Rondreis Zuid Italië & Sicilië

In 8 dagen langs de vulkanen, machtige steden en mooie kustlijnen die deze regio rijk is

Taormina
Italie.Pompeis
Palermo
Agrigento
Agrigento
Piazza Armerina
Catania
v
Taormina
Taormina
Italie.Pompeis
Palermo
Agrigento
Agrigento
Piazza Armerina
Catania
8,2
IGY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 18

Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 40

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

  • Bezoek aan de machtige en nog actieve Etnavulkaan
  • Bruisend Napels, uniek Pompeï en sfeervol Cefalù
  • Onbezorgd genieten: met ontbijt, diner & overtocht
  • Oude tijden herleven in het mooie zuiden van Italië
  • Met ook Sorrento, Palermo, Monreale en Agrigento
8.21086
"Ontdek Sicilië van alle kanten!"
M GRUBBEN - juni 2019
8,2
Beoordeeld door 86 reizigers van Kras
Rondreis Zuid Italië & Sicilië
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

Vlucht Amsterdam-Napels en Catania-Amsterdam met Transavia
Handbagage
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
• Rondreis per touringcar
• 7 nachten verblijf in genoemde hotels (of gelijkwaardig) in een standaardkamer
• 7 x ontbijt en 7 x diner
• Nederlandssprekende reisleiding
• Checkpoints
• Ferryovertocht
• Stadsbezoek Napels, Palermo * en Taormina
• Bezoek aan Pompeï aan de voet van de Vesuvius *, Sorrento en het vissersplaatsje Cefalù
• Bezoek aan Monreale met de dom *, de Romeinse keizerlijke villa in Piazza Armerina *, de tempels van Agrigento * en de Etnavulkaan

* Let op: Exclusief entreegelden. Kijk bij Niet inbegrepen voor de bijkomende kosten ter plaatse

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse• Entreegelden ca. € 54 p.p.
• Facultatieve excursies
• Fooien
• Eventuele verplichte stadsgidsen
• Toeristenbelasting, totaal ca. € 11 per persoon
Klik hier voor de details van alle bijkomende kosten ter plaatse (onder voorbehoud van prijswijzigingen)

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
Ruimbagage
• Vip-lounge Schiphol

Belangrijk

• Voor deze reis dient u goed ter been te zijn. Voor meer informatie zie Praktische info.
• De minimum leeftijd voor deze rondreis is 8 jaar.

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 18
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 40
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

Dagprogramma

Rondreis Zuid-Italië & Sicilië

v
+1

Oude tijden herleven in het mooie zuiden van Italië. Indrukwekkende steden, prachtige landschappen en eeuwenoude monumenten bepalen het aangezicht van deze reis. Op het Italiaanse vasteland nemen we u mee naar juweeltjes als Napels, Sorrento en Pompeï aan de voet van de machtige Vesuvius vulkaan. Vervolgens varen we naar Sicilië, ook rijk aan cultuurschatten. Hier zien we de ‘gelukkige stad’ Palermo en de ‘Parel van Sicilië’ Taormina. Deze mooie bijnamen maken u vast ook al heel nieuwsgierig naar de talloze andere hoogtepunten van dit mooie en veelzijdige eiland!

Open alle items

Dag 1 • Amsterdam-Napels

Vanaf Amsterdam vliegt u naar het Zuid-Italiaanse Napels. Na aankomst rijden we naar het hotel in de omgeving van Napels,voor de eerste twee overnachtingen.

Dag 2 • Napels-Sorrento

v
+1
In de ochtend brengen we eerst een bezoek aan Napels, rijk aan paleizen, kloosters, kerken en musea. Deze bruisende Zuid-Italiaanse stad is een wereld op zich, met smalle straatjes, de gezellige drukte en chaos van het Italiaanse leven en uiteraard een groot aantal bezienswaardigheden die herinneren aan de roemrijke geschiedenis van de stad. Na wat cultuur te hebben gesnoven, rijden we door naar het schilderachtige Sorrento. De plaats is gelegen op een schiereiland dat de baai van Napels scheidt van de Golf van Salerno. De aantrekkingskracht van Sorrento ligt in de weelderige, lommerrijke tuinen en fraaie panorama's. In het aangename en levendige centrum vindt u vele winkels, terrasjes en restaurants. Na dit bezoek keren we terug naar ons hotel in Napels. Reisafstand Napels – Sorrento ca. 50 km.

