.30 uur.

Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven
v

Gaat u binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heeft u al nagedacht over de manier waarop u naar de luchthaven gaat? Wij helpen u graag een handje.

Overnachten
Wilt u ontspannen uw vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar de luchthaven en u kunt uw auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie
Parkeren
Wij bieden u diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar u 24 uur per dag, 7 dagen per week, uw auto kunt parkeren.

Meer informatie
Vervoer van/naar de luchthaven
Heeft u vervoer nodig van/naar uw luchthaven? Wij bieden u diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden
• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.
Autohuur
Kras All Inclusive autohuur Sicilië
v

Per huurauto Sicilië ontdekken, hoe fijn is dat! Op de luchthaven staat de huurauto voor u klaar en gaat uw ‘vrijheid blijheid’ vakantie direct van start. Bepaal zélf uw dagprogramma en maak de mooiste ritjes waarbij u dit heerlijke Italiaanse eiland leert kennen. Zoek een lokale radiozender op en zing mee met Italiaanse liedjes. Rijd naar karakteristieke vissersdorpjes en fraaie steden als Taormina en Syracuse. Hier smaakt het kopje cappuccino op een zonnig terras helemaal naar vakantie! Schenk aandacht aan de Griekse tempelruïnes of gooi uw wandelschoenen achterin de auto voor een beklimming van de famoso Monte Etna, de machtige Etnavulkaan. Wijk ook eens af van de hoofdroutes, wie weet wat voor moois u ontdekt.

Natuurlijk zorgt Kras er, in samenwerking met de gerenommeerde autoverhuurder Budget, voor dat de autohuur goed geregeld is. Uw huurauto is namelijk all-inclusive verzekerd, met € 0 eigen risico bij schade en/of diefstal en dus zonder onverwachte bijkomende kosten ter plaatse. U hoeft eigenlijk maar één ding te doen: zorgeloos van Sicilië (en alle mooie uitstapjes per auto) genieten!

Bij uw reis is standaard een huurauto inbegrepen. Naar wens kunt u, tegen een meerprijs, een huurauto van een hogere categorie reserveren (zie stap 3 in het boekingsproces). Hieronder vindt u de verschillende autotypes:

Inbegrepen in de huurprijs:
• Schadeverzekering (CDW), geen eigen risico
• Diefstalverzekering (TP), geen eigen risico
• Ruitschadeverzekering (WDW)
• Persoonlijke inzittendeverzekering (PAI)
• Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering
• Dekking glas-banden-bodemschade
• Kenteken registratietoeslag (VRF)
• Lokale belastingen
• Luchthaven afleveringskosten
• Ongelimiteerd aantal kilometers
• Extra bestuurder

Let op: bij het huren van een auto is een geldige creditcard (géén prepaid) op naam van de hoofdbestuurder én voorzien van pincode verplicht.

Voor alle vereisten met betrekking tot uw creditcard, alle overige autohuurvoorwaarden én extra's ter plaatse klik hier.

Plaatsinfo
Cefalù
v
De kust van Cefalù
De kust van Cefalù
De kust van Cefalù

Het Middeleeuwse plaatsje Cefalù ligt aan de noordkust van Sicilië, direct aan zee. Het bestaat uit leuke smalle straatjes met diverse restaurants, winkeltjes en u kunt er relaxen op het mooie strand.

Taormina
v
Taormina
Taormina
Taormina
Taormina
+4
+3

Taormina, de ’Parel van Sicilië’, is een levendig stadje met een unieke ligging op een plateau boven een prachtige baai (met schitterend uitzicht op de machtige Etna vulkaan). Flaneert u rustig over de hoofdstraat, vanwaar u prachtige doorkijkjes heeft over de zee diep onder u en de kleine eilandjes in de verte. Of bekijk Porta Marina, een oude vestingpoort met een adelaar boven de boog, het Romeinse Odeüm of het Palazzo Corvaia uit 1460 met zijn fraaie vensters. Hoogtepunt van de stad is het indrukwekkende Griekse theater uit de 3e eeuw voor Christus. Dit theater werd later door de Romeinen herbouwd om het ook voor gladiatorenspelen te kunnen gebruiken. Het uitzicht is formidabel en het is dan ook geen wonder dat diverse wereldartiesten hier concerten komen geven. Moe van alles? Op het Piazza Nove Aprile kunt u fijn zitten op één van de vele terrasjes en genieten van een lekkere cappuccino of een glas heerlijke Siciliaanse wijn!

Sicilië
v
Etna
Etna
Etna

In het hart van de Middellandse Zee vindt u Sicilië, het zuidelijke Italiaanse eiland waar van alles te ontdekken valt. Dankzij de centrale en dus strategische ligging heeft de geschiedenis vele sporen en monumenten achtergelaten uit tijden dat volkeren als de Grieken, Vandalen, Byzantijnen en Arabieren de macht over het eiland probeerden te verwerven. Romeinse tempels worden dan ook afgewisseld met Normandische kerken, die zelf vervolgens gebroederlijk naast indrukwekkende paleizen staan uit bijvoorbeeld de barok.
Wakend oog van al dit stedenschoon blijft de machtige Etna, de nog immer actieve en altijd rokende vulkaan die tot de actiefste ter wereld behoort. Op het eiland dat zo’n driekwart van de oppervlakte van Nederland beslaat, vindt u ook een afwisselend landschap, van heuvelachtige met koren bedekte heuvels tot ruige bergstreken en lange zandstranden. Natuurlijk schijnt het Siciliaanse zonnetje uitbundig, het lijkt hier wel altijd lente! Of, zoals wijsgeer Cicero reeds zei: Sicilië kent geen dag zonder zon.

Bekijk hier een video over Sicilië

Italië
v
104433221_ToscaansLandschap_S
+5
+4

Italië verovert moeiteloos de harten van haar bezoekers. Van cipressenrijen tot glooiende heuvels in Toscane. Het land met eindeloze stranden, vele meren, ruige bergen en prachtige eilanden. Italië toont vol trots haar eeuwenoude historie, terug te vinden in de overvloed aan parels van steden en streken. Denkt u aan de steden Rome, Florence, Pisa, Venetië. En vergeet vooral de bekende streken Toscane, Amalfikust en de Bloemenrivièra niet! Deze steden en streken moet u beslist ééns in uw leven gezien hebben! Italië neemt u mee naar haar talrijke schilderachtige dorpen waar het lijkt of u een flinke stap terug in de tijd zet, kuierend door smalle steegjes, uitkomend op verrassende pleintjes. En natuurlijk verleidt Italië u met haar culinaire genoegens. De beste koffie, pastagerechten waar het water u van in de mond loopt, het traditionele ijs, wijnen van topklasse… hier geniet iedereen van het leven en men laat u graag meeproeven!

Beoordelingen