Een van de dingen waar u tijdens een vakantie in Vicenza onmogelijk omheen kunt, zijn de bouwwerken van de Italiaanse architect Palladio. Deze bijzondere bezienswaardigheden vindt u namelijk verspreid door de hele Noord-Italiaanse stad. Bewonder het rijkelijk versierde Teatro Olimpico, en de unieke loggia van de Basilica Palladiana. Of bezichtig de werken van Picasso en Bassano in het door Palladio ontworpen Palazzo Chiericati.

De pareltjes van Palladio

Een van de minder bekende, maar zeker niet minder mooie steden van de Italiaanse regio Veneto is het betoverende Vicenza. Gelukkig staat ook deze stad tijdens een fietsvakantie van Kras door Veneto op het programma. De bekendste bezienswaardigheden tijdens een vakantie in Vicenza zijn de vele bouwwerken van de Italiaanse architect Palladio, die geboren werd in het nabijgelegen Padua. Breng een bezoek aan de Basilica Palladiana aan het Piazza dei Signori. En bewonder tijdens een stedentrip Vicenza ook vooral het Teatro Olimpico: het oudste overdekte theater uit de Renaissance, met een kenmerkende loggia. Dit theater is van binnen rijkelijk versierd met zuilen, bogen en beelden.

Kunstzinnige stedentrip Vicenza

Kunstliefhebbers opgelet: in het door Palladio ontworpen stadspaleis Palazzo Chiericati kunt u tijdens een vakantie in Vicenza een bezoek brengen aan het Museo Civico. Zo combineert u Noord-Italiaanse historie met wereldberoemde kunst. Hier vindt u namelijk ook werken van onder andere Manet, Picasso en Jacopo Bassano. Een bezoek brengen aan de Gallerie di Palazzo Leoni Montanari is ook de moeite waard. In dit kleine museum vindt u onder andere een indrukwekkende collectie Russische iconen, kleurrijke plafondschilderingen en indrukwekkende kroonluchters.

Verfijn uw keuze
2 vakanties Vicenza
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,7
10 beoordelingen Vakantie Italië Vicenza door reizigers van Kras