Dag 3 • Pompeï

v
Italie.Pompeis
Italie.Pompeis
Na het ontbijt rijden we naar het unieke Pompeï. Deze beroemde plaats werd door een uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus volledig onder hete as en vulkanisch gesteente bedolven. De stad werd pas in de 7e eeuw herontdekt en in 1748 begonnen de systematische en zeer secuur uitgevoerde opgravingen, waarbij men de stad stukje voor stukje heeft blootgelegd. Indrukwekkend. Vervolgens rijden we via een panoramische route verder zuidwaarts. We overnachten in het noorden van de Zuid-Italiaanse regio Calabrië. Reisafstand ca. 308 km.

Dag 4 • Cefalù

v
Per veerboot maken we de overtocht naar Sicilië en komen we aan in Cefalù. Dit is een vissers- en toeristenplaatsje met smalle, pittoreske straatjes en verschillende ba­rok­ke kerken. Hier bevinden zich on­der meer de resten van de vroegere stadsmuren en de indrukwekkende 12e-eeuwse kathedraal. Aan­slui­tend rijden we door naar de omgeving van Pa­ler­mo voor de overnachting. Reisafstand ca. 389 km.

Dag 5 • Palermo-Monreale

v
Palermo
Palermo
Palermo
Palermo
We maken vandaag een stadstour door Palermo, vroeger ‘gelukkige stad’ genoemd werd vanwege de wuivende palmbomen, de prachtig aangelegde tuinen en parken en de vele cultuurschatten. We zien onder andere de San Giovanni degli Eremiti, het Noormannen­paleis met de fantastisch mooie 12e-eeuwse mozaïeken en de Dom. Net buiten Palermo ligt Monreale. Deze stad is gebouwd rondom de wereldberoemde Dom, die reeds van veraf te zien is. Het is één van de fraaiste monumenten uit de middeleeuwen. Overnachting in de omgeving van Agrigento. Reisafstand ca. 144 km.

Dag 6 • Agrigento-Piazza Armerina

v
Agrigento
Agrigento
Agrigento
Piazza Armerina
Agrigento
Agrigento
Agrigento
Piazza Armerina
Vandaag maken we kennis met twee historische plekken op Sicilië. We starten met een bezoek aan de Griekse tempelruïnes van Agrigento, gelegen in het ‘dal van de tempels’. Volgens kenners zijn deze minstens even mooi als die in Grie­ken­land! Vervolgens gaat ’s middags onze aandacht uit naar de beroemde Romeinse keizerlijke villa in Piazza Armerina. De vloermozaïeken, met onder meer het jachttafereel en de ’meisjes in bikini’, zijn van een ontroerende schoonheid. De komende twee nachten verblijven we in de omgeving van Catania. Reisafstand ca. 192 km.

Dag 7 • Etnavulkaan en Taormina

v
+1
Een bezoek aan Sicilië zou niet compleet zijn zonder het bezoeken van de Etnavulkaan. Deze vulkaan is één van de grootste nog actieve vulkanen in Europa. Indien de weersomstandigheden het toelaten, maken we een excursie naar dit indrukwekkend stuk natuur. We bezichtigen de gedoofde kraters tot op zo’n 2000 meter. Fascinerend! In de namiddag gaan we naar Taormina, ook wel de ’Parel van Sicilië’ genoemd. We schenken hier aandacht aan onder meer de oude stad en het Grieks-Romeinse theater. Reisafstand Catania – Etna – Taormina ca. 64 km.

Dag 8 • Catania-Amsterdam

v
Catania
Catania
Afhankelijk van de vluchttijden brengen we nog een bezoek aan Catania, met een rijk cultureel leven, gezellige terrasjes, een karakteristieke kleine haven en nauwe steegjes. Vervolgens de transfer naar de luchthaven van Catania, vanwaar we terugvliegen naar Amsterdam.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Reisleiding

Onze reisleiders

Onze reizigers vertellen vaak hoe blij ze waren met de reisleiding op hun reis. Dat horen we natuurlijk graag en we kiezen onze reisleiders en chauffeurs dan ook zorgvuldig. Ze hebben stuk voor stuk veel reiservaring en vakkennis en spreken allemaal Nederlands. Op sommige reizen gaat er ook een lokale Engelssprekende gids mee.

Nederlandssprekende reisleiding
Uw reisleider vertelt u álles over uw bestemming en de bezienswaardigheden die u bezoekt. En ze zorgen er natuurlijk voor dat uw reis zo soepel mogelijk verloopt. Onze reisleiders staan u bij met raad en daad én ze hebben vaak handige tips... Welke kleding kun je het beste dragen voor deze excursie? Waar zitten de leukste restaurants? Hoe zeg je 'Bedankt!' in de taal van dit land?

Even voorstellen
We hebben heel veel bestemmingen en dus ook heel veel reisleiders. Sommigen gaan regelmatig mee op dezelfde reis en anderen wisselen meer af. Welke reisleider op wélke reis meegaat weten we pas kort van tevoren en is daarom altijd onder voorbehoud. Hieronder maakt u alvast kennis met een of meer reisleiders (we hebben er natuurlijk nog veel meer!).

Reisleider Gerda Krijgsman

"Laat alle rompslomp aan je reisleidster over en geniet!"

v
Reisleider Gerda Krijgsman
Reisleider Gerda Krijgsman
Reisleider Gerda Krijgsman
Reisleider Gerda Krijgsman
Reisleider Gerda Krijgsman
Reisleider Gerda Krijgsman

Gerda reist ontzetten veel, in de wintermaanden gaat ze de hele wereld over en voor Kras begeleidt reizen in Italië en Sri Lanka. Ze vindt het leuk (naast het reizen zelf) om mensen mooie dingen te laten zien en interessante programma’s in elkaar te zetten.

Ervaringen van reizigers

Mooie cultuurreis
Heel veel mooie bezienswaardigheden bezocht op deze reis. Gerda was een prima reisleidster. Ze wist heel veel te vertellen en zorgde voor karakteristieke lunchplaatsen tussen de middag.

Arthur en Marguerite Derix - Rondreis Zuid Italië & Sicilië (mei 2015)

Was een geweldige reis
Onze gids ( Gerda) had alles tot in de puntjes voorbereid, en wist van alle steden die we bezocht hebben erg veel te vertellen. Zij verdiend een dikke 10!

G. van Heugten - Rondreis Italia Grandiosa (september 2016)

Ontzettend leuke en mooie reis!
Veel gezien van Italië en een fantastische reisleidster (Gerda) die ons ontzettend veel wist te vertellen over Italië. elke dag verzorgde alles tot in de puntjes voor ons. Ook had ze altijd leuke locaties voor de lunches waar je zelf nooit zo snel zult komen. voor mij heeft Gerda de reis echt compleet gemaakt, had me geen andere reisleidster kunnen wensen!

A. Merlijn - Rondreis Italia Grandiosa (augustus 2016)

Reisleider Rita Fazio

''Mijn liefde voor Italië overbrengen aan de gasten; dat vind ik het leukst aan mijn werk.’’

v
Reisleider Rita Fazio
Reisleider Rita Fazio
Reisleider Rita Fazio
Reisleider Rita Fazio
Reisleider Rita Fazio
Reisleider Rita Fazio
Reisleider Rita Fazio
Reisleider Rita Fazio

Onze reisleider Rita Fazio is geboren in het prachtige Sicilië. Sinds 20 jaar werkt zij als reisleider in Italië, met name in Sicilië. Met veel plezier laat zij de gasten kennismaken met de cultuur, tradities en historie van haar geboorteland.

Wie is Rita?

Open alle items

Welke landen heb je met Kras bezocht?

Met Kras heb ik Italië bezocht.

Wat is het leukste aan je werk?

De mogelijkheid om mijn liefde voor mijn geboorteland Italië over te kunnen brengen aan de gasten die meegaan op reis. En de dankbaarheid die zij daarvoor na afloop van de reis laten zien.

Wat doe je op een vrije dag tijdens een reis?

Wanneer ik een vrije dag heb, ga ik iets nieuws verkennen. Maar af en toe houd ik een rustdag, die ik soms ook nodig heb.

Wat is je leukste of dierbaarste reisherinnering?

Eigenlijk heb ik heel veel mooie reisherinneringen. Thuis heb ik een speciaal laatje vol met (gekregen) foto’s, kaarten en gedichten van mijn reizen. Soms hebben de gasten zelfs een liedje voor mij geschreven tijdens de reis!

Wat gaat altijd mee in je koffer?

Een gezonde dosis humor mag niet ontbreken!

Als laatste mijn gouden tip voor reizigers!

Laat uw vooroordelen thuis achter en laat u verrassen tijdens uw reis.

Ervaringen van reizigers

Rondreis Sicilië
Prima, geweldige reisleidster, Rita! Kan ontzettend veel vertellen over Italië en spreekt beide talen. Veel van geleerd en het was gezellig met haar in het gezelschap! Tevens een prima chauffeur Giovanni!
D. Tiberius - Rondreis Highlights van Sicilië (juli 2016)

Fantastische reis
Sicilië is een heel afwisselend eiland en de reis sloot hier goed op aan. Iedere dag interessante bezienswaardigheden, maar ook genoeg vrije tijd. Onze reisleidster Rita, van oorsprong Siciliaanse, beschikte over veel kennis, humor en improvisatievermogen en wist ons het nodige bij te brengen over de Siciliaanse ziel.
A. van de Ven – Rondreis Sicilië & de Eolische eilanden (juni 2016)

Fantastische reis!
De reis beantwoordde aan mijn wens om de bewaarde oudheden en de natuur van dit eiland te zien. Wat een schoonheid! Wat de reisleiding betreft: Rita: een Siciliaanse die de Nederlandse taal vloeiend spreekt, over een groot organisatietalent bezit, veel humor bezit, een reisleidster van grote klasse! De buschauffeurs: uitstekend!
G. van Wijk – Rondreis Sicilië & de Eolische Eilanden (mei 2016)

Vlucht

Transavia

v
Transavia vliegtuig
Transavia vliegtuig

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over Transavia, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de site van Transavia of neem contact op met het service centre van Transavia op telefoonnummer 0900-0737 (100 cpg).

Bagage

Wanneer u vliegt met Transavia dan is het meenemen van handbagage (max. 10 kg) inbegrepen. Ruimbagage kunt u voordelig en eenvoudig bij boeking reserveren óf vanaf 3 dagen voor vertrek boeken op de website van Transavia via onderstaande button. Boek uw ruimbagage voordat u (online) bent ingecheckt. Na het inchecken, kunt u niets meer veranderen aan uw vlucht.

Ruimbagage bijboeken

Stoelkeuze

Via Mijn Transavia kunt u tegen betaling een stoel reserveren (aan te raden als u naast elkaar wilt zitten). Het maken van een stoelreservering is mogelijk vanaf 3 dagen tot 30 uur voor vertrek van uw vlucht. U kunt via Mijn Transavia alleen een stoel reserveren als u nog niet online bent ingecheckt. Na het online inchecken, kunt u namelijk niets meer aan uw boeking toevoegen/wijzigen.

