In het Italiaanse San Gimignano slentert u zo de middeleeuwen binnen. De bijnaam van deze schilderachtige stad met de 14 torens is niet voor niks 'Middeleeuws Manhattan'. Tijdens een vakantie San Gimignano kunt u Torre Grossa beklimmen en uitkijken over de glooiende landschappen van Toscane. Maar vergeet ook de smalle straatjes en delicatesse-winkeltjes vol olijfolie en wijn niet in het autovrije centrum van San Gimignano.

'Middeleeuws Manhattan' in Toscane

Rijdend door het schilderachtige Toscaanse landschap zult u San Gimignano al van verre zien liggen. Niet alleen omdat dit middeleeuwse stadje op een heuvel is gebouwd, maar vooral vanwege de 13 vierkante torens. Tijdens een vakantie San Gimignano ontdekt u dus snel waarom de stad de bijnaam 'Middeleeuws Manhattan' draagt. De hoogste toren van de heuvelstad is Torre Grossa. Een vierkante toren die door middel van 218 treden te beklimmen valt. Eenmaal boven is het uitzicht op de glooiende heuvels en wijngaarden van Toscane onvergetelijk. Maar ook op de grond bewondert u tijdens een vakantie San Gimignano sfeervolle uitzichten. Smalle straatjes die omringd worden door stenen huizen, vele trappetjes en sfeervolle lantaarns geven San Gimignano een authentiek gezicht. Bijkomen van het slenteren doet u tijdens de vakantie op een terrasje met een glas Vernaccia wijn.

Slenteren door charmant San Gimignano

Het autovrije centrum van San Gimignano laat zich kenmerken door de vele pleinen en delicatesse-winkeltjes. De geuren van olijfolie, salami en wijn vullen hier de straten. Maar ook de winkels met leerproducten ontbreken niet. In de stad in het hart van Italië kunt u dan ook naar hartenlust winkelen. Stap tijdens de vakantie San Gimignano zeker eens binnen bij de Chiesa di Sant ‘Agostino. Deze kerk wordt versierd door een kleurrijke fresco's van Benozzo Gozzoli. Het imposante meesterwerk beslaat maar liefst 3 muren en het plafond. De rest van de kerk is redelijk sober zodat dit schilderij in de kapel er echt uit springt. Bekijk snel de voordelige vakanties van Kras (ook mogelijk inclusief huurauto) en ontdek  San Gimignano!

Verfijn uw keuze
2 vakanties San Gimignano
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Busreis het mooiste van Toscane
Busreis het mooiste van Toscane
  • Reis per Comfort Class touringcar
  • Centraal gelegen hotel in Montecatini Terme
  • Ontbijt en diner inbegrepen
  • 9 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum24-04-2020
Reisduur9 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf749
I
Wandelvakantie Toscane
Wandelvakantie Toscane
  • Reis per Comfort Class touringcar
  • Verblijf in 3-sterrenhotel met ontbijt en diner
  • Wandelingen onder begeleiding van een lokale gids
  • 9 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum24-04-2020
Reisduur9 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf799