Wie tijdens een vakantie in Schlanders over de boerenmarkt slentert, komt de lekkerste souvenirs tegen. De Almkäse en bergkruidenthee zullen u nog lang aan de vakantie in Zuid-Tirol herinneren. Volgt u tijdens een vakantie in Noord-Italië de kronkelende rivier de Adige? Dan maakt u in de marmergroeve van Laas kennis met dit witte goud van de Val Venosta. Waarvan u de herkomst ontdekt wanneer u langs de Schrägbahn naar de hooggelegen marmergroeve wandelt.

Typisch Zuid-Tirol in Schlanders

In het westen van het Noord-Italiaanse Zuid-Tirol, ligt het kleine plaatsje Schlanders. De Italianen noemen het Silandro, maar zoals u zult merken is de voertaal hier Duits. Tijdens een vakantie in Schlanders van Kras wandelt u in alle rust door het historische centrum van het plaatsje. Het hart van Schlanders is namelijk een gezellig voetgangersgebied. Waar u in de vele boetiekjes tijdens een vakantie in Noord-Italië naar hartenlust kunt winkelen. En waar u tijdens de boerenmarkt op donderdag kruidige Almkäse, Kaminwurzen en bergkruidenthee kunt kopen. Erg leuk als souvenir! En neem ook vooral even een kijkje in de Pfarrkirche Maria Himmelfahrt, met niets minder dan de hoogste kerktoren van Zuid-Tirol.

Wit goud aan de Adige

Het Italiaanse Val Venosta wordt ook wel het kunstenaarsdal genoemd. Wie tijdens een vakantie in Schlanders een bezoek brengt aan de nabijgelegen dorpjes Laas en Göflan, gelegen aan de voet van de Nördersberg, weet meteen waarom. Deze marmerdorpjes zijn namelijk beroemd om het uitzonderlijk zuivere marmer, uit de 2250 meter hoge groeve Göflaner Marmorbruch. Het 'witte goud' komt u tijdens een dagtrip naar Laas, gelegen aan de noordelijke oever van de rivier Adige, werkelijk overal tegen. Aan de toepasselijke Via del Marmo bijvoorbeeld, waar de enorme marmerblokken opgestapeld liggen. Maar u kunt tijdens een vakantie in Noord-Italië ook een marmerwandeling maken langs de Schrägbahn, en volg de route die de zware marmerblokken afleggen van de groeve naar het dal. Zo maakt u meteen kennis met de grillige berglandschappen en dichte dennenbossen van Nationaal park Stelvio.

Verfijn uw keuze
3 vakanties Schlanders
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Fietsvakantie van Reschensee naar Gardameer/Verona
Fietsvakantie van Reschensee naar Gardameer/Verona
  • Uitdaging voor de sportieve fietser
  • Fijne afwisseling tussen natuurschoon en mooie plaatsjes
  • Nederlandstalige fietsroutes naar o.a. Bolzano, het Gardameer en Verona
  • 9 of 10 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum02-10-2019
Reisduur9 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf595
K
8,4
31 beoordelingen Vakantie Italië Schlanders door reizigers van Kras