Stoelen reserveren

Inchecken

Online inchecken
Het is mogelijk om vanaf 30 uur (tot max. 4 uur) voor vertrek online in te checken via Mijn Transavia als u vliegt vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Innsbruck, Praag of Wenen.

U ontvangt van ons een e-mail (indien het online inchecken voor uw vlucht mogelijk is). Via enkele eenvoudige stappen kiest u vervolgens een stoel en print u de instapkaarten uit. Het boekingsnummer dat op de website van Transavia gevraagd wordt, is uw Kras boekingsbevestigingsnummer. De online check-in wordt door Transavia verzorgd. Kras heeft hier geen invloed op.

Let op: u moet naast uw instapkaarten ook uw e-tickets die u van ons per e-mail of post heeft ontvangen meenemen naar de luchthaven.

Bagage drop-off
Nadat u online ingecheckt heeft, hoeft u op de luchthaven niet meer in de rij te staan voor de incheckbalie. U hoeft alleen nog maar uw bagage af te geven bij het zogenaamde 'baggage drop off'-point van Transavia.

Groepen
Internet check-in is niet mogelijk voor reisgezelschappen van meer dan 9 personen. Voor mindervaliden en gezinnen met kleine kinderen worden door Transavia vooraf stoelen gereserveerd.

Online inchecken

Inchecken op de luchthaven

Vanzelfsprekend is deze online check-in niet verplicht, u kunt ook gewoon inchecken bij de incheckbalie of selfservice check-in.

Service aan boord

Aan boord kunt u tegen betaling een keuze maken uit het veelzijdige à la carte assortiment met een assortiment koude - en/of warme snacks en (fris)dranken. U betaalt uw bestelling direct aan het cabinepersoneel. Het is toegestaan om alcoholische dranken te nuttigen, mits die aan boord gekocht zijn. Aan boord kunt u uitsluitend betalen met euro's of met creditcard.

Relaxen in de KRAS vip-lounge voor vluchten vanaf Schiphol

v
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
Vip-lounge 41
+10
+9

KRAS biedt je de mogelijkheid om voor slechts € 22 p.p. gebruik te maken van de KRAS vip-lounge op Schiphol.

Voordat je het vliegtuig instapt kun je in een prettige, rustige omgeving met luxe fauteuils en loungebanken genieten van een buffet met warme en koude hapjes en drankjes naar keuze. Je kunt onbeperkt gebruik maken van gratis wifi.

Je vindt de Aspire lounge 41, na de douane in terminal 2 tussen Gate E en F of volg de borden. De lounge is dagelijks geopend van 06.00-23.30 uur.

Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven

v

Gaat u binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heeft u al nagedacht over de manier waarop u naar de luchthaven gaat? Wij helpen u graag een handje.

Overnachten

Wilt u ontspannen uw vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar de luchthaven en u kunt uw auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie

Parkeren

Wij bieden u diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar u 24 uur per dag, 7 dagen per week, uw auto kunt parkeren.

Meer informatie

Vervoer van/naar de luchthaven

Heeft u vervoer nodig van/naar uw luchthaven? Wij bieden u diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden

• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Hotels

Hieronder vind je voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor je reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvang je bij je reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

Hotel Giulia **** - Qualiano

v
+2
+1

Het hotel is rustig gelegen en ligt op ongeveer 5 km van het Patria-meer. Er is een bushalte op loopafstand, die u naar het centrum van Napels brengt. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, restaurant, bar/lounge, zwembad (seizoensgebonden), gratis wifi en gratis parkeergelegenheid. De kamers zijn voorzien van airconditioning, minibar, televisie, telefoon en gratis wifi. Er is een badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

Hotel Pamaran **** - Nola

Dit moderne hotel ligt op een halfuurtje afstand van Napels. Het indrukwekkende archeologische museum van Nola ligt op loopafstand. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, zwembad, welness- en fitnessfaciliteiten en wifi. De kamers zijn voorzien van een televisie, airconditioning, kluisje en minibar. De eigen badkamer heeft een bad en/of douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Turium Scalea *** - Santa Maria del Cedro

v
+3
+2

Het hotel ligt slechts 100 meter van het strand. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, buitenzwembad (seizoensgebonden), parkeergelegenheid en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie en telefoon. Badkamer met bad/douche en toilet.

