Ontdek tijdens een vakantie San Remo de nostalgie en charme van deze badplaats. Gelegen aan de Italiaanse Bloemenriviéra, was San Remo hét vakantieoord voor de internationale jetset. Bewonder de vele villa's en weelderige tuinen tijdens een stadswandeling door San Remo. Struin ook door de historische wijk La Pigna richting de barokke kerk Santuario Madonna Dell Costa. En wat is een vakantie San Remo zonder een Italiaanse gelato?

Luxe en nostalgie in San Remo

Aan de Italiaanse Bloemenriviéra ligt de badplaats San Remo. Tijdens de Belle Epoque was deze plaats hét vakantieoord van de internationale jetset en koningen. Een vervlogen tijd, maar de luxe villa's en hotels zijn nog steeds te bewonderen. Maak tijdens een autovakantie San Remo een stadswandeling waarbij u langs de mooiste villa's en tuinen komt. Op nog geen 10 minuten van het comfortabele hotel van Kras ligt de Corso degli Inglesi waar Villa Bel Respiro staat. Naast dit gebouw in eclectische neorenaissance stijl vindt u hier ook het Devachan kasteel. Met zijn statige muren en rijkelijk versierde bogen springt dit kasteel in het oog. Tijdens een vakantie San Remo mag een bezoek aan Villa Nobeland Palazzo Bellevue niet ontbreken. Hier woonde de uitvinder van dynamiet en bedenker van de Nobelprijs: Alfred Nobel. Kennelijk experimenteerde Nobel gewoon in zijn achtertuin!

Historische charme in La Pigna

Naast villa's en luxe hotels kent San Remo ook een prachtig historisch centrum. In de middeleeuwse wijk La Pigna, die alleen te voet te bereiken is, kunt u uren ronddwalen tijdens een vakantie San Remo. De smalle steegjes zijn bezaaid met oude kerken, gietijzeren poorten en komen uit op gezellige pleintjes. Op de top van La Pigna ligt een van de mooiste kerken van de wijk: Santuario Madonna Della Costa. Het barokke exterieur van de kerk belooft een prachtig interieur. Dit maakt het zeker waar met weelderige fresco's, een rijkelijke versierd gewelf en een indrukwekkend altaar. Vanaf de heuvel waarop de kerkt ligt hebt u ook een panoramisch uitzicht over San Remo! Strijk vervolgens neer op het terras van een van de vele gelaterias aan Piazzetta dei Dolori. Een echte Italiaanse gelato maakt een vakantie San Remo compleet!

Verfijn uw keuze
2 vakanties San Remo
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

7,0
9 beoordelingen Vakantie Italië San Remo door reizigers van Kras