'Wenen aan het water', zo wordt Triëste ook wel genoemd. Deze Italiaanse stad vlakbij de Sloveense grens heeft namelijk een rijke Habsburgse geschiedenis waardoor het lijkt alsof in het Italiaanse Wenen loopt. Van Piazza Unità d'Italia met haar '4 continenten fontein' tot aan Kasteel Miramare. U zult tijdens een vakantie Triëste overvallen worden door de prachtige gebouwen en het uitzicht op de Golf van Triëste!

Een culturele ervaring in Triëste

Gelegen in 'Bella Italia' aan de Golf van Triëst, op een steenworp afstand van Slovenië en met een rijke Habsburgse geschiedenis: dat is het Italiaanse Triëste! Niet gek dat deze plaats ook wel het 'Wenen aan het water' wordt genoemd. De culturele ontdekkingstocht begint tijdens een vakantie Triëste op het Piazza Unità d'Italia. Dit wordt aan 3 kanten ingesloten door indrukwekkende 'Palazzo's' en aan één zijde door de zee. En midden op het plein vindt u de 'vier continenten fontein' waarvan de beelden elk een continent voorstellen. Tip van Kras: schommel uw benen over de rand van de stoep om uw voeten boven het water te laten bungelen. Staar dromerig over de Golf van Triëste en spot in de verte de hagelwitte huizen die langs de kust zijn gebouwd.

Triëste met een uitzicht

De trots van Triëste is het Kasteel Miramare, dat gracieus op de top van een uitstekende rots in de zee is te vinden. Vanuit het kasteel heeft u vanuit bijna elke hoek een prachtig uitzicht op de Golf van Triëste en de kasteeltuinen. Of wat dacht u ervan om de Cattedrale di San Giusto te bewonderen tijdens een vakantie Triëste? Loop dan vanaf het charmante hotel in de stad de San Giusto-heuvel op. Niet alleen is de mozaïekenvloer bewonderenswaardig, ook het uitzicht op zee en de historische Romeinse gebouwen zoals Forense Roman Basilica zijn de moeite waard! En heeft u gekozen voor een perfect georganiseerde vakantie van Kras naar  Triëste? Dan gaat u de volgende dag weer op reis naar andere cultuursteden In Italië en Kroatië zoals Porec, Rovinj en Bolzano!

Verfijn uw keuze
1 vakantie Trieste
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.