Hotel Torrione *** - Campore Amantea

v

Het hotel ligt op slechts 100 meter van het strand van Amantea. Alle bezienswaardigheden en het gezellige plein San Francesco bevinden zich op loopafstand. Het hotel beschikt over een receptie, twee restaurants, tennisbaan en ruime parkeergelegenheid. De kamers zijn voorzien van telefoon en televisie. Badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Solunto Mare *** - Casteldaccia

Het hotel ligt direct aan het zandstrand van Casteldaccia. Het centrum van Palermo ligt op ca. 15 km. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar/lounge, zwembad (seizoensgebonden), poolbar en gratis parkeergelegenheid. De kamers zijn voorzien van airconditioning, minibar, televisie, radio en telefoon. Badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

Hotel Athenaeum *** - Palermo

v
+6
+5

Het hotel ligt op ca. 15 minuten lopen van het historische centrum van Palermo. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar/lounge en gratis parkeergelegenheid. De kamers zijn voorzien van airconditioning, telefoon, minibar, kluis en gratis wifi. Badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Grand Hotel Mose *** - Villaggio Mose

v

Het hotel ligt nabij de beroemde 'Valley of temples' en op ca. 4 kilometer van het strand of San Leone. Het centrum van Agrigrento ligt op 7 km. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar/lounge en buitenzwembad (seizoensgebonden). De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, minibar en telefoon. Badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Primavera Dell’Etna *** - Zafferana

v
+6
+5

Het hotel ligt in de toeristische Mareneve, tussen de zee en de indrukwekkende Etna. Het ligt op een heuvel, waardoor het een panoramisch uitzicht biedt over de omgeving. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant en terras. De kamers zijn voorzien van telefoon, televisie, minibar, airconditioning en balkon. Badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

Hotel Emmaus *** - Zafferana

Het hotel ligt op een heuvel met uitzicht op de Golf van Catania en op korte afstand van het centrum van Zafferana, 'de stad van de honing'. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant en bar/lounge. De kamers zijn voorzien van telefoon, televisie, airconditioning en wifi. Badkamer met bad/douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plaatsinfo

Napels

v
Napels
Napels
Napels
Napels
Napels
Napels
Napels
Napels
Napels
Napels
Napels
Napels fruit_S
Napels Galleria_s
Napels Koninklijk Paleis_s
Napels
Napels
Napels
Napels
+10
Napels
+9

Het oude hart van Napels ligt tussen de Via Duomo in het oosten, de Via Tribunale in het noorden, de Via Toledo in het westen en het water in het zuiden. Hier vindt u vooral veel bezienswaardige 14e- en 15e-eeuwse kerken. Het centrum staat vol palazzi, kloosters en kerken. De smalle straatjes en gezellige terrasjes maken Napels tot een bruisende stad die u absoluut eens gezien moet hebben!

Sorrento

v
Sorrento
Sorrento
Sorrento

De schilderachtige badplaats Sorrento is een heerlijke plek om te genieten van zon, zee en ‘la Dolce Vita’. De plaats ligt op een schiereiland dat de baai van Napels scheidt van de Golf van Salerno. De aantrekkingskracht van Sorrento ligt in de weelderige, lommerrijke tuinen en fraaie panorama’s. In het aangename en levendige centrum vindt u vele winkels, terrasjes en restaurants. Verder vindt u er bezienswaardigheden als de 15e-eeuwse Dom, de S. Antoniokerk en het Museo Correale di Terranova met middeleeuwse beeldhouwwerken en kunstnijverheid.

Taormina

v
Taormina
Taormina
Taormina
Taormina
+4
+3

Taormina, de ’Parel van Sicilië’, is een levendig stadje met een unieke ligging op een plateau boven een prachtige baai (met schitterend uitzicht op de machtige Etna vulkaan). Flaneert u rustig over de hoofdstraat, vanwaar u prachtige doorkijkjes heeft over de zee diep onder u en de kleine eilandjes in de verte. Of bekijk Porta Marina, een oude vestingpoort met een adelaar boven de boog, het Romeinse Odeüm of het Palazzo Corvaia uit 1460 met zijn fraaie vensters. Hoogtepunt van de stad is het indrukwekkende Griekse theater uit de 3e eeuw voor Christus. Dit theater werd later door de Romeinen herbouwd om het ook voor gladiatorenspelen te kunnen gebruiken. Het uitzicht is formidabel en het is dan ook geen wonder dat diverse wereldartiesten hier concerten komen geven. Moe van alles? Op het Piazza Nove Aprile kunt u fijn zitten op één van de vele terrasjes en genieten van een lekkere cappuccino of een glas heerlijke Siciliaanse wijn!

Sicilië

v
Etna
Etna
Etna

In het hart van de Middellandse Zee vindt u Sicilië, het zuidelijke Italiaanse eiland waar van alles te ontdekken valt. Dankzij de centrale en dus strategische ligging heeft de geschiedenis vele sporen en monumenten achtergelaten uit tijden dat volkeren als de Grieken, Vandalen, Byzantijnen en Arabieren de macht over het eiland probeerden te verwerven. Romeinse tempels worden dan ook afgewisseld met Normandische kerken, die zelf vervolgens gebroederlijk naast indrukwekkende paleizen staan uit bijvoorbeeld de barok.
Wakend oog van al dit stedenschoon blijft de machtige Etna, de nog immer actieve en altijd rokende vulkaan die tot de actiefste ter wereld behoort. Op het eiland dat zo’n driekwart van de oppervlakte van Nederland beslaat, vindt u ook een afwisselend landschap, van heuvelachtige met koren bedekte heuvels tot ruige bergstreken en lange zandstranden. Natuurlijk schijnt het Siciliaanse zonnetje uitbundig, het lijkt hier wel altijd lente! Of, zoals wijsgeer Cicero reeds zei: Sicilië kent geen dag zonder zon.

Bekijk hier een video over Sicilië

Italië

v
104433221_ToscaansLandschap_S
+5
+4

Italië verovert moeiteloos de harten van haar bezoekers. Van cipressenrijen tot glooiende heuvels in Toscane. Het land met eindeloze stranden, vele meren, ruige bergen en prachtige eilanden. Italië toont vol trots haar eeuwenoude historie, terug te vinden in de overvloed aan parels van steden en streken. Denkt u aan de steden Rome, Florence, Pisa, Venetië. En vergeet vooral de bekende streken Toscane, Amalfikust en de Bloemenrivièra niet! Deze steden en streken moet u beslist ééns in uw leven gezien hebben! Italië neemt u mee naar haar talrijke schilderachtige dorpen waar het lijkt of u een flinke stap terug in de tijd zet, kuierend door smalle steegjes, uitkomend op verrassende pleintjes. En natuurlijk verleidt Italië u met haar culinaire genoegens. De beste koffie, pastagerechten waar het water u van in de mond loopt, het traditionele ijs, wijnen van topklasse… hier geniet iedereen van het leven en men laat u graag meeproeven!

Ontmoet

Ontmoet

v
Ontmoet hiken singles
Ontmoet hiken singles

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
Ontmoet is een website waar je de reisgenoten voorafgaand aan jouw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kan je elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

Zijn er al reacties op deze reis?
Op Ontmoet kies je eerst bij de reis een van de vertrekdata. Je ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop je kan reageren of dat je zelf een eerste bericht wilt plaatsen. Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten.

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op je vakantie!

Beoordelingen